Pravilna prehrana u trudnoci
Re: Pravilna prehrana u trudnoci
Imamo danas mnogo savjeta u vezi trudnoca, odgoja djece itd...
Prije nije bilo vremena za te savjete...radjala se djeca, odgajala...
sad ove sto su nekako i jedno uspjele roditi ubise sve okolo sebe davajuci savjete.
a pola ih debelo...
krive klimatske promjene.
sad ove sto su nekako i jedno uspjele roditi ubise sve okolo sebe davajuci savjete.
a pola ih debelo...
0
- radostan dan
- Etablirani član

- Reactions: 6580
Znao sam da ćeš se javiti, brat moj dobri...Duh je napisao/la: ↑23 sep 2024, 21:39 Imamo danas mnogo savjeta u vezi trudnoca, odgoja djece itd...
a pola ih debelo...
Kakva su tvoja iskustva u trudnoći?
2
2
- Šabović Adis
- PRObehar

- Reactions: 5682
Šta ga kinjiš, ako je muško ne znači da nije žensko...đendersi, nešta. 
1
1
Ako je jedan bog dobar dva su duplo bolja.
Pod tačku Razno metni: narod treba kenselovat...
Pod tačku Razno metni: narod treba kenselovat...
Moja nije mogla jesti parizere, suho meso i ostale prerađevine jer je imala strašne mučnine od toga, pa je uglavnom konzumirala kuhanu hranu.
Ono što je dobila od viška kila tokom trudnoće izgubila je veoma brzo kroz par mjeseci. A ako čovjek nađe vremena treba se baviti i sportom mada je teško pogotovo mamama sa bebama.
Zato taje trebaju da ulete da budu sa bebama dok mame vježbaju
Ono što je dobila od viška kila tokom trudnoće izgubila je veoma brzo kroz par mjeseci. A ako čovjek nađe vremena treba se baviti i sportom mada je teško pogotovo mamama sa bebama.
Zato taje trebaju da ulete da budu sa bebama dok mame vježbaju
0
Ne znam, jela je sad ovo, sad ono, nekad nisam mogao nanijeti onih malih voćnih jogurta...
ali seks je bio najredovniji upravo tada...
ali seks je bio najredovniji upravo tada...
0
- radostan dan
- Etablirani član

- Reactions: 6580
od kad se na sve strane pocelo razglabati o trudnocama, sve ih je manje.
a onda od pravilnog odgoja djece itd...sve vise blentave djece.
zena u trudnoci treba da jede sto joj se jede...ako ima.
a onda od pravilnog odgoja djece itd...sve vise blentave djece.
zena u trudnoci treba da jede sto joj se jede...ako ima.
0
šašava vremena došla, djecu odgaja telefon, udate žene miluje ljubavnik a muž i dalje sjedi i konta da je sve u redu
I više nema ni sesa
shodno tome nema ni prehrane u trudnoći
Mislim samo da ne ispadne sa pišem off topic
I više nema ni sesa
shodno tome nema ni prehrane u trudnoći
Mislim samo da ne ispadne sa pišem off topic
0
Zadnja izmjena: Pekmeza, dana/u 28 sep 2024, 20:54, ukupno mijenjano 2 puta.
kod nas taje ulijeću samo na gotovu pituDesperado je napisao/la: ↑24 sep 2024, 08:09 Moja nije mogla jesti parizere, suho meso i ostale prerađevine jer je imala strašne mučnine od toga, pa je uglavnom konzumirala kuhanu hranu.
Zato taje trebaju da ulete da budu sa bebama dok mame vježbaju![]()
i to onu vrelu, drito iz rerne
Njihov domen privrženosti
0
Bogme to je uglavnom stariji kov muškaraca sa Balkana koji su navikli da žena radi sve kućanske poslove i koji se ponašaju kao da su djeca samo mamina itd. jer su im vjerovatno roditelji bili takvi uzori. Među mlađim svijetom je to malo drugačije i tu ima mnogo više dogovora. Recimo nas dvoje radimo 90% stvari zajedno i dijelimo obaveze još od prvog dana zajedničkog života, a to smo počeli i prije braka jer smo prvu godinu živjeli zajedno nevjenčani da vidimo kako će ići. Kad je mala došla na svijet zaplače u 3 ujutru nema idi ženo do nje, nego ko prvi otvori oči ide mijenja pelene jer je to i moje dijete itd.Pekmeza je napisao/la: ↑28 sep 2024, 20:52kod nas taje ulijeću samo na gotovu pituDesperado je napisao/la: ↑24 sep 2024, 08:09 Moja nije mogla jesti parizere, suho meso i ostale prerađevine jer je imala strašne mučnine od toga, pa je uglavnom konzumirala kuhanu hranu.
Zato taje trebaju da ulete da budu sa bebama dok mame vježbaju![]()
i to onu vrelu, drito iz rerne
Njihov domen privrženosti
Da ne bude da osuđujem one kojima samo žena pere, kuha, čisti i sve ostalo... ako je to stvar dogovora između njih to je ok i svako ima neku ulogu. Dogovor je i ako se dijele gotovo sve obaveze. Neće muškarac izgubiti muškost ako se nekad uhvati metle, krpe, četke... to su krkanske priče zaostalih ljudi u smislu vremena. Međutim, kad se javi nezadovoljstvo kod jedne ili obje strane onda to može biti potencijalni problem. Kad žena čisti, pere, kuha, bavi se djecom itd. to muškarac vrlo često ne cijeni dovoljno, jer često gleda kroz prizmu kako to nije posao, nije plaćeno, ne donosi novac u kuću i ostalo i tu nastaju problemi. Nekad ni one ne cijene ili ne cijene dovoljno svoje muževe koji slomiše leđa da bi prehranili porodicu. Ima tu raznih situacija.
2
1
1
1
za sve je kriv Muriz Kurudzija
No se udaaaaa Nusreta mori zaa siromah Ahmetaaaa...
Bolje da se Nusreta mori
u begova udala
Imala bi hanove mori
i nosila dukate
Spavala bi do podne mori
a ljubila od podne
0