Kardiovaskularni sistem i njegove bolesti

Medicinska dostignuća, iskustva, preporuke, kultura tijela, bolesti... Google dijagnostika zabranjena...
blinkonce
Reactions:

Re: Kardiovaskularni sistem i njegove bolesti

Post Postao/la blinkonce »

Iskra kako se zove ono kada ti se zatamni i padnes u nesvijest kad ustanes (kad se cesto desava), ima veze sa niskim pritiskom? Izvinjavam se ako to ne spada u ovu temu

Ja sam jedno vrijeme mislila da imam to, trebala sam se ici testirati ali mi samo najednom prestalo, tu i tamo mi se zamanta (ali to je normalno kad ustanes naglo) ali ovo da se onesvjestim mi je prestalo samo da se desava...
hani_jong_un
Pjur seks
Pjur seks
Reactions: 31198

Post Postao/la hani_jong_un »

to ti se zove vrtoglavica i nesvjestica 🤷‍♀️
0
1811
Iskra
PRObehar
PRObehar
Reactions: 34237

Post Postao/la Iskra »

blinkonce je napisao/la: 09 aug 2020, 20:38 Iskra kako se zove ono kada ti se zatamni i padnes u nesvijest kad ustanes (kad se cesto desava), ima veze sa niskim pritiskom? Izvinjavam se ako to ne spada u ovu temu

Ja sam jedno vrijeme mislila da imam to, trebala sam se ici testirati ali mi samo najednom prestalo, tu i tamo mi se zamanta (ali to je normalno kad ustanes naglo) ali ovo da se onesvjestim mi je prestalo samo da se desava...

Malo ti provjeri krvnu sliku za svaki slučaj.

Zove se ortostatska hipotenzija, i nastaje zbog naglog pada pritiska.
0
blinkonce
Reactions:

ddk je napisao/la: 09 aug 2020, 21:05 Ja sam cesto tako padala u nesvijest, imam nizak pritisak i samo zviznem na pod kad je vruce ili ako ne jedem. Sad vise vodim racuna pa mi se ne desava odavno..
Meni se desavalo kad npr. lezim i ustanem, bude mi tamno pred ocima, jak pritisak u glavi i samo hop se onesvjestim... tako jednom zamalo nisam vrata od frizidera razvalila :valja
hani_jong_un
Pjur seks
Pjur seks

hoce to kad se ne jede
morate kompenzatorne mehanizme da stavite na on
0
1811
blinkonce
Reactions:

ddk je napisao/la: 09 aug 2020, 21:13 Meni se tako u gradu desi, samo se skljokam negdje.. zacrni se pred ocima i slijedi ono propadanje i gubitak svijesti.. jednom tako i u banci, stojim u redu, srklet me uhvatio, smucilo mi se i samo tresnem od plocice. Sad se trudim da jedem redovno..
Vidis meni to nije bilo zbog toga sto sam slabo jela nego kako polozaj promjenim iz lezeceg u stojeci 😐

Mada bio je u neki jos razlog dok mi se to sad prestalo desavati
hani_jong_un
Pjur seks
Pjur seks

iskro jesil se ti koji put onesvijestila na biokemiji dolje u onom podrumu haha
0
1811
Iskra
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Iskra »

ddk je napisao/la: 09 aug 2020, 21:25 Ima i toga kad se naglo ustane, sve nesto svjetlucka pred ocima :D

A sta je ono iskra spomenula da se treba krvna slika prekontrolisati :hm Cega nam fali u krvi?

Obično željeza. Ili ga pak ima dovoljno ali je hemoglonin loš što.indicira da se željezo slabo razgradnje pa.onda uzimaš C vit koji potpomaže u tome.
0
Iskra
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Iskra »

ddk je napisao/la: 09 aug 2020, 21:13 Meni se tako u gradu desi, samo se skljokam negdje.. zacrni se pred ocima i slijedi ono propadanje i gubitak svijesti.. jednom tako i u banci, stojim u redu, srklet me uhvatio, smucilo mi se i samo tresnem od plocice. Sad se trudim da jedem redovno..

