Činjenica je da je urednost ishrane u vremenskom, kvalitativnom i kvantitativnom smislu od bitnijih faktora za našu liniju. Ipak, ne i jedini. Čak ću se usuditi da kažem da postoji jedan mnogo bitniji. Taj se zove "naše svakodnevne aktivnosti".
Te aktivnosti ne moraju nužno biti vezane za neki sport, jasno definiran broj ponavljanja određenih pokreta i sl. To može biti i lagana vožnja bicikla, pa čak i najobičnija šetnja. Međutim, tu se opet vraćamo na početak ovog teksta - na genetiku. Nekome je potrebno znatno više aktivnosti da bi uz adekvatnu ishranu postigao ciljane rezultate. Nekome znatno manje. Ja lično spadam u one koji su skloni blagoj gojaznosti ukoliko se opuste, tj. malo više jedu a pritom su malo manje aktivni.
Siguran sam da nisam jedini ovdje koji izdvaja makar 5-10 minuta dnevno na rekreaciju. Moram priznati da ove aktivnosti itekako imaju efekta u mom slučaju; u smislu linije, snage i kondicije. Znam da ima i onih koji idu u teretanu ali naslov ove teme (nadam se) vrlo jasno isključuje taj oblik rekreacije.
Ukratko; 5 dana sedmično vježbam, 2 dana odmaram (mada se ne pridržavam toliko strogo toga, znam nekad i fulit kad putujem, kad mi je baš mrsko i sl...).
To otrpilike izgleda ovako:
Ponedjeljak - odmaram
Utorak - radim vježbe za stomak
Srijeda - prsa
Četvrtak - ponovo stomak
Petak - odmaram
Subota - stomak i leđa
Nedjelja - stomak i ramena
U nastavku teme ću postaviti neke od vježbi koje radim a i vi ostali koji gajite sličnu sklonost, molim vas, učinite isto.

6