Hoću da kažem!
- WhiskeyPete
- Sleepless FM

- Reactions: 9932
Re: Hoću da kažem!
Vrijeme je da se ode kod tetke, samo čekam lepše vreme da ponesem opremu.
2
2
“I don't like 'em putting chemicals in the water that turn the freakin' frogs gay!”
bujrumWhiskeyPete je napisao/la: ↑26 apr 2026, 23:08 Vrijeme je da se ode kod tetke, samo čekam lepše vreme da ponesem opremu.
ne znam sta fali ovom vremenu
doduse nemoj sutra, hocemo da krecimo gore
mozemo te zaposliti ne d'o Bog
1
1
Zivot se desava sada, a ravan stomak nam ne treba da ga zivimo. 
- WhiskeyPete
- Sleepless FM

Najavili oblaka, a meni ne trebaju oblaci, pogotovo uvečer. 
0
“I don't like 'em putting chemicals in the water that turn the freakin' frogs gay!”
smajlic je napisao/la: ↑26 apr 2026, 23:14bujrumWhiskeyPete je napisao/la: ↑26 apr 2026, 23:08 Vrijeme je da se ode kod tetke, samo čekam lepše vreme da ponesem opremu.
ne znam sta fali ovom vremenu
doduse nemoj sutra, hocemo da krecimo gore
mozemo te zaposliti ne d'o Bog![]()
Et zvala je i mene i @neodoljiviog mogli smo joj sta i pomoci oko toga krecenja
2
1
1
1
Moraš da istreniraš svoj um da bude jači od tvojih osjećanja,ili ćeš izgubiti samog sebe.
bit ce samo goreWhiskeyPete je napisao/la: ↑26 apr 2026, 23:22 Najavili oblaka, a meni ne trebaju oblaci, pogotovo uvečer.![]()
1
1
nisam ja dzaba Focanka
2
2
- WhiskeyPete
- Sleepless FM

U 3222. godini, Foča bi mogla biti vrhunac spoja "visoke tehnologije i duboke prirode". Ako pretpostavimo da je čovječanstvo prebrodilo klimatske krize, evo specifične vizije za taj period:
Plutajući gradovi na Drini: Zbog rasta nivoa vode ili želje za boljom integracijom s rijekom, centar Foče bi mogao biti na modularnim platformama koje prate vodostaj Drine i Ćehotine.
Vertikalne šume: Umjesto klasičnih zgrada, stambeni kompleksi bi izgledali kao ogromno drveće (bio-arhitektura) koje proizvodi kiseonik i hranu za stanovnike, stapajući se s obroncima Zelengore i Maglića.
Teleportacijski čvor "Sutjeska": Umjesto današnjih puteva preko Rogoja, Foča bi mogla postati regionalni terminal za kvantni transport. Putovanje do Sarajeva ili Dubrovnika trajalo bi doslovno nekoliko sekundi.
Muzej izbrisanog vremena: Stari mostovi i ostaci Aladža džamije ili crkve Svetog Nikole mogli bi biti zaštićeni u posebnim vremenskim mjehurima (stasis poljima) kako bi ostali netaknuti narednih hiljadu godina.
Ekosistemska inteligencija: Šume oko Foče mogle bi biti prožete nanosenzorima koji komuniciraju s ljudima, javljajući im precizno stanje svakog stabla ili nivo čistoće vode u realnom vremenu.
Plutajući gradovi na Drini: Zbog rasta nivoa vode ili želje za boljom integracijom s rijekom, centar Foče bi mogao biti na modularnim platformama koje prate vodostaj Drine i Ćehotine.
Vertikalne šume: Umjesto klasičnih zgrada, stambeni kompleksi bi izgledali kao ogromno drveće (bio-arhitektura) koje proizvodi kiseonik i hranu za stanovnike, stapajući se s obroncima Zelengore i Maglića.
Teleportacijski čvor "Sutjeska": Umjesto današnjih puteva preko Rogoja, Foča bi mogla postati regionalni terminal za kvantni transport. Putovanje do Sarajeva ili Dubrovnika trajalo bi doslovno nekoliko sekundi.
Muzej izbrisanog vremena: Stari mostovi i ostaci Aladža džamije ili crkve Svetog Nikole mogli bi biti zaštićeni u posebnim vremenskim mjehurima (stasis poljima) kako bi ostali netaknuti narednih hiljadu godina.
Ekosistemska inteligencija: Šume oko Foče mogle bi biti prožete nanosenzorima koji komuniciraju s ljudima, javljajući im precizno stanje svakog stabla ili nivo čistoće vode u realnom vremenu.
1
1
Kojim putem ici? 
1
1
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Stooo? Ne zurim nikud. Opet kontam sici dole do peljeskog mosta pa obalom, da ne vozim kroz pustaru
Jedino moze biti guzva na granici na prevlaci.
0
Zadnja izmjena: dmr, dana/u 27 apr 2026, 07:05, ukupno mijenjano 1 put.
pa nije mi ovaj drugi put bas nesto dobar
Sokolac..
sad dosta ljudi ide tuda prema Foci jer je ovaj drugi normalni blokiran
onda preko Tjentista jos gori put
ili skroz desnim na Scepan Polje koje je uzasno
a sve ti to vec znas
1
1

:
1