Izvučeno iz svih konteksta.
U cijeloj izjavi kaže, da je ta karta povijesni fakt ali da je vrijeme otišlo dalje - ukratko.
A momak je isto hard desnica, jedino što je ovaj okrenut prema EU, a ne prema Putinu i krmku iz šumske...
Brt, imal nafte u EU? LNG? Đubriva, pšenice, čelika, jeftine radne snage?
Od virtue signalinga se ne živi...
Brt ima svega...
Nisi čuo za Norvešku, sjeverno more...
Plus toga, pričamo i dalje o grupici od 500 milijuna ljudi, sa uvjerljivo najjačom platežnom moći...
Šabović Adis je napisao/la: ↑14 apr 2026, 14:00
Brt ima svega...
Plus toga, pričamo i dalje o grupici od 500 milijuna ljudi, sa uvjerljivo najjačom platežnom moći...
Brt ima svega...
Jedna noga u grobu, druga na kori od banane.
Danasnja EU.
Priželjkionizam vas nekih...
Jest puna mana, ali ne bih nigdje van EU živio...ni izbliza
A to oko resursa
Čitam nedavno o Švedskoj
Nisu desetljećima planski sjekli svoje šume.
Jer je jeftinije uvesti bjelorusku, rumunjsku sirovinu.
Tako je sa svime.
Najveći izvoznik hrane generalno po glavi stanovnika u svijetu?
Nizozemska
Visoka tehnologija u poljoprivredi, dok sa druge strane prave se hipersonične rakete, a ovamo toaster ne znaju proizvesti
Da, na Ruse mislim.
Da se vratim na temu...
Izgleda su se Madžari ipak sjetili, kako je kad te voli sovjet...
Šabović Adis je napisao/la: ↑14 apr 2026, 14:00
Brt ima svega...
Brt, možete kupovati samo ono što neko želi da vam proda.
Vi nemate ništa. Osim parola.
0
Ako je jedan bog dobar dva su duplo bolja.
Pod tačku Razno metni: narod treba kenselovat...
Da sam jučer umro, ostao bih u uvjerenju, da je prioritet države, srandard i boljitak građana.
Hvala ti
To kako EU(superdrzava) gleda na svoje gradjane najbolje se vidjelo za vrijeme pandemije korona virusa. Sebicnost i unutrasnje nejedinstvo na najvisem nivou.
Uraditi MRI mozga, pod hitno.
I to bi bila posljednja uvreda i općenito posljednje što si napisao na ovom forumu. Allahimanet.
storm je napisao/la: ↑18 apr 2026, 05:25
Da sam jučer umro, ostao bih u uvjerenju, da je prioritet države, srandard i boljitak građana.
Hvala ti
Vidi, za biti u pravu prvo je nužno potrebno biti. Shvataš?
Vi bitisanje uzimate zdravo za gotovo, kao da ga podrazumijevate, ne borite se uopšte za egzistenciju. Kao da pitanje biti ili ne biti kod vas ne postoji, pa sve svodite na biti ovo ili biti ono, biti ovakav ili biti onakav. Šminka. Vi kao da mislite da morate da postojite. Ne morate, može i da vas nema. Garantovano. Tako.
A sad ti meni objasni kako je to Bugatti od egzistencijalnog značaja za Francusku i služi za poboljšanje standarda i boljitka Francuza a ne - za punit džepove vlasniku. Ili Ferrari...
0
Ne bi bio nikakav problem voziti Jugu, Stojadina, Fiću i konačno Floridu da su ta auta imala kvalitet i pratila tehnološki razvoj.
Problem je što oni koji su nas ubjeđivali da moramo ta auta kupovati i voziti te samim tim biti i sretni zbog toga, su kupovali i vozili se u mnogo luksuznijim autima.
Nije da su i nama takva auta bila potpuno nedostupna ali su kao prvo koštala duplo više nego na drugim tržištima a naše plate bile daleko manje nego od ovih na Zapadu.
Nego ono hoće da vlada i udara kurcem po glavi svakoga.
Ne možeš jarane. Je li socijalistički sistem? Jeste. Jesmo li svi jednaki? Jesmo.
Eh pa sjedi i ti u Stojadina, Fiću, Jugu ili Floridu pa se vozikaj.
Možda bi Zastava tako i poradila na kvaliteti a država uložila u tehnološki razvoj. Možda bi bolje prošli na stranom tržištu a ne postali predmet ismijavanja.
1
1
Reci hodža - Džennet il’ Džehennem?
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
storm je napisao/la: ↑18 apr 2026, 15:24
To što je tebi ideal da pola ljudi vozi stojadina, pola jugića i fiće, jbg ne mogu ti pomoći
Dobijam zelju da i Sabovica opaucim lopatom u glavu.
Ponasaj se Sabovicu. Nemoj da i tebi kod Kliza sredim ban.
Ne budi smiješna, ne znaš ko ti nad glavom zvrnda i ko te satelitom špijunira, sekunda ti fali da te dronom opali po vugli a ovamo se voze Čironi i SF- devedesetke?
Klasični sindrom papagaja u zlatnom kavezu...
0
Zadnja izmjena: Šabović Adis, dana/u 18 apr 2026, 15:59, ukupno mijenjano 1 put.
I ovi što sad seru po pitanju bošnjačkog nacionalizma.
Jarane, nisu Bošnjaci (iliti bosanski muslimani kako su se tada zvali) vikali da hoće oružje, crtali mape po neumskim i bugojanskim vilama i vikendicama, niti su usmjeravali topovske cijevi ka Srbiji i Hrvatskoj.
Bošnjački nacionalizam, koliko god se i ja sam grozio istog, je direktna posljedica onog što je započeto u Srbiji odnosno Hrvatskoj a što traje i danas.
1
1
Reci hodža - Džennet il’ Džehennem?
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Dobijam zelju da i Sabovica opaucim lopatom u glavu.
Ponasaj se Sabovicu. Nemoj da i tebi kod Kliza sredim ban.
Ne budi smiješna, ne znaš ko ti nad glavom zvrnda i ko te satelitom špijunira, sekunda ti fali da te dronom opali po vugli a ovamo se voze Čironi i SF- devedesetke?
Pa sta. Nek me spijunira. Zaboli me strina.
Vise volim da me spijunira dok zivim na zapadu; nego da zivim u Rusiji i da me tamo spijunira. Meni samo nije jasno zasto ni jedan virtuelni forumski rusoljubac do sada nije otisao da zivi u Rusiji.
Pa sta. Nek me spijunira. Zaboli me strina.
Svaka beznačajna sitna boranija ikad.
Vise volim da me spijunira dok zivim na zapadu; nego da zivim u Rusiji i da me tamo spijunira.
Pa jes, na zapadu te špijunira za tvoje dobro a u Rusiji za njegovo. Ima logike.
Meni samo nije jasno zasto ni jedan virtuelni forumski rusoljubac do sada nije otisao da zivi u Rusiji.
Iz istog razloga iz kojeg i svaki virtuelni behaljubac živi u inostranstvu a ne u beha.
0
Ommadawn je napisao/la: ↑18 apr 2026, 15:59
I ovi što sad seru po pitanju bošnjačkog nacionalizma.
Jarane, nisu Bošnjaci (iliti bosanski muslimani kako su se tada zvali) vikali da hoće oružje, crtali mape po neumskim i bugojanskim vilama i vikendicama, niti su usmjeravali topovske cijevi ka Srbiji i Hrvatskoj.
Bošnjački nacionalizam, koliko god se i ja sam grozio istog, je direktna posljedica onog što je započeto u Srbiji odnosno Hrvatskoj a što traje i danas.