Iran u centru svjetske krize – šta slijedi?
Iran u centru svjetske krize – šta slijedi?
Nakon vijesti da je ubijen iranski vrhovni vođa Ali Khamenei, sukob između Irana i Izraela dodatno je eskalirao.
Posljednjih dana svjedočimo razmjeni raketnih i dron napada, prijetnjama odmazdom i sve većem uključivanju velikih sila poput SAD-a.
Ovo je vjerovatno jedan od najopasnijih trenutaka na Bliskom istoku u posljednjih nekoliko decenija. Pitanje je da li smo na početku velikog regionalnog rata ili će se sve ipak zadržati na ograničenom sukobu.
Šta mislite – šta sada slijedi?
Hoće li Iran krenuti u ozbiljnu osvetu?
Može li se rat proširiti na cijeli region?
I koliko su realne priče o mogućem širem svjetskom sukobu?
...........
„Iran tokom noći lansirao novi talas raketa na Izrael dok Izraelci gađaju uporišta Hezbolaha u Libanu“
Klix.ba
„Iran lansirao novi talas raketa prema Izraelu, a u Kataru pogođena američka baza Al-Udeid“
Klix.ba
„Satelitski snimci pokazuju razmjeru štete u Teheranu: uništena ministarstva i vojni kompleksi“
Klix.ba
„Hezbolah tvrdi da je nanio štetu Izraelu, IDF objavio snimak uništavanja raketnog bacača“
Klix.ba
„Ubijen iranski vrhovni vođa Ali Khamenei u američko-izraelskim napadima na Teheran“
Reuters
„Iran počeo 40-dnevnu žalost nakon ubistva ajatolaha Khameneija“
Al Jazeera
„Iranski državni mediji potvrdili smrt ajatolaha Khameneija nakon velikih napada“
The Guardian
„Iran priprema oproštaj od Khameneija dok se prijeti novim atentatima na vodstvo."
Al Jazerra
Posljednjih dana svjedočimo razmjeni raketnih i dron napada, prijetnjama odmazdom i sve većem uključivanju velikih sila poput SAD-a.
Ovo je vjerovatno jedan od najopasnijih trenutaka na Bliskom istoku u posljednjih nekoliko decenija. Pitanje je da li smo na početku velikog regionalnog rata ili će se sve ipak zadržati na ograničenom sukobu.
Šta mislite – šta sada slijedi?
Hoće li Iran krenuti u ozbiljnu osvetu?
Može li se rat proširiti na cijeli region?
I koliko su realne priče o mogućem širem svjetskom sukobu?
...........
„Iran tokom noći lansirao novi talas raketa na Izrael dok Izraelci gađaju uporišta Hezbolaha u Libanu“
Klix.ba
„Iran lansirao novi talas raketa prema Izraelu, a u Kataru pogođena američka baza Al-Udeid“
Klix.ba
„Satelitski snimci pokazuju razmjeru štete u Teheranu: uništena ministarstva i vojni kompleksi“
Klix.ba
„Hezbolah tvrdi da je nanio štetu Izraelu, IDF objavio snimak uništavanja raketnog bacača“
Klix.ba
„Ubijen iranski vrhovni vođa Ali Khamenei u američko-izraelskim napadima na Teheran“
Reuters
„Iran počeo 40-dnevnu žalost nakon ubistva ajatolaha Khameneija“
Al Jazeera
„Iranski državni mediji potvrdili smrt ajatolaha Khameneija nakon velikih napada“
The Guardian
„Iran priprema oproštaj od Khameneija dok se prijeti novim atentatima na vodstvo."
Al Jazerra
0
Zivot se desava sada, a ravan stomak nam ne treba da ga zivimo. 
Re: Iran u centru svjetske krize – šta slijedi?
za početak žao mi je civila.
žao mi je i normalnih ljudi u SAD koji zbog DT se stide gdje žive, a znam ih dosta.
žao mi je i ovih sto ginu kao za SAD a ustvari za druge.
žao mi je najvise palestine i njihove agonije, koja ne prestaje.
žao mi je covječanstva koje smo postali, gdje se vise ni E.file ne čudimo, i sve nam je bolesno postalo normalno nakon dva dana.
bila sam u ratu, i kome nije fijukalo nad glavom i ko nije bio gladan, samo moze da se izruguje ovome sto ljudi prolaze.
ali covjek je postao pogan koji samo na sebe misli, za dva dana zaboravi bombe, tramvaje, Irak, Jablanicu, poplave, Gazu.
gledajući po tome, nama je vrijeme za kraj.
žao mi je i normalnih ljudi u SAD koji zbog DT se stide gdje žive, a znam ih dosta.
žao mi je i ovih sto ginu kao za SAD a ustvari za druge.
žao mi je najvise palestine i njihove agonije, koja ne prestaje.
žao mi je covječanstva koje smo postali, gdje se vise ni E.file ne čudimo, i sve nam je bolesno postalo normalno nakon dva dana.
bila sam u ratu, i kome nije fijukalo nad glavom i ko nije bio gladan, samo moze da se izruguje ovome sto ljudi prolaze.
ali covjek je postao pogan koji samo na sebe misli, za dva dana zaboravi bombe, tramvaje, Irak, Jablanicu, poplave, Gazu.
gledajući po tome, nama je vrijeme za kraj.
7
6
1
1
Ters je ”čovjek koji je uvijek upravu, al’ drugi to ne razumiju”- A.Sidran

