Player (2020. - 2025.)
-
John Cleese
- Moderator

- Reactions: 2300
Re: Player
Ovo je inače pjesma mađarske progresivne rock grupe Omega (inače moj omiljeni bend - svirali sedamdeset i neke u Banjaluci u novoizgrađenoj sportskoj hali Borik) a koja se zove “Gyonghaju lan”, u prevodu “Djevojka sa
bisernom kosom ili bisernokosa”.
Ta pjesma, iako je dolazila iz tad socijalističke zemlje te je izvedena na jeziku kojeg je malo ko razumio, bila je hit u Evropi te je Omegi donijela ogromnu popularnost što je doprinjelo njihovim brojnim svjetskim turnejama.
Omega danas uživa status jednog od najkvalitetnijih prog-rock bendova. Ja lično imam nekoliko njihovih ploča, od čega je jedan album i na mađarskom, dok su ostali na engleskom.
Toplo ti ih preporučujem.
0
Reci hodža - Džennet il’ Džehennem?
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
-
John Cleese
- Moderator

- Reactions: 2300
0
Moraš da istreniraš svoj um da bude jači od tvojih osjećanja,ili ćeš izgubiti samog sebe.
Ova me gotovo uvijek rastuži...
1
1
Reci hodža - Džennet il’ Džehennem?
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Znam da je ovo obrada i da je prepjev, ali mi se i ova obrada od Grive sviđa.Ommadawn je napisao/la: ↑17 okt 2020, 21:17Ovo je inače pjesma mađarske progresivne rock grupe Omega (inače moj omiljeni bend - svirali sedamdeset i neke u Banjaluci u novoizgrađenoj sportskoj hali Borik) a koja se zove “Gyonghaju lan”, u prevodu “Djevojka sa
bisernom kosom ili bisernokosa”.
Ta pjesma, iako je dolazila iz tad socijalističke zemlje te je izvedena na jeziku kojeg je malo ko razumio, bila je hit u Evropi te je Omegi donijela ogromnu popularnost što je doprinjelo njihovim brojnim svjetskim turnejama.
Omega danas uživa status jednog od najkvalitetnijih prog-rock bendova. Ja lično imam nekoliko njihovih ploča, od čega je jedan album i na mađarskom, dok su ostali na engleskom.
Toplo ti ih preporučujem.
0

1