Njega kose i frizure

viklercici, cesljici, pomadice, parfemi
MunDzi
PRObehar
PRObehar
Reactions: 11043

Re: Njega kose i frizure

Post Postao/la MunDzi »

Moja kosa je suha, ali iskreno ja je bas zbog toga i ne perem cesto.
Koristim ovo ulje za kosu.
Nemam s cim da uporedim, tako da ne znam ni reci valja li u poredjenju sa nekim drugim proizvodima.
Mislim da meni odradi posao, da malo sjaja u kosi.
slika
0
Bella_
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 8301

Post Postao/la Bella_ »

Lijepa frizura Mundzi a i boja :zaljub
Bas nekako ide uz tebe.
1
1 slika
"Kimsenin fark edemeyeceği detayları görmeyi çok severim."
Lana
Moderator
Moderator
Reactions: 25039

Post Postao/la Lana »

Divlja_u_srcu je napisao/la: 21 aug 2020, 13:47 Najbolji šampon sto postoji za pramenove ili svijetlu kosu je Fudge. Covjece čak i one pramenove i kosu najžuču posvijetli samo tako :sok Još ako malko duže stoji, može biti i malo sjedkasta nijansa :zaljub
Da sam za njega znala prije, ne bih se toliko nervirala i tolike suze isprolijevala zato sto ne uspiju da mi izvuku bijele pramenove, uvjek budu žuti.
Kad se sjetim samo koja frustracija.. :tuz

slika

Moguce da je dobar jer vecinom su dobri ovi samponi.

Ali za mene je jedan od najbolji za pramenove,ili ko ima svijetlu kosu kao recimo plavu,pa onda pozeli malo da ide kosa na ash pepeljastu boju.
Ovaj sampon bi preporucila,ja ga vec odavno kostim ali isto tako ga i u salonu koristimo.
0
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Moraš da istreniraš svoj um da bude jači od tvojih osjećanja,ili ćeš izgubiti samog sebe.
Iskra
PRObehar
PRObehar
Reactions: 34237

Post Postao/la Iskra »

Ja nešto kosu extra ne njegujem. Obični Panten šampon i regenerator. Ne farbam nije mi suha tako da nemam.neke.potrebe. Neko vrijeme sam isprobavala Balea proizvode da pokušam malo izbjeći parabene i ostalu kemiju ali ništa, nisam bila zadovoljna.
Nature box mi isto nije loš. Pošto povremeno ispeglam kosu onda tijekom cijele godine koristim hidratantnu masku čisto radi preventive
unnamed (2).jpg
HAIR Pantene Pro-V Daily Moisture Renewal 3MM Deep Conditioner.jpg
unnamed (3).jpg
1
1 slika
Lana
Moderator
Moderator

Post Postao/la Lana »

Zar ima ljepse nesto od prirodne boje :sret
Kod tebe kosa prelijepa,nist ne diraj niti farbaj :srce
1
1 slika
Moraš da istreniraš svoj um da bude jači od tvojih osjećanja,ili ćeš izgubiti samog sebe.
Miss Y.
Tersy blonde
Tersy blonde
Reactions: 21594

Post Postao/la Miss Y. »

Lana je napisao/la: 21 aug 2020, 15:47
Divlja_u_srcu je napisao/la: 21 aug 2020, 13:47 Najbolji šampon sto postoji za pramenove ili svijetlu kosu je Fudge. Covjece čak i one pramenove i kosu najžuču posvijetli samo tako :sok Još ako malko duže stoji, može biti i malo sjedkasta nijansa :zaljub
Da sam za njega znala prije, ne bih se toliko nervirala i tolike suze isprolijevala zato sto ne uspiju da mi izvuku bijele pramenove, uvjek budu žuti.
Kad se sjetim samo koja frustracija.. :tuz

slika

Ali za mene je jedan od najbolji za pramenove,ili ko ima svijetlu kosu kao recimo plavu,pa onda pozeli malo da ide kosa na ash pepeljastu boju.
Ovaj sampon bi preporucila,ja ga vec odavno kostim ali isto tako ga i u salonu koristimo.

Gore sam pisala da hocu da uzmem Fanola no yellow pjenu kao masku, al kazu da je j ta no Orange dobra linija, pa se dvoumim :tugi
0
Ters je ”čovjek koji je uvijek upravu, al’ drugi to ne razumiju”- A.Sidran

:missy
Miss Y.
Tersy blonde
Tersy blonde

Post Postao/la Miss Y. »

MunDzi je napisao/la: 21 aug 2020, 15:35 Moja kosa je suha, ali iskreno ja je bas zbog toga i ne perem cesto.
Koristim ovo ulje za kosu.
Nemam s cim da uporedim, tako da ne znam ni reci valja li u poredjenju sa nekim drugim proizvodima.
Mislim da meni odradi posao, da malo sjaja u kosi.
slika
I meni je to ulje bilo ok al sam prešla na Garnier argan oil, mozda cak i bolje.
0

Lana
Moderator
Moderator

Post Postao/la Lana »

