Nekome ko neće pročitati ostavite poruku

Truć, trač, bla, bla...
Namazana
Maza
Maza
Reactions: 6869

Re: Nekome ko neće pročitati ostavite poruku

Post Postao/la Namazana »

Enigma je napisao/la: 13 dec 2025, 22:52
Xeno je napisao/la: 13 dec 2025, 16:11 Mora da su ti Skodu uvalili, pa si ljuta :hm :ooo
Ma ni blizu nisi :cvijece
Nemij biti ljuta ako ti skodu uvale :oo
1
1 slika
Xeno
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 4259

Post Postao/la Xeno »

Rijetko kad mi je drago zbog toga, kao sto je sad :ooo
1
1 slika
Enigma
Perspektivni član
Perspektivni član
Reactions: 821

Post Postao/la Enigma »

Namazana je napisao/la: 13 dec 2025, 22:54
Enigma je napisao/la: 13 dec 2025, 22:52

Ma ni blizu nisi :cvijece
Nemij biti ljuta ako ti skodu uvale :oo
Neeeeee nisam ljuta, to sam ja od milja nekim poručila, i sigurno neće pročitati, tako da nema veze sa škodom koju baj d vej još uvijek priželjkujem :oho
1
1 slika
hani_jong_un
Pjur seks
Pjur seks
Reactions: 31144

Post Postao/la hani_jong_un »

idi slobodno na karakaj
veceras tamo sve prolazi
0
1811
WhiskeyPete
Sleepless FM
Sleepless FM
Reactions: 9987

Post Postao/la WhiskeyPete »

Ekpsanzija autizma među novorođenom djecom u zadnjih nekoliko godina me je definitivno usmjerila ka tome da ne želim imati potomstvo. Kakvih slučajeva zna biti to je više i nego zabrinjavajuće shodno koliko iscrpljujuća borba ostavlja traga na mentalnom zdravlju roditelja. Neki ljudi toliko fizički propadnu da im se na licu vidi da bi se možda i najradije oslobodili tog djeteta, samo treba mnogo hrabrosti sebi priznati.
1
1 slika
“I don't like 'em putting chemicals in the water that turn the freakin' frogs gay!”
Miss Y.
Tersy blonde
Tersy blonde
Reactions: 21590

Post Postao/la Miss Y. »

ne kupuj mi više plazma kocke, mala sam gica prasica
5
3 slika 1 slika 1 slika
Ters je ”čovjek koji je uvijek upravu, al’ drugi to ne razumiju”- A.Sidran

:missy
Heidi
Lemon Addict
Lemon Addict
Reactions: 27201

Post Postao/la Heidi »

Zar ću ovdje ostaviti svoj osamnaesthiljaditi post?

Vratite mi pare!
3
1 slika 1 slika 1 slika
Ommadawn
Florida Man
Florida Man
Reactions: 17255

Post Postao/la Ommadawn »

Da mi je neko rekao prije 3-4 godine da cu procitati ove bljuvotine od tebe, ja bih rekao "Ma daj ba idi u kurrac".
Prije 30 godina smo ti, tvoj brat i ja ganjali rasiste autima, nekad i po 15 kilometara. Koliko sam samo CD-ova punk muzike od tebe presnimio, da ne spominjem da si me ti zarazio Rage Against The Machine-om, da si mi davao svoju ganc novu Ibanez elektricnu gitaru da probam...
Sjecam se kad si krao po prodavnicama baterije za stimer za gitaru, ukrao kablove za gitarska pojacala, nabavljao majice sa natpisima dobrih bendova.
I sad ti odjednom smetaju useljenici. Sad odjednom smatras da su useljenici problem ove zemlje.
Taman cu imati sta da te pitam kad mi slijedeci put dodjes opet na posao da ti nesto sredimo.
Budi siguran da to ni moji ucenici ni ja necemo sredjivati, pa taman me to kostalo i zaposlenja.
4
2 slika 2 slika
Reci hodža - Džennet il’ Džehennem?
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Heidi
Lemon Addict
Lemon Addict

Post Postao/la Heidi »

Po mom iskustvu, najproblematičniji oblik rasizma dolazi od stranaca koji se bore s krizom identiteta i osjećajem pripadnosti. Idu mi na klinac opasno!
6
6 slika
Ommadawn
Florida Man
Florida Man

Heidi je napisao/la: 16 dec 2025, 12:12 Po mom iskustvu, najproblematičniji oblik rasizma dolazi od stranaca koji se bore s krizom identiteta i osjećajem pripadnosti. Idu mi na klinac opasno!
Ima i toga.
Lik koji mi je prije 26 godina pokusavao prodati ukradeni stereo sa flip-frontom, inace Bosanac, je sad jedan od politicara ekstremno-desnicarske stranke.
Ne znam da ima sastavljeno dvije godine radnog staza a stariji je od mene bar najmanje 5-6 godina.
1
1 slika
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Heidi
Lemon Addict
Lemon Addict

Post Postao/la Heidi »

Vidi, razumijem ja situaciju u EU- u mom slučaju u Njemačkoj. Svi ti stranci i ona 'invazija' 2015. bili su scary za ove ušuškane oko mene. Ali ne razumijem kako sada, nakon svih ovih događaja u svijetu - od Ukrajine, preko Amerike i Rusije, do Palestine -niko od tih ušuškanih nije zbrojio 1 + 1.

