Razvod - pitanja pravne prirode

...ponekad i pravda...
Moonlight
Menadžerska legenda
Menadžerska legenda
Reactions: 15626

Re: Razvod - pitanja pravne prirode

Post Postao/la Moonlight »

Tek kad je u pitanju novac i materijalna dobra, vidis s kim imas posla. Tad te ljudi bas iznenade ovako ili onako
3
3 slika
Control + Alt + Delete
| Control Yourself | Alter Your Thinking | Delete Negativity |
Atomic
PRO behar
PRO behar
Reactions: 10796

Post Postao/la Atomic »

Prije braka,kad su jos leptirici tu,napismeno sve dogovoriti oko podjele materijalnih sredstava u slucaju razvoda :d
0
vjesticanametli
PRObehar
PRObehar
Reactions: 13894

Post Postao/la vjesticanametli »

O kako je to tacno. Zato imamo posebnu svojinu🙂
0
Lutalica
Novi behar
Novi behar
Reactions: 243

Post Postao/la Lutalica »

Fatih je napisao/la: 15 dec 2020, 13:27 Ne znam... Ne pomisljam na razvod, jer nemam nikakvih problema u braku. Ali, da kojim slucajem prolazim kroz to, meni niko ne bi trebao oko pravnog aspekta. Ako imas moralni kompas, to je zaista suvisno.

Eh, ali u slucaju @Lutalica... taj ga nije imao. Nisi mu trebala to pustiti, ako si se i ti ugradila u to sto ste postigli zajedno. Izvini, sto mozda "guram nos" gdje ne bih trebao, ali to je nepravda. Gledano iz bilo kog aspekta.
Jeste velika al bilo, proslo. Komplikovano svakako. Ima vec 9 godina tome
1
1 slika
Moonlight
Menadžerska legenda
Menadžerska legenda
Reactions: 15626

Post Postao/la Moonlight »

Ovdje možete naći primjere zahtjeva i tužbe sa razvod, kako se ne bi trošili i plaćali adovkate.
Sam svoj advokat:
http://restitucija.ba/prakticni-primjer ... AnNPHGlIA8
1
1 slika
Control + Alt + Delete
| Control Yourself | Alter Your Thinking | Delete Negativity |
Iskra
PRObehar
PRObehar
Reactions: 34237

Post Postao/la Iskra »

Koliko god je razvod pravni proces, on je još više psihološki i važnost psihološkog aspekta razvoda, je za naše mentalno i fizičko zdravlje, daleko važniji od pravnog.

Razvod je još uvijek društveno neprihvaćen, stigmatiziran i osuđujući čin, zbog čega se ljudi često odlučuju na ostajanje u odnosu u kojem nisu zadovoljni i sretni. Nerijetko je to nezadovoljstvo prisutno kod oba partera, koji iz istih razloga, straha od osuđivanja i nemogućnosti nastavljanja sa životom, ostaju u braku.

U ovom procesu promjene, nam je osim podrške okoline, najpotrebnija podrška samih sebe. Ona je skrivena duboko u nama, ali je prekrivena strahovima i očekivanjima.

Ne oklijevajte da potražite stručnu psihološku pomoć, koja će vam pomoći da probudite svoje lične kapacitete za suočavanje sa stresom i promjenom, i u tom bolnom procesu podržite sami sebe.

Izvor :care4me
0
hani_jong_un
Pjur seks
Pjur seks
Reactions: 31149

Post Postao/la hani_jong_un »

ako imate kakvih pitanja pitajte @Lana
frisko joj je jos
4
4 slika
1811
BeogradjanIN
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 1388

Post Postao/la BeogradjanIN »

A mene da ne pitaju? Nije se razvela od bandere, nego od mene :keke
4
4 slika
BeogradjanIN
Etablirani član
Etablirani član

Iskra je napisao/la: 18 jul 2021, 20:44 Koliko god je razvod pravni proces, on je još više psihološki i važnost psihološkog aspekta razvoda, je za naše mentalno i fizičko zdravlje, daleko važniji od pravnog.

Razvod je još uvijek društveno neprihvaćen, stigmatiziran i osuđujući čin, zbog čega se ljudi često odlučuju na ostajanje u odnosu u kojem nisu zadovoljni i sretni. Nerijetko je to nezadovoljstvo prisutno kod oba partera, koji iz istih razloga, straha od osuđivanja i nemogućnosti nastavljanja sa životom, ostaju u braku.

U ovom procesu promjene, nam je osim podrške okoline, najpotrebnija podrška samih sebe. Ona je skrivena duboko u nama, ali je prekrivena strahovima i očekivanjima.

Ne oklijevajte da potražite stručnu psihološku pomoć, koja će vam pomoći da probudite svoje lične kapacitete za suočavanje sa stresom i promjenom, i u tom bolnom procesu podržite sami sebe.

