Znam da nema veze sa temom ali ja sam bila u onoj nekoj njihovoj grupi na viberu, Krizni stab i nakon sto sam rekla da nije uredu sto ismijavaju Iskru su me bukvalno odmah izbacili, tj. MrH me odmah izbacio iz te grupe...
Digitalna sigurnost: Koliko se osjećate sigurno na internetu?
Re: Digitalna sigurnost: Koliko se osjećate sigurno na internetu?
Sarajka je napisao/la: ↑05 aug 2020, 21:28Ono što je tebi urađeno je za odmazdu. Ne prijavu. Bukvalno odmazdu. Ako budeš željela ispričaj svoju verziju.
Uglavnom, ja znam da ti nisi prva osoba kojoj je na ISTI način počinjeno zlo.
I bukvalno sve poznate sam opomenula za odlazak na taj forum. Pa od volje, ko hoće poslušati.
Ma sve bih ja lahko da se to nije prelilo meni u rl. Uzrokovalo mi razne probleme.pa i one zdravstvene. Za sad cu ti samo jednu situaciju ispričati koja mi je bila možda najjače poniženje.. citam uvrede, ismijavanje, vrijedjanje , gadosti, bukvalno izivljavanje, završim u bolnici, šećer 24. Stres. Ja uplakana, skoro dezorjentirana, nekomunikativna...dodje do.mene prof Memic, neuropsihijatrica i moja profesorica, poznaje me. I sad ženi moram.da objasnim zašto sam.takva, prijeti da će me ostaviti preko noći ako ne budem surađivala...ispričam. jedva. Suza za suzom, sad kad skontam ne znam.sto, poniženje je to za mene bilo.ogromno. I žena mi kaže doslovno: sine , znaš li ti da se toga možeš riješiti jednim klikom. ?
Sad znam.
Ostanem preko noći, pa.sutra izadjem ali Ja i dalje nisam dobro. Sve mi se vraća, i stalno.placem. Sutra Bajram. Treba nazvati roditelje i brata...kako, sta, dodala.po kući ko zvijer u kavezu, skontati će na meni, nasekirat će se...u ocaju nazovem nekako skupim snagu i slažem.da mi ne radi kamera na telefonu...samo da me.ne vide jer sam izgledala užasno...hej, na Bajram ja LAZEM svojoj mami, svom tati i svom.bratu
I kažu, halali? Nikad.
Moje je pravo po Bozijem zakonu da ne halalim. A svi ćemo pred jednog Sudiju, sve nas isto čeka.
A i o.ostalom ću napisati...kad opet smognem.snagu, i ovo mi je već previše.
6
3
2
1
2
1
Bolji od Tora... :cek Ovo je koristio Snowden. Digne na live operativni sistem Tails preko USB stika...Ode u kafic/restoran prijavi se na Wi-Fi posalje poruku i zdravo
Tails live OS
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Tails_( ... ng_system)
Link: https://tails.boum.org/
2
1
1
1
test 
ja sam imao problemtamo nekad 2000e al ne da me neko uhodio i sl
nego sam provalio u neke vladine mreze u usa pa zamalo da dobijem zabranu koristenja interneta
vjerovatno me spasilo sto sam u bih bio pa nisu bas imali nadleznosti al su regularno dosli americki neki agenti ili sta su vec bili sa nasom policijom na vrata
nego sam provalio u neke vladine mreze u usa pa zamalo da dobijem zabranu koristenja interneta
vjerovatno me spasilo sto sam u bih bio pa nisu bas imali nadleznosti al su regularno dosli americki neki agenti ili sta su vec bili sa nasom policijom na vrata
3
1
2
2
Šta je ba ovo sve neki hekeri 
Mene strah, ja se patim sa smajlijima
Mene strah, ja se patim sa smajlijima
4
4
Žao mi je dušo. Ako budeš trebela razgovor, ili bilo što javi se. Uzimaš li što za šećer?Iskra je napisao/la: ↑05 aug 2020, 22:06Sarajka je napisao/la: ↑05 aug 2020, 21:28
Ono što je tebi urađeno je za odmazdu. Ne prijavu. Bukvalno odmazdu. Ako budeš željela ispričaj svoju verziju.
Uglavnom, ja znam da ti nisi prva osoba kojoj je na ISTI način počinjeno zlo.
I bukvalno sve poznate sam opomenula za odlazak na taj forum. Pa od volje, ko hoće poslušati.
Ma sve bih ja lahko da se to nije prelilo meni u rl. Uzrokovalo mi razne probleme.pa i one zdravstvene. Za sad cu ti samo jednu situaciju ispričati koja mi je bila možda najjače poniženje.. citam uvrede, ismijavanje, vrijedjanje , gadosti, bukvalno izivljavanje, završim u bolnici, šećer 24. Stres. Ja uplakana, skoro dezorjentirana, nekomunikativna...dodje do.mene prof Memic, neuropsihijatrica i moja profesorica, poznaje me. I sad ženi moram.da objasnim zašto sam.takva, prijeti da će me ostaviti preko noći ako ne budem surađivala...ispričam. jedva. Suza za suzom, sad kad skontam ne znam.sto, poniženje je to za mene bilo.ogromno. I žena mi kaže doslovno: sine , znaš li ti da se toga možeš riješiti jednim klikom. ?
