Orgazam

Figurae Veneris, i sve što niste znali...
Iskra
PRObehar
PRObehar
Reactions: 34237

Re: Orgazam

Post Postao/la Iskra »

storm je napisao/la: 26 sep 2020, 21:50
Iskra je napisao/la: 26 sep 2020, 21:48

I šta ti kaže?
A tebi :ovaj

Ja čekam da ti prvi kažeš :hehe
1
1 slika
storm
Administrator
Reactions: 38011

Post Postao/la storm »

Iskra je napisao/la: 26 sep 2020, 21:50
storm je napisao/la: 26 sep 2020, 21:50

A tebi :ovaj

Ja čekam da ti prvi kažeš :hehe
Ja sam ti rekao :oo anamo
0
R4IN
Sajber kurajber
Sajber kurajber
Reactions: 8651

Post Postao/la R4IN »

Vatromet u glavi i nogama :zbunj
0
ALPHA ET OMEGA🔥
Iskra
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Iskra »

Baš sam pokušala naći neki članak o orgazmu, autora dr Kinsley ali nema. Imala sam priliku na psihologiji slušati o sprezi upotrebe antipsihotika i povećanog libida kao i različitosti orgazma nakon upotrebe istih. Medicinski vrlo zanimljivo štivo.
0
storm
Administrator

Post Postao/la storm »

Iskra je napisao/la: 27 sep 2020, 10:01 Baš sam pokušala naći neki članak o orgazmu, autora dr Kinsley ali nema. Imala sam priliku na psihologiji slušati o sprezi upotrebe antipsihotika i povećanog libida kao i različitosti orgazma nakon upotrebe istih. Medicinski vrlo zanimljivo štivo.
Utječu, alkohol, droge, lijekovi...
Čitao sam Kinsleya na mnogim mjestima ... Drži ga se, za autoritet i relevantnog na tom području
0
Iskra
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Iskra »

storm je napisao/la: 27 sep 2020, 10:13
Iskra je napisao/la: 27 sep 2020, 10:01 Baš sam pokušala naći neki članak o orgazmu, autora dr Kinsley ali nema. Imala sam priliku na psihologiji slušati o sprezi upotrebe antipsihotika i povećanog libida kao i različitosti orgazma nakon upotrebe istih. Medicinski vrlo zanimljivo štivo.
Čitao sam Kinsleya na mnogim mjestima ... Drži ga se, za autoritet i relevantnog na tom području

Dodaj link!

Ja nisam našla
0
Polaris
PRO behar
PRO behar
Reactions: 16952

Post Postao/la Polaris »

:dmr
0
Zadnja izmjena: Polaris, dana/u 29 sep 2020, 05:56, ukupno mijenjano 1 put.
storm
Administrator

Post Postao/la storm »

Iskra je napisao/la: 27 sep 2020, 10:14

Dodaj link!

Ja nisam našla
Potražiti ću... Čitao još u tiskanim izdanjima, magazini, knjige i to...
0
storm
Administrator

Post Postao/la storm »

Iskra je napisao/la: 27 sep 2020, 10:14

Dodaj link!

Ja nisam našla
Nista na našem jeziku pametno, osim o njemu samome...
Mnoge su ga i kontroverze pratile... Povezivanje sa gay i pedofilijom... Sad šta je istina...

Seksologija: Alfred Kinsey

Čovek koji će postati poznat kao jedan od najvećih hroničara američkih seksualnih iskustava, rođen je u Hoboukenu, Nju Džersi, 1894. godine. Otac je celu porodicu vodio u crkvu svakom prilikom, a nedelja je bila posvećena molitvi i malo čemu drugom. A ipak, to je bio dom u kome je odrastao najveći seksualni revolucionar, čovek koji se izborio za seksualnu slobodu, kako muškaraca, tako i žena, bilo da su hetero ili homoseksualnog opredeljenja.