Izvor :care4me
Razvod je proces u kome mene bas briga sta ce ko da misli,prica ili radi... Ako u necemu nisam srecan,ja to otvoreno i u lice kazem...isto to ocekujem i od suprotne strane. Sve se da resitii ako si odrastao u glavi. Kakva psiholoska pomoc kakvi bakraci. Brak nije dozivotna robija. Brak je kruna ljubavi i traje dok ljubav postoji. Ako ta ljubav postoji zauvek brak ce zauvek trajati,ako se lubav ugasi i brak se gasi sto je i logicno. Danasnje vreme je takvo da ljudi sklapaju brak nakon mesec dana veze, ne poznaju se kako treba i onda brakovi pucaju. Cak i kada se dvoje odlicno poznaju,
to nije garancija da ce brak opstati. I danasnji programi uce svaku nadolazecu generaciju da budu debili. Sve bi da budu starlete,da pumpaju usta,sise a muskarci su svi kriminalci u pokusaju. I onda se tako nalaze, on naduje muziku u kolima izbaci ruku kroz prozor i namrsti se kao u fazonu sta je bilo bre,gledajte ko sam ja...a ona napumpana se odusevljava tome i kolima. I takav spoj normalno ne moze imati normalan brak ako uopste do braka i doguraju takva dva neandertalca. Gledaju starlete,pevaljke u gacama i uce da budu takve a muskarcima se serviraju krimi price. Sve u svrhu unistavanja porodica i stopiranju daljeg razmnozavanja. Ne malo,malo vise sam skrenuo sa teme ali eto, pretpostavljam da mnogi znaju na sta mislim.Svaka cast izuzecima kakvih jos uvek ima u danasnje vreme.
0
Duh
PRObehar
PRObehar
Reactions: 5231

Post Postao/la Duh »

Kakve veze imaju brak i razvod sa ljubavi?
0
BeogradjanIN
Etablirani član
Etablirani član

Pa i nemaju veze ako se zenis/udajes iz koristi i na kraju razvodis
0
Duh
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Duh »

BeogradjanIN je napisao/la: 03 okt 2025, 16:12 Pa i nemaju veze ako se zenis/udajes iz koristi i na kraju razvodis
pa mnoge se udaju, jer su trudne, a razvedu kad su trudne sa drugim. cijelo vrijeme je bilo ljubavi za izvoz.
zar nisu cuo da se mnogi muskarci ne razvode zbog vecere i zato sto ne znaju kako upaliti vesmasinu?
ako hoces samo ljubav, pogledaj sve uvjete, pa ces vidjeti da je i ljubav interes.
brak nije kruna nikakva, nego onako kako ga nazivaju-zajednica.
0
BeogradjanIN
Etablirani član
Etablirani član

Duh je napisao/la: 03 okt 2025, 16:17
BeogradjanIN je napisao/la: 03 okt 2025, 16:12 Pa i nemaju veze ako se zenis/udajes iz koristi i na kraju razvodis
pa mnoge se udaju, jer su trudne, a razvedu kad su trudne sa drugim. cijelo vrijeme je bilo ljubavi za izvoz.
zar nisu cuo da se mnogi muskarci ne razvode zbog vecere i zato sto ne znaju kako upaliti vesmasinu?
ako hoces samo ljubav, pogledaj sve uvjete, pa ces vidjeti da je i ljubav interes.
brak nije kruna nikakva, nego onako kako ga nazivaju-zajednica.
Brak nije bukvalno kruna vec ako ljubav zelis da krunises podizajuci je na veci nivo. Najveci nivo je brak ili kako vec kazes zajednica. Svako od nas ima gomilu primera narocito iz danasnjeg vremena gde se ljudi brze bolje razvode. I naravno da ima brakova iz koristi gde se ljubav glumi a na drugu mestu daje. Nebitno da li je u pitanju musko ili zensko. Ali ne treba generalizovati i sada svakoga u takav kos smestiti. Ima i normalnih ljudi, mali procenat ali ih ima. Ja polazim od sebe. Hiperaktivan sam, volim zene nemam tu sta kriti. I normalno je da promenim ako sam slobodan. Ako sam u vezi ili braku, to ne radim. Vec ako mi je do promene, to mi je znak da se ljubav ugasila, dodjem ispred devojke/zene pogledam je u oci i to joj kazem. Rastanemo se kao ljudi a ne kao stoka da ja nju pravim budalom ili ne daj Boze ona mene. A ljubav se gasi ako nesto ide u pogresnom smeru,ako se ne poklapaju u sve vecem broju razmisljanja,ako su im planovi razliciti, ako se radi nesto sto ugrozava tu vezu ili brak. Da ne pisem sada kao nekakav pesnik :keke
0
Duh
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Duh »

I normalni se razvode.
nego, jesi li se ti namjenjao?
da ne pitam, jel ti se ljubav cesto gasi, pa pozelis promjenu?
0
BeogradjanIN
Etablirani član
Etablirani član

Duh je napisao/la: 03 okt 2025, 17:00 I normalni se razvode.
nego, jesi li se ti namjenjao?
da ne pitam, jel ti se ljubav cesto gasi, pa pozelis promjenu?
I normalni,to je tacno. Poznajem jedan par, rastao se jer nisu mogli imate dece. Moj kum se rastao jer je video sebe u inostranstvu a zena sebe nije mogla zamisliti izvan Srbije. Ima bezbroj primera. Zato sam gore i napisao, da bi mene bar bilo briga sta ce ko da pomisli ako se razvodim. Ne zivim zbog drugih nego zbog sebe. I moja poenta price je bila da je postenije i lepse nekome reci da ga ostavljas nego da mu nabijas rogove. Ima i partnera skotova, prema takvima treba biti skot
0
MunDzi
PRObehar
PRObehar
Reactions: 10660

Post Postao/la MunDzi »

Nije ni brak za svakoga.
A ako vec dodje do razloga za razlicite puteve, treba biti posten i otvoren, pa se razici civilizovano.
0
BeogradjanIN
Etablirani član
Etablirani član

MunDzi je napisao/la: 03 okt 2025, 22:21 Nije ni brak za svakoga.
A ako vec dodje do razloga za razlicite puteve, treba biti posten i otvoren, pa se razici civilizovano.
Upravo sam to i napisao...
0
Odgovori

Natrag na “Pravo”