Ko preuzima racun?
Re: Ko preuzima racun?
al i ja se slazem
ako vec placas a ne jedes onda barem jedi pa da znas sta placas
ako vec placas a ne jedes onda barem jedi pa da znas sta placas
0
Zivot se desava sada, a ravan stomak nam ne treba da ga zivimo. 
Meni to nije ok ako se silis da jedes nesto sto ti se mozda nije jelo samo zato sto je najveca cijena. Ja bih radje da ima muda I da otvoreno kaze, sorry drugovi I drugarice, nas budget nije ovoliko veliki.....mi bi radje da platimo ono sto smo mi jeli i pili, a to je daleko manje nego sto se trazi od nas. Ja sam to htjela da kazem jos davnih dana, ali on mi rekao da se ne bunim, a onda svake godino redovno mi dize pritisak kad se treba otici na to druzenje. Ne kontam ga.
A sigurna sam da ima najmanje jos dva para koji sigurno razmisljaju kao i mi, a ni oni nemaju muda da progovore.
1
1
Jednom sam isla na docek nove godine u kafanu. Ja pojela nesto malo i popila jedan koktel, platila poslije isto ko i svi ostali sto su zderali i pili svu noc. Od tada ne slavim vise ni nove godineMunDzi je napisao/la: ↑26 aug 2026, 15:08Joj, imamo mi prijatelje koji svake godine organizuju veceru pred Bozic u nekom restoranu po njihovom izboru (napomenut cu da imaju para jako puno) I obicno se tu iskupi nekih 6 do 8 parova. I hajde, hrana manje vise. Ali tu bude vinopija zescih koji mogu ispiti svaki po naosob bar po 3 flase vina, a mogu i vise. I tu se narucuju skupa vina, itd.
I na kraju, kad dodje racun - gospodja to lijepo podijeli po broju parova jer je tako lakse platiti racun. I onda ti nas dvoje koji smo popili flasu vode i on mozda 2 piva platimo racun kao da smo se kupali u sampanjcu. I tako svake godine.
Prosle godine kaze moj muze - a ja cu sada naruciti najskuplje predjelo I najskuplje glavno jelo.sta ti je budalasu, opusti se. Neces se sad prejedati ili jesti nesto sto ti se mozda ne svidja samo zato da se osjecas da nisi opljackan.
Sta ja znam. Mislim da ljudi koji su zaista parajli, kad vec organizuju okupljanja trebaju biti malo senzitivniji prema tudjim badzetima I dozvoliti ljudima da plate svoj ceh, a ne da sponzorijaju tudje cehove.
2
1
1
1
- Heidi
- Lemon Addict

- Reactions: 27398
Nema se tu šta palamudit.
Muškarac plaća. Može se povremeno preuzeti i dodati, ako situacija nalaže....a ne mora ni to.
2
1
1
1
Ne mora ni to. Dosta joj je sto izlazi sa njim takim. Predlazem da se zenama plati i vrijeme koje provedu sa raznim mankijima 
1
1
- Bobi
- Etablirani član

- Reactions: 4435
- Kontakt:
Daj bona zezam se
1
1

Sad se izvlacis.
0
Jako ruzno i bezobrazno. Jeste li uspjeli skontati da li to rade namjerno i svjesno, da prakticnu jedu i piju na tudji racun, ili jednostavno nemaju osjecaj za te stvari?MunDzi je napisao/la: ↑26 aug 2026, 15:08Joj, imamo mi prijatelje koji svake godine organizuju veceru pred Bozic u nekom restoranu po njihovom izboru (napomenut cu da imaju para jako puno) I obicno se tu iskupi nekih 6 do 8 parova. I hajde, hrana manje vise. Ali tu bude vinopija zescih koji mogu ispiti svaki po naosob bar po 3 flase vina, a mogu i vise. I tu se narucuju skupa vina, itd.
I na kraju, kad dodje racun - gospodja to lijepo podijeli po broju parova jer je tako lakse platiti racun. I onda ti nas dvoje koji smo popili flasu vode i on mozda 2 piva platimo racun kao da smo se kupali u sampanjcu. I tako svake godine.
Prosle godine kaze moj muze - a ja cu sada naruciti najskuplje predjelo I najskuplje glavno jelo.sta ti je budalasu, opusti se. Neces se sad prejedati ili jesti nesto sto ti se mozda ne svidja samo zato da se osjecas da nisi opljackan.
Sta ja znam. Mislim da ljudi koji su zaista parajli, kad vec organizuju okupljanja trebaju biti malo senzitivniji prema tudjim badzetima I dozvoliti ljudima da plate svoj ceh, a ne da sponzorijaju tudje cehove.
Nije mi se tako nesto desavalo, ako smo znali sjesti sa nekim i da oni znacajno vise naruce, tipa mi samo pice a oni i hranu, desert, najcesce su oni sami insistirali da plate kompletan racun, sto mi je normalno i logicno.
Isto tako, mislim da je donekle red da ako neko inicira odredjena druzenja, zove bas na odredjena mjesta, pogotovo jos ako su neka fensi i skupa, da onda ponudi i da casti, bez obzira na to ko je sta narucio, a pogotovo jos ako je velika razlika u narudzbi.
Mislim da nije ni bitno koliko su parali, ako bas insistiras na odredjenom skupom i fensi mjestu, onda budi gospodin i casti, nemoj svojim insistiranjem uvlaciti druge u trosak.
1
1
Pa nisu oni jedini koji mogu piti. Bude tu vise parova koji mogu piti. Ne vjerujem da je namjerno. Jednostavno ne razmisljaju. To je postala tradicija da se okupljamo pred Bozic, radi se o tome da je ta zena inace jako dobra za bilo kakve organizacije, tako da je ona preuzela na sebe obavezu da nas svake godine organizuje, iskupi i rezervise neko mjesto. Jednostavno njoj ide racun I ona na kraju podijeli na broj parova. Mislim da joj ne pada na pamet da je nekima to previse.Spock je napisao/la: ↑27 aug 2026, 11:53Jako ruzno i bezobrazno. Jeste li uspjeli skontati da li to rade namjerno i svjesno, da prakticnu jedu i piju na tudji racun, ili jednostavno nemaju osjecaj za te stvari?MunDzi je napisao/la: ↑26 aug 2026, 15:08
Joj, imamo mi prijatelje koji svake godine organizuju veceru pred Bozic u nekom restoranu po njihovom izboru (napomenut cu da imaju para jako puno) I obicno se tu iskupi nekih 6 do 8 parova. I hajde, hrana manje vise. Ali tu bude vinopija zescih koji mogu ispiti svaki po naosob bar po 3 flase vina, a mogu i vise. I tu se narucuju skupa vina, itd.
Nije mi se tako nesto desavalo, ako smo znali sjesti sa nekim i da oni znacajno vise naruce, tipa mi samo pice a oni i hranu, desert, najcesce su oni sami insistirali da plate kompletan racun, sto mi je normalno i logicno.
Isto tako, mislim da je donekle red da ako neko inicira odredjena druzenja, zove bas na odredjena mjesta, pogotovo jos ako su neka fensi i skupa, da onda ponudi i da casti, bez obzira na to ko je sta narucio, a pogotovo jos ako je velika razlika u narudzbi.
Mislim da nije ni bitno koliko su parali, ako bas insistiras na odredjenom skupom i fensi mjestu, onda budi gospodin i casti, nemoj svojim insistiranjem uvlaciti druge u trosak.
0
Pa kad već plaćate jedite hahah ajd nije ni to stalno..
0
Ako nemaš stava onda ti ga stave..