Dodik o najavi sankcija

Društvena kretanja, politika.. Začarani krugovi u žitu (i ispod žita)

Moderator/ica: Moderator

CocoMa
Čupavo
Čupavo
Reactions: 17554

Dodik o najavi sankcija

Post Postao/la CocoMa »

Dodik o najavi sankcija: Nisam bio u Njemačkoj pet godina pa ne moram ni sada.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik rekao je danas u Istočnom Sarajevu da nije zabrinut zbog sve učestalijih najava sankcija, koje bi mu mogle nametnuti neke zemlje Evropske unije.

Dodik je rekao da je ambasadorici Njemačke u BiH Margret Uebber rekao da ne može spriječiti uvođenje sankcija, ali da ga ne obavezuje ništa što govore njemački zvaničnici.

“Nisu mene izabrali Nijemci, izabrao me je moj narod. Ako vi uvedete sankcije, niko od Nijemaca neće moći razgovarati s nama, ni sa jednim načelnikom, ni sa jednim funkcionerom iz vladajuće garniture”, kazao je Dodik.

Dodik je dodao da ga nije briga što im je kriv i što mu neće dati da ode u Njemačku.

“Nisam bio tamo pet godina pa ne moram ni sada”, dodao je Dodik.

Ističući da to nije pitanje međunarodnih faktora, Dodik je naveo da je imao sastanke s predstavnicima kvinte i nekim drugima i da im je rekao da oni imaju mandate nakon kojih će napustiti BiH.

“Mi ostajemo da živimo ovdje, ne možete nam davati rješenja”, istakao je Dodik.

Bhportal.ba
0
Heidi
Lemon Addict
Lemon Addict
Reactions: 27295

Re: Dodik o najavi sankcija

Post Postao/la Heidi »

Pazi se ti Schulza, SPD voli da baca bombice :oo bez rezolucije :oo
0
CocoMa
Čupavo
Čupavo

Post Postao/la CocoMa »

Jaoooo rekao je da ce i on sankcije uvesti Njemackoj... :D zamislite humora. :valja
0
Crvena Nit
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 2219

Post Postao/la Crvena Nit »

Njemci jednako blebeću kao i BiH političari.
0
Heidi
Lemon Addict
Lemon Addict
Reactions: 27295

Post Postao/la Heidi »

CocoMa je napisao/la: 17 dec 2021, 09:17 Jaoooo rekao je da ce i on sankcije uvesti Njemackoj... :D zamislite humora. :valja
Vic figura covjek :valja
1
1 slika
Socrates
PRO behar
PRO behar
Reactions: 14899

Post Postao/la Socrates »

Pola mu "države" radi u Njemačkoj, "rezervna mu država" bukvalno preživljava zbog Njemačke, i on bi njima uvodio sankcije. :valja

Pa jbmt :lupa

Samo kod Dodikovih glasača ovo može proći kao "političar".
0
Tražili smo se po prethodnim životima
Desperado
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 1727

Post Postao/la Desperado »

"Republika Srpska ovih dana očekuje odobravanje grantova i kredita od Evropske unije u ukupnom iznosu od 642,8 miliona eura, što je 1,257 milijardi konvertibilnih maraka. U taj okvir nisu uključena sredstva koja dolaze kroz IPA fond Evropske unije. Radi se o starim projektima o sredstvima koje su dugo bile u ladicama, ali kako je za Klix.ba potvrđeno, sada je pokrenuta inicijativa za njihovu realizaciju."

Sve ove priče o sankcijama i slično treba uzeti sa rezervom.
0
dmr
Progressed Mars
Progressed Mars
Reactions: 37637

Post Postao/la dmr »

motka i šargarepa :o ... samo bez motke :D :D

a stvarno mi je dosta tih najava, razmatramo sankcije, predlazemo, takvo ponasanje je neprihvatljivo, zapaljiva retorika, bla, bla, ... i na kraju dana, ništa, baš ništa. Prestanem par dana klikati na naslove vijesti i odmah se bolje osjećam. Dok ne zalupaju kundaci na vrata :D :D
1
1 slika
make your move :damir
Nice try
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 3380

Post Postao/la Nice try »

Šta ste vi mislili :oo
Gledali su pravi, pravcati rat u srcu Evrope, a da se sad nešto bitno uradi po tom pitanju sankcija i slično.
Dobićemo zabrinutost bitnih faca i to je to.
2
2 slika
storm
Administrator
Reactions: 38078

