Potresna ispovijest roditelja 2,5-godišnje djevojčice iz Kaknja

Prenosimo sa portala...
Podrinjac
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 1570

Re: Potresna ispovijest roditelja 2,5-godišnje djevojčice iz Kaknja

Post Postao/la Podrinjac »

Evo sad čitam....
Tačno ovu ne državu treba sravnjati od sistema pa nadalje. Mi nismo sposobni imati drzavu jer smo korumpirana stoka, lihvari. Mi smo dozvolili ovakvo stanje u Federaciji, nije ni Dodik ni Čović. Već mi.
Trebaju i doktori odgovarati, ali treba više država. Inspektori. Inspektori nam ne rade svoj posao jer su svi zaglibili u korupciju. Cijela država je pod korupcijom. I normalno je da ne možeš imati ni zdravstvo, ni školstvo, ni sport, etc.
Demokratija nije za nas.

A ovaj slučaj će se zaboraviti baš kao i svaki, prvom prilikom kada počnu naša ona tri božanstva zveckati oružjem i ratom.
1
1 slika
Ommadawn
Florida Man
Florida Man
Reactions: 17344

Post Postao/la Ommadawn »

Ujest će vuk magarca k’o da gledam.
0
Reci hodža - Džennet il’ Džehennem?
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Ommadawn
Florida Man
Florida Man

Podrinjac je napisao/la: 14 nov 2021, 11:22 Evo sad čitam....
Tačno ovu ne državu treba sravnjati od sistema pa nadalje. Mi nismo sposobni imati drzavu jer smo korumpirana stoka, lihvari. Mi smo dozvolili ovakvo stanje u Federaciji, nije ni Dodik ni Čović. Već mi.
Trebaju i doktori odgovarati, ali treba više država. Inspektori. Inspektori nam ne rade svoj posao jer su svi zaglibili u korupciju. Cijela država je pod korupcijom. I normalno je da ne možeš imati ni zdravstvo, ni školstvo, ni sport, etc.
Demokratija nije za nas.

A ovaj slučaj će se zaboraviti baš kao i svaki, prvom prilikom kada počnu naša ona tri božanstva zveckati oružjem i ratom.
Baš tako!

Svi pričaju kako bi moglo ponovo doći do rata, Srbi oštre noževe, mural Ratka Mladića (godinama stajao i sad odjednom se našli da ga sklanjaju?), Dodik ne priznaje ništa, Komšić baca mikrofon (neka je!), Bakir se prenemaže…

Niko ni riječ više ne spominje o respiratorima, tehničkom kisiku, uzrocima poplavljivanja Sarajeva, te neprevencije istog…

Rata neće biti!!! Ako već mislite uzimati pušku u ruke - uzmite kad je uzmu i oni koji vas predstavljaju i pune glavu kako morate braniti.

Ali neće biti države baš kao što je nema još od 1989-e.
0
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Ommadawn
Florida Man
Florida Man

Iskra je napisao/la: 14 nov 2021, 10:33 1636877377-255985894_587764249116474_8115010459868815119_n-1.jpg

Djevojčica iz Kaknja Džena Gadžun koja je pala u komu nakon operacije u privatnoj poliklinici u Sarajevu preminula je jutros.

Otac dvoipogodišnje djevojčice jutros je objavio ovu tužnu vijest.

“Naša draga i nikad zaboravljena Džena je otišla na bolji svijet. Da ti dragi Allah podari lijepi dženet. Amin”, napisao je njen otac  Muris Gadžun.

N1
Duša me zaboljela kad sam jutros pročitao.
Drago dijete…
0
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
storm
Administrator
Reactions: 38021

Post Postao/la storm »

Strašno.
Sućut obitelji, i teške kazne odgovorima želim.
0
Iskra
PRObehar
PRObehar
Reactions: 34237

Post Postao/la Iskra »

Ja čekam da vidim hoce li pritvoriti ikoga, a i Koliko citam Ljekarska komora suti za sad.
1
1 slika
Ommadawn
Florida Man
Florida Man

Ma ja, kad Izetbegovićka šuti onda šuti svako.
Kad govori, i tad svako šuti.

Flašu s benzinom i zapali Vladu, nek gori sve.
0
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
PilePipi
Perspektivni član
Perspektivni član
Reactions: 199

Post Postao/la PilePipi »

Da li su suspendovani doktori koji su radili dok istraga ne zavrsi ?
0
Djevojka koja obecava :habibi
Ommadawn
Florida Man
Florida Man

Nigdje ne piše da jesu.
0
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
dmr
Progressed Mars
Progressed Mars
Reactions: 35585

Post Postao/la dmr »

i da nisu ko ce im sad otici...
1
1 slika
:damir
Iskra
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Iskra »

Njihova karijera je završena.. Bez obzira sta istraga pokaže.
0
Iskra
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Iskra »

Ommadawn je napisao/la: 14 nov 2021, 11:47
Podrinjac je napisao/la: 14 nov 2021, 11:22 Evo sad čitam....
Demokratija nije za nas.

Baš tako!