Miss Y. je napisao/la: 21 aug 2020, 16:41
Lana je napisao/la: 21 aug 2020, 15:47

Gore sam pisala da hocu da uzmem Fanola no yellow pjenu kao masku, al kazu da je j ta no Orange dobra linija, pa se dvoumim :tugi
Ako ti kosa ima bleach to jeste da si radila pramenove ne obicne farbe onda uzmi no yellow.Vise su preporucljive za bleach kosu.
A nebi ni bilo neke velike razlike ni za orange svejedno je :cvijece
1
1 slika
Malena
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 7806

Post Postao/la Malena »

Kupila sam farbu.
Nanijela sam farbu.
Čekam da farba odstoji.
:ovaj :hm :konta :palm :zbunj :zbrk
4
3 slika 1 slika
Dragulj ne gubi vrijednost i kad padne u blato, a prašina ostaje prašina i kad se do neba digne
Max
PRObehar
PRObehar
Reactions: 23349

Post Postao/la Max »

Malena je napisao/la: 22 aug 2020, 14:04 Kupila sam farbu.
Nanijela sam farbu.
Čekam da farba odstoji.
:ovaj :hm :konta :palm :zbunj :zbrk
i znaš li u šta ćeš izać
:haha

mislim
valjda nećeš bit šatirana
:valja
0
I say what I think, I think what I say
Malena
Etablirani član
Etablirani član

Post Postao/la Malena »

Valjda :zbunj
0
Dragulj ne gubi vrijednost i kad padne u blato, a prašina ostaje prašina i kad se do neba digne
Malena
Etablirani član
Etablirani član

Post Postao/la Malena »

Dobro je. Nije strašno. Ostali pramenovi a posvijetlila boju. Lajkam
IMG_20200822_143514.jpg
11
10 slika 1 slika
CocoMa
Čupavo
Čupavo
Reactions: 17554

Post Postao/la CocoMa »

I ja sam moju boju osvjezila :heidi2 sama sebi sam bila počela liciti na lisicu.. :D
20200901_181135.jpg
Sad je opet :love
10
9 slika 1 slika
Heidi
Lemon Addict
Lemon Addict
Reactions: 27203

Post Postao/la Heidi »

Rižina voda za savršenu kosu

slika

U kineskom selu Huangluo žive žene iz plemena Yao koje imaju najdužu i najbolju kosu na svijetu - dugu, jaku, zdravu i bez ijedne sijede vlasi. One svoju kosu šišaju samo jednom u životu, u 16. godini prije nego počnu tražiti supruga.

Koja je tajna te predivne kose, bez ijedne sijede sve do sedamdesetih i čak osamdesetih?

Globalno tržište šampona je procijenjeno da "vrti" oko 25 milijardi dolara godišnje!

Žene se žale na prerano "izlaženje" sijedih, na loš kvalitet kose ili oštećenja uzrokovana proizvodima punim hemije ili termičkim pomagalima za stilizovanje kose, koji su vlasi učinili suvim, beživotnim i sklonim pucanju i opadanju.

slika

Ako ste i vi jedna od njih, ne bi bilo loše da poslušate savjet žena kojima je kosa i u osamdesetim godinama sjajna, bujna i bez ijedne sijede dlake.

Naime, one svoju kosu peru - fermentiranom vodom koja ostane nakon kuvanja riže!

Tajna je u antioksidansima koja zrna riže otpuštaju tokom kuvanja, a koja nevjerovatno hrane vlasi kose. Studije su pokazale da rižina voda sadrži i minerale i vitamin E, ali i da ima svojstva koja kosu čine elastičnom i sprečavaju oštećenja.

Takođe, ukoliko vam je kosa već oštećena, i tu može pomoći rižina voda, jer sadrži inozitol, karbohidrat koji oporavlja vlasi. Aminokiseline koje se takođe mogu naći u rižinoj vodi mogu ojačati korijen kose, što pomaže kod opadanja i veće gustoće, a nježna mekoća koja ostaje u kosi nakon ispiranja rižinom vodom čini je sjajnom do sljedećeg pranja.

slika

RECEPT

Skuvajte integralnu rižu u nešto više vode nego inače, ocijedite i vodu preostalu od kuvanja ostavite na sobnoj temperaturi oko 24-48 sati. Ona će fermentirati i dobiti kiselkasti ukus. Onda je možete iskoristiti za pranje ili staviti u frižider za sljedeća pranja. Ako želite malo mirisa, možete dodati nekoliko kapi omiljenog eteričnog ulja. Ova tečnost se stavlja na vlažnu kosu, masira u vlasište oko pet minuta, te ispere vodom. Ne treba šampon, ni maska. Poželjno je kosu potom osušiti na vazduhu. Rižina voda je izvrsna i kao losion za lice i tijelo, te sredstvo za uklanjanje šminke.
4
1 slika 2 slika 1 slika
Max
PRObehar
PRObehar
Reactions: 23349

Post Postao/la Max »

Nemojte zive bile vidite hin sto su zgodne
:mmm
0
I say what I think, I think what I say
Lana
Moderator
Moderator

Post Postao/la Lana »

Malena boja :zaljub ali si i lijepo osisana :cvijece

Cupe crveno kovrdzava moja :srce
1
1 slika
Miss Y.
Tersy blonde
Tersy blonde

Post Postao/la Miss Y. »

mad_max_ba je napisao/la: 01 sep 2020, 21:20 Nemojte zive bile vidite hin sto su zgodne
:mmm
Imaju i pletenice :oho
1
1 slika

Odgovori

Natrag na “Ljepota”