Slični smo ili različiti?
Re: Slični smo ili različiti?
To povlači jedno interesantno pitanje. Da li je ljubav trpljenje?
1
1
Tražili smo se po prethodnim životima
Ja imam dosta stroge kriterije, ako govorimo o vezama, sa naglaskom na ozbiljnu vezu i zajednicki zivot:
-Muzika: jako bitna, ne mora slusati potpuno istu muziku i sve sto ja slusam, ali moramo biti priblizno kompatibilni, priblizno slican stil, na primjer slusanje turbo folka i stranog turbo folka mi je eliminatorno. Ne mora slusati Pink Floyd, ali ga mora postovati.
Ne moramo ici na svaki koncert zajedno, ali je potrebno da ima odredjenih preklapanja, i da je muzika koju slusa podnosljiva, da na recimo duzim putovanjima u autu nemam problem da ona pusti nesto svoje, ili da ona problem kad ja pustim svoje i slicno.
-Politika: ne bavim se politikom pa taj dio ne smatram toliko bitnim, ali opet tesko mi je zamisliti da budem sa nekom koja je desnicar i ima zatucane politicke stavove, da je nacionalista, rasista, fasista i slicno.
-Boja koze i rasa: nemam nista protiv bilo koje rase, ali ciste crnkinje i indijke bas i nisu moj tip pa mi je tesko zamisliti da mi se moze neka od njih svidjeti, ali nemam sad nekih prepreka po tom pitanju.
-Nacionalnost, porijeklo, etnicka pripadnost, mjesto rodjenja - sve potpuno nebitne stvari.
-Vjera i religija - ne smeta mi bilo kakvo porijeklo i bilo kakav vjerski background, cak i da obiljezava nesto od vjerskih praznika kao dio porodicne kulture, sa tim nemam problem koja god religija da je u pitanju, ali bi mi tesko bilo zamisliti da budem sa nekom koja stvarno vjeruje u bilo kojeg od bogova, pa bi trebalo da bude ateista ili agnostik da bi veza imala smisla.
-Brak i vjencanje - ne bi mi bio problem vjencati se zbog nekih opravdanih razloga, ono otici i potpisati, ali ne bih nikad mogao organizovati svadbu, te generalno bih tesko bio sa nekom kojoj su vjencanje i svadba bitni.
-Pusenje (cigara) - eliminatorno, ne bih mogao biti sa nekom koja je pusac, bilo da su cigare ili nesto od ovih elektronskih sranja.
-Struka, interesovanja i hobiji - tu uopste ne moramo biti slicni, sasvim je OK i da imamo potpuno razlicita interesovanja. Bitno mi je samo da ima neka interesovanja, da zna sta hoce i sta voli, te da postuje ono sto ja volim i moje hobije. Nemam problem ni da su slicna ili ista.
-Skijanje - nije eliminatorno ali je pozeljno da voli skijati, puno vremena tako provodim i bilo bi steta da to ne dijelimo.
-Inteligencija - eliminatorno, ne mora raditi IQ test ali ne bih mogao biti sa glupom osobom.
To su neke stvari ovako na prvu koje mi padaju na pamet, ima toga jos sigurno.
-Muzika: jako bitna, ne mora slusati potpuno istu muziku i sve sto ja slusam, ali moramo biti priblizno kompatibilni, priblizno slican stil, na primjer slusanje turbo folka i stranog turbo folka mi je eliminatorno. Ne mora slusati Pink Floyd, ali ga mora postovati.
Ne moramo ici na svaki koncert zajedno, ali je potrebno da ima odredjenih preklapanja, i da je muzika koju slusa podnosljiva, da na recimo duzim putovanjima u autu nemam problem da ona pusti nesto svoje, ili da ona problem kad ja pustim svoje i slicno.
-Politika: ne bavim se politikom pa taj dio ne smatram toliko bitnim, ali opet tesko mi je zamisliti da budem sa nekom koja je desnicar i ima zatucane politicke stavove, da je nacionalista, rasista, fasista i slicno.
-Boja koze i rasa: nemam nista protiv bilo koje rase, ali ciste crnkinje i indijke bas i nisu moj tip pa mi je tesko zamisliti da mi se moze neka od njih svidjeti, ali nemam sad nekih prepreka po tom pitanju.
-Nacionalnost, porijeklo, etnicka pripadnost, mjesto rodjenja - sve potpuno nebitne stvari.
