Pu, pu, kuc, kuc, gluho bilo...

R4IN
Sajber kurajber
Sajber kurajber
Reactions: 8651

Re: Pu, pu, kuc, kuc, gluho bilo...

Post Postao/la R4IN »

Ko me zvao :scorpi
1
1 slika
ALPHA ET OMEGA🔥
Heidi
Lemon Addict
Lemon Addict
Reactions: 27201

Post Postao/la Heidi »

Kad zijevas, vele, sejtan ti blizu. Estagfirullah.

Nemoj stajati na prag, pa gdje da stanem, nisam spajdermen, veli predji. A prije toga mi kaze, ne pravi tolike korake ti si zensko. Ko da sam gejsha.

Rahmet joj dusi, dajnicina majka je to bila.
Ucila hatme I gledala u grah.
8
7 slika 1 slika
Heidi
Lemon Addict
Lemon Addict

Post Postao/la Heidi »

Nemoj sjeci nokte na vecer, dzini se sakupljaju. Jel bas, idem pitati hodzu u komsiliku. Hodzaa, hodzaa, javlja se hodzinica, sta je, treba mi hodza, ne moze sad sijece nokte, dodji sutra.

Hodzinica dzin? :sok

:face
4
4 slika
Lana
Moderator
Moderator
Reactions: 24954

Post Postao/la Lana »

Ne nisam,kazu da je petak 13 baksuzan dan,ne znam ali ja nikako ne vjeujem u to.
2
2 slika
Moraš da istreniraš svoj um da bude jači od tvojih osjećanja,ili ćeš izgubiti samog sebe.
Heidi
Lemon Addict
Lemon Addict

Post Postao/la Heidi »

Nisam ni ja. Samo tumacim znakove. :D
4
4 slika
Heidi
Lemon Addict
Lemon Addict

Post Postao/la Heidi »

Opet ova nana od dajnice.
Dok su moji bili u Italiji, ja ostala kod dajdze (rahmet mu dusi, mnogo mi nedostaje 💚) oni tad boravili u vikendici.
Dosla ja kuci, uradila zadacu I pocnem crtati sovu. Sta znam, dunulo mi. A nana sjedi na kaucu I mene posmatra. Bila je bas muzevir I tesko je hodala. Pita sta radim, crtam, velim. Sta crtas? Sovu.

Kad je ona skocila :valja ko samurai u onim dimijama preko stola do mene
Pu, pu, pu, sta to radis, sejtan te obuzeo, hoces da neko umre I zafrljokne crtez u furunu. :valja

Sram te bilo, bla bla nista ne znas. A meni mama rekla, kad me ona nervira da ucim u sebi " ja sabur ja salamet" I budem fina. :valja

Uspjela sam biti fina jer sam umrla od straha.

Dosli dajdza I dajnica kuci, pitaju je li sve OK, sta smo radile. Kaze nana nista.

Ja: Pomogla sam nani da opet prohoda. :haha
5
5 slika
Max
PRObehar
PRObehar
Reactions: 23349

Post Postao/la Max »

Haj da priznam

Ja i dan danas potkosulju naopako oblacim

:valja
5
4 slika 1 slika
I say what I think, I think what I say
Heidi
Lemon Addict
Lemon Addict

Post Postao/la Heidi »

E, da. Obuci gace naopako da te ne ureknu.
4
4 slika
pink floydd
Prvi Valentajn foruma
Prvi Valentajn foruma
Reactions: 17029

Post Postao/la pink floydd »

Max je napisao/la: 12 okt 2020, 19:02 Haj da priznam

Ja i dan danas potkosulju naopako oblacim

:valja
Ja ne gledam nikad al jbt nekako uvijek naopako obučem
5
4 slika 1 slika
pink floydd
Prvi Valentajn foruma
Prvi Valentajn foruma

Heidi je napisao/la: 12 okt 2020, 17:08 Nemoj sjeci nokte na vecer, dzini se sakupljaju. Jel bas, idem pitati hodzu u komsiliku. Hodzaa, hodzaa, javlja se hodzinica, sta je, treba mi hodza, ne moze sad sijece nokte, dodji sutra.

Hodzinica dzin? :sok

:face
Prije nije bilo struje i ljudi se sjekli dok su rezali nokte :ooo i kao ne valja naveče
1
1 slika
pink floydd
Prvi Valentajn foruma
Prvi Valentajn foruma

Meni amidža jednom reče da ne valja između dvije žene proći na ulici....kad ti idu u susret i razmaknu se da prođeš :oo sihirbasice
4
4 slika
Heidi
Lemon Addict
Lemon Addict

Post Postao/la Heidi »

Ma jasne su meni te prijasnje metode odgajanja :ooo

Pisem iz perspektive djeteta. Svasta sam zamisljala, Imala sam razvijenu mastu.

