Razlozi preljube

Ona-on, ona- ona, on- on, i tome slično...
MunDzi
PRObehar
PRObehar
Reactions: 11019

Re: Seksualni trendovi koji će biti apsolutni hit u 2022.god.

Post Postao/la MunDzi »

Sta veli.
Pred kraj braka je usla u vezu, ali to se ne pika jer je muz znao, a i brak je mrtav. :D

Tehnicki gledano i nije prevara. :meha2
1
1 slika
Socrates
PRO behar
PRO behar
Reactions: 14899

Post Postao/la Socrates »

Pa naravno da nije.

Ako oboje znaju da je brak gotov, da li ijedno treba da čeka formalni razvod da bi počelo novu vezu? Zna to potrajati.

I da li se ono drugo može u tom slučaju osjećati prevareno?
2
2 slika
Tražili smo se po prethodnim životima
Iskra
PRObehar
PRObehar
Reactions: 34237

Post Postao/la Iskra »

MunDzi je napisao/la: 04 jan 2022, 21:21 Sta veli.
Pred kraj braka je usla u vezu, ali to se ne pika jer je muz znao, a i brak je mrtav. :D

Prevara je samo kad muz ne zna, jel?

Oj živote! :D
0
MunDzi
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la MunDzi »

Iskra je napisao/la: 04 jan 2022, 22:00
MunDzi je napisao/la: 04 jan 2022, 21:21 Sta veli.

Necemo laznog moralisanja.
Ako je neciji brak vec propao, probali ga spasiti, vidjeli da nema od toga nista, fakticki priznali da oboje zele razlaz......onda je taj brak svakako nepostojeci. Ostalo su tehnikalije odraditi papirologiju i ozvaniciti razvod.

Sta sad treba neko da sjedi i cami cekajuci da se sve ozvanici.
Jasta ce.
Ako je bio/bila nesretan/a u tom braku, sasvim je logicno da ce posvetiti paznju svijetu oko sebe u potrazi za srecom.
2
2 slika
grunf
Perspektivni član
Perspektivni član
Reactions: 1052

Post Postao/la grunf »

....

Cenzura
0
Kako se pise "Ti si idiot"?
Ommadawn
Florida Man
Florida Man
Reactions: 17344

Post Postao/la Ommadawn »

Alaše, šta sve čovjek neće na forumu pročitati, FB je mila majka.
1
1 slika
Reci hodža - Džennet il’ Džehennem?
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
MunDzi
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la MunDzi »

Ommadawn je napisao/la: 04 jan 2022, 22:45 Alaše, šta sve čovjek neće na forumu pročitati, FB je mila majka.
Zasto?
Sta je to problematicno sto si procitao?

Vidim post od ovog grunfa je cenzurisan, a kako je na nekoj od prethodnih stranica napisao da su sadasnje zene seksualno poremecene i prikrivene prostitutke, ne bi iznedalilo da je opet imao slicne nagone umjetnickog izrazaja.

Steta pa nisam imala priliku procitati njegovu zadnju umjetnicku.
Sigurno je genijalna cim je cenzurisana. :oo
0
exliberal
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 6426

Post Postao/la exliberal »

Previse vi gledate na zivot sa nekim moralnim naocalama....ja dok sam momak bio vise sam spavao sa udatim nego neudatim. Sve uzorite majke I supruge dok ih neupoznas tek onda vidis koliko je samo ta prica jeftina fasada. Nekazem da su muski bolji ni slicajno....nego sta je to Audi sto omadavan prica ?
1
1 slika
Iskra
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Iskra »

MunDzi je napisao/la: 04 jan 2022, 22:16
Iskra je napisao/la: 04 jan 2022, 22:00

Ako je neciji brak vec propao, probali ga spasiti, vidjeli da nema od toga nista, fakticki priznali da oboje zele razlaz......onda je taj brak svakako nepostojeci. Ostalo su tehnikalije odraditi papirologiju i ozvaniciti razvod.

Jasta ce.
Ako je bio/bila nesretan/a u tom braku, sasvim je logicno da ce posvetiti paznju svijetu oko sebe u potrazi za srecom.

