Naravno. S tim, sto je period cekanja za drugi brak "tri mjesecna ciklusa" (ako nije doslo do konzumacije braka, moze se udati odmah, a u slucaju smrti muza, period cekanja je 4 mjeseca i 10 dana).
Žena u islamu
Re: Žena u islamu
0
Tokom cijelog tvog zvota, u tebi se bore dva vuka, dobar i zao. Pobijedice onaj koga vise hranis.
Nije nikakav problem biti "žena u islamu", ali biti žena pojedinih muslimana, odrastati ili udati se u porodicu koja se trsi svojim vjerovanjem kao nekim ličnim oružjem, s kojim uvijek pobjeđuju i postižu šta hoće, to je već problem...
Svi zakoni su dobri onoliko koliko su dobri ljudi koji ih sprovode...
Nažalost, ja sam se puno puta razočarala u "naše" ljude...
Ne bih više ništa napisala, bojim se da se neću moći zaustaviti :ha
4
1
3
3
İnsanın en iyi yoldaşı onu seven değil, anlayan kişidir. Anlamakla başlar yolculuk.
De pišiDina je napisao/la: ↑06 aug 2020, 19:10 Nije nikakav problem biti "žena u islamu", ali biti žena pojedinih muslimana, odrastati ili udati se u porodicu koja se trsi svojim vjerovanjem kao nekim ličnim oružjem, s kojim uvijek pobjeđuju i postižu šta hoće, to je već problem...
0
I say what I think, I think what I say
Ovlasten sam za mehr, koje obaveze
1
1
"By the power invested in me..." :ha
1
1
Tokom cijelog tvog zvota, u tebi se bore dva vuka, dobar i zao. Pobijedice onaj koga vise hranis.
2
1
1
1
Nemam toliko vremenamad_max_ba je napisao/la: ↑06 aug 2020, 19:56De pišiDina je napisao/la: ↑06 aug 2020, 19:10 Nije nikakav problem biti "žena u islamu", ali biti žena pojedinih muslimana, odrastati ili udati se u porodicu koja se trsi svojim vjerovanjem kao nekim ličnim oružjem, s kojim uvijek pobjeđuju i postižu šta hoće, to je već problem...
2
1
1
1
İnsanın en iyi yoldaşı onu seven değil, anlayan kişidir. Anlamakla başlar yolculuk.
Nisi... sta?
0
Hvala na objasnjenju. Zaista nisam razumio na sta mislis.
1
1
Imam pitanje...različita su tumačenja , pa da li ima neko koje je zaista tačno.?
Obzirom da ženi nije obaveza učiti ni ezan ni ikamet, je li greška ako to ipak učini? Naravno, u ženskom dzematu.
Obzirom da ženi nije obaveza učiti ni ezan ni ikamet, je li greška ako to ipak učini? Naravno, u ženskom dzematu.
0
Ikamet jeste greska, ali nece uticati na ispravnost namaza. Treba samo paziti da se ne "ozvanici" i da se stalno i svjesno cini.
0
Mnoge žene ovo ne znaju.
Ja ovo slusam svako malo
Prvi dio i ne očekujem al mi je lijepo čuti da mi je svaka marka sevap
Elhamdullilah
Žene dođete mi muštuluk za ovu info
5
2
2
1
2
1
Ters je ”čovjek koji je uvijek upravu, al’ drugi to ne razumiju”- A.Sidran

- carobnjak_N
- Perspektivni član

- Reactions: 310
Inače, brt Nouman iz videa je slao ženama poruke sexualno ekspilicitnog sadržaja , svoje golišave fotografije , spopadao ih itd :mmm
Milsim, ok čovjek uspaljen , samo je u kontradikciji sa onim što propovjeda.
Milsim, ok čovjek uspaljen , samo je u kontradikciji sa onim što propovjeda.
3
2
1
1
To su priče rekla-kazala 
1
1
Ters je ”čovjek koji je uvijek upravu, al’ drugi to ne razumiju”- A.Sidran

- carobnjak_N
- Perspektivni član

- Reactions: 310