Sad znam.
Ostanem preko noći, pa.sutra izadjem ali Ja i dalje nisam dobro. Sve mi se vraća, i stalno.placem. Sutra Bajram. Treba nazvati roditelje i brata...kako, sta, dodala.po kući ko zvijer u kavezu, skontati će na meni, nasekirat će se...u ocaju nazovem nekako skupim snagu i slažem.da mi ne radi kamera na telefonu...samo da me.ne vide jer sam izgledala užasno...hej, na Bajram ja LAZEM svojoj mami, svom tati i svom.bratu![]()
I kažu, halali? Nikad.
Moje je pravo po Bozijem zakonu da ne halalim. A svi ćemo pred jednog Sudiju, sve nas isto čeka.
Bog i mi ostali znamo, da prvo Celjo nije zaslužio tretman koji je dobio, a sasvim sigurno ni ti.
Ima Boga, poznate su to bogomoljke sve koje su ti zlo napravile. Glavna spodoba u poluljudskom obliku je Ramazane provodila na hrvatskim forumima, lažući na onom opskurnom svom da bolesna.
https://hercegbosna.org/forum/chat/mali ... t7868.html
Ima nas ovdje kojima je dotična spodoba odlično poznata.. Pa 'neko to od gore vidi sve'
Kao što već rekoh, ti nisi usamljen slučaj kome su/je naudila/e. Žene su se razvodile jer su PP dostavljane muževima na FB. Otkriju ID i onda ucjene...
Valjda se vrati poput bumeranga sve...Akobogda.
2
1
1
1
A sad adio 
nemojte nikad to da bog da im se vratilo i sl
meni je to bezveze pisati i pominjati
ako postoji karma i sl vratit ce se bez vaseg proklinjanja i sl
da odmah rascistimo ne branim nikoga nego mi je taj sam cin nekako bezveze
misim ja vam ne mogu zabraniti jel al eto moje misljenje o tome je negativno
1
1
Sarajka je napisao/la: ↑05 aug 2020, 22:18Žao mi je dušo. Ako budeš trebela razgovor, ili bilo što javi se. Uzimaš li što za šećer?Iskra je napisao/la: ↑05 aug 2020, 22:06
Sad znam.
Ostanem preko noći, pa.sutra izadjem ali Ja i dalje nisam dobro. Sve mi se vraća, i stalno.placem. Sutra Bajram. Treba nazvati roditelje i brata...kako, sta, dodala.po kući ko zvijer u kavezu, skontati će na meni, nasekirat će se...u ocaju nazovem nekako skupim snagu i slažem.da mi ne radi kamera na telefonu...samo da me.ne vide jer sam izgledala užasno...hej, na Bajram ja LAZEM svojoj mami, svom tati i svom.bratu![]()
I kažu, halali? Nikad.
Bog i mi ostali znamo, da prvo Celjo nije zaslužio tretman koji je dobio, a sasvim sigurno ni ti.
Ima Boga, poznate su to bogomoljke sve koje su ti zlo napravile. Glavna spodoba u poluljudskom obliku jr Ramazane provodila na hrvatskim forumima, lažući na onom opskurnom svom da bolesna. Ima nas ovdje kojima je dotična spodoba odlično poznata.. Pa 'neko to od gore vidi sve'
Kao što već rekoh, ti nisi usamljen slučaj kome su/je naudila/e.
Valjda se vrati poput bumeranga.
Pa to je mene malo.i "trznulo" iz te neke apatije u koju sam bila zapala. Taj odnos prema njemu. Kad tako.postupis prema.osobi koja ti je najbliži suradnik, 7 godina...sta onda da očekujem ja ili bilo ko drugi?
Sad mi je žao što sam.to toliko loše po sebe prihvatila, jer sam i njega sekirala, batalila bila sve , i njega i nas , na.pamet mi.padalo 100 gluposti...svašta je izdržao radi mene, i moje I tudje napade., i izveo me.iz svega toga najbolje što je znao i umio. Ne znam kako bih da nije takav kakav jeste . Boga mi .
1
1
respo je napisao/la: ↑05 aug 2020, 22:23 nemojte nikad to da bog da im se vratilo i sl
Nisam ja to nigdje rekla. Ja samo kažem, Jedan vidi sve, i Jedan nam.svima sudi. Po zasluzi. Prvoj meni pa.onda svima.