Ne smijes ici do bunara po mraku (kod djeda) dzini sad piju, naograisat ces. A u mene u glavi vilenjaci I kreature ko u LOTR :D

Djed 💚 rahmetli me vrlo brzo naucio kako da se nosim s tim I da ne vjerujem sve.
0
John Cleese
Moderator
Moderator
Reactions: 2300

Post Postao/la John Cleese »

East_side je napisao/la: 12 okt 2020, 13:29 Nisam sujevjeran ali mi je nekad ranije numerologija bila interesantna. S tim u vezi i broj 666 ima svoje objašnjenje, tj. značenje. Mada je to više kontra-religijsko pitanje, odnosno sotonističko (da ne zalazim u off).
Zapravo je to religijsko pitanje, novozavjetno - spomenuo je covjek gore par rijeci iz citata (na engleskom).

To je iz Otkrivenja (13:18): "Ovdje je mudrost! Tko ima um, neka izracuna broj zvijeri, jer je broj covjeka i broj njezin je sest stotina i sezdeset i sest."

Eh sad zasto bas 666... uzevsi u obzir cinjenicu da je to pisao Jevrej, jasno je da je tu bitna prije svega jevrejska kulturna bastina - kome se da, sad bi tu pisao, na primjer, o Kabali i kojesta, a meni se zaista ne da.
1
1 slika
John Cleese
Moderator
Moderator
Reactions: 2300

Post Postao/la John Cleese »

Heidi je napisao/la: 12 okt 2020, 16:59 Nemoj stajati na prag, pa gdje da stanem, nisam spajdermen, veli predji. A prije toga mi kaze, ne pravi tolike korake ti si zensko. Ko da sam gejsha.
Poznavao sam osobu koja je izbjegavala da stane na sastave kamenih ploca kojima je izvjesna staza bila poplocana, a prolazila je tuda svakodnevno.

I nije bila sujevjerna - u pitanju je bio OKP (OCD, za bracu "engleze").
1
1 slika
East_side
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 3738

Post Postao/la East_side »

John Cleese je napisao/la: 12 okt 2020, 19:31
East_side je napisao/la: 12 okt 2020, 13:29 Nisam sujevjeran ali mi je nekad ranije numerologija bila interesantna. S tim u vezi i broj 666 ima svoje objašnjenje, tj. značenje. Mada je to više kontra-religijsko pitanje, odnosno sotonističko (da ne zalazim u off).
Zapravo je to religijsko pitanje, novozavjetno - spomenuo je covjek gore par rijeci iz citata (na engleskom).

To je iz Otkrivenja (13:18): "Ovdje je mudrost! Tko ima um, neka izracuna broj zvijeri, jer je broj covjeka i broj njezin je sest stotina i sezdeset i sest."

Eh sad zasto bas 666... uzevsi u obzir cinjenicu da je to pisao Jevrej, jasno je da je tu bitna prije svega jevrejska kulturna bastina - kome se da, sad bi tu pisao, na primjer, o Kabali i kojesta, a meni se zaista ne da.
Cuo sam razlicite teorije a navest cu onu koja je po mom shvatanju najlogicnija a i najjednostavnija: broj 999 je simbol Bozanstva a sotona, kao Njegov protivnik i neko ko propagira stajalista krajnje suprotna Bozijim, zeli i na taj nacin da ispolji to svoje protivljenje, okretanjem naopacke broja 999. Tako dobijamo 666.

U numerologji se 9 smatra Bozanskim brojem jer je krajnji broj decimalnog sistema. Kao i svi brojevi koji su sacinjeni od devetki - 99, 999, 9999... i td. Ti brojevi simboliziraju perfekciju jer, kada saberemo sve cifre, opet na kraju dobijemo 9. Npr. 999; 9 + 9 + 9 = 27; 2 + 7 = 9.

Vjera nalaze da je Bog izvor svega a i numerologija to potvrdjuje - kada bilo koju cifru saberemo sa 9, dobit cemo ponovo taj broj. Npr. 9 + 3 = 12; 1 + 2 = 3.

U Islamu je poznato da Allah s.w.t. ima 99 lijepih imena i tako dalje, i tako dalje...
1
1 slika
Nikada ne gasi svoje svjetlo samo zbog toga što nekima ide u oči.
Polaris
PRO behar
PRO behar
Reactions: 17014

Post Postao/la Polaris »

Mozda jesam sujevjerna jer ne mogu leci negdje a da ne pometem rukom dok skroz nisam sigurna da nema nikakvih mrvica jer se bojim da cu ograjisati :face

Nana me ko malu isprepadala, pricala mi o komsinici koja je tako zaspala u krevetu punom mrva i ograjisala.

Sad vidim da to znaci poludjeti 😐
2
2 slika
Zadnja izmjena: Polaris, dana/u 12 okt 2020, 19:49, ukupno mijenjano 1 put.
Max
PRObehar
PRObehar
Reactions: 23349

Post Postao/la Max »

Heidi je napisao/la: 12 okt 2020, 19:07 E, da. Obuci gace naopako da te ne ureknu.
Smedje naprijet zuto pozada
:ha
2
2 slika
I say what I think, I think what I say
Odgovori

Natrag na “Psihologija”