O kakvom.laznom moralosanju pričaš? Nisi pratila sta sam.pisala, ja sam u potencijalnoj situaciji poput ove od Crvene, upravo i zagovarala takav pristup...reci mu / joj, iznosi problem, razgovaraj, pokusaj...ako uspijete popraviti super ako ne onda svako sebi i cao. Ali razgovaraj prvo. Pokusaj, potrudi se...lako je pribjeci najlaksoj opciji tj varati.
0
grunf
Perspektivni član
Perspektivni član
Reactions: 1052

Post Postao/la grunf »

Iskra je napisao/la: 04 jan 2022, 14:40
storm je napisao/la: 04 jan 2022, 07:30 Oko prevara.
Postoje ljudi, kojima je u genetskom kodu prevara, pa će prevariti bez obzira na dobar odnos, briznog partnera, pa ako hoćete i unatoč tome da im je partner sexy, poželjan, atraktivan... Naizgled nema razloga, no opet će. Možda ne stalno, možda zadugo ne, ali je samo pitanje vremena.
Postoje i oni, koji bi prema nekim mišljenjima i razlozima, opravdano tome pristupili (mada u tom slučaju se bolje razići) tipa da su zlostavljani, prevareni serijski, itd itd... Pa opet to ne učine nikad.
A postoji i treća skupina ljudi... Koji možda hoće, možda neće... Kako ih život bude vodio..

Pojasni mi ovu treću skupinu? Prilika cini lopova?
Kad bih Elmi Hodzic, sarmantnoj kustosici Istorijskog Muzeja BiH u Sarajevu(nekadasnji Muzej Revolucije) pokazao tek manji dio predmeta i antikviteta koje posjedujes, ona bi se postidila, muzej bi iznenada zatvorio svoja vrata za ostatak dana, a ti bi bio u velikom belaju. :D
0
Kako se pise "Ti si idiot"?
Ommadawn
Florida Man
Florida Man
Reactions: 17344

Post Postao/la Ommadawn »

MunDzi je napisao/la: 04 jan 2022, 23:24
Ommadawn je napisao/la: 04 jan 2022, 22:45 Alaše, šta sve čovjek neće na forumu pročitati, FB je mila majka.
Zasto?
Sta je to problematicno sto si procitao?

Vidim post od ovog grunfa je cenzurisan, a kako je na nekoj od prethodnih stranica napisao da su sadasnje zene seksualno poremecene i prikrivene prostitutke, ne bi iznedalilo da je opet imao slicne nagone umjetnickog izrazaja.

Steta pa nisam imala priliku procitati njegovu zadnju umjetnicku.
Sigurno je genijalna cim je cenzurisana. :oo
Ništa.
Forget about it.
0
Reci hodža - Džennet il’ Džehennem?
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Crvena Nit
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 2219

Post Postao/la Crvena Nit »

Iskra je napisao/la: 05 jan 2022, 06:23
MunDzi je napisao/la: 04 jan 2022, 22:16

Jasta ce.

O kakvom.laznom moralosanju pričaš? Nisi pratila sta sam.pisala, ja sam u potencijalnoj situaciji poput ove od Crvene, upravo i zagovarala takav pristup...reci mu / joj, iznosi problem, razgovaraj, pokusaj...ako uspijete popraviti super ako ne onda svako sebi i cao. Ali razgovaraj prvo. Pokusaj, potrudi se...lako je pribjeci najlaksoj opciji tj varati.
Realno, nisam sklona da se brak popravlja, to je forsiranje, takvim aljkavim popravkama mnogi brakovi prežive krize, jer je to dio bračne obaveze, ali potom se počnu dešavati prevare. Tad je takva opcija oboma "prečutno" prihvatljiva, jer nema više ljubomore i posesivnosti, jer nestala je erotska komponenta braka.
0
Max
PRObehar
PRObehar
Reactions: 23349

Post Postao/la Max »

Crvena Nit je napisao/la: 05 jan 2022, 08:31

Realno, nisam sklona da se brak popravlja, to je forsiranje, takvim aljkavim popravkama mnogi brakovi prežive krize, jer je to dio bračne obaveze, ali potom se počnu dešavati prevare. Tad je takva opcija oboma "prečutno" prihvatljiva, jer nema više ljubomore i posesivnosti, jer nestala je erotska komponenta braka.
ovakav stav tvoj crvena, ma koliko se trudio, ne mogu da razumijem.
to "prečutno prihvatljivo" nije opcija, tada je jedina opcija igranje razlaza.