Svi pričaju kako bi moglo ponovo doći do rata, Srbi oštre noževe, mural Ratka Mladića (godinama stajao i sad odjednom se našli da ga sklanjaju?), Dodik ne priznaje ništa, Komšić baca mikrofon (neka je!), Bakir se prenemaže…

Niko ni riječ više ne spominje o respiratorima, tehničkom kisiku, uzrocima poplavljivanja Sarajeva, te neprevencije istog…

Rata neće biti!!! Ako već mislite uzimati pušku u ruke - uzmite kad je uzmu i oni koji vas predstavljaju i pune glavu kako morate braniti.

Ali neće biti države baš kao što je nema još od 1989-e.

Ma bolaan narod sam.proizveo korupciju. Zakon i kontrole sprovodjenja zakona nikakvi. I sta da se očekuje?
0
Iskra
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Iskra »

Verlab: Stotine puta upozoravali smo da zdravstvene ustanove rade neverifikovano

Izvor: N1

Jedina laboratorija u BiH ovlaštena za verifikaciju medicinske opreme i uređaja u BiH, Verlab, oglasila se  neposredno prije smrti dvoipogodišnje djevojčice iz Kaknja koju je operisala doktorica oftalmolog bez licence u privatnoj stomatološkoj ordinaciji sa "iznajmljenim" anesteziologom.

Uz nadu da se ovaj kobni slučaj neće završiti kako jeste kazali su :

“Najoštrije osuđujemo sve one koji se u zdravstvu ne pridržavaju definisanih pravila, zakona i Hipokratove zakletve u pristupu pacijentima.” , naveli su iz Verlaba na FB stranici.

Povećan rizik nastanka neželjenih posljedica

Upozoravaju da je “oblast medicinskih uređaja jedna od najuređenijih oblasti, ne samo državnim i entitetskim zakonskim propisima nego i međunarodnim normama i standardima, a uključuje procese od proizvodnje medicinskih uređaja, stavljanja na tržište, te u konačnici nadzora nad korištenjem medicinskih uređaja u zdravstvenim ustanovama. U zdravstvenim ustanovama medicinski uređaji koriste se u različitim okruženjima i uslovima što usljed nedostatka adekvatnog nadzora dovodi do povećanja rizika nastanka neželjenih slučajeva.”

“Zakonska verifikacija je, kao i samo korištenje medicinskih uređaja u skladu s njihovom namjenom, zakonska, profesionalna i moralna odgovornost svakog korisnika.Kako bi se negativne posljedice korištenja neprovjerenih i neusklađenih medicinskih uređaja u zdravstvenim ustanovama minimizirale, neophodno je da sve institucije djeluju u okviru svoje nadležnosti i na taj način ispune minimalne preduslove za ostvarivanje osnovnog prava svakog građanina, a to je pravo na adekvatnu, sigurnu i provjerenu zdravstvenu zaštitu.”, kazali su iz Verlaba.

Verlab nikad nije dobio povratnu informaciju da je inspekcija uradila svoj posao

Prethodnih godina, više stotina puta su upozorili sve zdravstvene ustanove na obavezu zakonske verifikacije. Također upozoravali su i nadležne inspekcijske organe na zdravstvene ustanove i pojedince koji ne poštuju zakonske odredbe, te svjesno odobravaju rukovanje sa zakonskineispravnom opremom i samim time indirektno ugrožavaju zdravlje pacijenata. Međutim, do danas nisu upoznati sa činjenicom da je izvršen inspekcijski nadzor u svim zdravstvenim ustanovama u Bosni i Hercegovini.

Podsjetimo, ni stomatolaška ordinacija Bejtović sa iznajmljenom anesteziološkom Rožajac niti oftalmološka Halimić na drugoj lokaciji nisu imali verifikovane medicinske uređaje, potvrđeno je za N1 iz Verlaba.
0
Ommadawn
Florida Man
Florida Man

Ma naravno.
Plati ovom, plati onom, de može li šta preko reda, mufte, moj čovjek, tvoj čovjek, de može li ovo nekako da se izmajmuniše…

I onda se pitamo gdje nam je država?
0
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Čuvarkuća
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 3087

Post Postao/la Čuvarkuća »

Kakva tragedija ljudi moji, tuga. Ne razumijem kako doktori sa toliko iskustva mogu doći u ovu situaciju.
0
"Treba otimati radost danima što bježe".
Iskra
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Iskra »

Čuvarkuća je napisao/la: 14 nov 2021, 19:37 Kakva tragedija ljudi moji, tuga. Ne razumijem kako doktori sa toliko iskustva mogu doći u ovu situaciju.
Ja bas gledala reference...ne sticu se tek tako...neszo, neko, je zakazao, i dijete je radi toga izgubilo život.
1
1 slika
Atomic
PRO behar
PRO behar
Reactions: 10796

Post Postao/la Atomic »

Ommadawn je napisao/la: 14 nov 2021, 18:47 Ma naravno.
Plati ovom, plati onom, de može li šta preko reda, mufte, moj čovjek, tvoj čovjek, de može li ovo nekako da se izmajmuniše…

I onda se pitamo gdje nam je država?
Ko god te uputi privatno,maljem ga u glavu :muhadzir
0
Odgovori

Natrag na “Vijesti”