Sve je toliko očito da nam se smiju u f*** facu, koliko smo glupi, jadni i bespomoćni, i koliko ne shvatamo šta nam je u ovakvim vremenima zaista potrebno. Uvijek je tako bilo, da, svako doba nosi svoj pečat uuhuu - ali, majku mu, zar mi više uopšte ne evoluiramo?

Bitno je kmečati i kukati na one jadne Afganistance, kojima su sve uništili i koji decenijama gladuju po planinama, a s druge strane nositi kesurde, iphonee, kreveljiti se s kolims i pljuvati po plemenima koja nikada nisu imala šansu za bolji život. Ja uopšte ne vidim da je ušuškanima lošije nego prije. :zbunj Haltet endlich eure verdammte Fresse!

E, sad sam se iznervirala.
2
2 slika
Ommadawn
Florida Man
Florida Man

Heidi je napisao/la: 16 dec 2025, 13:29 Vidi, razumijem ja situaciju u EU- u mom slučaju u Njemačkoj. Svi ti stranci i ona 'invazija' 2015. bili su scary za ove ušuškane oko mene. Ali ne razumijem kako sada, nakon svih ovih događaja u svijetu - od Ukrajine, preko Amerike i Rusije, do Palestine -niko od tih ušuškanih nije zbrojio 1 + 1.

Sve je toliko očito da nam se smiju u f*** facu, koliko smo glupi, jadni i bespomoćni, i koliko ne shvatamo šta nam je u ovakvim vremenima zaista potrebno. Uvijek je tako bilo, da, svako doba nosi svoj pečat uuhuu - ali, majku mu, zar mi više uopšte ne evoluiramo?

Bitno je kmečati i kukati na one jadne Afganistance, kojima su sve uništili i koji decenijama gladuju po planinama, a s druge strane nositi kesurde, iphonee, kreveljiti se s kolims i pljuvati po plemenima koja nikada nisu imala šansu za bolji život. Ja uopšte ne vidim da je ušuškanima lošije nego prije. :zbunj Haltet endlich eure verdammte Fresse!

E, sad sam se iznervirala.
Fasizam se najprije probudio u istocnoj Evropi - Istocna Njemacka, Poljska, Madjarska, Ceska, Slovacka...
Drzave koje su bile pod komunistickom cizmom i koja ih je prilicno zgazila.

Ususkani bi da se kurce svojim materijalnim stvarima a pridosli (otprije) koji su se koliko-toliko snasli, bi najradije da im se uvuku paksu pa onda glasaju za desnicu, pljujuci po ljudima s Bliskog Istoka, ne znajuci da ovi ususkani i starosjedioci ne vide neku preveliku razliku izmedju nas s Balkana i ovih s Bliskog Istoka.
Mi u Swe imamo Fince koji su pro-alt-desnicari a sezdesetih i sedamdesetih su se Svedjani bukvalno pisali po njima.
I sta kad nas se sviju rijese, a pravi problemi im i dalje ostaju, cak se jos vise toga nagomila? E onda ce im Finci biti krivi.

Nego da se vratim na ovog "jarana" mi nekadasnjeg. Brat njegov isao je sa mnom u razred - lik koji se bez problema znao pomarisati sa naci-skinheadsima, cak ih sam izazivati. Danas sjedim s zajednickim nam drugom i onako uz rucak mu spomenuh "jesi vidio sta je P napisao" a on samo mase glavom i govori "Ma pusti, lik je specijalan slucaj, promasio sve u zivotu pa mu sada svako kriv. I brat mu je postao takav. Zena ga zavrtila oko prsta, nigdje ne smije maknuti bez nje, cak ni na pivo s rajom ne ide vise. Pa onda ga uhvatila ta frustracija".
Rekoh "Auta, vrijeme i ljudi me nikada nece prestati da iznenadjuju".
1
1 slika
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Pekmeza
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 1927

Post Postao/la Pekmeza »

Možeš se keziti samo vako u mraku, anoniman, uživo si pravi miš.
1
1 slika
Xeno
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 4259

Post Postao/la Xeno »

Bolje mis nego stakor :hm
1
1 slika
Socrates
PRO behar
PRO behar
Reactions: 14897

Post Postao/la Socrates »

You can tell me anything and everything.
0
Tražili smo se po prethodnim životima
Ommadawn
Florida Man
Florida Man

Znaci ti ne vjerujes u to sto naucnici kazu?

Pa i ne iznenadjuje me. Ni ti ni tvoj brat niste zavrsili srednju. Nije bas da ste se trudili da ucite ili bar nesto procitate. Ne znam da sam ti brata vidio ikada sa knjigom.
Bas da vidim kako ce vam biti nezgodno kad se opet sretnemo gdje na ulici.
Nemoj slucajno da bi bilo kojem od vas dvojice na pamet palo da kazete "A ne, ti nisi kao ovi drugi useljenici". Tad ce mi svi klipovi u motoru proraditi.
0
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Pekmeza
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 1927

Post Postao/la Pekmeza »

Nikakvo ogledalo ovoga svijeta, jeftino ili bas poskupo, ne moze ugroziti moju ljubav prema tebiiiii.
1
1 slika
Odgovori

Natrag na “Parlaonica”