Teletext brzi od tebe
Gledam juce sky s kojim ushicenjem njihov voditelj izvjestava iz libana a iza njega pune ulice ljudi koji bjeze
Na vrhu najmocnije drzave najveci ludjak psihopat krvozednik fasisticki i netanjahu bolesnik ko on a treci iz moskve trlja ruke za naftu i ostalo
Dizite se vanzemaljci i poravnajte ih sve da odmorimo
2 drzave u evropi slo i esp se drze
Gledam juce sky s kojim ushicenjem njihov voditelj izvjestava iz libana a iza njega pune ulice ljudi koji bjeze
Na vrhu najmocnije drzave najveci ludjak psihopat krvozednik fasisticki i netanjahu bolesnik ko on a treci iz moskve trlja ruke za naftu i ostalo
Dizite se vanzemaljci i poravnajte ih sve da odmorimo
2 drzave u evropi slo i esp se drze
0
Meni nije zao ljudi u usa na njih sam najvise ljut
Imali su pravo izbora i izabrali su
Hvala im
Imali su pravo izbora i izabrali su
Hvala im
0
pravo izbora nije neki adut, i ovdje imamo pravo izbora, pa vremenom shvatis da si izabrao lose, jer teško je birati izmedju dva zla.
znam puno ljudi u SAD koji nisu glasali za njega, i definitivno je prednost postojanje drustvenih mreža da se što više ističe njihovo zlo.
prije si imao jedan tv kanal, propagandu.
sad ljudi snimaju, objavljuju live. lakse je biti u toku i spoznati istinu.
znam puno ljudi u SAD koji nisu glasali za njega, i definitivno je prednost postojanje drustvenih mreža da se što više ističe njihovo zlo.
prije si imao jedan tv kanal, propagandu.
sad ljudi snimaju, objavljuju live. lakse je biti u toku i spoznati istinu.
1
1
Ters je ”čovjek koji je uvijek upravu, al’ drugi to ne razumiju”- A.Sidran

- Heidi
- Lemon Addict

- Reactions: 27273
Skoro me je sramota napisati šta osjećam o trenutnoj situaciji u svijetu. To više nije samo tuga kao ranije.
Ranije je prije svega postojala bol zbog pstnje nevinih ljudi. Danas se tome pridružilo nešto drugo - teška mješavina nemoći, razočaranja i bijesa. Otkrivam novu sebe. Bolje je da šutim.
Ranije je prije svega postojala bol zbog pstnje nevinih ljudi. Danas se tome pridružilo nešto drugo - teška mješavina nemoći, razočaranja i bijesa. Otkrivam novu sebe. Bolje je da šutim.
4
3
1
1
Mediterranean dockworkers are striking to protest against war - LSE Business Review https://share.google/ZlkjtXDgfPzjtC0q2
Dockworkers don't work for war.
Dockworkers don't work for war.
0
- Heidi
- Lemon Addict

