Feminizam

Funkcioniranje društva, navike, kultura ophodjenja, pa i deviacije...
Odgovori
Heidi
Lemon Addict
Lemon Addict
Reactions: 27398

Re: Feminizam

Post Postao/la Heidi »

Ja sam imala stalkera zato ne znam sta bih napisala.

Da li smatram za nepravdom da neka zena svaki put ocekuje da muskarac po defaultu predje ulicu?
Pa nosena losim iskustvom, ne ocekujem nista od njega, ja licno poduzimam mjere.

Naucila da se borim, imam sprej, ali prije nego se dohvatim toga, prvo bih oslusnula oko sebe, presla ulicu ako je moguce i odem medju ljude ili potrazila barem svjetlost. Da vidim barem sta cu mu slomit prvo.
4
2 slika 1 slika 1 slika
Max
PRObehar
PRObehar
Reactions: 23349

Post Postao/la Max »

smijem se na poslednju rečenicu od @Heidi da ne bi bilo zabune,
a ovo s početka strašno, šteta što ne mogu dvije reakcije....
1
1 slika
I say what I think, I think what I say
ina
Valentajn Behar
Valentajn Behar
Reactions: 4589

Post Postao/la ina »

Ako su ljudi sa normalnim klikerima i jedno i drugo će učiniti neki gest da drugoj strani bude lagodnije..

Muškarac je inače fizički jači a Rambo u ženi slabo kad proradi u nekim datim situacijama..
1
1 slika
Neka ljubav caruje..
Desperado
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 1727

Post Postao/la Desperado »

ina je napisao/la: 14 sep 2021, 10:44
u seksualnom napastvovanju mi ucestvujemo u preko 95% slucajeva u odnosu na zene?
🤷

I sad bi da pričaš o nekoj stigmatizaciji muškarca..
Upored gore navedene činjenice..
Ali je u pitanju stigmatizacija, jer očekuješ da bi svaki muškarac tako trebao postupiti. Koliko muškaraca to zapravo radi? Mali broj i uglavnom manijaci. Ne bi se trebala baviti projekcijom vlastitog straha i nesigurnosti, već raditi na tome da otkloniš treninzima, nosanjem spreja itd. da bi se mogla zaštiti u slučaju da dođe do takve situacije.
0
ina
Valentajn Behar
Valentajn Behar

Post Postao/la ina »

MarlboroGold je napisao/la: 14 sep 2021, 11:28
ina je napisao/la: 14 sep 2021, 10:44

🤷

I sad bi da pričaš o nekoj stigmatizaciji muškarca..
Upored gore navedene činjenice..
Ali je u pitanju stigmatizacija, jer očekuješ da bi svaki muškarac tako trebao postupiti. Koliko muškaraca to zapravo radi? Mali broj i uglavnom manijaci. Ne bi se trebala baviti projekcijom vlastitog straha i nesigurnosti, već raditi na tome da otkloniš treninzima, nosanjem spreja itd. da bi se mogla zaštiti u slučaju da dođe do takve situacije.
Očekujem ono što sam napisala:
Tamam i da je žensko u pitanju ili bilo ko drugi..
A pogotovo.. ne sunjaj mi se iza leđa.
A pored poznatog postotka silovanih žena.. govoriti o stigmatizaciji muškarca mi je apsurdno..

I koliko god da se žensko pokuša zaštiti u tom slučaju, većinom je u nejacem položaju..
0
Neka ljubav caruje..
Desperado
Etablirani član
Etablirani član

Naravno da nije apsurdno, jer ko to želi da ga neko po defaultu svrstava u potencijalnog nasilnika i da od njega očekuje da pređe ulicu? To je glupost. Kad bi ljudi i u drugim segmentima pratili takvo rezonovanje bilo bi puno više mržnje, straha, nerazumijevanja i nepravde u svijetu.
0
ina
Valentajn Behar
Valentajn Behar

Post Postao/la ina »

A o čemu bi ti to razmišljao u mraku..
O cvjetićima i letiricima u polju?
Aha

Sama pojava mraka daje osjećaj nekompletne sigurnosti na ulici..

