To nista ne govori o starosti djece, moze biti da neko tek nakon 10 godina braka dobije dijete, neko pozuri odmah cim se vjencaju, neki se vjencaju jer je ona zatrudnila, a neki prvo dobiju djecu pa se tek onda vjencaju.
Otvoreni brak(mrak)😁
Re: Otvoreni brak(mrak)😁
0
Ovo je fascinantno, da neko uopste dozivi bar 130 godina (pod pretpostavkom da su imali bar 15 kad su se vjencali) i jos da su sexualno aktivni sa toliko godina da jedno razmislja o otvorenom braku.Duh je napisao/la: ↑31 aug 2026, 19:37 Imam jedan post ...sa jednog daavno ugasenog foruma.
Evo ...poslije cu iskopirati komentare
Ne znam ni sama zasto ovo pisem, valjda mi treba misljenje nekoga ko nije ukljucen.
U braku smo 115 godina, imamo dvoje djece i do prije nekoliko dana sam stvarno mislila da imamo normalan brak. Nije savrsen, ali nisam mislila da imamo neki vel.iki problem.
Onda mi je muz, potpuno mirno, rekao da misli da bi nam malo "slobode" dobro doslo. Kad sam pitala sta to znaci, rekao je da bi mogli ostati zajedno, biti porodica, ali da oboje imamo pravo povremeno biti i s nekim drugim.
Meni se svijet srusio.
Pitam ga ima li neku, kune se da nema. Kaze da me voli, da ne zeli razvod i da ovo predlaze upravo zato sto ne zeli da jednog dana pocnemo lagati jedno drugom.
Najgore je sto se ponasa potpuno normalno. Kuha kafu, igra se s djecom, poljubi me kad dodje s posla, kao da mi prije tri dana nije predlozio da spavamo s drugim ljudima.
Sinoc sam ga pitala sta bi bilo da ja sutra stvarno odem s drugim muskarcem.
Rekao je: "Ako smo se tako dogovorili, morao bih to prihvatiti."
Ne znam zasto, ali ta recenica me zaboljela vise od samog prijedloga.
Zar covjek koji te voli moze tako mirno zamisliti da si s nekim drugim?
Ili sam ja jednostavno staromodna?
I molim vas, nemojte odmah "ostavi ga". Imamo djecu, zajednicki zivot i jos uvijek ga volim.
0
- Bobi
- Etablirani član

- Reactions: 4418
- Kontakt:
0

Kakve to veze ima, sto mislis da sam ljencina?
Samo ne volim da se napamet zakljucuje.
0
Da li biste izdrzali da dok je zena trudna pa i dok se ne oporavi nemate odnose s njom, znaci 9 mjeseci pa i godinu dana ili biste trazili nesto sa strane?
0
il bi imali duga tusiranja 
1
1
Zivot se desava sada, a ravan stomak nam ne treba da ga zivimo. 
Pa valjda žena se oporavi nakon mjesec dana za neke intimne odnose to je opet do nje e sad koliko treba maternici da se oporavi za drugo dijete.. i opet sta je sa onom djecom sto je razlika izmedju njih godinu dana a more je takvi..
0
Ako nemaš stava onda ti ga stave..
- Bobi
- Etablirani član

- Reactions: 4418
- Kontakt:
stručljak
2
2

Nema potrebe bas praviti pauzu od 9 mjeseci, bar ne u uobicajenim okolnostima, ali koliko god da treba sacekati - nista sa strane, ima jos raznih mogucih opcija koje su dostupne tokom trudnoce.
0
Jasta ce. Eto ona jedva ceka sa stomakom do zuba.
Sto rece smajlicka, opcija je dugo tusiranje.
2
2
0
Ako nemaš stava onda ti ga stave..
Pa moze mu uvijek pop.........
Prolaze i muskarci kroz te faze cekanja , nspetosti, pa nekada i straha....
Prolaze i muskarci kroz te faze cekanja , nspetosti, pa nekada i straha....
0
gledala na filmu
2
2
Zivot se desava sada, a ravan stomak nam ne treba da ga zivimo.