Moraš vidjeti malo krvnu sliku, i malo.pripazi na pritisak, iskontrolisi par puta da znaš vrijednosti
0
Podrinjac
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 1570

Post Postao/la Podrinjac »

Imam srcanu aritmiju vec od 2004 godine. Tačnije povremenu tahikardiju. Kad zalupa imam osjecaj kao da ce probiti grudni kos. Sigurno na 200 o/min dođe. I ja sam se navikao na to, živim sa tim sve ove godine.
0
Iskra
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Iskra »

Podrinjac je napisao/la: 14 sep 2020, 11:07 Imam srcanu aritmiju vec od 2004 godine. Tačnije povremenu tahikardiju. Kad zalupa imam osjecaj kao da ce probiti grudni kos. Sigurno na 200 o/min dođe. I ja sam se navikao na to, živim sa tim sve ove godine.

Šta kaže kardiolog?
0
Podrinjac
Etablirani član
Etablirani član

Iskra je napisao/la: 14 sep 2020, 11:32
Podrinjac je napisao/la: 14 sep 2020, 11:07 Imam srcanu aritmiju vec od 2004 godine. Tačnije povremenu tahikardiju. Kad zalupa imam osjecaj kao da ce probiti grudni kos. Sigurno na 200 o/min dođe. I ja sam se navikao na to, živim sa tim sve ove godine.

Šta kaže kardiolog?
Kaze nista zabrinjavajuce. Nosio sam holter, snimao, isao na pretrage... Čak sam ležao na Koševu 2005 godine, dvije sedmice. U početku su sumnjali da nisam doživio srčani napad pa da mi nije poremetio rad srca. Ali pošto nista ne nađoše, onda su krivicu pripisali pubertetu. Zadnji put kada sam snimao srce, prije jedno 3 ili 4 god, nasao mi je neko odstupanje kod srčanih zalistaka. Oblik nije kao kod uobičajenih.
0
Iskra
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Iskra »

Podrinjac je napisao/la: 14 sep 2020, 11:50
Iskra je napisao/la: 14 sep 2020, 11:32

Šta kaže kardiolog?
Kaze nista zabrinjavajuce. Nosio sam holter, snimao, isao na pretrage... Čak sam ležao na Koševu 2005 godine, dvije sedmice. U početku su sumnjali da nisam doživio srčani napad pa da mi nije poremetio rad srca. Ali pošto nista ne nađoše, onda su krivicu pripisali pubertetu. Zadnji put kada sam snimao srce, prije jedno 3 ili 4 god, nasao mi je neko odstupanje kod srčanih zalistaka. Oblik nije kao kod uobičajenih.

Kontroliraj se bar jednim.na godinu i malo smrsaj. I pazi na ishranu, tlak.provjeri s vremena na vrijeme.
0
Podrinjac
Etablirani član
Etablirani član

Još su meni doktori govorili čim nađeš curu, tebi ce to nestati. Al izgleda mene ce prije srce prokinuti nego sto curu nađem. :crni

Čuvam se sto se ishrane tice koliko god mogu. Ne jedem puno. Jedino slatkise volim. Nemam terapiju. Pijem Omega 3 kapsule. I tako.
1
1 slika
Iskra
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Iskra »

Podrinjac je napisao/la: 14 sep 2020, 11:57 Još su meni doktori govorili čim nađeš curu, tebi ce to nestati. Al izgleda mene ce prije srce prokinuti nego sto curu nađem. :crni

Čuvam se sto se ishrane tice koliko god mogu. Ne jedem puno. Jedino slatkise volim. Nemam terapiju. Pijem Omega 3 kapsule. I tako.

Biti I je da se držiš uputa. Pa.i u pronalasku cure :DDD
0
Podrinjac
Etablirani član
Etablirani član

Pa nemam 150 kg ccc
0
Iskra
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Iskra »

Podrinjac je napisao/la: 14 sep 2020, 15:01 Pa nemam 150 kg ccc

Pa izračunaj kokiko viška imaš...ima tema na.ovom.pf.
0
Odgovori

Natrag na “Zdravlje, medicina, bolesti...”