Revakcinacija, doza 3, doza 4,.....?

Korona virus danas
Bella_
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 8301

Re: Revakcinacija, doza 3, doza 4,.....?

Post Postao/la Bella_ »

toxic je napisao/la: 30 dec 2021, 17:21 Mene je booster bas sastavio juce :heidi
na prve doze sam imala slabiju reakciju, a nocas sam mislila da se rastajem s dusom. Drhtavica, visoka temperatura, glavobolja, bolovi u misicima, jedva sam ustajala iz kreveta.

Od jutros se osecam odlicno, kao da nije nista ni bilo.
Žao mi je :tjesi
Kako si danas?
Koju si primila kao booster?
0
"Kimsenin fark edemeyeceği detayları görmeyi çok severim."
toxic
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 10001

Post Postao/la toxic »

Bella_ je napisao/la: 31 dec 2021, 09:09 Žao mi je :tjesi
Kako si danas?
Koju si primila kao booster?
Od juce ujutru nisam imala nikakvih problema, jedino iscrpljenost od neprospavane noci.
Jos osetim bol na mestu oboda kad dodirnem, al' nista strasno. Navodno su sve reakcije normalne.
Sve tri doze sam modernu primila.
Hvala na pitanju :cvijece
3
2 slika 1 slika
⇻ Nᴏᴛ Aʟʟ Wʜᴏ Wᴀɴᴅᴇʀ Aʀᴇ Lᴏsᴛ ⇺
Socrates
PRO behar
PRO behar
Reactions: 14899

Post Postao/la Socrates »

Hvala Bogu da su svi Kanađani preživjeli booster. :opa
2
2 slika
Tražili smo se po prethodnim životima
Crvena Nit
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 2219

Post Postao/la Crvena Nit »

Turkey starts offering 5th dose of COVID-19 booster shots

Health Ministry started offering the fifth booster doses of COVID-19 vaccines for a specific group of people, the ministry said Friday.

Individuals who received two doses of the Chinese Sinovac and two doses of the BioNTech vaccine at least three months ago will be able to get an appointment for the fifth dose.

They will be able to receive the Sinovac, BioNTech or the domestically-made Turkovac vaccines as a booster.

Ministarstvo zdravstva počelo je nuditi petu doza doza cjepiva protiv COVID-19 za određenu skupinu ljudi, priopćilo je ministarstvo u petak.

Osobe koje su prije najmanje tri mjeseca primile dvije doze kineskog Sinovaca i dvije doze BioNTech cjepiva moći će dobiti termin za petu dozu.

Moći će primiti cjepivo Sinovac, BioNTech ili domaća cjepiva Turkovac kao pojačivač.

https://www.dailysabah.com/turkey/turke ... shots/news

@storm Izrael versus Turska :heidi2
0
storm
Administrator
Reactions: 38022

Post Postao/la storm »

Crvena Nit je napisao/la: 04 jan 2022, 08:22 Turkey starts offering 5th dose of COVID-19 booster shots

Health Ministry started offering the fifth booster doses of COVID-19 vaccines for a specific group of people, the ministry said Friday.

Individuals who received two doses of the Chinese Sinovac and two doses of the BioNTech vaccine at least three months ago will be able to get an appointment for the fifth dose.

They will be able to receive the Sinovac, BioNTech or the domestically-made Turkovac vaccines as a booster.

Ministarstvo zdravstva počelo je nuditi petu doza doza cjepiva protiv COVID-19 za određenu skupinu ljudi, priopćilo je ministarstvo u petak.

Osobe koje su prije najmanje tri mjeseca primile dvije doze kineskog Sinovaca i dvije doze BioNTech cjepiva moći će dobiti termin za petu dozu.

Moći će primiti cjepivo Sinovac, BioNTech ili domaća cjepiva Turkovac kao pojačivač.

https://www.dailysabah.com/turkey/turke ... shots/news

@storm Izrael versus Turska :heidi2
Odustajem, nisam više pametan :D
Treba pričekati sad...
1
1 slika
Crvena Nit
Etablirani član
Etablirani član

Netherlands Announces Plan To Give People Up to Six Doses of COVID Vaccine

https://www.msn.com/en-us/news/world/ne ... ar-AAShkoz

@storm evo Nizozemci su odredili sebi maksimum :heidi2
1
1 slika
Crvena Nit
Etablirani član
Etablirani član

EMA izvještaj o mješanju cijepiva/boostera decembar 13/2021

Razina AT jeste povišena na pretpostavljajućih 6 mjeseci, a reakcija organizma na mješanje dvije doze sa drugačijim boosterom je bila generalno intenzivnija.

The available evidence suggests that heterologous boosters are
protective and safe, however the data on safety are limited, especially for the long term. With
regards to the heterologous mRNA combinations the incidence of myocarditis and pericarditis
should be continuously monitored.

Cijepljenja su analizirana sakupljanjem podataka tokom 2021 ( nije bilo kontrolnih grupa).
0
Moonlight
Menadžerska legenda
Menadžerska legenda
Reactions: 15629

Post Postao/la Moonlight »

Meni je treca doza Pfizera bas reagovala. Ruka otekla, pomodrilo, svrbilo, nakon 10 dana jos se nije smirilo.
1
1 slika
Control + Alt + Delete
| Control Yourself | Alter Your Thinking | Delete Negativity |
WhiskeyPete
Sleepless FM
Sleepless FM
Reactions: 10152

Post Postao/la WhiskeyPete »

@Iskra, može li i treća vaccina biti ista kao prethodne dvije? Ili se striktrno mora mixati.
0
“I don't like 'em putting chemicals in the water that turn the freakin' frogs gay!”
toxic
Etablirani član
Etablirani član