Kad bi ljudi posjedovali doista zdrava rezenovanja a po istim i postupali, ne bi ni bilo sličnih brojki silovanih žena...

A ti nastavi pričati o stigmatizaciji muškarca..
0
Neka ljubav caruje..
hani_jong_un
Pjur seks
Pjur seks
Reactions: 31200

Post Postao/la hani_jong_un »

Heidi je napisao/la: 14 sep 2021, 09:44
Max je napisao/la: 14 sep 2021, 09:41

kaže

došo mujo i veli fati

fatooo, kupio sam ti cafettina
veli fata, što će mi, ne boli me glava

eeeee tu te čekam
:ha
To vazi samo za bosanske muslimane :oo

Nego, je li grijeh ako ga odbije? :oo
Ebu Hurejra, radijallahu anhu, prenio nam je sljedeće Vjerovjesnikove, sallallahu alejhi ve sellem, riječi: “Kada muž pozove suprugu u postelju i ona odbije, meleki je proklinju sve dok ne osvane.
pa se vi zajebavajte
0
1811
Heidi
Lemon Addict
Lemon Addict
Reactions: 27398

Post Postao/la Heidi »

Hannibal je napisao/la: 14 sep 2021, 12:19
Heidi je napisao/la: 14 sep 2021, 09:44

To vazi samo za bosanske muslimane :oo

Nego, je li grijeh ako ga odbije? :oo
Ebu Hurejra, radijallahu anhu, prenio nam je sljedeće Vjerovjesnikove, sallallahu alejhi ve sellem, riječi: “Kada muž pozove suprugu u postelju i ona odbije, meleki je proklinju sve dok ne osvane.
pa se vi zajebavajte

Je l to opet neki tekst sa vehabijskog foruma, pa ces reci da si se salio?
Od ovolikih tema i zezancije, ti nasao da se zayebavas sa religijom?
2
2 slika
hani_jong_un
Pjur seks
Pjur seks
Reactions: 31200

Post Postao/la hani_jong_un »

Heidi je napisao/la: 14 sep 2021, 12:25
Hannibal je napisao/la: 14 sep 2021, 12:19

pa se vi zajebavajte

Je l to opet neki tekst sa vehabijskog foruma, pa ces reci da si se salio?
Od ovolikih tema i zezancije, ti nasao da se zayebavas sa religijom?
haha nije, ovo je ozbiljno, prenijeli buhari i muslim
0
1811
Desperado
Etablirani član
Etablirani član

ina je napisao/la: 14 sep 2021, 12:16 A o čemu bi ti to razmišljao u mraku..
Aha

Kad bi ljudi posjedovali doista zdrava rezenovanja a po istim i postupali, ne bi ni bilo sličnih brojki silovanih žena...

Pa ne očekujem da će se osoba skloniti na drugu stranu. Pregrmim i prođem ako se pojavi strah. S druge strane može biti veliki humanista koji ni muhu ne bi zgazio. Ti dalje rezonuj tako što se mene tiče. Svakako ne planiram ulaziti dalje u ubjeđivanja.

Uostalom seksualno napastvovanje i silovanje nikad neće biti iskorijenjeni, ali mogu biti suzbijeni zavisno od uređenja društva. Isto i za ostale kriminalne radnje. The world is a cruel place... tako je jbg.
0
ina
Valentajn Behar
Valentajn Behar

Post Postao/la ina »

MarlboroGold je napisao/la: 14 sep 2021, 12:29
ina je napisao/la: 14 sep 2021, 12:16 A o čemu bi ti to razmišljao u mraku..
Aha

Pa ne očekujem da će se osoba skloniti na drugu stranu. Pregrmim i prođem ako se pojavi strah. S druge strane može biti veliki humanista koji ni muhu ne bi zgazio. Ti dalje rezonuj tako što se mene tiče. Svakako ne planiram ulaziti dalje u ubjeđivanja.