Nisi sklona da se brak popravlja???
Pa ako je to tako, ti se ne trebaš ni udavati, moje stajalište je da se u brak ulazi sa svim svojim prednostima i nedostatcima, nedostatke braka praviti u prednosti. Itekako se vrijedi boriti za tako nešto.
2
2 slika
I say what I think, I think what I say
Crvena Nit
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 2219

Post Postao/la Crvena Nit »

Max je napisao/la: 05 jan 2022, 09:52

ovakav stav tvoj crvena, ma koliko se trudio, ne mogu da razumijem.
to "prečutno prihvatljivo" nije opcija, tada je jedina opcija igranje razlaza.

Nisi sklona da se brak popravlja???
Pa ako je to tako, ti se ne trebaš ni udavati, moje stajalište je da se u brak ulazi sa svim svojim prednostima i nedostatcima, nedostatke braka praviti u prednosti. Itekako se vrijedi boriti za tako nešto.
Ja ću i dalje raditi kako meni bude odgovaralo, potencijalni brak, ili ne, radim u skladu sa osobnim stavovima o vezama i braku, kao što i vi, koji me ne razumijete, radite upravo na svom braku onako kako vama odgovara. Svaki brak je različit.
0
radostan dan
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 6694

Post Postao/la radostan dan »

ja bih pitao ložite li se vi na svadbama?
preciznije, sa kakvim namjerama krećete u svatove?
ja ako ništa ne ispipam tokom veselja, u depresiji sam i strahu sve do sledećeg sudbonosnog DA.
3
2 slika 1 slika
Iskra
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Iskra »

Kad su oba partnera suglasna da saslušana jedno drugo dakle kad ima volje i želje za očuvanje odnosa onda nikakvo forsiranje nije u pitanju. Forsiranje je kad jedna strana insistira a druga ne želi.
Ali si me podsjetila na nesto sto je nas na medicinskom učio jedan veliki kirurg, otprilike ovako :

" djeco, desiti ce vam se da izgubite pacijenta. I plakat ćete za njim kao za najrodjenijim, njegovu smrt doživljavati ćete kao svoj vlastiti neuspjeh ono šta trebate i morate da uraditi ukoliko želite da i dalje budete ljakari jeste da date od sebe 110% da spasiti pacijenta. Ako u toj nakani ne uspijete, pomiriti se s tim ali, stanite pred ogledalo i kažete: dao sam.svoj maximum borio sam se , dao sam zadnji atom snage. Za uspjeh i pacijent treba da surađuje. "

E ja na taj način shvatam i svaki drugi odnos u zivotu, i brak i vezu i prijateljstvo...Bitno je dati sve od sebe da to uspije, njegovati partnerski odnos, ne dozvoljavati da se toliko pokvari da nema nazad . A ako se i desi da vise ne ide, onda je savjest mirna, učinila sam sve sta sam mogla, pa i više od toga. Ja sam.neko npr ko ne odustaje lahko ( eto ti @storm nek mi ne da lagati) , fajter sam po prirodi, čak i onda kad radim na svoju štetu ako smatram da vrijedi ja se borim.

DakleM, nije to tema emisije vec PREVARA NEMA OPRAVDANJA.

NEMA. :zbunj
2
2 slika
Iskra
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Iskra »

grunf je napisao/la: 05 jan 2022, 07:36
Iskra je napisao/la: 04 jan 2022, 14:40

Pojasni mi ovu treću skupinu? Prilika cini lopova?
Kad bih Elmi Hodzic, sarmantnoj kustosici Istorijskog Muzeja BiH u Sarajevu(nekadasnji Muzej Revolucije) pokazao tek manji dio predmeta i antikviteta koje posjedujes, ona bi se postidila, muzej bi iznenada zatvorio svoja vrata za ostatak dana, a ti bi bio u velikom belaju. :D
Otkud ti znaš šta on posjeduje, i sta sad hoces da dobijem nervni slom od razmišljanja. :D

I ko je ta Elma, u snu se ne snila? ! :smaja
0
Odgovori

Natrag na “Ljubav i veze”