Pred kraj braka je usla u vezu, ali to se ne pika jer je muz znao, a i brak je mrtav.
Tehnicki gledano i nije prevara.
Prevara je samo kad muz ne zna, jel?
Necemo laznog moralisanja.
Zasto?
MunDzi je napisao/la: ↑04 jan 2022, 22:16Necemo laznog moralisanja.
Ako je neciji brak vec propao, probali ga spasiti, vidjeli da nema od toga nista, fakticki priznali da oboje zele razlaz......onda je taj brak svakako nepostojeci. Ostalo su tehnikalije odraditi papirologiju i ozvaniciti razvod.
Sta sad treba neko da sjedi i cami cekajuci da se sve ozvanici.
Jasta ce.
Ako je bio/bila nesretan/a u tom braku, sasvim je logicno da ce posvetiti paznju svijetu oko sebe u potrazi za srecom.
Kad bih Elmi Hodzic, sarmantnoj kustosici Istorijskog Muzeja BiH u Sarajevu(nekadasnji Muzej Revolucije) pokazao tek manji dio predmeta i antikviteta koje posjedujes, ona bi se postidila, muzej bi iznenada zatvorio svoja vrata za ostatak dana, a ti bi bio u velikom belaju.Iskra je napisao/la: ↑04 jan 2022, 14:40storm je napisao/la: ↑04 jan 2022, 07:30 Oko prevara.
Postoje ljudi, kojima je u genetskom kodu prevara, pa će prevariti bez obzira na dobar odnos, briznog partnera, pa ako hoćete i unatoč tome da im je partner sexy, poželjan, atraktivan... Naizgled nema razloga, no opet će. Možda ne stalno, možda zadugo ne, ali je samo pitanje vremena.
Postoje i oni, koji bi prema nekim mišljenjima i razlozima, opravdano tome pristupili (mada u tom slučaju se bolje razići) tipa da su zlostavljani, prevareni serijski, itd itd... Pa opet to ne učine nikad.
A postoji i treća skupina ljudi... Koji možda hoće, možda neće... Kako ih život bude vodio..
Pojasni mi ovu treću skupinu? Prilika cini lopova?
Ništa.MunDzi je napisao/la: ↑04 jan 2022, 23:24Zasto?
Sta je to problematicno sto si procitao?
Vidim post od ovog grunfa je cenzurisan, a kako je na nekoj od prethodnih stranica napisao da su sadasnje zene seksualno poremecene i prikrivene prostitutke, ne bi iznedalilo da je opet imao slicne nagone umjetnickog izrazaja.
Steta pa nisam imala priliku procitati njegovu zadnju umjetnicku.
Sigurno je genijalna cim je cenzurisana.![]()

Realno, nisam sklona da se brak popravlja, to je forsiranje, takvim aljkavim popravkama mnogi brakovi prežive krize, jer je to dio bračne obaveze, ali potom se počnu dešavati prevare. Tad je takva opcija oboma "prečutno" prihvatljiva, jer nema više ljubomore i posesivnosti, jer nestala je erotska komponenta braka.Iskra je napisao/la: ↑05 jan 2022, 06:23MunDzi je napisao/la: ↑04 jan 2022, 22:16
Necemo laznog moralisanja.
Ako je neciji brak vec propao, probali ga spasiti, vidjeli da nema od toga nista, fakticki priznali da oboje zele razlaz......onda je taj brak svakako nepostojeci. Ostalo su tehnikalije odraditi papirologiju i ozvaniciti razvod.
Sta sad treba neko da sjedi i cami cekajuci da se sve ozvanici.
Jasta ce.
Ako je bio/bila nesretan/a u tom braku, sasvim je logicno da ce posvetiti paznju svijetu oko sebe u potrazi za srecom.
O kakvom.laznom moralosanju pričaš? Nisi pratila sta sam.pisala, ja sam u potencijalnoj situaciji poput ove od Crvene, upravo i zagovarala takav pristup...reci mu / joj, iznosi problem, razgovaraj, pokusaj...ako uspijete popraviti super ako ne onda svako sebi i cao. Ali razgovaraj prvo. Pokusaj, potrudi se...lako je pribjeci najlaksoj opciji tj varati.
ovakav stav tvoj crvena, ma koliko se trudio, ne mogu da razumijem.Crvena Nit je napisao/la: ↑05 jan 2022, 08:31Realno, nisam sklona da se brak popravlja, to je forsiranje, takvim aljkavim popravkama mnogi brakovi prežive krize, jer je to dio bračne obaveze, ali potom se počnu dešavati prevare. Tad je takva opcija oboma "prečutno" prihvatljiva, jer nema više ljubomore i posesivnosti, jer nestala je erotska komponenta braka.Iskra je napisao/la: ↑05 jan 2022, 06:23
O kakvom.laznom moralosanju pričaš? Nisi pratila sta sam.pisala, ja sam u potencijalnoj situaciji poput ove od Crvene, upravo i zagovarala takav pristup...reci mu / joj, iznosi problem, razgovaraj, pokusaj...ako uspijete popraviti super ako ne onda svako sebi i cao. Ali razgovaraj prvo. Pokusaj, potrudi se...lako je pribjeci najlaksoj opciji tj varati.

Ja ću i dalje raditi kako meni bude odgovaralo, potencijalni brak, ili ne, radim u skladu sa osobnim stavovima o vezama i braku, kao što i vi, koji me ne razumijete, radite upravo na svom braku onako kako vama odgovara. Svaki brak je različit.Max je napisao/la: ↑05 jan 2022, 09:52ovakav stav tvoj crvena, ma koliko se trudio, ne mogu da razumijem.Crvena Nit je napisao/la: ↑05 jan 2022, 08:31
Realno, nisam sklona da se brak popravlja, to je forsiranje, takvim aljkavim popravkama mnogi brakovi prežive krize, jer je to dio bračne obaveze, ali potom se počnu dešavati prevare. Tad je takva opcija oboma "prečutno" prihvatljiva, jer nema više ljubomore i posesivnosti, jer nestala je erotska komponenta braka.
to "prečutno prihvatljivo" nije opcija, tada je jedina opcija igranje razlaza.
Nisi sklona da se brak popravlja???
Pa ako je to tako, ti se ne trebaš ni udavati, moje stajalište je da se u brak ulazi sa svim svojim prednostima i nedostatcima, nedostatke braka praviti u prednosti. Itekako se vrijedi boriti za tako nešto.

1
Crvena Nit je napisao/la: ↑05 jan 2022, 08:31Realno, nisam sklona da se brak popravlja, to je forsiranje, takvim aljkavim popravkama mnogi brakovi prežive krize, jer je to dio bračne obaveze, ali potom se počnu dešavati prevare. Tad je takva opcija oboma "prečutno" prihvatljiva, jer nema više ljubomore i posesivnosti, jer nestala je erotska komponenta braka.Iskra je napisao/la: ↑05 jan 2022, 06:23
Otkud ti znaš šta on posjeduje, i sta sad hoces da dobijem nervni slom od razmišljanja.grunf je napisao/la: ↑05 jan 2022, 07:36Kad bih Elmi Hodzic, sarmantnoj kustosici Istorijskog Muzeja BiH u Sarajevu(nekadasnji Muzej Revolucije) pokazao tek manji dio predmeta i antikviteta koje posjedujes, ona bi se postidila, muzej bi iznenada zatvorio svoja vrata za ostatak dana, a ti bi bio u velikom belaju.![]()