Uostalom seksualno napastvovanje i silovanje nikad neće biti iskorijenjeni, ali mogu biti suzbijeni zavisno od uređenja društva. Isto i za ostale kriminalne radnje. The world is a cruel place... tako je jbg.
Podatci svoje govore.. o kakvom ubjedivanju uopšte govoriš..
31,5% starijih od 16 do 70 godina (6 milijuna 788 tisuća) pretrpjelo je tijekom života neki oblik fizičkog ili seksualnog nasilja: 20,2% (4 milijuna 353 tisuće) pretrpjelo je fizičko nasilje, 21% (4 milijuna 520 tisuća) seksualno nasilje , 5,4% (1 milijun 157 tisuća) najtežih oblika seksualnog nasilja poput silovanja (652 tisuće) i pokušaja silovanja (746 tisuća).
🤷

Dosta toga može biti suzbijeno zavisno od uređenja društva a i individualnih razmišljanja.. A kao što vidimo gore u brojkama..
I nije.. I koliko je situacija koje uopšte nisu ni prijavljene iz straha i raznih motiva povrijeđene psihe i tijela..
0
Neka ljubav caruje..
Desperado
Etablirani član
Etablirani član

Objasnih ti na primjeru afroamerikanca koliko je to pogrešno rezonovanje u drugačijem primjeru baziran na istoj osnovi - bez obzira na statistiku. To očekivanje nije ništa drugo nego stigmatizacija. Ok je i da osoba sama od sebe tako postupi (što je vjerujem izuzetno rijetko) i da ode tamo na drugu stranu, ali očekivati od svake random osobe da isto postupa je glupost. Tu već zalazimo u vlastite probleme, nesigurnost, anksioznost, uvjerenja, komplekse itd. kad ljudi vrše projekciju toga na ostale.

Znači ja svaki put kad kraj mene prođe neki Rom u BiH, a koji su skloni kriminalu mnogo više nego ostali, trebam smatrati da bi on trebao preći ulicu jer ugrožava neki moj safe space i postoji potencijalni napad na mene? Ili ako prolazi migrant da očekujem da on treba preći jer je najveći broj ovih migranata pripadalo ISIL-u?

Počinjemo se vrtiti u krug... ne bih dalje. Znam koliko možeš biti tvrdoglava još od diskusija na drugom forumu.
0
ina
Valentajn Behar
Valentajn Behar

Post Postao/la ina »

Od ličnih stavova ne odustajem.. i inače ih i argumentiram.. A ti to možeš nazvati kako hoćeš.
Zaboli me džep. Da ne kažem stražnjica.

Govoriti o stigmatizaciji muškarca je glupost pored ovakvih brojki i dešavanja..

A ako ćemo baš i o starim uspomenama.. Ne jednom mi se učinilo da si gotov pa opsjednut feministkinjama pa to većinom i ispliva na površinu..
0
Neka ljubav caruje..
Desperado
Etablirani član
Etablirani član

Da sam opsjednut ovdje bih visio svaki dan na ovoj temi. Ne volim određene moderne tokove koji su zasnovani na radikalnom feminizmu i društvima gdje je postao samom sebi svrha, a što pokušavaju gurati kao mainstream - slično i u vezi ostalih politika identiteta. Tamo gdje toga nema apsolutno nemam problem sa feminizmima i smatram da su potrebni.
0
Polaris
PRO behar
PRO behar
Reactions: 17514

Post Postao/la Polaris »

Kazu stavi muskarca u sobu punu zena, on je u raju. Stavi zenu u sobu punu muskaraca, ona je u paklu.
1
1 slika
Max
PRObehar
PRObehar
Reactions: 23349

Post Postao/la Max »

Polaris je napisao/la: 14 sep 2021, 14:30 Kazu stavi muskarca u sobu punu zena, on je u raju. Stavi zenu u sobu punu muskaraca, ona je u paklu.
Pa sa muškog stajališta ne mogu se nikako složiti sa prvom rečenicom, bježim glavom bez obzira iz te prostorije
:keke
0
I say what I think, I think what I say
Odgovori

Natrag na “Društvo”