-Vjera i religija - ne smeta mi bilo kakvo porijeklo i bilo kakav vjerski background, cak i da obiljezava nesto od vjerskih praznika kao dio porodicne kulture, sa tim nemam problem koja god religija da je u pitanju, ali bi mi tesko bilo zamisliti da budem sa nekom koja stvarno vjeruje u bilo kojeg od bogova, pa bi trebalo da bude ateista ili agnostik da bi veza imala smisla.
-Brak i vjencanje - ne bi mi bio problem vjencati se zbog nekih opravdanih razloga, ono otici i potpisati, ali ne bih nikad mogao organizovati svadbu, te generalno bih tesko bio sa nekom kojoj su vjencanje i svadba bitni.
-Pusenje (cigara) - eliminatorno, ne bih mogao biti sa nekom koja je pusac, bilo da su cigare ili nesto od ovih elektronskih sranja.
-Struka, interesovanja i hobiji - tu uopste ne moramo biti slicni, sasvim je OK i da imamo potpuno razlicita interesovanja. Bitno mi je samo da ima neka interesovanja, da zna sta hoce i sta voli, te da postuje ono sto ja volim i moje hobije. Nemam problem ni da su slicna ili ista.
-Skijanje - nije eliminatorno ali je pozeljno da voli skijati, puno vremena tako provodim i bilo bi steta da to ne dijelimo.
-Inteligencija - eliminatorno, ne mora raditi IQ test ali ne bih mogao biti sa glupom osobom.
To su neke stvari ovako na prvu koje mi padaju na pamet, ima toga jos sigurno.
2
1
1
1
Da ti je dosla "zuta minuta" a ona druga strana dobro izgleda...
0
Reci hodža - Džennet il’ Džehennem?
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Jeste.Bella_ je napisao/la: ↑19 dec 2025, 08:53i…jel’te ijedna osvojila?Ommadawn je napisao/la: ↑18 dec 2025, 10:41 Sto se tice partnerice:
- vjerska pripadnost - ja sam nisam religiozan, pa mi to ne predstavlja nesto posebno. Ali bitno je da ima postovanja prema drugim vjerama i prema meni kao agnostiku.
- muzicki ukus - ne igra neku veliku ulogu. Ali ako slusa Cecu i forsira Zvijezde Granda i slicno - idi mlada trazi nekog drugog. Nema sanse da ce ti se svidjeti moj muzicki ukus.
- politicki stavovi - vrlo bitno. Ili isti ili slicni. Sve drugo je samo bezveze gubljenje vremena.
- da se osjeca sa mnom opusteno i da se ja isto tako osjecam opusteno s njom, da mozemo ama bas o svemu opusteno i otvoreno razgovarati.
Jako je bitno da ima razumijevanje za vrijeme koje mi je potrebno da sam sam, za moje hobije, za moja interesovanja i za vrijeme koje zelim provesti s prijateljima.
Najbitnija stvar koja moze biti odrednica je - mora da se slozi s tim da je moja kcerka UVIJEK na prvom mjestu i ima privilegije.
Jedna potencijalna partnerka je jednom protestvovala i ja sam samo spustio slusalicu.
I ona mene i ja nju.
0
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
da li je spock napisao ikad duzi post 
Hvala
90% napisanog zaista ima smisla.
Hvala
90% napisanog zaista ima smisla.
0
Ters je ”čovjek koji je uvijek upravu, al’ drugi to ne razumiju”- A.Sidran

Pa fazon je sto mi ne bi dosla zuta minuta sa takvom stranom. Meni se ne bi mogo dici.
0
Sve je individualno moja MunDzi. Sve je individualno.
0
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Ovo dvoje sam zaboravio navesti.
0
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Znas kako je rekao jedan moj prijatelj?
"Bolje da se kajem, nego da zalim sto nisam".
0
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Bude jos po neki duzi, ne znam da li bas ovoliko, ali ima ih.
Sta je tih 10%?
0
Slazem se, u tim momentima se ne gleda sta slusa, odradis i otjeras.
0
Zamisli jos gore…zena onako fina ulickana kad izlazi navecer, a u biti neuredna, prljava, lijena itd. Koliko sam ovakvih srela..
0
Definitovno si eliminisao zenske osobe skorz, jer svaka zena hoce nekakvu svadbu mislim barem da obuce bijelu vjencanicuSpock je napisao/la: ↑19 dec 2025, 10:28 Ja imam dosta stroge kriterije, ako govorimo o vezama, sa naglaskom na ozbiljnu vezu i zajednicki zivot:
-Inteligencija - eliminatorno, ne mora raditi IQ test ali ne bih mogao biti sa glupom osobom.![]()
To su neke stvari ovako na prvu koje mi padaju na pamet, ima toga jos sigurno.![]()
0