Hoću da kažem! (2020. - 2025.)

Truć, trač, bla, bla...
Arslan_11
Čupavo
Čupavo
Reactions: 17334

Re: Hoću da kažem!

Post Postao/la Arslan_11 »

Samo da kazem, ako si lav, a okruzen ovnovima nema te na mapi. :ooo
0
Stop askin' me questions, I just wanna feel alive
Until I die!
Heidi
Lemon Addict
Lemon Addict
Reactions: 27201

Post Postao/la Heidi »

Ommadawn je napisao/la: 11 okt 2020, 10:20
Russki je napisao/la: 11 okt 2020, 10:16 Da je ubrati danas koju sunčanicu. O vrganju ne smijem ni pomisliti.
Kod nas ima vrgnja da ga više i ne berem. Sunčanice su prošle. Tražimo lisičarke ali nemamo baš sreće.
Sad kontamo ići brati drijenjak. Kako god, idemo u prirodu. Samo valja mi se dobro obući.
Moze li 'vaka @Russki
1
1 slika
Dina
Queen's gambit
Queen's gambit
Reactions: 10348

Post Postao/la Dina »

Iskra je napisao/la: 11 okt 2020, 09:53 Evo vam.mala.tema.dana....

Kako se nosite s nedostajanjem...?
Ako ću biti iskrena, dosta dobro...
Možda zvuči bezosjećajno, ali tako je.
U momentu kada mi se cijeli život srušio, kada mi je bilo veoma teško i kada mi je trebala pomoć, nije bilo nikoga... Tada sam se pomirila s time da se nemam na koga osloniti.
Ček i tada je teret održavanja kontakta bio na meni - ja sam ta koja uvijek dolazi, obilazi, putuje...
Drugi ne mogu, imaju planove, život, odmore, fešte, ne žele doći bez unučadi, moraju ovo ili ono...
Ja znam da ne moram ništa, ali savjest mi je ovako mirna, tako sam odabrala, želim ispuniti ulogu kćerke, sestre, unuke... najbolje što mogu...

Da me ne shvatite pogrešno, volim ja svoje roditelje, odem redovno pazim ih, sada sam bliže pa mogu, ali nemam nikakvu želju da npr. prenoćim kod njih, živim kod njih ili sl...
Zovem ih, poprilično redovno, i oni se hvale kako sam ja divno dijete, ali, oni nemaju pojma o mojim problemima, niti imam neko povjerenje u njih, niti se s njima savjetujem ili sl...
Imamo veoma različite poglede na mnogo toga. Mama je uvijek prednost davala bratu, ja sam joj uvijek otvoreno govorila šta mislim o tome, sad joj je kaže žao, vjerovatno jer se brat odselio i konta kako bih ja mogla biti ta koja će ih paziti sada kada su stariji, bolesniji...
To je činjenica.

I nema veze ja ću učiniti koliko mogu, činim već...
Ali, emotivno sam mirna, prihvatila sam sviju realno onakvim kakvi jesu, razočarala se, prebolila, naučila na greškama da nemam ograničeno povjerenje u njih, i to je to...

edit, odsustvo nekih drugih osoba u životu teže podnosim, ali podnosim :oo
6
2 slika 1 slika 1 slika 1 slika 1 slika
İnsanın en iyi yoldaşı onu seven değil, anlayan kişidir. Anlamakla başlar yolculuk.
Arslan_11
Čupavo
Čupavo
Reactions: 17334

Post Postao/la Arslan_11 »

Ma otupis jednostavno. Donese mi plavu kovertu i kez od uha do uha, jedini poziv kada nesto treba.
Jbt ja sam mogao birati sta cu sa zivotom. Sa 18 sam se druzio sa opakim dilerima i kriminalcima, a ja se odlucim da sa 39 imam 20godina radnog staza. Hebat ga.
6
3 slika 1 slika 1 slika 1 slika
Stop askin' me questions, I just wanna feel alive
Until I die!
pink floydd
Prvi Valentajn foruma
Prvi Valentajn foruma
Reactions: 17029

Post Postao/la pink floydd »

Dobro jutro :pink2
3
3 slika
Bella_
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 8262

Post Postao/la Bella_ »

Heidi je napisao/la: 11 okt 2020, 10:54 @Bella_ poznajem tvoju situaciju od prije, mislila sam da se to promijenilo. Ne znam zasto. Mozda kroz tvoj potpis koji si Imala. :ljubi

