Jesam , nisu primjer, a nitko im ne brani biti primjer. I ti si vjernica pa ne nosiš hidžab.
Francuski Vogue uzburkao javnost: Promoviranje marame, dok su muslimanke zbog toga progonjene
- Crvena Nit
- Etablirani član

- Reactions: 2219
Re: Francuski Vogue uzburkao javnost: Promoviranje marame, dok su muslimanke zbog toga progonjene
0
Re: Francuski Vogue uzburkao javnost: Promoviranje marame, dok su muslimanke zbog toga progonjene
Hidzab kao i sve ostalo u Islamu, nije stvar nametanja, prisile, vec stvar izbora.Nd nosim hidzab, vrlo vjerovatno nikada ni necu, ali to je moja i samo moja odluka. Roditelj predoci, pouči dijete, a na djetetu je da odluči.Crvena Nit je napisao/la: ↑05 feb 2022, 17:31Jesam , nisu primjer, a nitko im ne brani biti primjer. I ti si vjernica pa ne nosiš hidžab.
Po meni licno, pitanje hidzaba i odluka u vezi toga mora biti donesena u zrelim godinama, kad se djevojka formira kao lickost sa jasnim životnim stavovima i principima. Nisam za pokrivanje djece, pa niti djevojaka kad steknu pinokjetnost...sve je to još prerano za tako važnu odluku.
1
1
- Crvena Nit
- Etablirani član

Hvala, zato sam napisala , u Fra ne dozvoljavaju djeci u nižem školskom uzrastu.Iskra je napisao/la: ↑05 feb 2022, 18:44Hidzab kao i sve ostalo u Islamu, nije stvar nametanja, prisile, vec stvar izbora.Nd nosim hidzab, vrlo vjerovatno nikada ni necu, ali to je moja i samo moja odluka. Roditelj predoci, pouči dijete, a na djetetu je da odluči.Crvena Nit je napisao/la: ↑05 feb 2022, 17:31
Jesam , nisu primjer, a nitko im ne brani biti primjer. I ti si vjernica pa ne nosiš hidžab.
Po meni licno, pitanje hidzaba i odluka u vezi toga mora biti donesena u zrelim godinama, kad se djevojka formira kao lickost sa jasnim životnim stavovima i principima. Nisam za pokrivanje djece, pa niti djevojaka kad steknu pinokjetnost...sve je to još prerano za tako važnu odluku.
Ali imamo muškarce na temi koji se ne slažu sa našim stavom.
0
Moja kcerka ima 18 godina i niko joj nije stavio hidzab. Sama neka odluci hoce li i kada. A vi (ocevi i majke), nastavite napominjati djecu da nose pilule i kondome. Samo ne d'o Bog da joj neko ponudi hidzab.Crvena Nit je napisao/la: ↑05 feb 2022, 16:20Jah, vi, očevi, u BiH ste vjerovatno "stavili" svojim kčerkama hidžab, zato uživate pametovati o tome, iz "iskustva",Fatih je napisao/la: ↑05 feb 2022, 15:30
Naravno da od tada moraju nositi hidzab.
A nemoj, molim te, o tome cija djeca radjaju djecu. Zivio sam na Zapadu podugo, i malo je zemalja u kojima nisam bio. Ali, znajuci kako ces ti sve to opet okrenuti u drugom pravcu, reci cu samo: Tako je. (credit:@Max ).![]()
Kufi ste predložili da vam nose muška djeca u BiH.![]()
Samo nastavite predstavljati kao "primjer".![]()
2
2
Tokom cijelog tvog zvota, u tebi se bore dva vuka, dobar i zao. Pobijedice onaj koga vise hranis.
Samo ostro Fatih beže
1
1
Grijes ako mislis da je to nesto sto je "musko". Ne poznajes ili ne razumijes islam, stoga pravis greske u zakljuccima.Crvena Nit je napisao/la: ↑05 feb 2022, 18:58Hvala, zato sam napisala , u Fra ne dozvoljavaju djeci u nižem školskom uzrastu.Iskra je napisao/la: ↑05 feb 2022, 18:44
Hidzab kao i sve ostalo u Islamu, nije stvar nametanja, prisile, vec stvar izbora.Nd nosim hidzab, vrlo vjerovatno nikada ni necu, ali to je moja i samo moja odluka. Roditelj predoci, pouči dijete, a na djetetu je da odluči.
1
1
Tokom cijelog tvog zvota, u tebi se bore dva vuka, dobar i zao. Pobijedice onaj koga vise hranis.
Mislim da nisi shvatila Fatiha.Crvena Nit je napisao/la: ↑05 feb 2022, 18:58Hvala, zato sam napisala , u Fra ne dozvoljavaju djeci u nižem školskom uzrastu.Iskra je napisao/la: ↑05 feb 2022, 18:44
Hidzab kao i sve ostalo u Islamu, nije stvar nametanja, prisile, vec stvar izbora.Nd nosim hidzab, vrlo vjerovatno nikada ni necu, ali to je moja i samo moja odluka. Roditelj predoci, pouči dijete, a na djetetu je da odluči.
Necu dalje, dok ne iščitati cijelu diskusiju.
0
Crvena Nit je napisao/la: ↑02 feb 2022, 08:21To je vrlo neuspjela priča o licemjerju, jer hidžab nije "obična" marama.
Hijab se i tehnički drugačije nosi na glavi, pored dodatnih obveza nošenja istog.
To si u pravu, ali nista od navedenih komentara koje su dobili, ne bi se desilo ni bilo potrebno da nisu potpisali sa : Da MARAMI.
To je čista diskriminacija zena muslimanki
0
Da je tako, onda bi objavili fotografiju zene s hidzabom
0
- Crvena Nit
- Etablirani član

