Klasična muzika
Re: Klasična muzika
..i mene iako klasiku ne razumim al s vise slušanja vjerojatno se skuži..ma dobre stvari se prihvate
0
- Heidi
- Lemon Addict

- Reactions: 27328
Ja sam naucila samo:Digla_da_kreči je napisao/la: ↑07 okt 2020, 04:25
ja ako pozivim do penzije cu svirati piano i nauciti sve ove kompozicije, to me oduvijek privlaci.
A zelim jos:
2
2
- East_side
- Etablirani član

- Reactions: 3738
Pitam se, je li vrijedilo nagraditi minula posrnuća današnjom tugom,
Ipak, oboje smo sami birali kojom ćemo krenuti prugom,
A i nije pametno svjesno udahnjavati život tom zlonamjenom, umnom podstanaru...
Nema u tome korisno baš ništa. Vidiš i sama, bez da ti išta kažem, moja mila,
Nekada slušala si unutarnji glas. Nekada i druge. Na kraju si se, bez pravog bjašnjenja od sebe same krila,
Ipak, zadržala si u korijenu onu iskonsku sebe, ostala si ista. Svjesna da imaš snage za dalje i zahvalna Bogu na tom velikom daru...
Sve što nas je zadesilo, nije nas moglo zaobići. I gorak ukus prošlosti, oružje je koje nas za budućnost jača,
Sve što nas je zaobišlo, nije nas moglo zadesiti. Budućnost, kada je najpotrebnije, isplati sve neprijatnosti u vidu zaštitnoga mača,
Jer, ko nije osjetio žestoku studen samoće, teško će spoznati vrijednost života u paru...
Ne pitaj me za sudbinu. Da li je sami biramo ili ona po nekom svom kursu bira nas,
Kažu da je taj uticaj negdje između. Balans; u mudrom odabiru postupaka, istovremeno, u prepuštanju njoj je spas,
Stoga, krenimo naprijed, bez osvrtanja na tragove za sobom. Ugostimo ovu, naše zajedničke budućnosti, veselu bubamaru...
Naša muzika je tužna i sjetna, miriše na jesen. Ne dozvoljava da potpuno zaboravimo sve naše padove,
A istovremeno i topla. I nježna. I vesela. Baš kao dotično doba godine. I kao takva, dovoljno je snažna da nas ponese i odnese u neke vedrije gradove,
A mi neometani plovimo. Letimo. Bez straha. Sve najgore je već iza nas. Utopljeno je, negdje na dnu, u vremensku baru...
Zato zaboravi na svoje juče. Ono više ne postoji. Ne postoji ni moje,
Budimo mi. Budimo sada. I neka nam ove čarolije sadašnjeg trenutka svojim kistom stvarnost boje,
I baš onako kako smo razdvojeno maštali u istom smjeru, neka naša priljubljena tijela zajedno okeanom ljubavi plove. Uz, ovu, poznatu melodiju, staru...
1
1
Nikada ne gasi svoje svjetlo samo zbog toga što nekima ide u oči.
-
John Cleese
- Moderator

- Reactions: 2506
-
John Cleese
- Moderator

-
John Cleese
- Moderator

-
John Cleese
- Moderator

-
John Cleese
- Moderator

-
John Cleese
- Moderator

-
John Cleese
- Moderator

1
1
İnsanın en iyi yoldaşı onu seven değil, anlayan kişidir. Anlamakla başlar yolculuk.
1
1