Djeca dizu roditelje u nebesa pa je tesko presaltati kad shvate da su samo ljudi.
Nisu se promjenili a nisam ni ja, iskreno.
I da sjednem i kažem im svoje osjecaje, znam rekli bi ma nije tako, da sam ja to umislila.
Koliko puta samo prođu kraj moje kuće, 100 put bratu odu a meni u mjesec jednom, rijetko kad da nije u prolazu.
I nemaju pojma kroz šta ja sve prolazim, nisu me nikada upitali a nebi ih ni peglala time.
Ali bi mi značilo da su upitali.
Rekla sam i prije a reci ću opet, da nemam njega ja bih davno bila pod zemljom, on je moj oslonac i pomagač u svemu. ON je bio tu kad je bilo najteže, ON zna šta sam prosla i ON je bio tu kad su svi okrenuli leđa.
Voljela bih da se mogu pomiriti da je tako kako je ali nemogu, nepravdu ne volim. Ja sam osjećajna osoba, ako mi je teško ja ću reci, ako mi je fino ja ću reci, ja svoje osjecaje ne krijem.
I on mi često zna reci kako ja odudaram od njih, tobejarabbi ko da sam usvojena.
A opet,
Nejse, nek su mi živi i zdravi i svako dobro im želim.
4
1 slika 2 slika 1 slika
"Kimsenin fark edemeyeceği detayları görmeyi çok severim."
Bella_
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 8262

Post Postao/la Bella_ »

Eto neću vise, ispuhala sam se, sad sam ko nova :valja

Sorry @Miss Y.
0
"Kimsenin fark edemeyeceği detayları görmeyi çok severim."
Iskra
PRObehar
PRObehar
Reactions: 34237

Post Postao/la Iskra »

Ne znam...čitajući sad neke.od vas, sad me stid što kukam. Izvinite ako sam.vam.otvorila.neke "rane" mada dobro je nekada takve stvari izbaciti iz sebe.

Mi smo uvijek imali podršku roditelja. Oboje. I kod nekih teških odluka , kao što je bio moj odlazak od kuće, sad znam da su umirali od straha ali su bili jaki i smireni . Bez suza i drame stali stali su iza moje odluke. Tek nedavno sam.saznala da je mama stajala na galeriji Hamad aerodroma i kad sam.otisla , pozlilo joj je. Uvijek su me gurali naprijed. Uz odredjena pravila.naravno, razmazenost nije bila.opcija. i sada kad sam.napokon stekla svoje zvanje imaju ideju da moraju materijalno i finansijski da me.obezbjede :palm...
Nikad se recimo nisam.plasila izreći neke svoje odluke, ideje...zato što su oboje a mama.narovito siroki u razmisljanju.
Ja često pregrizem jezik...kad mi nedostaju, neću da im kažem, pravim.se da sam.vesela, jer znam da je.njima.teze nego meni . Ali sad kad mi je mama bila bolesna, stvarno ne znam.kako sam.izdrzala. Svaki dan sam je morala.cuti i nije mi bilo dovoljno ako tata kaže da je dobro, dok nju ne čujem ne vjerujem nikom, jer znam da će reći ili učiniti sve samo da meni olaksaju.
2
2 slika
Zadnja izmjena: Iskra, dana/u 11 okt 2020, 12:10, ukupno mijenjano 1 put.
Miss Y.
Tersy blonde
Tersy blonde
Reactions: 21593

Post Postao/la Miss Y. »

Bella_ je napisao/la: 11 okt 2020, 12:05 Eto neću vise, ispuhala sam se, sad sam ko nova :valja

Sorry @Miss Y.
Ma meni ne smeta, al sam suvise empaticna i bas mi zao kao cujem takve price a znam da ne mogu pomoći ni saslušati.
Zao mi da vam ovaj dan prodje pun neke tuge, ali slazem se da je lakse kad se covjek isprazni.
Grlim vas sve. :srce
1
1 slika
Ters je ”čovjek koji je uvijek upravu, al’ drugi to ne razumiju”- A.Sidran

:missy
Iskra
PRObehar
PRObehar
Reactions: 34237

Post Postao/la Iskra »

pink floydd je napisao/la: 11 okt 2020, 11:55 Dobro jutro :pink2

Jutrooo :jupi
1
1 slika
pink floydd
Prvi Valentajn foruma
Prvi Valentajn foruma

Pada kiša :ne
1
1 slika
Russki
prince of idiotism
prince of idiotism
Reactions: 25305

Post Postao/la Russki »

Evo malo vitamina...
20201011_115216.jpg
4
3 slika 1 slika
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
abysmal depths are flooded
pink floydd
Prvi Valentajn foruma
Prvi Valentajn foruma

