Hoću da kažem! (2020. - 2025.)

Truć, trač, bla, bla...
Bella_
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 8342

Re: Hoću da kažem!

Post Postao/la Bella_ »

Lana je napisao/la: ↑15 apr 2022, 17:45
Bella_ je napisao/la: ↑15 apr 2022, 15:44 ajme zadnji put pisano u 12.57 :hm :face
A gdje si ti? :stid :ljubi
e’o me :ljubi
gdje si ti, kako si?
0
"Kimsenin fark edemeyeceği detayları görmeyi çok severim."
storm
Administrator
Reactions: 38095

Post Postao/la storm »

Bella_ je napisao/la: ↑17 apr 2022, 07:47 morgensabah i tebi :cao
O i tebi, djes, kakos :D
0
Mrachni
Mrachno
Reactions: 1277

Post Postao/la Mrachni »

Jutro 😁
1
1 slika
You know who is coming for you, you've always known.
WhiskeyPete
Sleepless FM
Sleepless FM
Reactions: 10778

Post Postao/la WhiskeyPete »

Russki je napisao/la: ↑17 apr 2022, 01:02
SmokingMan je napisao/la: ↑17 apr 2022, 00:25 Ja sam počeo ozbiljno smatrati kako su mediji postali zarobljenici stranih lobističkih ogranizacija, koje ubrizgavaju novac u državne mainstream medije. Skoro da u svijetu i ne postoje neovisni mediji, osim nepopularnog nepristrasnog mišljenja, kojeg morate tražiti negdje drugo, ako hoćete da saznate nešto o stvarnim uzrocima. Ne kažem da i nepopularno mišljenje nije u službi odbrane određenih režima, ali se može lahko prepoznati razlika između kvalitetne i nepristrane političke analize i one analize koja konstatno naglašava krivicu, bez pomne, dublje analize iz istorijskog i geopolitičkog konteksta. Ovim želim da se ogradim od tzv. neovisnih YT medija kao što Balkan Info, koja predstavlja poligon za neumjesna mišljenja i krajnje neozbiljam, diletantski diskurs.
Brt ba, to je dokazano prije 1009 godina, da se kroz medije kreira javno mnijenje. Zar o tome danas treba diskutovati ?

Ne ograđuj se ništa, dobre si primjere naveo. Ja bih samo dodao da podržavam slobodne platforme poput BI samo zbog toga što se može pričati šta želiš, a da ti Faktograf i Istinomjer (koja smijurija) ne mogu ništa.
Recimo ja slušam predavanja politiloga sa Čikaškog Univerziteta, J. Meisheimera, tu ima još veoma interesatnih profesora sa veoma kritičkim stavovima prema zapadnoj hegemoniji, odnosa između svjetskih sila, stava prema ratu /agresiji u Ukrajini, svi redom, sa američkih Univerziteta, kao što su F. Fukuyama, J,Cohen (R.I.P), S Kotkin. Teme o kojima polemišu su dobro tempirane, iscrpne, ali i pilagođene običnom svijetu kako se ne bi izgubila kontekstualzacija. Doduše, da bi iole namirisao smisao realizma u geopolitici i međunarodnim odnosima moraše se baš angažovati oko praćenja predavanja, što je onako dosta frustrirajuće, jer znaju trajati i do sat i po, budući da su jako bitni istorijski segmenti koje treba pažljivo povezati u jednu smislenu cijelinu. Vjerovatno još važnija stvar zbog koje sam osjetio golemo olakšanje je ostavljanje emocija po strani kada se diskutuje o ozbiljnjim temama, gdje se čitavom procesu analize mora pristupiti "hladne glave". To nije nešto što sam lično mogao uočiti kada je posrijedi panel diskusija na nekim od javnih TV emitera, što lokalnih, što globalnih. I često se ide iz jedne krajnosti u drugu, uglavnom se završavajući sa deciznim označavanjem žrtve i krivca, gdsje uglavnom ostane neispunjena jedna velika praznina, u čijem vakumu uglavnom lete bezgrbojni upitnici raznih veličina. Isto tako ne tvrdim da su mišljena meni omiljenih predavača aposlutustička i da ne treba revidirati neke tačke koje ohuhvataju određene teme, ali način na koji pristupaju diskusijama je veoma određen, izravan, kritički.
0
“I don't like 'em putting chemicals in the water that turn the freakin' frogs gay!”
smajlic
Administrator
Reactions: 50084

Post Postao/la smajlic »

dobro jutroooo :ljub
4
4 slika
Zivot se desava sada, a ravan stomak nam ne treba da ga zivimo. :sret
smajlic
Administrator

Post Postao/la smajlic »

probala sam lindju sa cokoladom i navukla sam se
svaku noc poslije iftara...
nista smrsala nisam :valja
5
2 slika 1 slika 1 slika 1 slika
Lana
PRO behar
PRO behar
Reactions: 25410

Post Postao/la Lana »

Vece :cao
1
1 slika
Moraš da istreniraš svoj um da bude jači od tvojih osjećanja,ili ćeš izgubiti samog sebe.
exliberal
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 6871

Post Postao/la exliberal »

Treci put dolazi da ga hranim, rastjerao sve vjeverice ovako malecki...prgav bas 😇
20220417_155324.jpg
3
3 slika
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
storm
Administrator

Post Postao/la storm »

SmokingMan je napisao/la: ↑17 apr 2022, 09:42
Russki je napisao/la: ↑17 apr 2022, 01:02

Brt ba, to je dokazano prije 1009 godina, da se kroz medije kreira javno mnijenje. Zar o tome danas treba diskutovati ?