Post Postao/la toxic »

SmokingMan je napisao/la: 16 jan 2022, 15:21 @Iskra, može li i treća vaccina biti ista kao prethodne dvije? Ili se striktrno mora mixati.
Ja sam primila tri iste. Booster ne mora striktno biti drugi brend, al' moze i navode da dodatna doza ne mora biti ista kao pocetne koje su primljene.
Ne znam koje vakcine tu imate, al' ovde ko je primio 2 pfizera, moze treca da bude moderna, ili obrnuto. Ono sto ja vidim u okolini da vecina ljudi juri isti brend za sve doze.
3
3 slika
WhiskeyPete
Sleepless FM
Sleepless FM

toxic je napisao/la: 16 jan 2022, 16:14
SmokingMan je napisao/la: 16 jan 2022, 15:21 @Iskra, može li i treća vaccina biti ista kao prethodne dvije? Ili se striktrno mora mixati.
Ja sam primila tri iste. Booster ne mora striktno biti drugi brend, al' moze i navode da dodatna doza ne mora biti ista kao pocetne koje su primljene.
Ne znam koje vakcine tu imate, al' ovde ko je primio 2 pfizera, moze treca da bude moderna, ili obrnuto. Ono sto ja vidim u okolini da vecina ljudi juri isti brend za sve doze.
Znaš, ne bi da me slučajno obori neka druga, kada sam prošao one neugodne nuspojave sa AZ, neka bude opet ista. Ako je kod nas to u BejHa moguće.
1
1 slika
“I don't like 'em putting chemicals in the water that turn the freakin' frogs gay!”
Crvena Nit
Etablirani član
Etablirani član

Najlogičnije je uzeti istu ako imaš prethodno Pfizer i Modernu, a kombiniranje boostera postoji kao opcija jer drugi nisu imali sreću imati Pfizer ili Modernu, i nije se znalo za boostere.

Osobe sa Sputnikom mogu dobiti dozu prvi koktel Sputnika kao booster.
1
1 slika
toxic
Etablirani član
Etablirani član

Post Postao/la toxic »

SmokingMan je napisao/la: 16 jan 2022, 19:09 Znaš, ne bi da me slučajno obori neka druga, kada sam prošao one neugodne nuspojave sa AZ, neka bude opet ista. Ako je kod nas to u BejHa moguće.
Ne mozes znati reakciju primio istu ili neku drugu. Spominjala sam na ovoj temi ranije, primila sam tri iste pa su mi skroz drugacije reakcije bile trece u odnosu na prvu. Bas je individualno. Ako si nesiguran najbolje ti je da se posavetujes sa svojim doktorom i vidis sta se tu preporucuje. Ovde su AZ prestali davati u jednom momentu, tako da svi koji su je primili kao prvu dozu, za drugu dozu su imali Pfizer ili Modernu. Neki su trecu primali istu kao drugu, a neki onu koja je bila dostupna u tom momentu. Doza skepticnosti uvek postoji, to je normalno :zbunj
2
1 slika 1 slika
toxic
Etablirani član
Etablirani član

Post Postao/la toxic »

Crvena Nit je napisao/la: 16 jan 2022, 19:21 Najlogičnije je uzeti istu ako imaš prethodno Pfizer i Modernu, a kombiniranje boostera postoji kao opcija jer drugi nisu imali sreću imati Pfizer ili Modernu, i nije se znalo za boostere.

Pa, govorimo o ovom momentu kad znamo za booster. Ja medicinski strucnjak nisam, ali sam prenela makar ono sto se preporucuje ovde, vezano za vakcine koje su ovde dostupne. Za Sputnik nisam upucena. Postoje zvanicne preporuke za odredjenu dob, koji brend i koja doza treba biti booster.
0
WhiskeyPete
Sleepless FM
Sleepless FM

Odoh da izvlačim papiriće, možda ubodem koju od inostranih donacija. :keke
2
2 slika
Crvena Nit
Etablirani član
Etablirani član

toxic je napisao/la: 17 jan 2022, 06:24
Crvena Nit je napisao/la: 16 jan 2022, 19:21 Najlogičnije je uzeti istu ako imaš prethodno Pfizer i Modernu, a kombiniranje boostera postoji kao opcija jer drugi nisu imali sreću imati Pfizer ili Modernu, i nije se znalo za boostere.

Pa, govorimo o ovom momentu kad znamo za booster. Ja medicinski strucnjak nisam, ali sam prenela makar ono sto se preporucuje ovde, vezano za vakcine koje su ovde dostupne. Za Sputnik nisam upucena. Postoje zvanicne preporuke za odredjenu dob, koji brend i koja doza treba biti booster.
Napisala sam da je proces uvođenja boostera bio neplaniran, zato imamo cirkus sa mješanjem cijepiva.

Sputnik sam spomenula jer mnogo je osoba u BiH primilo dotično cijepivo.

Paradoks je da osobe koje su primile ruske i kineske moraju uraditi kompletan proces cijepljenja sa odobrenim cijepivima, i nitko nije pisao o sigurnom miješanju cijepiva i tolikom doziranju u organizam (CDC). :heidi2
0
Iskra
PRObehar
PRObehar
Reactions: 34237

Post Postao/la Iskra »

Crvena Nit je napisao/la: 16 jan 2022, 19:21

Najlogičnije je uzeti istu ako imaš prethodno Pfizer i Modernu, a kombiniranje boostera postoji kao opcija jer drugi nisu imali sreću imati Pfizer ili Modernu, i nije se znalo za boostere.

Znaci .....Allahu!

:valja

@SmokingMan odg ti kasnije. Smori me jet lag :oo
1
1 slika
Odgovori

Natrag na “SARS- CoV 2....korona virus”