Šta je sve potrebno za sretnu vezu?

Ona-on, ona- ona, on- on, i tome slično...
Max
PRObehar
PRObehar
Reactions: 23349

Re: Šta je sve potrebno za sretnu vezu?

Post Postao/la Max »

Miss Y. je napisao/la: 30 sep 2020, 14:17 Nikad to nije dovoljno.

Mlade ste skontat će te, jel de @Max :djed
nadoći će u vožnji
0
I say what I think, I think what I say
Iskra
PRObehar
PRObehar
Reactions: 34237

Post Postao/la Iskra »

Kako nije dovoljno...vidim.po sebi...Sve je to okolo kad nas se gleda lijepo, šareno, iskricavo...I jeste tako...ali iza toga stoji toliko odricanja toliko razumijevanja toliko trpljenja nekih stvari....A kako bi iko to uspio da nije ljubavi. Ljubav je imperativ, a sve ostalo što je naveo Max je produkt te ljubavi.
0
Miss Y.
Tersy blonde
Tersy blonde
Reactions: 21625

Post Postao/la Miss Y. »

Vidis sama si odgovorila...ne odričes se samo zbog ljubavi, da nema razumjevanja, uzajamnog truda i poštovanja, istih ciljeva i karaktera...mogla bi ti voljeti do prekosutra al bi to trajalo kratko i ne bi bilo vrijedno ničega.

Naravno da je ljubav jako bitna al Nikako nije jedina potrebna.
Nikad.
0
Ters je ”čovjek koji je uvijek upravu, al’ drugi to ne razumiju”- A.Sidran

:missy
Iskra
PRObehar
PRObehar
Reactions: 34237

Post Postao/la Iskra »

Miss Y. je napisao/la: 30 sep 2020, 14:33 Vidis sama si odgovorila...ne odričes se samo zbog ljubavi, da nema razumjevanja, uzajamnog truda i poštovanja, istih ciljeva i karaktera...mogla bi ti voljeti do prekosutra al bi to trajalo kratko i ne bi bilo vrijedno ničega.

Naravno da je ljubav jako bitna al Nikako nije jedina potrebna.
Nikad.

Sve je produkt ljubavi...I odricanje i razumjevanje i sve...možeš se ti truditi uskladiti s nekim koliko.hoces, ako ljubav nije to što.te pokreće na te stvari...od toga nema.nista.
0
Heidi
Lemon Addict
Lemon Addict
Reactions: 27287

Post Postao/la Heidi »

Moonlight je napisao/la: 30 sep 2020, 13:45 Jesmo li došli do nekog univerzalnog zaključka i primjenjivog savjeta? Hajmo malo brze, ne postajem nimalo mladja :malagani

Jedno od bitnijih istrazivackih putovanja u zivotu koje osoba moze I treba poduzeti.
0
hani_jong_un
Pjur seks
Pjur seks
Reactions: 31152

Post Postao/la hani_jong_un »

ja nisam kompetentan da pisem na ovoj temi s obzirom da imam dva razvoda iza sebe, tako da cu se sam ispratit
1
1 slika
1811
Ramzess
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 2942

Re: Šta je sve potrebno za srećnu vezu?

Post Postao/la Ramzess »

Dina je napisao/la: 28 sep 2020, 21:21 Prije svega, normalni, sretni pojedinci...
Ljudi često misle da će riješiti neke stvari u životu automatski kada nađu ljubav, formiraju porodicu i sl....
A zapravo onda isplivaju na površinu sve njihove mane i nedostaci...
Treba prvo poraditi na sebi...
Nemam nista vise dodati na ovo. :cool

Da, poraditi na sebi, uslov za sve sto dolazi. Imam kamaru poznanika, niko ne radi na sebi, ne mozes na njih utjecati, svakome ista prica mora me prihvatiti kakva/kakav sam. Od njih oni koji su u braku - to je natezanje, brak pun svadja i nesredjenih odnosa, prevara, dvolicnosti ... ako su slobodni uzaludno skakucu od partnera do partnera i od svakog novog dobije se korpa pa uvijek iznova ostaju sami i krive nekog drugog ... ogledalo nam daje krivu sliku jer se u njemu gledamo sa namjerom da vidimo sebe kao savrsene, ne sa namjerom da zaista vidimo sebe.
I kad nadju nekog ko ih voli, i to se uzima zdravo za gotovo kao hrana za svoj ego i vremenom tu osobu uniste njena osjecanja prema samozivoj i samodopadnoj osobi.

Prvi od dva uslova za srecu je bas kako kazes - prije svega biti normalan.
Drugi - biti sa normalnom osobom ... :ok
1
1 slika
Maksuz svratila
Perspektivni član
Perspektivni član
Reactions: 704

Post Postao/la Maksuz svratila »

...sve što trebaš je biti samo dobar i nagodan frajer/djeva...i onda je svizac zamotao čokoladu...:maxuz

...suptilna adaptacija...:maxuz...u odnosu investicije, pomno se biralo i dira, da se ne da mira...sve po potrebi na uzdi i usluzi...te kako maksimizirati ličnu dobit uz minimalistički lični odbitak, a nije li sve za naš dobitak dušo...:maxuz...ništa nije besplatno i nije slučajno se okolo treptalo, dahtalo, gnjav gnjav...jer ću te zadužiti...a ti ćeš mi može... moraš, trebaš...duplo odužiti...:maxuz

...znaš, konzumira(j)mo se pobogu...:maxuz...daj mi ju, daj...valja(j)... to krunisati, nekako dokazati...tu si persono da bi me usrećio, olakšao i pritom bio jebeno happy što to možeš...jer je to tvoja dužnost i naša nužnost...kez broj pet...:maxuz...ja tebi, ti malo zehru više meni...moja bogdo sna i neka me averzija prema tolikom naporu umlati, jbt shvati...:maxuz

slika
0
...kineski mačak...slika
Ramzess
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 2942

Post Postao/la Ramzess »

Moonlight je napisao/la: 30 sep 2020, 13:45 Jesmo li došli do nekog univerzalnog zaključka i primjenjivog savjeta? Hajmo malo brze, ne postajem nimalo mladja :malagani
Ama do partnera je ... treba ti partner koji ce te slijepo trpit' i to je to ... :zbunj
0
Odgovori

Natrag na “Ljubav i veze”