Ne ograđuj se ništa, dobre si primjere naveo. Ja bih samo dodao da podržavam slobodne platforme poput BI samo zbog toga što se može pričati šta želiš, a da ti Faktograf i Istinomjer (koja smijurija) ne mogu ništa.
Recimo ja slušam predavanja politiloga sa Čikaškog Univerziteta, J. Meisheimera, tu ima još veoma interesatnih profesora sa veoma kritičkim stavovima prema zapadnoj hegemoniji, odnosa između svjetskih sila, stava prema ratu /agresiji u Ukrajini, svi redom, sa američkih Univerziteta, kao što su F. Fukuyama, J,Cohen (R.I.P), S Kotkin. Teme o kojima polemišu su dobro tempirane, iscrpne, ali i pilagođene običnom svijetu kako se ne bi izgubila kontekstualzacija. Doduše, da bi iole namirisao smisao realizma u geopolitici i međunarodnim odnosima moraše se baš angažovati oko praćenja predavanja, što je onako dosta frustrirajuće, jer znaju trajati i do sat i po, budući da su jako bitni istorijski segmenti koje treba pažljivo povezati u jednu smislenu cijelinu. Vjerovatno još važnija stvar zbog koje sam osjetio golemo olakšanje je ostavljanje emocija po strani kada se diskutuje o ozbiljnjim temama, gdje se čitavom procesu analize mora pristupiti "hladne glave". To nije nešto što sam lično mogao uočiti kada je posrijedi panel diskusija na nekim od javnih TV emitera, što lokalnih, što globalnih. I često se ide iz jedne krajnosti u drugu, uglavnom se završavajući sa deciznim označavanjem žrtve i krivca, gdsje uglavnom ostane neispunjena jedna velika praznina, u čijem vakumu uglavnom lete bezgrbojni upitnici raznih veličina. Isto tako ne tvrdim da su mišljena meni omiljenih predavača aposlutustička i da ne treba revidirati neke tačke koje ohuhvataju određene teme, ali način na koji pristupaju diskusijama je veoma određen, izravan, kritički.
Kritika društva i političkih zbivanja, jedan je od temeljnih načela demokracije. I sa tim je sve u redu.
Nitko ne tvrdi, osim nekolicine, da je zapadna, kako kažeš hegemonija idealna...
Ali od ponuđenih alternativa, mislim da ne postoji bolja.
Jednako je sa društvenim uredjenjima.
Šta stoji nasuprot tzv zap hegemonije?
Kina, sj korea, rusija, iran, Bjelorusija...
Ugodna mjesta za život?
Zapad je okrutan u pravljenju profita, sve se svede na to... Ali nabrojani ostatak, samo je okrutan, a profit dostupan nekolicini...
Netko je napisao nedavno...
Devet od deset najbogatijih amera, su privrednici, koji su poslovanjem stekli kapital...
Devet od deset najbogatijih Rusa su režimski ljudi...
To je sve.
Ali pustimo najbogatije. Kako živi običan čovjek u obje alternative?
Zapad napada resurse siromašnih.
Točno.
No, ne čini li to i istočna alternativa?
Kina i Rusija haraju po africi... Trenutačno daleko više nego ameri.
Nisam još pročitao zabrinutost, šta čini ruska federacija u centralno afričkoj republici... Wagner grupa doslovno vodi državu iz sjene, u pitanju su rudnici dijamanta..
Kina je infrastrukturno zadužila mnoge zemlje u africi u ropstvo, iz kojeg se neće nikad izvući...
Tako da su ta "ponašanja" u pet deka, ali rezultati nešto drukčiji po društvo...
I na kraju... Hladne glave?
U ovako svirepim napadima, poput ruskog na Ukrajinu, ne može se biti hladne glave...
0
storm
Administrator

Post Postao/la storm »

Morgensabah :oo
2
2 slika
smajlic
Administrator

Post Postao/la smajlic »

dobar dan :keke

nikad nisam napisala dobar dan
ovo mi je mescini prvi put :valja
1
1 slika
Lana
PRO behar
PRO behar

Post Postao/la Lana »

smajlic je napisao/la: ↑18 apr 2022, 15:38 dobar dan :keke

Za sve postoji prvi put :haya :srce

Opet Lana sama :face
1
1 slika
Moraš da istreniraš svoj um da bude jači od tvojih osjećanja,ili ćeš izgubiti samog sebe.
smajlic
Administrator

Post Postao/la smajlic »

Lana je napisao/la: ↑18 apr 2022, 20:53
smajlic je napisao/la: ↑18 apr 2022, 15:38 dobar dan :keke

i ja sam uvijek sama :smoto
1
1 slika
Lana
PRO behar
PRO behar

Post Postao/la Lana »

smajlic je napisao/la: ↑18 apr 2022, 21:22
Lana je napisao/la: ↑18 apr 2022, 20:53

i ja sam uvijek sama :smoto
Evo sad nisi ni ti a ni ja :sret
1
1 slika
storm
Administrator

Post Postao/la storm »

Sa cigaretom nikad nisi sam :east2
2
2 slika
exliberal
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 6871