Pitaš me - pitam te
Re: Pitaš me - pitam te
Mislim da takvih brakova u BiH nažalost ima koliko hoćeš. Znam par frizera, tako oženjeni i imaju djecu, nema tih para da me neko može ubijediti da nisu gay.
Razumijem društveni pritisak, ali to mi je toliko tužno i za tu osobu, i za osobu s kojom je u braku, živjeti u laži čitav život zbog društva...
Jesi kad bio na paradi?
Razumijem društveni pritisak, ali to mi je toliko tužno i za tu osobu, i za osobu s kojom je u braku, živjeti u laži čitav život zbog društva...
Jesi kad bio na paradi?
1
1
Nisam. Bio sam na mitinzima za mir pred rat
I na skupovima stranaka nekad davno dok je pjevao Dino Merlin, Tifa i slicni
to su moja iskustva najbliza tome
Ti? A na nekim protestima?
Ti? A na nekim protestima?
0
Bila sam na LGBT paradi u Sydneyu. To je tamo veliki događaj, puno zanimljiviji nego kod nas.
BIla sam čini mi se na jednom protestu kod nas, ali se ne sjećam kojim povodom.
Mislim da sam i ja kao dijete bila na tim mitinzima pred rat sa roditeljima.
Glasaš li na izborima?
BIla sam čini mi se na jednom protestu kod nas, ali se ne sjećam kojim povodom.
Glasaš li na izborima?
1
1
Glasao sam do sad, cini mi se da vise necu. Bukvalno se nema za koga, imam osjecaj da ne mozes cak birati ni manje zlo.
Ti? Ima li iko u tom mulju da imalo valja?
Ti? Ima li iko u tom mulju da imalo valja?
0
Ja sam prestala glasati prije par godina, iz istog razloga kao ti. Ne vjerujem više nikome.
Možeš li zamisliti našu zemlju ikad kao uređenu zemlju? Ili je to jednostavno nemoguće s našim mentalitetom?
Možeš li zamisliti našu zemlju ikad kao uređenu zemlju? Ili je to jednostavno nemoguće s našim mentalitetom?
0
Nije nemoguce, nista nije nemoguce, ali je jako tesko.
Nasim ljudima je ideja vodilja kako zajebat sistem, to im daje neki osjecaj superiornosti. Pravila su tu da se krse i tako to. A bez sistema i postovanja pravila nema napretka. Problem je sto red treba da uvede onaj ko ima koristi od nereda, treba da posijece granu na kojoj sjedi.
Jel’ najpametnije odustati i otici za redom, kad vec on nece nikad doci ovdje? I sta nas sprecava?
Nasim ljudima je ideja vodilja kako zajebat sistem, to im daje neki osjecaj superiornosti. Pravila su tu da se krse i tako to. A bez sistema i postovanja pravila nema napretka. Problem je sto red treba da uvede onaj ko ima koristi od nereda, treba da posijece granu na kojoj sjedi.
Jel’ najpametnije odustati i otici za redom, kad vec on nece nikad doci ovdje? I sta nas sprecava?
1
1
U suštini jeste najpametnije, ali svako mora odlučiti za sebe šta su mu (trenutni) prioriteti. Mene ništa ne sprečava, mogu ići kad hoću, ali mi je daleko ići u Aus. Pa napravim neki svoj "mikro red" u životu i nadam se da ne upadnem u naš standardni nered. (zdravstvo, itd.)
Gdje bi išao, u koju zemlju, da možeš?
Gdje bi išao, u koju zemlju, da možeš?
1
1
Austrija ili Slovenija, ono realno, kad biram pametom
I za sta imam realne opcije. A kad sanjarim onda Toscana ili jug Francuske. Mozda i Spanija. Ali eto, neka inercija drzi covjeka u mjestu. I onaj privid da ni ovdje nije toliko lose, ko ce se zajebavati pa sve ispocetka i tako,…
Sanjaris ti nekad, ili si uvijek cvrsto na zemlji?
I za sta imam realne opcije. A kad sanjarim onda Toscana ili jug Francuske. Mozda i Spanija. Ali eto, neka inercija drzi covjeka u mjestu. I onaj privid da ni ovdje nije toliko lose, ko ce se zajebavati pa sve ispocetka i tako,…
Sanjaris ti nekad, ili si uvijek cvrsto na zemlji?
0
Sanjarim i prečesto.
Znaš onu, da čovjek ako će ići negdje drugo da živi, treba to da učini do godina koliki mu je broj cipela, da je poslije kasno?
Znaš onu, da čovjek ako će ići negdje drugo da živi, treba to da učini do godina koliki mu je broj cipela, da je poslije kasno?
1
1
Nisam znao tako formulisano, ali je to otprilike to. Ja sam to promasio
… mala mi stopala
… ali eto, jos uvijek imam ponuda za premjestaj u okviru firme 
Vjerovatno jos koju godinu
Koji ti broj obuce nosis?
Vjerovatno jos koju godinu
Koji ti broj obuce nosis?
0
37. Tako da je i moj voz prošao. 
Ali nikad se ne zna.
Jesi li bio problematičan u pubertetu?
Ali nikad se ne zna.
Jesi li bio problematičan u pubertetu?
0
Nisam nikad bio problematican, ni tad a ni prije i poslije, … uvijek sam bio fiiin
Jel se to drukcije kaze smokljan?
Ti kakva si bila? Probleme koje vrste si radila, bjezala od kuce, m?
Jel se to drukcije kaze smokljan?
Ti kakva si bila? Probleme koje vrste si radila, bjezala od kuce, m?
0
Bila sam neprirodno mirna i dosadna.
Sad to dolazi na naplatu, jer sam puno toga propustila tada.
Kad si se prvi put napio, ako ikad?
Sad to dolazi na naplatu, jer sam puno toga propustila tada.
Kad si se prvi put napio, ako ikad?
0
Za neku novu godinu, mozda ‘92., ‘93., tad nekad. A najvise u vojsci, takodje za novu ‘96.-tu. Onesvijestio se, odnijeli me i smjestili u krevet.
Do zadnjeg momenta nas drzali u neizvjesnosti hoce li nas pustiti kuci. 31.12. isli na gadjanje i onda nam rekli da “slavimo” u ucionici, u kasarni, svratili u neku piljaru i kupili pice i grickalice. Alkohol je, znate, zabranjen, pa nemojte puno.
Ja kupio litar loze, prvi i zadnji put je pio u zivotu. Popio mozda pola. 
Tvoje pijanke? Prva, zadnja, najgora?
Tvoje pijanke? Prva, zadnja, najgora?
1
1
Dvaput u životu, prvi put s neke 22. godine, sami muž i ja, i drugi/zadnji put prije 2-3 godine, sami muž i ja.
Koliko je to dosadno, na skali?
Koliko je to dosadno, na skali?
1
1
Probilo je vrh skale
Znas raditi ekstrapolaciju?
Kako ti ide matematika opcenito? 
Znas raditi ekstrapolaciju?
1
1
Jok.
Pa znam sabiranje, oduzimanje, množenje, dijeljenje...to je to, otprilike.
Šta je ekstrapolacija?
Pa znam sabiranje, oduzimanje, množenje, dijeljenje...to je to, otprilike.
Šta je ekstrapolacija?
0