Npr ako pogledaš one dijasporce što vaze na YT kanalu RahatLand da je poVratak u BIH najbolja stvar koju su uradili, onda su sigurno pripustili najvažniji dio propadanja BH drutšva kojeg nisu imali prilke da vide od toga što ih nije ni interesovalo šta se ovdje zapravo dešava dok su tamo pokušavali nešto da steknu. Ja bim lijepo ponudio da rade godinu dana za 1.200 KM kako bi imali vremena da promijene mišljenje, ili da vide kako je jednom prosječnom radniku sa dva fakulteta, čisto da znaju da ako bi sutra otvorili biznis da bi vrlo vjerovatno morali pribjeći istim metodama izrabljiavanja kao većina domačih kapitalista. Ako to mogu da podnesu i da žive sa tim, onda je povratak na svoje zapravo i imao jedini pravi smirao zašto sa kapitalom ovdje možeš dugoročno biti rahat i hadžija na muci većine koja mijenja poslove u prosjeku svakih 1-2 godine. Ne što im se ne radi, nego zato što velika većina ne može da napreduje na poslu, i da je prihvaćanje takvog stanja jedina opcija.
0
“I don't like 'em putting chemicals in the water that turn the freakin' frogs gay!”
smajlic je napisao/la: ↑09 jun 2026, 19:48
ima li kakav sto kupi travu sam
Robot za ovo, robot za ono. Dok ih sve ukljucis i isceras na livadu, mozes sve sam pokositi, plus broji ti se da si fizicki bio aktivan I odrzavao liniju.
smajlic je napisao/la: ↑09 jun 2026, 19:48
ima li kakav sto kupi travu sam
Robot za ovo, robot za ono. Dok ih sve ukljucis i isceras na livadu, mozes sve sam pokositi, plus broji ti se da si fizicki bio aktivan I odrzavao liniju.
jest
i trosis struju a ovako benzin sto puta jeftiniji
1
1
Zivot se desava sada, a ravan stomak nam ne treba da ga zivimo.