Gafovi nasih politicara

Društvena kretanja, politika.. Začarani krugovi u žitu (i ispod žita)

Moderator/ica: Moderator

Arslan_11
Čupavo
Čupavo
Reactions: 17334

Re: #pajel

Post Postao/la Arslan_11 »

#pajes Nista nas ne moze izvuci iz ralja SDA/HDZ/SNSD. Sve dok neuki narod glasa za iste, a oni su vecina. Recimo ja nemam nista protiv stranke SDA i sta bi ona trebala da predstavlja, ali kadar im je odron i zbog toga vise od deceniju ne dobijaju moj glas.
3
3 slika
Stop askin' me questions, I just wanna feel alive
Until I die!
hani_jong_un
Pjur seks
Pjur seks
Reactions: 31149

Post Postao/la hani_jong_un »

ja sam prije neki dan gledo sjednicu skupstine ks, to mi je bijo prvi put u zivotu haha, i do tad sam konto to nesta ozbiljno, a ozbiljniji moji postovi od one sjednice ocm. ovaj krivic iz stormovog uvodnog posta predlozio izmjenu zakona o visokom obrazovanju, pa im nesta podvalio na nagovor mog dekana jer su u istoj stranci, oni ga skontali pa su se prepucavali puna 4 sata ko da su u kafani. jos kakvi likovi glasaju jbt, poturak nema ni osnovnu skolu, ne zna ni za sta je glaso haha
3
3 slika
1811
lejlamo
Komorebi
Komorebi
Reactions: 13993

Post Postao/la lejlamo »

:medzed

evo nezz bgm
0
Moonlight
Menadžerska legenda
Menadžerska legenda
Reactions: 15626

Post Postao/la Moonlight »

Ova emisija mi je bila hit. Ovaj Džaltur je čini mi se opet kandidat. Koji je to seljačina!

0
Control + Alt + Delete
| Control Yourself | Alter Your Thinking | Delete Negativity |
storm
Administrator
Reactions: 38012

Post Postao/la storm »

Arslan_11 je napisao/la: 08 okt 2020, 10:50 #pajes Nista nas ne moze izvuci iz ralja SDA/HDZ/SNSD. Sve dok neuki narod glasa za iste, a oni su vecina. Recimo ja nemam nista protiv stranke SDA i sta bi ona trebala da predstavlja, ali kadar im je odron i zbog toga vise od deceniju ne dobijaju moj glas.
tu i leži problem...što vrhovi tih svih stranaka "montiraju" poslušne, ograničenih kapaciteta, povodljive, da se može provoditi poznata retorika, tj da se desetljećima održavaju na vlasti..
Nije ovo samo specijalnost bih
2
2 slika
Moonlight
Menadžerska legenda
Menadžerska legenda

"Nećemo davati pare za Zemaljski muzej, jer ni ja ni građani Ilidže tamo ne zalazimo", odgovorio je Memić prije nekoliko godina na zahtjev državnih institucija nižim razinama vlasti da se financijski pomogne jedna od najznačajnijih, temeljnih kulturnih institucija u državi.

Ostat će nezaboravno i kako je načelnik Memić, na primjedbu jednog stanovnika Hrasnice da voda koju koriste građani, nije za piće i da čak ni psi neće da je piju koliko je zagađena, šeretski odgovorio u stilu Zmaja od Šipova: "Bogami si ti raspustio svoju paščad."

U otvorenom pismu načelnik Memić je poručio Emiru Suljagiću koristeći se folklornim rječnikom iz registra najnovijeg primitivizma: "Emire Suljagiću, nije bitno iz čije si se kutarisao nego u čiju se zavlačiš!"

U septembru 2006. godine, Memić je u sudnici Suda BiH tokom izricanja presude njegovom sinu Senadu Memiću, opuženom za šverc oružja i minsko-eksplozivnih sredstava, brutalno napao i izvrijeđao sudiju ovog suda Nenada Šeledu:

"Imaš li dokaz, majmune jedan? Ti si sudija, vidi te kakav si. Jesi li slušao, jesi li gledao?! Neće meni više četnik suditi", urlao je pobješnjeli Memić, u to vrijeme načelnik Općinskog vijeća Ilidža i dekan Poljoprivrednog fakulteta u Sarajevu.
5
1 slika 2 slika 1 slika 1 slika
Control + Alt + Delete
Arslan_11
Čupavo
Čupavo
Reactions: 17334

Post Postao/la Arslan_11 »

storm je napisao/la: 08 okt 2020, 11:04
Arslan_11 je napisao/la: 08 okt 2020, 10:50 #pajes Nista nas ne moze izvuci iz ralja SDA/HDZ/SNSD. Sve dok neuki narod glasa za iste, a oni su vecina. Recimo ja nemam nista protiv stranke SDA i sta bi ona trebala da predstavlja, ali kadar im je odron i zbog toga vise od deceniju ne dobijaju moj glas.
tu i leži problem...što vrhovi tih svih stranaka "montiraju" poslušne, ograničenih kapaciteta, povodljive, da se može provoditi poznata retorika, tj da se desetljećima održavaju na vlasti..
Nije ovo samo specijalnost bih
Nije, specijalnost BiH je da u njoj pali ta retorika 25godina. Dosao mi sef iz Austrije i picimo od aerodroma do Skenderije. To mu je prvi dolazak nakon 10godina. Veli, pa i nije se bas puno promijenilo ovdje. Ovdje je vecinski glup narod, koji ima pamcenje zlatne ribice. On rekonstruise tram, prugu kada se sve vratilo u normalu i trajat ce 40dana. 40 dana ce zacepiti grad, da bi se vidjelo da oni nesto "rade". Fuj, nisam ja ogorcen strankama neko narodom ovdje. Jedva cekam da se ispalim.
0
Stop askin' me questions, I just wanna feel alive
Until I die!
Moonlight
Menadžerska legenda
Menadžerska legenda

