Slični smo ili različiti?

Ona-on, ona- ona, on- on, i tome slično...
Mehaning
Proleter
Reactions: 6467

Re: Slični smo ili različiti?

Post Postao/la Mehaning »

Ako može ona mene trpit, savršena je... :hm
1
1 slika
Socrates
PRO behar
PRO behar
Reactions: 14897

Post Postao/la Socrates »

To povlači jedno interesantno pitanje. Da li je ljubav trpljenje?
1
1 slika
Tražili smo se po prethodnim životima
Spock
Moderator
Moderator
Reactions: 673

Post Postao/la Spock »

Ja imam dosta stroge kriterije, ako govorimo o vezama, sa naglaskom na ozbiljnu vezu i zajednicki zivot:

-Muzika: jako bitna, ne mora slusati potpuno istu muziku i sve sto ja slusam, ali moramo biti priblizno kompatibilni, priblizno slican stil, na primjer slusanje turbo folka i stranog turbo folka mi je eliminatorno. Ne mora slusati Pink Floyd, ali ga mora postovati.
Ne moramo ici na svaki koncert zajedno, ali je potrebno da ima odredjenih preklapanja, i da je muzika koju slusa podnosljiva, da na recimo duzim putovanjima u autu nemam problem da ona pusti nesto svoje, ili da ona problem kad ja pustim svoje i slicno.

-Politika: ne bavim se politikom pa taj dio ne smatram toliko bitnim, ali opet tesko mi je zamisliti da budem sa nekom koja je desnicar i ima zatucane politicke stavove, da je nacionalista, rasista, fasista i slicno.

-Boja koze i rasa: nemam nista protiv bilo koje rase, ali ciste crnkinje i indijke bas i nisu moj tip pa mi je tesko zamisliti da mi se moze neka od njih svidjeti, ali nemam sad nekih prepreka po tom pitanju.

-Nacionalnost, porijeklo, etnicka pripadnost, mjesto rodjenja - sve potpuno nebitne stvari.

-Vjera i religija - ne smeta mi bilo kakvo porijeklo i bilo kakav vjerski background, cak i da obiljezava nesto od vjerskih praznika kao dio porodicne kulture, sa tim nemam problem koja god religija da je u pitanju, ali bi mi tesko bilo zamisliti da budem sa nekom koja stvarno vjeruje u bilo kojeg od bogova, pa bi trebalo da bude ateista ili agnostik da bi veza imala smisla.

-Brak i vjencanje - ne bi mi bio problem vjencati se zbog nekih opravdanih razloga, ono otici i potpisati, ali ne bih nikad mogao organizovati svadbu, te generalno bih tesko bio sa nekom kojoj su vjencanje i svadba bitni.

-Pusenje (cigara) - eliminatorno, ne bih mogao biti sa nekom koja je pusac, bilo da su cigare ili nesto od ovih elektronskih sranja.

-Struka, interesovanja i hobiji - tu uopste ne moramo biti slicni, sasvim je OK i da imamo potpuno razlicita interesovanja. Bitno mi je samo da ima neka interesovanja, da zna sta hoce i sta voli, te da postuje ono sto ja volim i moje hobije. Nemam problem ni da su slicna ili ista.

-Skijanje - nije eliminatorno ali je pozeljno da voli skijati, puno vremena tako provodim i bilo bi steta da to ne dijelimo.

-Inteligencija - eliminatorno, ne mora raditi IQ test ali ne bih mogao biti sa glupom osobom. :oo

To su neke stvari ovako na prvu koje mi padaju na pamet, ima toga jos sigurno. :oo
2
1 slika 1 slika
MunDzi
PRObehar
PRObehar
Reactions: 10412

Post Postao/la MunDzi »

Ommadawn je napisao/la: 19 dec 2025, 08:15
Miss Y. je napisao/la: 19 dec 2025, 08:11 pa vidis da za neke stvari :ehe, ni ceca nije prepreka
Za jedno tucanje nije. Za vezu jeste.
Vala ja to ne bi mogla ebati. Princip je princip.
2
1 slika 1 slika
Ommadawn
Florida Man
Florida Man
Reactions: 17239

Post Postao/la Ommadawn »