Slika 15 Seksologija: Alfred Kinsey
A tek smo ga upoznali, šta sve tek sledi

Dok je odrastao, Kinsi je zapravo imao veoma malo kontakta sa suprotnim polom. Budući da dolazi iz aseksualne porodice, i da se veoma ozbiljno posvećivao učenju i studijama, nedostatak seksualnih iskustava ga je psihički veoma pogodio. Veoma su ga zanimale entologija i zoologija, a na jednom pikniku zoologa upoznao je svoju buduću ženu – Klaru Mekmilan (Clara McMillan). U početku je bilo problema pošto su oboje bili veoma seksualno neiskusni, ali Kinsi je bio odlučan u nameri da sa Klarom bude u braku gde bi oboje bili jednaki u svim aspektima, pa i u seksualnom. U to vreme je glavni savet mladima koji bi se susreli sa seksualnim poteškoćama bio da se okrenu uzdržavanju i samokontroli. Kinsi je verovao da je seks nešto dobro i da nesputano seksualno zadovoljstvo mora biti ključ srećnog braka i “lepak” koji održava ljudska društva. Ovo ne treba pogrešno shvatiti, jer se zna da su se njih dvoje iskreno voleli. Osnovao je “Kinsijev institut za seksualno, polno i reproduktivno istraživanje” (The Kinsey Institute for Research in Sex, Gender and Reproduction), i tu počinje njegova priča.

Slika 27 Seksologija: Alfred Kinsey
Kinsi sa jednim od nekoliko hiljada ispitanika

Kinsi je napisao dve knjige o ljudskoj seksualnosti, po jednu o muškarcima i ženama, popularno poznatije kao “Kinsijevi izveštaji”. U svakoj od grupa se nalazilo između pet i šest hiljada ispitanika. Istraživanje, koje su vršili veoma stručni ispitanici, obuhvatalo je detaljne intervjue od nekoliko stotina pitanja. Ali zamiljivo je da je Kinsi išao dotle da je, zarad svojih testova, posmatrao i sam učestvovao u seksualnim aktivnostima i ohrabrivao svoje saradnike da učine isto, naravno, dok god su se osećali prijatno. Bilo mu je veoma važno da dođe do objektivno tačnih rezultata o seksu, koji bi koristili čitaocima bez obzira na njihove moralne vrednosti, pa je ispitivanju morao da pristupi sa naučne strane, ne obazirući se na tabue i kulturološke granice koje su bile veoma ograničavajuće. Takav eksperiment bi verovatno izazvao veliku polemiku danas, a Kinsi je to uradio pre otprilike šezdeset godina.

Pitanja su obuhvatala sve – od masturbacije i orgazama, hetero i homoseksualnih odnosa, do seksa sa raznim vrstama životinja. Jedan deo podataka je čak dobavljen ispitujući zatvorenike, kao i osobe koje su imale istoriju odnosa sa decom (pedofile), što su mnogi osuđivali, ali je Kinsi prosto hteo da prouči ljudsku seksualnost do tančina, ne obazirući se na osude i kritike, jer on je u eksperimentima seks posmatrao kao naučnik, i ništa više. Ta činjenica je veoma impresivna, pošto niko drugi pre njega nije postigao ništa slično, a priznaćete, tako nešto nije nimalo lako izvesti.

Slika 35 Seksologija: Alfred Kinsey
"Kinsijev izveštaj" i vaša (jedinstvena) žena

Kada su objavljene ove dve knjige su šokirale javnost, jer potpuno negiraju tabue i konvencionalna uverenja o seksu. Naravno, odmah su postale kontroverzne i senzacionalne. Mnogi su pokušali da ospore Kinsijevo istraživanje, ali nikada to nisu zaista i uspeli. Rezultati su bili šokantni: čak 70% Amerikanaca je barem jednom u životu koristilo usluge prostitutke, 62% Amerikanki je redovno masturbiralo, 30-45% je imalo vanbračne (26% kod žena), a neverovatnih 37% muškaraca barem jedan homoseksualni odnos u životu. Ostatak veoma zanimljivih rezultata i danas je dostupan u institutu, kao i na njihovom sajtu. Ove brojke su pokazivale da žene nisu ništa manje seksualne od muškaraca. Kinsi je zatim zaključio da nema smisla deliti ljude u dve grupe (hetero i homo), već je stvorio tabelu, danas poznatu kao “Kinsijeva skala”.
Slika-46.jpg
Slika 46 Seksologija: Alfred Kinsey
"Kinsijeva skala"

