ŠabovićuŠabović Adis je napisao/la: ↑18 apr 2026, 17:17E, Zmajček, da te ne pitam je li preča Slovenija ili Jugoslavija, znam šta ćeš reći. Pitaću te je li preča Slovenija ili EU? Eto, Orbanu je preča bila Mađarska nego EU, a tebi?
Znaš ono kad nisi mogo bit Slovenac na prvom mjestu, kad si izigravo nacionalistu u Jugoslaviji pa se bunio, kofrčio i izigravo heroja? Morel to proć i u EU - prvo Slovenija? Znaš ono kad vam nije valjo Dinar pa ste stvorili Tolar? Đe vam je Tolar sad? Državne granice? Vojska na njima da ih čuva? Znatel đe vam ulazi uopšte?
Aj pričaj malo o diktaturi i autokratima...
Nemoj trolat, izjest će te bijes.
Vidiš ja sa Jugoslavijom i nemam neki problem, a ponajmanje je uništena iz Slovenije.
Slovenija se samo nije dala više prcati Beogradu, od kojeg su u međuvremenu pobjegli svi.
Znači nije baš isključivo do Slovenije bilo, zar ne?
Najpreči sam jedino ja sebi i moja obitelj.
Da radim, uživam, putujem, te da me ni jedna ideologija ne jebe u zdrav mozak
I da... apsolutno ti može proći Slovenija first, čak dobiješ i poticaj za razvoj infrastrukture, kulture, prepoznatljivosti, ali kad si u zakonskom okviru, na koji si pristao prilikom ulaska u EU.
Nešto se ne mogu sjetiti, da je netko natjeran u istu.
Tvoj drug orban je to dobro znao, no volio je gušiti medijske slobode, odbijanje zajedničkih stavova, blokade svega i svačega, no što je najbolje, madžarima je bilo dosta.
Negdje pročitah znakovit status.
Orban je pao zbog kobasica!
Desetljećima su dolazili hrvati i ostali kupovati kobasice u Hun...zadnjih godina madžari dolaze u hr kupovati kobasice, a i ostalo.
Onda besramno bogaćenje fidesz klike...a na kraju, eto vidiš, tu ima ideologije - kontriraš civilizaciji šurujuči sa autokratom, od Vučića do Putina.
Možeš koliko hoćeš, ne i dokle hoćeš .
A čemu vojska na granicama, pitao bih te?
Kad možeš preko granice cestom, bez da te netko nešto pita?
Jesi ti već bio uopće u EU?
Ili samo neke naučene mantre tjeraš?