MunDzi je napisao/la: 19 dec 2025, 10:49
Ommadawn je napisao/la: 19 dec 2025, 08:15

Za jedno tucanje nije. Za vezu jeste.
Da ti je dosla "zuta minuta" a ona druga strana dobro izgleda...
0
Reci hodža - Džennet il’ Džehennem?
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Ommadawn
Florida Man
Florida Man

Bella_ je napisao/la: 19 dec 2025, 08:53
Ommadawn je napisao/la: 18 dec 2025, 10:41 Sto se tice partnerice:
- vjerska pripadnost - ja sam nisam religiozan, pa mi to ne predstavlja nesto posebno. Ali bitno je da ima postovanja prema drugim vjerama i prema meni kao agnostiku.
- muzicki ukus - ne igra neku veliku ulogu. Ali ako slusa Cecu i forsira Zvijezde Granda i slicno - idi mlada trazi nekog drugog. Nema sanse da ce ti se svidjeti moj muzicki ukus.
- politicki stavovi - vrlo bitno. Ili isti ili slicni. Sve drugo je samo bezveze gubljenje vremena.
- da se osjeca sa mnom opusteno i da se ja isto tako osjecam opusteno s njom, da mozemo ama bas o svemu opusteno i otvoreno razgovarati.

Jako je bitno da ima razumijevanje za vrijeme koje mi je potrebno da sam sam, za moje hobije, za moja interesovanja i za vrijeme koje zelim provesti s prijateljima.

Najbitnija stvar koja moze biti odrednica je - mora da se slozi s tim da je moja kcerka UVIJEK na prvom mjestu i ima privilegije.
Jedna potencijalna partnerka je jednom protestvovala i ja sam samo spustio slusalicu.
i…jel’te ijedna osvojila?
Jeste.
I ona mene i ja nju.
0
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Miss Y.
Tersy blonde
Tersy blonde
Reactions: 21590

Post Postao/la Miss Y. »

da li je spock napisao ikad duzi post :ovaj

Hvala :missy
90% napisanog zaista ima smisla.
0
Ters je ”čovjek koji je uvijek upravu, al’ drugi to ne razumiju”- A.Sidran

:missy
MunDzi
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la MunDzi »

Ommadawn je napisao/la: 19 dec 2025, 11:04
Pa fazon je sto mi ne bi dosla zuta minuta sa takvom stranom. Meni se ne bi mogo dici.
0
Ommadawn
Florida Man
Florida Man

MunDzi je napisao/la: 19 dec 2025, 11:08

Pa fazon je sto mi ne bi dosla zuta minuta sa takvom stranom. Meni se ne bi mogo dici.
Sve je individualno moja MunDzi. Sve je individualno.
0
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
MunDzi
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la MunDzi »

Ommadawn je napisao/la: 19 dec 2025, 11:22
MunDzi je napisao/la: 19 dec 2025, 11:08
Ako ti se desi tako nesto, opali mu samar. :D
0
Ommadawn
Florida Man
Florida Man

Spock je napisao/la: 19 dec 2025, 10:28

-Pusenje (cigara) - eliminatorno, ne bih mogao biti sa nekom koja je pusac, bilo da su cigare ili nesto od ovih elektronskih sranja.

-Skijanje - nije eliminatorno ali je pozeljno da voli skijati, puno vremena tako provodim i bilo bi steta da to ne dijelimo.

Ovo dvoje sam zaboravio navesti.
0
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Ommadawn
Florida Man
Florida Man

MunDzi je napisao/la: 19 dec 2025, 11:24
Ommadawn je napisao/la: 19 dec 2025, 11:22

Ako ti se desi tako nesto, opali mu samar. :D
Znas kako je rekao jedan moj prijatelj?
"Bolje da se kajem, nego da zalim sto nisam".
0
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Spock
Moderator
Moderator

Post Postao/la Spock »

Miss Y. je napisao/la: 19 dec 2025, 11:07 da li je spock napisao ikad duzi post :ovaj

Bude jos po neki duzi, ne znam da li bas ovoliko, ali ima ih.

