Koliko brakovi/veze mijenjaju ljude?

Ona-on, ona- ona, on- on, i tome slično...
hani_jong_un
Pjur seks
Pjur seks
Reactions: 31180

Re: Koliko brakovi/veze mijenjaju ljude?

Post Postao/la hani_jong_un »

kazu ljudi dabogda mi bilo ono sto mi zena misli, a ne mati, i u pravu su. zensko odma misli da si se nekoj zavuko ispod suknje, a mati bilo mu je nesto.
2
1 slika 1 slika
1811
Spock
Moderator
Moderator
Reactions: 764

Post Postao/la Spock »

Đimšiti je napisao/la: 27 aug 2025, 12:17 Definitivno sam u domenu gdje mogu dopustiti sebi vanbračnu zajednicu, ne želim se vezivati toliko, što manje to bolje, odsustvo partnerke bi mi svakako prijao da svako dobije prostora i vremena za vlastiti razvoj. Ja sam osoba koja voli da se bez izvinjenja jednostavno išeta iz kuće usred mraka sa foto.opremom i odem uživati u zvijezdama i da razmišljam o tim ili sličnim stvarima satima. Mi koje su životne okolnosti jako uzdrmale u temelju, obično ne dopuštamo da vrijeđamo ljude jer smo svijesni koliko nam znače, pustit ćemo ih kada uvidimo da im ne možemo pružiti što bi im druge osobe to mogle. To ne treba uopšte smatrati tragedijom, niti na rastanak sa nekim treba gledao kao umanjenje kvalitete i gubitka smisla života. Mi nikoga ne posjedujemo, niti neko posjeduje nas. Nas su naši prethodnici učili lošim društvenim navikama i veza i brakova, kako biti ovisan o nečemo i nekome, navučeni pod svaku cijenu na nešto i nekoga, a ne kako postati čovjek i voljeti. Sada smo mi sami primorani da to ispravljamo na sebi. To je istina i jedina čovjekova tragedija.
Meni samo nije jasno, zasto se vanbracna zajednica smatra nekom bitnom razlikom u odnosu na brak, i zasto se postavlja kao manje vezivanje?
Po meni je sve samo stvar dogovora, nebitno jeli brak ili vanbracna zajednica, kada zivis sa nekim moze se dogovoriti koliko ce se ko vezati i koliko ce imati nekog svog vremena. Ono sto se moze dogovoriti u vanbracnoj zajednici, moze se i kad si u braku.
Ima parova koji dogovore otvorene veze, tipa da mogu imati neke afere sa drugim osobama pod odredjenim uslovima, odlucuju se povremeno na trojac u nekoj varijanti, grupnjak, svasta nesto, i sve to rade i parovi koji su u braku i oni koji nisu, samo je stvar dogovora.
Ako ne ide uvijek ima razlaz, bilo da je vanbracna zajednica ili brak.
1
1 slika
Bobi
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 4118
Kontakt:

Post Postao/la Bobi »

Brak je kao vožnja automobila po bosanskim putevima, samo gas .
2
2 slika
:danny
Polaris
PRO behar
PRO behar
Reactions: 17337

Post Postao/la Polaris »

Koliko ste se vi promjenili.. koliko ste dugo u braku
0
hani_jong_un
Pjur seks
Pjur seks

Polaris je napisao/la: 27 aug 2025, 15:48 Koliko ste se vi promjenili.. koliko ste dugo u braku
jesil se udebljala kako si u braku
1
1 slika
1811
Polaris
PRO behar
PRO behar
Reactions: 17337

Post Postao/la Polaris »

Hannibal je napisao/la: 27 aug 2025, 17:50
Polaris je napisao/la: 27 aug 2025, 15:48 Koliko ste se vi promjenili.. koliko ste dugo u braku
jesil se udebljala kako si u braku
Jesam 10 kila :stid
4
1 slika 2 slika 1 slika
Spock
Moderator
Moderator

Post Postao/la Spock »

Mi smo u vezi dosta preko 20 godina, zivimo skupa nesto manje od 20 godina, nismo u braku jer ne vidim nikakvu poentu tog potpisa, niti bi on bilo sta promijenio.

Ako gledam koliko smo se promijenili, ne mogu reci da nismo, ali isto tako stoji cinjenica da smo duzi dio zivota zajedno nego sto nismo, bili smo klinci i maloljetni, logicno da sad nismo isti kao tad. Sigurno je da smo uticali jedno na drugo, recimo za nekoliko stvari je dosta jasno o kojima ja tad nisam imao neki jasan stav da ga sad imam zbog njeniog uticaja, isto i obrnuto, ali nikad nije bilo nametanja i pokusaja da na silu mijenjamo jedno drugo. U startu smo bili kompatibilni i dovoljno slicni u fundamentalnim stvarima da nije bilo potrebe za tim.

