Dragan Marinkovic - odsustvo etike i bontona.

Od sedme umjetnosti, pa sve do mulja estrade...
Iskra
PRObehar
PRObehar
Reactions: 34237

Dragan Marinkovic - odsustvo etike i bontona.

Post Postao/la Iskra »

Jezivo izlaganje Dragana Marinkovića Mace o glumici Mariji Karan: 'Ne mafijaj, životinjo! Idi skuhaj supu'

Marinković je jezivim izlaganjem o ženama šokirao gledaoce, a sada se masovno šeruje insert iz emisije i negativno komentariše to što je rekao

Voditelj i glumac Dragan Marinković Maca imao je skandalozan TV nastup kada je u emisiji komentarisao natpise u medijima i incident kada je glumicu Mariju Karan (39) dečko Vladan Balaban navodno udario otvorenom šakom po licu, nakon čega mu je ona protivpožarim aparatom razlupala zadnje staklo na automobilu.

On je je, pored uvreda upućenih glumici, sve vrijeme psovao i nazivao je mučenicom. Marinković je jezivim izlaganjem o ženama šokirao gledaoce, a sada se masovno šeruje insert iz emisije i negativno komentarišu to što je on rekao.

– Protivpožarnim aparatom čovjeku slomila auto… Pametna žena… Pa kako bih joj j**** mat** u us**! A ne, ne, to nije nasilje, to je jedna uvrijeđena žena, mučenica, koja je uzela protivpožarni aparat, životinja, uzela i slomila mu auto. Kako bih joj ja j**** mater, kako bih im ja j**** mater, tim damama i tim mučenicama! Stop nasilju nad muškarcima - rekao je Maca u emsiji.

- Majku vam j****, ne mafijajte, idite ručak napravite, skuhaj supu, radi nešto, majku ti j****. “Jaka, pala pa ustala”, majku ti j**em, napravi supu, otiđi na pijac, p**** ti materina bolesna. Majku vam j**** nedoj***** i pogrešno ka****. Ona je mučenica?! Fuj!, ispričao je voditelj.

Na skandalozno ponašanje Marinkovića reagovala je većina korisnika društvenih mreža i naravno osudila ovakav stav glumca.

– “Mizogini klo**r”, “Zašto priča tako o ženama i šta bi im on radio?!”, “Maco, sram te bilo”, “Ovakve ljude skinuti sa programa i nastaviti sa zabavnim emsijama”, “Kakvi su ovo stavovi, za svaku osudu”, “Ne znam ko može ovo da podrži”, “Maco, srami se” – neki su od komentara na društvenim mrežama.

0
Iskra
PRObehar
PRObehar

Re: Dragan Marinkovic - odsustvo etike i bontona.

Post Postao/la Iskra »

Ko ovakvim likovima daje.medijski prostor? Zašto emisija nije prekinuta? Od kada se u tv emisijama dopušta ovakav vokabular?

:palm
0
Ommadawn
Florida Man
Florida Man
Reactions: 17729

Post Postao/la Ommadawn »

Ma on je bezveze lik. Raja se nešto palila, Maca ovo, Maca ono, lik je otjelotvorenje one tipične zaguljene bosanske sirovine, što samo potvrđuje predrasude koje imaju o nama drugi.

Sad ako ovo nije neki štos sa ovim njegovim komentarima (a i da jeste, bezveze je skroz) ja jednostavno ne mogu da vjerujem da neko može ovako nešto da izjavi javno.
0
Nema tog problema koje jedno ludačko pušenje ne može da riješi. Ona na koljenima, ja na 7 nebu
Iskra
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Iskra »

Ommadawn je napisao/la: ↑14 nov 2021, 21:36 Ma on je bezveze lik. Raja se nešto palila, Maca ovo, Maca ono, lik je otjelotvorenje one tipične zaguljene bosanske sirovine, što samo potvrđuje predrasude koje imaju o nama drugi.

Sad ako ovo nije neki štos sa ovim njegovim komentarima (a i da jeste, bezveze je skroz) ja jednostavno ne mogu da vjerujem da neko može ovako nešto da izjavi javno.

Meni nista nije jasno. Znam.da je glumac, na.prvu sam pomislila neki performans, nesto :zbunj

I kakva tv dopusta ovako nešto?
0
Ommadawn
Florida Man
Florida Man

Iskra je napisao/la: ↑14 nov 2021, 21:54
Ommadawn je napisao/la: ↑14 nov 2021, 21:36 Ma on je bezveze lik. Raja se nešto palila, Maca ovo, Maca ono, lik je otjelotvorenje one tipične zaguljene bosanske sirovine, što samo potvrđuje predrasude koje imaju o nama drugi.

Meni nista nije jasno. Znam.da je glumac, na.prvu sam pomislila neki performans, nesto :zbunj

Loš tv, Iskra. Loš.
0
Nema tog problema koje jedno ludačko pušenje ne može da riješi. Ona na koljenima, ja na 7 nebu
Iskra
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Iskra »

Ommadawn je napisao/la: ↑14 nov 2021, 22:04
Iskra je napisao/la: ↑14 nov 2021, 21:54

Loš tv, Iskra. Loš.

Postoji li neko tijelo koje kontrolira rad tv, ?
0
Ommadawn
Florida Man
Florida Man

Iskra je napisao/la: ↑14 nov 2021, 22:06

Loš tv, Iskra. Loš.

Trebalo bi. Ali za BiH ne znam.
Vjerovatno i medije obavezuje neki zakon.
Međutim ovo je na nekoj privatnoj tv stanici pa očito da tu svaka budala može da lupa šta god hoće.