Sta je tih 10%? :oo
0
Spock
Moderator
Moderator

Post Postao/la Spock »

Slazem se, u tim momentima se ne gleda sta slusa, odradis i otjeras. :haha
0
Pekmeza
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 1871

Post Postao/la Pekmeza »

Ommadawn je napisao/la: 19 dec 2025, 08:08
Miss Y. je napisao/la: 18 dec 2025, 20:04 Muzika važnija od nacionalnosti, jezika i porijekla… zanimljivo :ovaj
Meni jeste.

Zamisli scenario, iz iste smo zemlje, istog grada, govorimo isti jezik i sve i zenska u po vecere pusti Cecu.
Sta ces? Jedi, poyebi i bjezi odatle.
Zamisli jos gore…zena onako fina ulickana kad izlazi navecer, a u biti neuredna, prljava, lijena itd. Koliko sam ovakvih srela..
0
Pekmeza
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 1871

Post Postao/la Pekmeza »

Spock je napisao/la: 19 dec 2025, 10:28 Ja imam dosta stroge kriterije, ako govorimo o vezama, sa naglaskom na ozbiljnu vezu i zajednicki zivot:

-Muzika: jako bitna, ne mora slusati potpuno istu muziku i sve sto ja slusam, ali moramo biti priblizno kompatibilni, priblizno slican stil, na primjer slusanje turbo folka i stranog turbo folka mi je eliminatorno. Ne mora slusati Pink Floyd, ali ga mora postovati.
Ne moramo ici na svaki koncert zajedno, ali je potrebno da ima odredjenih preklapanja, i da je muzika koju slusa podnosljiva, da na recimo duzim putovanjima u autu nemam problem da ona pusti nesto svoje, ili da ona problem kad ja pustim svoje i slicno.

-Politika: ne bavim se politikom pa taj dio ne smatram toliko bitnim, ali opet tesko mi je zamisliti da budem sa nekom koja je desnicar i ima zatucane politicke stavove, da je nacionalista, rasista, fasista i slicno.

-Boja koze i rasa: nemam nista protiv bilo koje rase, ali ciste crnkinje i indijke bas i nisu moj tip pa mi je tesko zamisliti da mi se moze neka od njih svidjeti, ali nemam sad nekih prepreka po tom pitanju.

-Nacionalnost, porijeklo, etnicka pripadnost, mjesto rodjenja - sve potpuno nebitne stvari.

-Vjera i religija - ne smeta mi bilo kakvo porijeklo i bilo kakav vjerski background, cak i da obiljezava nesto od vjerskih praznika kao dio porodicne kulture, sa tim nemam problem koja god religija da je u pitanju, ali bi mi tesko bilo zamisliti da budem sa nekom koja stvarno vjeruje u bilo kojeg od bogova, pa bi trebalo da bude ateista ili agnostik da bi veza imala smisla.

-Brak i vjencanje - ne bi mi bio problem vjencati se zbog nekih opravdanih razloga, ono otici i potpisati, ali ne bih nikad mogao organizovati svadbu, te generalno bih tesko bio sa nekom kojoj su vjencanje i svadba bitni.

-Struka, interesovanja i hobiji - tu uopste ne moramo biti slicni, sasvim je OK i da imamo potpuno razlicita interesovanja. Bitno mi je samo da ima neka interesovanja, da zna sta hoce i sta voli, te da postuje ono sto ja volim i moje hobije. Nemam problem ni da su slicna ili ista.

-Inteligencija - eliminatorno, ne mora raditi IQ test ali ne bih mogao biti sa glupom osobom. :oo

To su neke stvari ovako na prvu koje mi padaju na pamet, ima toga jos sigurno. :oo
Definitovno si eliminisao zenske osobe skorz, jer svaka zena hoce nekakvu svadbu mislim barem da obuce bijelu vjencanicu
0
Xeno
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 4259

Post Postao/la Xeno »

Spock je napisao/la: 19 dec 2025, 11:46
Miss Y. je napisao/la: 19 dec 2025, 11:07 da li je spock napisao ikad duzi post :ovaj

Bude jos po neki duzi, ne znam da li bas ovoliko, ali ima ih.

Sta je tih 10%? :oo
Tih 10% nema smisla :ooo
0
Odgovori

Natrag na “Ljubav i veze”