Kinsi je preminuo u avgustu 1956, razočaran što nije uspeo za života da ubedi svet da je seks, u svim svojim oblicima, nešto dobro, ali njegov san nije nestao. Pokrenuo je revoluciju, i bez njega danas možda ne bismo imali seksualne slobode u kojima svakodnevno uživamo.
2
1 slika 1 slika
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Fatih
PRObehar
PRObehar
Reactions: 6876

Post Postao/la Fatih »

Opet. Citam "organizam". Ma bjez'te vise. :muhadzir
4
4 slika
Tokom cijelog tvog zvota, u tebi se bore dva vuka, dobar i zao. Pobijedice onaj koga vise hranis.
Ommadawn
Florida Man
Florida Man
Reactions: 17247

Post Postao/la Ommadawn »

Ja uvijek pripremim aparat za plus pa provjerim je li ubrzan.
Također gledam uvijek na sat da izmjerim intezitet disanja.
Eh u oči ne gledam više jer skoro svaka je rekla “Šta se to namrštio, šta gledaš? Nešto nije u redu? Prestani, prepadaš me...”
3
3 slika
Reci hodža - Džennet il’ Džehennem?
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
PRODUCENT
Novi behar
Novi behar
Reactions: 133

Post Postao/la PRODUCENT »

Ommadawn je napisao/la: 27 sep 2020, 18:56 Ja uvijek pripremim aparat za plus pa provjerim je li ubrzan.
Također gledam uvijek na sat da izmjerim intezitet disanja.
Eh u oči ne gledam više jer skoro svaka je rekla “Šta se to namrštio, šta gledaš? Nešto nije u redu? Prestani, prepadaš me...”
sve to mora biti protokolisano video zapisom,bez tog nista

:sunja
1
1 slika
R4IN
Sajber kurajber
Sajber kurajber
Reactions: 8651

Post Postao/la R4IN »

A kad se nogice pocnu tresti :D
0
ALPHA ET OMEGA🔥
Iskra
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Iskra »

1. Za vrijeme seksualne stimulacije, limbički sustav (koji upravlja osjećajima i emocijama) počinje raditi prekovremeno, dok se dijelovi frontalnog korteksa (koji upravljaju racionalnim razmišljanjem) malo primire

2. Još jedan dio mozga koji postaje aktivan tik pred orgazmom je otok . To je dio mozga koji zaustavlja osjećaj boli, a to je razlog što naše granice podnošenja boli jako porastu za vrijeme seksa

3.Mali mozak također počinje raditi kao sumanut, što za posljedicu ima neočekivane male kontrakcije mišića - kao što su izvijanje nožnih prstiju ili naša lica prilikom orgazma.

4.Hipotalamus i nucleus accumbens režiraju one dijelove orgazma s kojima smo najbolje upoznati - ritmičke kontrakcije u međunožnim predjelima. One se ne događaju samo u vagini, već i kroz cijelu zdjelicu, odnosno u mišiću maternice i svim mišićima zdjelice.

5.Niz mozak se spušta i gomila drugih signala proširujući zjenice, ubrzavajući disanje i kucanje srca; bradavice postaju osjetljivije a glasnice se stežu... što objašnjava one "hrapave" glasove nakon seksa.

Mozak se zatim ispunjava dopaminom, što ti daje onaj poznati osjećaj blaženosti i daje do znanja sustavu za tjelesne nagrade u mozgu da je orgazam nešto što bi se svakako trebalo iskusiti ponovno
0
Ommadawn
Florida Man
Florida Man
Reactions: 17247

Post Postao/la Ommadawn »

Jest jest...
Pa ona leži pored i hoće da se grli i da čavrlja nešto, o nekakvim cvjetićima, o osjećanjima, romantika, ovo ono... a meni da je kako vrućih lignji sa žara da se povratim k’o čojk.
2
1 slika 1 slika
Reci hodža - Džennet il’ Džehennem?
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Veca
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 2380

Post Postao/la Veca »

@ sad!