0
ma nije tebi licno ni upuceno nego generalnoIskra je napisao/la: ↑05 aug 2020, 22:25respo je napisao/la: ↑05 aug 2020, 22:23 nemojte nikad to da bog da im se vratilo i sl
Nisam ja to nigdje rekla. Ja samo kažem, Jedan vidi sve, i Jedan nam.svima sudi. Po zasluzi. Prvoj meni pa.onda svima.
sarajka je cini mi se to pomenula pa mi je malo bezveze to jer je smatram obrazovanom curom iako je ne znam
1
1
e kad se toliko volite zasluzio je jednog malog forumasaIskra je napisao/la: ↑05 aug 2020, 22:24Sarajka je napisao/la: ↑05 aug 2020, 22:18
Žao mi je dušo. Ako budeš trebela razgovor, ili bilo što javi se. Uzimaš li što za šećer?
Ima Boga, poznate su to bogomoljke sve koje su ti zlo napravile. Glavna spodoba u poluljudskom obliku jr Ramazane provodila na hrvatskim forumima, lažući na onom opskurnom svom da bolesna. Ima nas ovdje kojima je dotična spodoba odlično poznata.. Pa 'neko to od gore vidi sve'
Pa to je mene malo.i "trznulo" iz te neke apatije u koju sam bila zapala. Taj odnos prema njemu. Kad tako.postupis prema.osobi koja ti je najbliži suradnik, 7 godina...sta onda da očekujem ja ili bilo ko drugi?
Sad mi je žao što sam.to toliko loše po sebe prihvatila, jer sam i njega sekirala, batalila bila sve , i njega i nas , na.pamet mi.padalo 100 gluposti...svašta je izdržao radi mene, i moje I tudje napade., i izveo me.iz svega toga najbolje što je znao i umio. Ne znam kako bih da nije takav kakav jeste . Boga mi .
1
1
Pa čuj nešto, pola foruma bosanskog je Celjo doveo. Sa kliksa. Jer je raja. I vjerovatno ostali koji su tamo. Na duplim adresama. Njih par...Realno na onom mjestu nemaš što raditi. Teme su za djecu od 12/13 godina. Ali okupe se poznati, pa trolanje. I zezanje.Iskra je napisao/la: ↑05 aug 2020, 22:24Sarajka je napisao/la: ↑05 aug 2020, 22:18
Žao mi je dušo. Ako budeš trebela razgovor, ili bilo što javi se. Uzimaš li što za šećer?
Uglavnom, da je Celjo nekog ubio slučajno, odvjetnika mu je trebala osigurati za privatne usluge tokom godina.
Ali znaš ono kad si duboko nesretna osoba, isfrustirana i ružna? Normalno je da ne želiš nikom sreću. I da želiš zadržati svakog da bude rastrojen i nesretan poput tebe.
Čuj molim te smjelosti tražiti da dokazuješ postojanje? Po kojim je to pravilima? Je li garibka kad dokazala kako ona izgleda? Postoji osoba koja to može posvjedočiti?
3
3
A sad adio 
Jesam ja rekla. Ima karma a ima i Boga. Uglavnom, i sama sam bila pogođena pa malo emotivno sudim. Ali nećemo prizivati karmu i Boga.
0
A sad adio 
ma ok tvoje ubijedjenje i niko ti ne moze to zabraniti
necemo o bogu i sl jer se tu odmah da kazem ne slazemo
mozemo o tome na konkretnoj temi
0
Važi. Neću dalje...Što kažeš samo se vrati.
0
A sad adio 
sto se tice foruma uvijek je problem kad moderatori ili administratori pate od zelje za vlascu i sl
to nije samo na onom tamo forumu to je na vecini foruma posebno na balkanu
obilazio sam mnoge citao ucestvovao pa sam to upratio
vani je to vec manje izrazeno posebno na veoma posjecenim forumima gdje se dnevno vrti po desetine hiljada ljudi
to nije samo na onom tamo forumu to je na vecini foruma posebno na balkanu
obilazio sam mnoge citao ucestvovao pa sam to upratio
vani je to vec manje izrazeno posebno na veoma posjecenim forumima gdje se dnevno vrti po desetine hiljada ljudi
1
1
- Moonlight
- Menadžerska legenda

- Reactions: 15632
Prošla sam nesto slično. Na dva foruma su me prali na ruke. O meni i o mom životu pričali ljudi koji me uopšte ne poznaju. Tad sam bila naivna. Sada znam da ništa nije vrijedno mog zdravlja i duševnog mira.
Ako neki ljudi nemaju svoj život pa se bave mojim... Pa eto im . Sevap je.
Nekad kažem da su forumi opasna mjesta, puna poremećeni ličnosti, a s druge strane opet skontam kako sam super osoba upoznala... nekoliko jako lijepih prijateljstava stekla, ljubav, a hvala Bogu nasla i svoju Y.
Svakako, treba biti oprezan. Mislim da sam imala više sreće, nego pameti
4
4
Control + Alt + Delete
| Control Yourself | Alter Your Thinking | Delete Negativity |
| Control Yourself | Alter Your Thinking | Delete Negativity |