Post Postao/la storm »

Eto dobio dodo sankcije...
I šta će se sad promijeniti?
0
CocoMa
Čupavo
Čupavo

Post Postao/la CocoMa »

Nastaviti pevati... :crni

0
CocoMa
Čupavo
Čupavo

Post Postao/la CocoMa »

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da odluka SAD o uvođenju sankcija njemu i ATV-u je toliko besmislena da ne zna ni kako bi je komentarisao, a da zvuči suvislo.
"Možda je prvo što pada u oči vrijeme kada se ova odluka saopštava, dakle u predvečerje najradosnijeg hrišćanskog praznika Božića.Istorijski smo kao narod napadani baš na velike praznike i znam da oni koji stoje iza ove odluke to znaju. Drugo što mi pada na pamet je da je zemlja koja se diči ljudskim pravima i slobodom medija sankcionisala upravo medij. Ako to nije napad na slobodu izražavanja i na slobodnu riječ, ne zmam onda šta je", izjavio je Dodik Srni upitan da prokomentariše odluku SAD o uvođenju sankcija njemu i ATV-u zbog, kako se navodi, aktivnosti i prijetnji po stabilnost i teritorijalni integritet BiH.

Dodik je istakao da treće što mu pada na pamet jeste da je opet kažnjen, a da ne zna zbog čega.

Prvi put su rekli da kršim Dejton, bez navođenja čime sam prekršio Dejtonski mirovni sporazum. Sada mi se, kako čujem, na teret stavlja i korupcija a da se protiv mene ni u BuH niti bilo gdje u svijetu ne vodi krivični postupak za korupciju", podsjetio je Dodik.

Član Predsjedništva naglasio je da ničim nije doveo u pitanje ustavni poredak u BiH niti njenu stabilnost, te da ostaje nejasno šta su kreatori ovih sankcija imali na umu kada su odlučili da ga opet kazne.

"Ovo su sankcije koje je izlobiralo nekoliko američkih službenika koji ne dijele viziju BiH kakvu ja imam i kakva je potpisana 1995. Ako misle da će me ovako disciplinovati grdno se varaju. Ja tek sada dobijam novi motiv da se borim za prava koja nam se otimaju 26 godina.

Odluka SAD da me opet sankcionišu došla je uoči obilježavanja 30 godina postojanja Republike Srpske što, takođe, treba da primjetim i trebalo bi, tako oni misle, da me pokoleba u borbi za prava Republike Srpske. Bojim se da je sve što
su uradili malo da bi me zaustavili, jer ja nisam biran da bih zastupao američke, već interese naroda Republike Srpske. Dok god se budem bavio ovim poslom tako će biti", poručio je Dodik.

(Vijesti.ba)
0
Ommadawn
Florida Man
Florida Man
Reactions: 17522

Post Postao/la Ommadawn »

Yebo je majku onaj kome si ti zastupao interese.
0
Ko nije taslačio tuđu ženu - ne zna šta je prava ljubav.
storm
Administrator

Post Postao/la storm »

Još 52 osobe iz političkog i javnog života bih, naći će se na toj listi...

Dodik po starom običaju, valja gluposti i koprca se u vlastitom blatu.
0
storm
Administrator

Post Postao/la storm »

No mislim da su ovo promasene mete.
Sustav BIH je taj, koji je iznjedrio i odrzao Dodika. Covica, Izetbegovića i ostale
Možeš ih preko noći maknuti bilo kako, pojaviti će se novi... A generacije prolaze tj i odlaze.
To neće nikakve sankcije spriječiti.
0
storm
Administrator

Post Postao/la storm »

I da...
Slabog će ovo efekta imati, ako se i EU jasno ne stavi uz te sankcije.
Dodik nema nikakvih financijskih interesa u, i sa USA, nikakvih financijskih aranžmana sa USA...
Dok bi sa EU, to moglo biti bolno po njega i RS.
No EU međutim...
0
Max
PRObehar
PRObehar
Reactions: 23349

Post Postao/la Max »

storm je napisao/la: 06 jan 2022, 07:15 Još 52 osobe iz političkog i javnog života bih, naći će se na toj listi...

Dodik po starom običaju, valja gluposti i koprca se u vlastitom blatu.
znamo li imali od ovih naših vrlih predstavnika Bolešnjaka na listi?
0
I say what I think, I think what I say
Odgovori

Natrag na “Bosna i Hercegovina”