Duhovni orgazam

Volite dijeliti energiju s partnerom, a ono što pronađete daje najveći uspjeh u dijeljenju vaše duhovne energije s nekim. Seks je dublji od samog tjelesnog iskustva i postižete najbolje zadovoljstvo kroz duhovnu povezanost. Volite gledati duboko u oči svoga partnera i dijeliti čaroban trenutak prije vođenja ljubavi. Vaši orgazmi su ukorijenjeni u drugom svijetu i to je ono što vas najviše napaljuje.
2
2 slika
Bice kad se sjetim :kez
Heidi
Lemon Addict
Lemon Addict
Reactions: 27201

Post Postao/la Heidi »

Ako želite isprobati tantrički seks pokušajte sa sljedećim:

Smanjite razinu osvjetljenja u prostoriji i isključite ostatak svijeta (mobiteli i sl.).

Opustite svoje tijelo. Tantra je prelazak energije kroz tijelo pa stručnjaci preporučuju da prije nego počnete, protresete energično svoje udove.

Klonite se kreveta koji potiče gumb za spavanje u mozgu.

Udobno se smjestite. Pokušajte ležeći položaj na podu sa svojim partnerom. U postupku se dodirujte i milujte.

Eksperimentirajte, iskušajte razne oblike dodira, od snažnijih masaža, do laganih dodira poput perja. Ovakve kombinacije pokreta će omogućiti napaljivanje, no neće odvesti partnera/icu do vrhunca. Ukoliko se prakticira na odgovarajući način ovim metodama možete produžiti seks i do nekoliko sati.

Fokusirajte se na disanje. Pokušajte se uskladiti s partnerom. Udahnite kad vaš partner izdahne. Vježbama disanja može se postići kontrola nad konačnim seksualnim ishodom.

slika

Savjeti za tantrički seks

1. Dah
Pravilnim disanjem tokom seksa možete povećati razinu intimnosti i potaknuti orgazam. Što brže dišete to će i vaš orgazam biti brži. Za početak isprobajte pozu u kojoj je žena na muškarcu tako da ruke položite jedan drugome na prsa i uskladite svoje pokrete uz disanje.

2. Pokret
Dodiri mogu izazvati razne senzacije. Znanstvenici su dokazali da dodirom možemo smanjiti visoki krvni pritisak i poboljšati imunitet. U tantrički seks svakako uključite masažu i to na način da ste oboje goli i pritom koristite cijelo svoje tijelo kao sredstvo masaže. Potaknite razne osjećaje s raznim dodirima i budite maštoviti.

3. Zvuk
Zvuk je vrlo važni element seksa. Glas za vrijeme seksa ima veliku moć koje mnogi nisu svjesni. Izbjegavajte tihi seks, ispuštanjem zvukova komunicirate partneru o svom užitku i ugodi te dodatno stimulirate partnerova osjetila.

4. Mišići
Vježbajte svoje zdjelične mišiće, stezanjem mišića za vrijeme seksa povećavate senzaciju. Prilikom pravilno izvedene vježbe, vaš bi partner trebao osjetiti stezanje svog penisa. Kako biste pružili svom partneru intenzivan užitak morate vježbati i ojačati svoje zdjelične mišiće.

5. Namjera
Česta pogreška žena je fokusiranost na zadovoljstvo partnera pa pritom zanemaruju svoje potrebe. Namjera tantričkog seksa trebala bi biti zajednički užitak. Uzbudite sebe kako biste uzbudili partnera.

6. Konačni cilj
Prednost tantre je širenje užitka i postizanje višestrukih orgazama koji traju duže. Postignite vrhunac, uživajte u njemu prije nego ga okončate orgazmom.
0
Odgovori

Natrag na “Seks”