- Reactions: 27273
Sad se svijet dijeli na dobro i zlo. Vidjet ćemo.
1
1
Moje vidjenje situacije.
Sva tri rezima u ove tri drzave USA, Izrael i Iran su teska govna.
Kao i u svakom ratu, najebu civili.
Kao i u svakom ratu, matori impotentni muskarci koji vise ne mogu ebati, dohvate se velikih guns pa slijede svoje pecinske nagone.
Kao i u svakom ratu, svako gleda svoje licne interese.
Vrijeme je sazrelo za novi svjetski poredak.
Sto se mene tice, mozemo svi skupa globalno otici u tri lijepe macke piterine.
Zao mi cvijeca, zivotinja i djece koja nisu dobila sansu da zive lijep zivot.
Sva tri rezima u ove tri drzave USA, Izrael i Iran su teska govna.
Kao i u svakom ratu, najebu civili.
Kao i u svakom ratu, matori impotentni muskarci koji vise ne mogu ebati, dohvate se velikih guns pa slijede svoje pecinske nagone.
Kao i u svakom ratu, svako gleda svoje licne interese.
Vrijeme je sazrelo za novi svjetski poredak.
Sto se mene tice, mozemo svi skupa globalno otici u tri lijepe macke piterine.
Zao mi cvijeca, zivotinja i djece koja nisu dobila sansu da zive lijep zivot.
3
3
Vino pije Kraljevicu Marko
Pola pije, pola Sarcu daje
Jednom rukom sebi vino sipa
Drugom Vilu Ravilojlu pipa
Kraljevicu Marko na sred dvora sjedi
Vili Ravilojli tiho besjedi
"Gdje si Vilo, moja lijepa lutko
Gdje si Vilo, stara prostitutko"
Amerika, Izrael, Iran...
Pola pije, pola Sarcu daje
Jednom rukom sebi vino sipa
Drugom Vilu Ravilojlu pipa
Kraljevicu Marko na sred dvora sjedi
Vili Ravilojli tiho besjedi
"Gdje si Vilo, moja lijepa lutko
Gdje si Vilo, stara prostitutko"
Amerika, Izrael, Iran...
0
Reci hodža - Džennet il’ Džehennem?
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
1
1
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Odličan članak, pročitan uz jutranju kafu:
From Tehran to Donbas: What the Iran War Means for Russia and Ukraine - Foreign Policy Research Institute https://share.google/lVJBW52rkUeuUyaNq
Posebno ulazak Ukrajjne i Rusije kao asistenata u ratu Irana i njegovih susjeda.
From Tehran to Donbas: What the Iran War Means for Russia and Ukraine - Foreign Policy Research Institute https://share.google/lVJBW52rkUeuUyaNq
Posebno ulazak Ukrajjne i Rusije kao asistenata u ratu Irana i njegovih susjeda.
0
Žao mi je nedužnog naroda i djece, zivotinja.
Srce me moje boli. Rat je nešto najgore, ostavi na insana posljedice, čak nakon dugo godina pa i cijeli život.
Ljudi su najgora bića koja hode zemljom, osim izuzetaka.
Daj samo meni, hoću samo ja da imam..kažu daj čovjeku vlast da vidiš kako će se ponašati.. Eto DT se ponaša, koji zlikovac koji pravi nered na zemlji, njega su izabrali pa nedužni narod ispašta.
Da hoće dragi Allah u kraj da stane svima, da nas u zemlju utjera i svima nam po zasluzi da.
Srce me moje boli. Rat je nešto najgore, ostavi na insana posljedice, čak nakon dugo godina pa i cijeli život.
Ljudi su najgora bića koja hode zemljom, osim izuzetaka.
Daj samo meni, hoću samo ja da imam..kažu daj čovjeku vlast da vidiš kako će se ponašati.. Eto DT se ponaša, koji zlikovac koji pravi nered na zemlji, njega su izabrali pa nedužni narod ispašta.
Da hoće dragi Allah u kraj da stane svima, da nas u zemlju utjera i svima nam po zasluzi da.
1
1
"Kimsenin fark edemeyeceği detayları görmeyi çok severim."
Onima koji su izabrali DT-a poručujem “Yebo vam on kćerke, sestre i matere i to ono najbrutalnije da se i Rocco Siffredi ibreti”.
Onima koji su izabrali i podržavaju Šejtanyahua “Dabogda za kruha ne imali kad budete plaćali porez da nahranite njegovu pohlepu”
Onima koji su izabrali Khomeinija ne poručujem ništa. 47 godina patnje je učinilo svoje. Ali za svaki slučaj - ne vraćajte šaha na prijestol.
Onima koji su izabrali i podržavaju Šejtanyahua “Dabogda za kruha ne imali kad budete plaćali porez da nahranite njegovu pohlepu”
Onima koji su izabrali Khomeinija ne poručujem ništa. 47 godina patnje je učinilo svoje. Ali za svaki slučaj - ne vraćajte šaha na prijestol.
0
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
- medvjed23
- Administrator
- Reactions: 9146
- Kontakt:
Slijedi još belaja u pokušaju homogenizacije fašističke rulje.
Onda u novembru: izbori za Kongres. I tu ćemo vidjeti ima li ikakve nade za svijet ili su ljudima nepopravljivo pregorjeli čipovi u glavama.
Onda u novembru: izbori za Kongres. I tu ćemo vidjeti ima li ikakve nade za svijet ili su ljudima nepopravljivo pregorjeli čipovi u glavama.
0
- Šabović Adis
- PRObehar

- Reactions: 5678
0
Ako je jedan bog dobar dva su duplo bolja.
Pod tačku Razno metni: narod treba kenselovat...
Pod tačku Razno metni: narod treba kenselovat...