Desilo se iz istog razloga kao na temi, nitko ne poznaje povijest Vogue, a isti ne diskriminira muslimanke.Iskra je napisao/la: ↑05 feb 2022, 22:49Crvena Nit je napisao/la: ↑02 feb 2022, 08:21
To je vrlo neuspjela priča o licemjerju, jer hidžab nije "obična" marama.
Hijab se i tehnički drugačije nosi na glavi, pored dodatnih obveza nošenja istog.
To si u pravu, ali nista od navedenih komentara koje su dobili, ne bi se desilo ni bilo potrebno da nisu potpisali sa : Da MARAMI.
0
- Crvena Nit
- Etablirani član

Desilo se iz istog razloga kao na temi, nitko ne poznaje povijest Vogue, a isti ne diskriminira muslimanke.Iskra je napisao/la: ↑05 feb 2022, 22:49Crvena Nit je napisao/la: ↑02 feb 2022, 08:21
To je vrlo neuspjela priča o licemjerju, jer hidžab nije "obična" marama.
0
- Crvena Nit
- Etablirani član

Vogue povijesno ima fotografije žena sa hidžabom.
0
- Crvena Nit
- Etablirani član

Pa ti nisi uopće u toku sa ovom temom, a u FRA zabranjuju djeci hidžab u školama.Fatih je napisao/la: ↑05 feb 2022, 21:04Moja kcerka ima 18 godina i niko joj nije stavio hidzab. Sama neka odluci hoce li i kada. A vi (ocevi i majke), nastavite napominjati djecu da nose pilule i kondome. Samo ne d'o Bog da joj neko ponudi hidzab.Crvena Nit je napisao/la: ↑05 feb 2022, 16:20
Jah, vi, očevi, u BiH ste vjerovatno "stavili" svojim kčerkama hidžab, zato uživate pametovati o tome, iz "iskustva",
Kufi ste predložili da vam nose muška djeca u BiH.![]()
Samo nastavite predstavljati kao "primjer".![]()
![]()
Znači, ti kao musliman, ne podržavaš hidžab djeci.
Seksualno obrazovanje postoji u školama, a i roditelji su obavezni za isto, a globalno, razina abortusa u razvijenim državama konstantno pada.
0
- Crvena Nit
- Etablirani član

Tvoja kčerka nije pčela nositi hidžab sa prvom menstruacijom, znači, ti kao otac i musliman si licemjeran, jer na temi si počeo pisati o hidžabu djevojčica sa podrškom istog.Fatih je napisao/la: ↑05 feb 2022, 21:22Grijes ako mislis da je to nesto sto je "musko". Ne poznajes ili ne razumijes islam, stoga pravis greske u zakljuccima.Crvena Nit je napisao/la: ↑05 feb 2022, 18:58
Hvala, zato sam napisala , u Fra ne dozvoljavaju djeci u nižem školskom uzrastu.
0
A možda neće na prisilu?Crvena Nit je napisao/la: ↑06 feb 2022, 07:54Tvoja kčerka nije pčela nositi hidžab sa prvom menstruacijom, znači, ti kao otac i musliman si licemjeran, jer na temi si počeo pisati o hidžabu djevojčica sa podrškom istog.![]()
Možda čeka da dijete samo izrazi želju.
1
1
Recimo, kod nas je uobičajen poklon uz prvu pričest ili krizmu, zlatni lančić sa križem.. Ali ne znam dijete, koje ga tada i nosi...
Dok već kasnije oko puberteta, neki ga i stave oko vrata... Neki nikad. I to je tako otprilike.
Dok već kasnije oko puberteta, neki ga i stave oko vrata... Neki nikad. I to je tako otprilike.
0
- Crvena Nit
- Etablirani član

To je obaveza, sa pravilima, nije povezano sa osobnim željama djevojčica.storm je napisao/la: ↑06 feb 2022, 08:32A možda neće na prisilu?Crvena Nit je napisao/la: ↑06 feb 2022, 07:54
Tvoja kčerka nije pčela nositi hidžab sa prvom menstruacijom, znači, ti kao otac i musliman si licemjeran, jer na temi si počeo pisati o hidžabu djevojčica sa podrškom istog.![]()
Možda čeka da dijete samo izrazi želju.
0