Priča mi jaran da ima preko 300 kanala. Care, ja ih imam 16 pa više od pola ne gledam.
1
1 slika
Iskra
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Iskra »

"agresivnost se vrlo često manifestira i u obliku verbalne komunikacije koja uključuje vrijeđanje, korištenje pogrdnih riječi i ponižavanje,"

Verbalno nasilje zna biti jedan od maladaptivnih mehanizama suočavanja sa izazovnim ili stresnim situacijama, koji se može ispoljiti kod svakoga, posebno tokom perioda izraženog stresa ili neugode.

"Za neke ljude, međutim, to postaje obrazac ponašanja koji se namjerno koristi da bi se uspostavila manipulacija i kontrola nad drugom osobom"
2
2 slika
storm
Administrator
Reactions: 38096

Post Postao/la storm »

Iskra je napisao/la: ↑14 nov 2021, 22:06

Loš tv, Iskra. Loš.

Vjerojatno ima, RAK bi se trebao baviti sa tim, ali možda nemaju kada...
Regulatorna agencija za komunikacije.
2
2 slika
Miss Y.
Tersy blonde
Tersy blonde
Reactions: 21706

Post Postao/la Miss Y. »

Maca je bio vrlo talentovan glumac, naročito u ratnom periodu i malo nakon rata.
Onda je uz pomoć sarajevskih fora i fazona dobio malo krila, nastupao po rijalitijiMa u Srb i tako.
ne osudjujem samo kažem.

ono što o sudjujem je njegova priča da mu je Sarajevo malo, da ga ovdje niko ne konta, mala sredina, nema slobodu i sve.
preseljenje u Bg, odjednom potenciranje pravoslavlja, ikona, posječivanja manastira i sve to javno iznošenje. po meni je dodvoravanje sredini.
totalni licemjer. nije njemu sarajevo malo niti je kad bio ugnjetavan, prvi brak je imao sa muslimankom, ima i sina.
mama mu je divna žena u penziji koja i sad živi ovdje, gdje su bili i čitav rat itd.

elem, laprda. jer mu je sva ta nazovi karijera krenula niz brdo, a tu mu nisu ni pomogle tetovirane obrve itd.
neka ga sad tamo gdje ima "svu slobodu".
3
3 slika
Ters je ”čovjek koji je uvijek upravu, al’ drugi to ne razumiju”- A.Sidran

:missy
Iskra
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Iskra »

Ma sve to stoji, ali sta mu treba onakav volabular? Sta se on navukao da je biti prost neka umjetnička sloboda, fora?
Bruka i sebe, i porodicu, i Syarajevo i sve
0
Miss Y.
Tersy blonde
Tersy blonde
Reactions: 21706

Post Postao/la Miss Y. »

ma bruka sebe, briga me zreo je majmun.
nema on sa sarajevom maltene više nista, sam je tako izabrao.
0
Ters je ”čovjek koji je uvijek upravu, al’ drugi to ne razumiju”- A.Sidran

:missy
ROOT
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 2761

Post Postao/la ROOT »

Joj ljudi, kokain je to
ja ga jednom sreo u liftu tržnog centra voza se gore-dole ne zna 'dje će :meha3
1
1 slika
Iskra
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Iskra »

:ququ
Pa zar i u to kolo hoce?
0
ROOT
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 2761

Post Postao/la ROOT »

Iskra je napisao/la: ↑15 nov 2021, 14:37 :ququ
Pa zar i u to kolo hoce?
Neznanje je blagoslov , vjeruj mi , u šta je sve upetljan bio i s kim se družio
1
1 slika
Iskra
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Iskra »

ROOT je napisao/la: ↑15 nov 2021, 14:40
Iskra je napisao/la: ↑15 nov 2021, 14:37 :ququ
Pa zar i u to kolo hoce?
Neznanje je blagoslov , vjeruj mi , u šta je sve upetljan bio i s kim se družio

Ja ne znam.sto sam šokirana ovoliko ovim njegovim izgredom, nikad ga nisam smatrala za nekog osobito normalnog lika, ali ja se evo nacuditi ne mogu.
0
Ommadawn
Florida Man
Florida Man

Maca ako je i bio dobar glumac (opus njegovih filmova prije “Kod amidže Idriza” ne znam i neću suditi) odavno to definitivno nije.

Eh sad ovo što veli @Miss Y. da je izjavio da mu je Sarajevo malo - nemojte me pogrešno shvatiti ali Sarajevo fakat to jeste.
Međutim, Bosna nije samo Sarajevo (niti je Sarajevo Bosna) pa je mogao malo tu proširiti vidike.
Beograd je veći grad ali to je džungla u kojoj će te progutati ukoliko nemaš nekog talenta.
Maca ga nema. I Beograd ga probao progutati a on se odbranio tako što im ide niz dlaku - glumit će tipičnog sarajevskog hahara, bosansku sirovinu (ne Maca, svi Bosanci i Hercegovci ne priĆaju sarajevskim naglaskom ba) i tako potvrditi svaku predrasudu koju u Beogradu (i šire i uže u Srbiji) imaju o nama.

To što obilazi pravoslavne manastire bi trebalo da je lična stvar svakoga individa. On to forsira.

To da se udara bijelim i žutim mene ne čudi. Mali broj slavnih ljudi to ne radi.

Ništa bolji nije ni Andrija Milošević, totalno lik bezveze, ja ne znam šta je kod njega ljudima smiješno.
I Branko Đurić Đura je također odavno pao q-cu za uši.
Bezveze likovi skroz.
0
Odgovori

Natrag na “Film, serije, TV”