Opasno je to brt
1
1 slika
Russki
prince of idiotism
prince of idiotism
Reactions: 25305

Post Postao/la Russki »

Nije vjeruj brtu
0
abysmal depths are flooded
R4IN
Sajber kurajber
Sajber kurajber
Reactions: 8651

Post Postao/la R4IN »

Iskra je napisao/la: 11 okt 2020, 09:15
Miss Y. je napisao/la: 11 okt 2020, 09:00 Sad ja ne kontam jel ovo spam sto se mi sad svi pojedinačno pozdravljamo?
Mašemo i stavljamo smajlije.
Ili je to chat?
Čim od foruma virtualne interakcije imas namjeru napravili striktno ozbiljnu platformu to ne ide na dobro.
Mnogi bas od ozbiljnog pobjegnu ovdje na druženje.
Ok, od sad samo ozbiljno i konkretno.
:zaljub

A što ne možemo imati teme.za ozbiljnu raspravu i teme.za zezanje.?

Zar ćemo dozvoliti da malo sujete i ega koju svi imamo Elhamdullilahi pokvari naše.medjusobne.odnose. ?
Pa.meni su postovi brisani a ne premještani...svaki.moj prijedlog odbijen pa šta ću? Bilo je momenata kad sam se osjećala glupim i manje vrijednim zbog toga, ali ... briga me!

:ples

:ljub

Kafa? Kafana? Il da se zastekamo na seciju...il da staviš selfi i popravis mi dan koji je počeo loše? Mooooliiiim teeeeee
Nit ce me ko praviti budalom a ni istresati svoje gace na mene..
Naravno da moze i treba al ovde nema taj kalibar ljudi veoma malo, kad tako kazem ne mislim da gu glupi vec zele vise zabavu i druzenje nesto opusteno sto pokazuje i statistika foruma trenutno vecinom teme druzenje i zabava... kao sto i sam trazim ovde i naravno ako nekom mogu pomoci,pomoci cu dat savjet kad vidim da treba ..
A da se ne lazemo vecina ovde se zna dobro ko je kakav,sve su to isti ljudi godinama koji se motaju po forumima.. a i storm zna kakav je ko i sam je pozivao ljude i ne moze im sad zamjerati,naravno ne valja ni kad je sve bajno krasno, nekad svadja da se ispuse malo napetosti.. a vecinom je slaganje. Na kraju niko nije savrsen svi mi imamo svojih nekih mana.. meni licno sto smeta je nametanje tudjeg misljenja, izneses svoj stav kome se svidja usvojice kome ne svidja nece idemo dalje, i sto ne mogu istresanje svog nezadovoljstva na druge, svi imamo problema i kad bi tako radili gdje bi bili i na sta bi sve licilo.. evo ja krenem od sebe volim se saliti zezati vecinom i ne bi se ljutio da se neko sali na moj racun isto tako jer nije fer.. a ne isnteresuje me ispravljanje krivih drina a nit zelim na to vrijeme da trosim,svako je covjek za sebe, ako vam je do rasprava otvorite debatu pa se prepucavajte do sutra.. svi su ovde odrasli ljudi sa izgradjenim stavom i tesko da koga mozes mjenjati tek tako ,mozes ukazati a na njemu je to hoce li prihvatiti kao savjet ili ne..

Eto jedan dio mog vidjenja :oo
1
1 slika
ALPHA ET OMEGA🔥
Moonlight
Menadžerska legenda
Menadžerska legenda
Reactions: 15626

Post Postao/la Moonlight »

Sad prolazim kroz Odobasinu, vidim djevojčicu od 7-8 godina, preslatka, cistu, urednu,romkinju kako rovi po kontejneru i jede hranu iz njega.... :tugi
Hej živote pokvareni djojstiku :palm
5
2 slika 3 slika
Control + Alt + Delete
| Control Yourself | Alter Your Thinking | Delete Negativity |
R4IN
Sajber kurajber
Sajber kurajber
Reactions: 8651

Post Postao/la R4IN »

Moonlight je napisao/la: 11 okt 2020, 12:37 Sad prolazim kroz Odobasinu, vidim djevojčicu od 7-8 godina, preslatka, cistu, urednu,romkinju kako rovi po kontejneru i jede hranu iz njega.... :tugi
Hej živote pokvareni djojstiku :palm
Gore ih najvise i crni vrh to im je naselje..
Ne zelim da zvucim hladno al Ne mozes ti tu nista kad su tako navikli da zive.. :zbunj
0
ALPHA ET OMEGA🔥
Zaključano

Natrag na “Parlaonica”