Bor, jelka, nova godina...
Re: Bor, jelka, nova godina...
Pa pišem o drveću. Zašto je drvo u Kini u tržnom centru bolje ili gore od bilo kakvog drveta na Zapadu?
Nisi u pravu ni što se tiče davanja poklona. Pokloni u okviru Božića ili Nove Godine se daju gotovo isključivo članovima porodice i najboljim prijateljima. Onima sa kojim proslavljaš praznik. Ako daš nekome sa kim radiš neki simboličan poklončić, to ne mjenja stvari.
Čak i ateisti često daju poklone u okviru porodice. Dakle, više se ne može isključivo govoriti o religioznom prazniku.
Baš kao što ni Valentinovo više nije religiozni praznik.
Nisi u pravu ni što se tiče davanja poklona. Pokloni u okviru Božića ili Nove Godine se daju gotovo isključivo članovima porodice i najboljim prijateljima. Onima sa kojim proslavljaš praznik. Ako daš nekome sa kim radiš neki simboličan poklončić, to ne mjenja stvari.
Čak i ateisti često daju poklone u okviru porodice. Dakle, više se ne može isključivo govoriti o religioznom prazniku.
1
1
Tražili smo se po prethodnim životima
- Crvena Nit
- Etablirani član

- Reactions: 2219
Jesam u pravu, pa nisi sam ti sa Zapada.Socrates je napisao/la: ↑29 dec 2021, 16:36 Pa pišem o drveću. Zašto je drvo u Kini u tržnom centru bolje ili gore od bilo kakvog drveta na Zapadu?
Nisi u pravu ni što se tiče davanja poklona. Pokloni u okviru Božića ili Nove Godine se daje gotovo isključivo članovima porodice i najboljim prijateljima. Onima sa kojim proslavljaš praznik. Ako daš nekome sa kim radiš neki simboličan poklončić, to ne mjenja stvari.
Ali meni ne smeta drvo u Kini, već kičeraj po kanadskim i američkim javnim mjestima.
Ateistima je religijski praznik dio porodične tradicije, ne vidim ni ja problem u tome.
0
Ma Bog te pit'o na kom si Zapadu ti bila.
1
1
- Crvena Nit
- Etablirani član

Bila sam i na tvojoj teritoriji.
Zašto imaš potrebu dokazivati nešto što je činjenica, znam, tebi smeta moje komentiranje, ali kičeraj je ružan. :face
0
- vjesticanametli
- PRObehar

- Reactions: 13894
kako vam se da torokat tolko dete kake holidejz are koming musike 
1
1
I u Indiji je Božić (ili vrijeme oko Božića) takođe postalo veoma značajna proslava. Mnogi ljudi su imali drvo, opet ne iz religioznih razloga.
Međutim, u nekoliko zadnjih godina, deceniju or so, radikalni pokreti u Indiji su sve agresivniji, pa udaraju na sve "neindijsko".
Međutim, u nekoliko zadnjih godina, deceniju or so, radikalni pokreti u Indiji su sve agresivniji, pa udaraju na sve "neindijsko".
0
- Crvena Nit
- Etablirani član

Since pine trees are not available here, Delhiites are going for varieties like juniper and cypress to decorate their homes this Christmas. Mudit Gupta, owner of a nursery in Indraprastha Extension, says, “The surge in sale of real trees and plants for Christmas could be because of the increasing pollution. I think Delhi has finally understood the importance of going green. This year, the maximum sale has been of potted juniper and poinsettia plants for Christmas decor and gifts. We have received orders from corporate offices for poinsettia plants too.”Socrates je napisao/la: ↑29 dec 2021, 16:45 I u Indiji je Božić (ili vrijeme oko Božića) takođe postalo veoma značajna proslava. Mnogi ljudi su imali drvo, opet ne iz religioznih razloga.
https://timesofindia.indiatimes.com/cit ... 205955.cms
Delhi je globaliziran danas, razumljivo da ima stranaca.
0
Ja mislim da su svi muslimani na ovoj temi izašli iz vjere..Toliko od mene.
Osim @vjesticanametli dabome
Osim @vjesticanametli dabome
4
4
- Crvena Nit
- Etablirani član

Valentinovo je danas cisti komercijalizirani stil obilježavanja ljubavi. Na Zapadu dignu nos alo ne slijediš isti. 
0
- Crvena Nit
- Etablirani član

- Crvena Nit
- Etablirani član

Pa sve je komercijalizirano.
Ako se obrne ne znam koliko jagnjadi na Prvi Maj, i to je komercijalizirano. Šta je sa Osmim Martom or whatever?
Ako se obrne ne znam koliko jagnjadi na Prvi Maj, i to je komercijalizirano. Šta je sa Osmim Martom or whatever?
0
Kalendarsku...
0
- Crvena Nit
- Etablirani član

Ma ni blizu ni sa tim praznicima , pa ovdje ni Božić nije toliko iskomercijaliziran.
0
- Crvena Nit
- Etablirani član

0
Božić dole nikad nije bio iskomercijaliziran jer nikad nismo ni bili kapitalistička zemlja.
A ni tranzicije nije bilo kako treba, da li zbog objektivnih ili subjektivnih razloga, nebitno je.
Drugim riječima, dole je sve uvijek nenormalno bilo, barem u novijoj istoriji.
A ni tranzicije nije bilo kako treba, da li zbog objektivnih ili subjektivnih razloga, nebitno je.
Drugim riječima, dole je sve uvijek nenormalno bilo, barem u novijoj istoriji.
0