1
1 slika
Control + Alt + Delete
Moonlight
Menadžerska legenda
Menadžerska legenda

2
2 slika
Control + Alt + Delete
hani_jong_un
Pjur seks
Pjur seks
Reactions: 31149

Post Postao/la hani_jong_un »

memic ce nam sad bit ambasador u maleziji 🤗
1
1 slika
1811
WhiskeyPete
Sleepless FM
Sleepless FM
Reactions: 10052

Post Postao/la WhiskeyPete »

1
1 slika
“I don't like 'em putting chemicals in the water that turn the freakin' frogs gay!”
Ommadawn
Florida Man
Florida Man
Reactions: 17315

Post Postao/la Ommadawn »

Moonlight je napisao/la: 08 okt 2020, 10:48 A prije par godina bila ja kod prijatelja koji imaju plantažu jagoda. Sjedili vani, roštiljali i sad već pao mrak. Vidimo preko puta, na Memićevom posjedu...neko šnjuha, malo svijetli baterijom. I ova prijatlejica ga nazove i kaže mu. Kad za dvije minute dojuri u trenerci i nekim ko kalošama, sa starijim sinom, uleti tamo, galami Ovdje si doso, znas li ti ko sam ja, unistavas moje voćke, kad izlazi iz plastenika i vodi dvojicu tinejdzera, jednog za jedno uho, drugog za drugo uho, a obojica visočiji od njega, ljut, zacrvenio se i govori Sad zovite babu i majku, da im ja pokažem kakve su majmune odgojili :haha
Ne znam što ste ga uopšte zvali.
Zaslužio je makar da mu se po posjedu popišaju.
1
1 slika
Reci hodža - Džennet il’ Džehennem?
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Malfoy
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 6829

Post Postao/la Malfoy »

ja, i?

game over.. zakljucaj temu
0
SARAJEVO HORDE BOG I ČARŠIJA
WhiskeyPete
Sleepless FM
Sleepless FM
Reactions: 10052

Post Postao/la WhiskeyPete »

Nije zgoreg baciti pogled i na ovaj nedavni slučaj.

0
“I don't like 'em putting chemicals in the water that turn the freakin' frogs gay!”
Moonlight
Menadžerska legenda
Menadžerska legenda

Ommadawn je napisao/la: 08 okt 2020, 12:37
Moonlight je napisao/la: 08 okt 2020, 10:48 A prije par godina bila ja kod prijatelja koji imaju plantažu jagoda. Sjedili vani, roštiljali i sad već pao mrak. Vidimo preko puta, na Memićevom posjedu...neko šnjuha, malo svijetli baterijom. I ova prijatlejica ga nazove i kaže mu. Kad za dvije minute dojuri u trenerci i nekim ko kalošama, sa starijim sinom, uleti tamo, galami Ovdje si doso, znas li ti ko sam ja, unistavas moje voćke, kad izlazi iz plastenika i vodi dvojicu tinejdzera, jednog za jedno uho, drugog za drugo uho, a obojica visočiji od njega, ljut, zacrvenio se i govori Sad zovite babu i majku, da im ja pokažem kakve su majmune odgojili :haha
Ne znam što ste ga uopšte zvali.
Zaslužio je makar da mu se po posjedu popišaju.
Pa komšija sa tim prijateljima, tj tu gdje oni imaju plantažu ima i on posjed, blizu živi. On je bio oduševljen da se mladi ljudi bave poljoprivredom. Stvarno im dao punu podršku, donacije, sve, a skoro ih ni ne zna. I ostavio im broj tako ako im nešto zatreba. I oni mu javili.
Šta fali, baš je bilo zabavno :haha
0
Control + Alt + Delete
Ommadawn
Florida Man
Florida Man
Reactions: 17315

Post Postao/la Ommadawn »

Ma znam. Kako je tek zabavno kad Memić daje dozvole šakom i kapom Arapima da grade naselja na vodozaštitnoj zoni. Pa kad se ne bude imalo vode ni za zaljevanje poljoprivrednih dobara, zbog dotičnog, onda bi se trebao isti pitati da li je njega babo odgojio u majmuna ili je on fakat majmun od rođenja.
0
Reci hodža - Džennet il’ Džehennem?
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Moonlight
Menadžerska legenda
Menadžerska legenda

Ommadawn je napisao/la: 08 okt 2020, 21:38 Ma znam. Kako je tek zabavno kad Memić daje dozvole šakom i kapom Arapima da grade naselja na vodozaštitnoj zoni. Pa kad se ne bude imalo vode ni za zaljevanje poljoprivrednih dobara, zbog dotičnog, onda bi se trebao isti pitati da li je njega babo odgojio u majmuna ili je on fakat majmun od rođenja.
Prije 6-7 g je išla priča kao dozvolit će se gradnja. Međutim, osim puteva se ništa nije izgradilo.
Naselja za Arape ti niču u Trnovu, Tarčinu i mnogim dr gradovima... Nažalost, nije Memic jedini koji to odobrava.
Al eto ide sad i on. Sad kad Fikro postane načelnik :palm
0
Control + Alt + Delete
Odgovori

Natrag na “Bosna i Hercegovina”