Ja inace nisam neko ko dobro reaguje na bilo kakve pokusaje nametanja, od strane bilo koga, tako da tako nesto sigurno ne bi uspjelo sa mnom i da neko pokusa. :oo
3
3 slika
hani_jong_un
Pjur seks
Pjur seks

a pustio si da ti nametnu vlast u drzavi
2
1 slika 1 slika
1811
Spock
Moderator
Moderator

Post Postao/la Spock »

Hannibal je napisao/la: 28 aug 2025, 15:53 a pustio si da ti nametnu vlast u drzavi
Ma jebo vlast, govorim o licnim stvarima. :oo
0
Desperado
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 1727

Post Postao/la Desperado »

Ak vidiš da je ljuta ili bi da se raspravlja bez ikakvog osnovanog razloga samo izmisli neke poslove iza kuće da nešto popravljaš ili da tandrčeš po autu.
1
1 slika
medvjed23
Administrator
Reactions: 10419
Kontakt:

Post Postao/la medvjed23 »

Da.

Uhvatiš se za glavu i zakukaš: joj, otišla mi herfufna na zadnjem diferencijalu - ne dihtunguje dobro - valja mi vazdan popravljat.
2
2 slika
exliberal
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 6660

Post Postao/la exliberal »

Desperado je napisao/la: 29 aug 2025, 18:36 Ak vidiš da je ljuta ili bi da se raspravlja bez ikakvog osnovanog razloga samo izmisli neke poslove iza kuće da nešto popravljaš ili da tandrčeš po autu.
Jest a onda ona dodje pa ti pocne bobocat sto nisi kod kuce jel me to izbjegavas, jesam ti to vec dojadila, jesi naso neku drugu ...
Kako god da okrenes mi najebemo..😂
2
2 slika
Pekmeza
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 2415

Post Postao/la Pekmeza »

Frajer se zabavljao sa trebom 7 godina. Vjencali se dobili dijete i poslije 3 godine razvod.
Kaze meni da to nikada nije bilo za njega. Pa kako ba? 7 god zabavljanja nije malo.
0
Pekmeza
Etablirani član
Etablirani član

Post Postao/la Pekmeza »

Hannibal je napisao/la: 27 aug 2025, 12:25 haj ti ubijedi zenu brt da si se iseto u 2 ujutru da slikas. svaka ce mislit da se kurvas, a ti negdje na livadi slikas mjesec.
Ali slikaš zbog neke trebe da njoj postaviš na forum :keke
1
1 slika
smajlic
Administrator
Reactions: 48445

Post Postao/la smajlic »

Pekmeza je napisao/la: 30 aug 2025, 21:19 Frajer se zabavljao sa trebom 7 godina. Vjencali se dobili dijete i poslije 3 godine razvod.
Kaze meni da to nikada nije bilo za njega. Pa kako ba? 7 god zabavljanja nije malo.
ja znam tako par
isto 7 godina veze, godinu braka i razvod...nakon tri mjeseca se ova cura uda za drugog i sad ima dvoje djece i lijep brak po fb...
1
1 slika
Zivot se desava sada, a ravan stomak nam ne treba da ga zivimo. :sret
Bobi
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 4118
Kontakt:

Post Postao/la Bobi »

Pekmeza je napisao/la: 30 aug 2025, 21:19 Frajer se zabavljao sa trebom 7 godina. Vjencali se dobili dijete i poslije 3 godine razvod.
Neodgovoran. S takvim osobama ni privatno ni poslovno. da mi takva osoba dodje na razgovor za posao ma da je dr mr primarijus ovo ono i da ce raditi za minimalac :D izlazna vrata bi mu pokazao :djed
2
1 slika 1 slika
:danny
Pekmeza
Etablirani član
Etablirani član

Post Postao/la Pekmeza »

Bobi je napisao/la: 30 aug 2025, 21:38
Neodgovoran. S takvim osobama ni privatno ni poslovno. da mi takva osoba dodje na razgovor za posao ma da je dr mr primarijus ovo ono i da ce raditi za minimalac :D izlazna vrata bi mu pokazao :djed
Covjek na visokoj poziciji. Eto zašto nam drzava propada.
0
Odgovori

Natrag na “Ljubav i veze”