Snahe i svekrve - da li je sukob neizbježan?
Re: Snahe i svekrve - da li je sukob neizbježan?
Super sam se slagala sa svekrom (umro je).
Sa svekrvom je u pocetku bilo malo problemcica, nista strasno, ali dovoljno da mi ide na zivce.
Ali obje smo bile svjesne da je to normalno i prolaznog karaktera, dok se nismo obje navikle da postojimo u njegovom zivotu i da obje imamo svoje definisano mjesto i granice koje ne prelazimo.
I sad smo skroz dobre.
Sa svekrvom je u pocetku bilo malo problemcica, nista strasno, ali dovoljno da mi ide na zivce.
Ali obje smo bile svjesne da je to normalno i prolaznog karaktera, dok se nismo obje navikle da postojimo u njegovom zivotu i da obje imamo svoje definisano mjesto i granice koje ne prelazimo.
I sad smo skroz dobre.
0
Zena koja je majka mog partnera/muza uvjek će imati moje poštovanje. Imam visoku stopu tolerancije prema starijim ljudima, no ne bi dozvolila nikakvo verbalno izivljavanje. Ja nisam tip zrtve.
Vrlo sam otvorena u komunikaciji i uvjek kazem, ako me nešto smeta. Isti tretman očekujem i od drugih.
Vrlo sam otvorena u komunikaciji i uvjek kazem, ako me nešto smeta. Isti tretman očekujem i od drugih.
4
4
A sad adio 
- WhiskeyPete
- Sleepless FM

- Reactions: 10516
Ma i jetrve znaju biti govna i to kakva, moja mati nije imala sa svekrvom gotovo nikakvih problema, kao sa njom.Čuvarkuća je napisao/la: ↑10 sep 2020, 19:43 Svaki sukob unutar familije ovisi o karakteru ljudi. Milion je primjera sukoba rođene braće, sestara, roditelja i djece... Jednostavno se neki karakteri ne poklapaju. Oslovljavanje nema neku posebnu ulogu u odnosu snaha-svekrva, može biti ustupak ili želja jednoj od strana, ali ako se radi o narušenom odnosu, samo po sebi i nema svrhu.
2
2
“I don't like 'em putting chemicals in the water that turn the freakin' frogs gay!”
Ja cisto sumnjam da bih I sa kim imao nepremostivih problema.
0
Tražili smo se po prethodnim životima
Dajte ljudi
To su samo bajke
Da se vole svekrve i snajke
To su samo bajke
Da se vole svekrve i snajke
2
2
Nista kao dama koja te oralno zadovoljava. Hem suti, hem pusi kurrac
Ne moraju se voljeti. No poštovati i uvazavati svakako bi trebalo.
2
2
A sad adio 
Naravno.
I da zive na solidnom odstojanju.
4
2
2
2
Zasto mislis da je to nemoguce?
0
Moraš da istreniraš svoj um da bude jači od tvojih osjećanja,ili ćeš izgubiti samog sebe.
Ne mislim. Onako sam napisao.
2
1
1
1
Pa nismo u kamenon dobu, da zivimo kao grupa po pećinama. Logično da ne bi zivjela ni sa svojom majkom, a ne partnerovom.
2
2
A sad adio 
A ima ljudi koji i u moderno vrijeme nemaju mnogo izbora.
0
Neka sačekaju onda dok budu u mogućnosti za vezu/brak/porodicu.
Ja prva nikad ne bi u budućnosti svom muškom djetetu preporučila da zivi sa mnom.
5
4
1
1
A sad adio 
Je, lako je to reći moja ti. No nisi se našla u sličnoj situaciji.
Neki ljudi jednostavno žele da imaju porodicu, ne mogu čekati a mogućnosti su male. Kod nas u BiH je to najočitije. I onda hajde, opet te zajednice i šta ti ja znam.
0
Ako bi već bila u takvoj poziciji, nemam ja što tu svekrvi postavljati uvjete. Njena kuća, njena pravila. No gledala bi da radim i doprinesem da stvorim sebi svoj dom. I zivot. Logično.
I razdaljinu o kojoj ti govoriš.
2
2
A sad adio 
Naravno, ne bi niko.
Znam masu raje u BiH, godinama hodaju ali ne prave bračne niti bilo kakve zajednice, jer nemaju uslova. Jeste, želja ovo, želja ono ali džaba...
Ima ih koji su se tek u inostranstvu uzeli.
Ja lično ne bih. Nekad ne mogu samog sebe.
Znam masu raje u BiH, godinama hodaju ali ne prave bračne niti bilo kakve zajednice, jer nemaju uslova. Jeste, želja ovo, želja ono ali džaba...
Ima ih koji su se tek u inostranstvu uzeli.
Ja lično ne bih. Nekad ne mogu samog sebe.
1
1
hajd da se upisem, tjeraju me :haya
moja je fina fakat, djevica kao i ja a zna se kako su djevice divne
stalno mi nesto daje a ja ne znam primati pa me to nervira :hohoho
sisla neki dan s vikendice da napravim burek, ulazim u kucu i sretnem je kad ona otrca da mi nesto donese
stavila u teglu domaceg brasna od heljde i psenice sto joj je kcerka, moja zaova, donijela
znaci nema puno al mi je morala dati
inace smo odvojeni od prvog dana, isto kao da zivimo u zgradi, zajednicki ulaz pa svako svoja vrata ima, na prizemlju i na prvom spratu
nekad ih ne vidimo po citav dan pa tjeram ovog svog da vidi jesu li zivi
kad mi se zaova udavala ostale smo zadnje u kuci medju muskarcima, odvojile se i pile vino :hohoho
ne znam do cega je, mozda do nasih karaktera
muz mi je na nju, smiren
kcerka im je uvijek bila mezimica jer je mladja dosta od ovog mog pa je on prije postao i samostalniji
mozda je i to jedan od razloga sto se ne mijesa u nas zivot
moja je fina fakat, djevica kao i ja a zna se kako su djevice divne
stalno mi nesto daje a ja ne znam primati pa me to nervira :hohoho
sisla neki dan s vikendice da napravim burek, ulazim u kucu i sretnem je kad ona otrca da mi nesto donese
stavila u teglu domaceg brasna od heljde i psenice sto joj je kcerka, moja zaova, donijela
znaci nema puno al mi je morala dati
inace smo odvojeni od prvog dana, isto kao da zivimo u zgradi, zajednicki ulaz pa svako svoja vrata ima, na prizemlju i na prvom spratu
nekad ih ne vidimo po citav dan pa tjeram ovog svog da vidi jesu li zivi
kad mi se zaova udavala ostale smo zadnje u kuci medju muskarcima, odvojile se i pile vino :hohoho
ne znam do cega je, mozda do nasih karaktera
muz mi je na nju, smiren
kcerka im je uvijek bila mezimica jer je mladja dosta od ovog mog pa je on prije postao i samostalniji
mozda je i to jedan od razloga sto se ne mijesa u nas zivot
7
2
4
1
4
1
Zivot se desava sada, a ravan stomak nam ne treba da ga zivimo.