Hoću da kažem! (2020. - 2025.)
- vjesticanametli
- PRObehar

- Reactions: 13978
- Crvena Nit
- Etablirani član

- Reactions: 2219
Re: Hoću da kažem!
Da li neko - osim zbunjenog Hannibala koji nista nije skont'o, vjeruje da su Severina, Crvena Nit i SmokingMan ikada bili zaljubljeni u zivotu?SmokingMan je napisao/la: ↑23 okt 2022, 16:37Imao sam namjeru da napišem baš opširan komentar, nikako mi se nije dalo, a drugi razlog je da niko to i ne bi ni čitao. Ovo ispod je samo neka 1/20 od sveobuhvatnog opisa....Crvena Nit je napisao/la: ↑23 okt 2022, 12:00
Tvoje riječi:”Sve sam ubijeđeniji da mi ni zbog djevojke život ne bi bio ništa bogatiji, iako sigurno zanimljiviji. Želim da naglasim da mi sreća ne bi došla tim putem."
Da li sam dobro razumjela, ti si ipak sebe uvjerio da život sa djevojkom ni ne bi bio usrećio jer te isti ne bi obogatio!? Iskreno, ovakav stav mi je teško razumjeti.
Jednostavno, ne bi me dotična osoba učinila sretnijom, a ako bi ona sama po sebi bila nosilac sreće koja mi samo subjektivno nedostaje, onda bi se mogla smatrati predmetom želje. Što u određenim okolnostima može prerasti u nešto oko čega se posesivnost razvija, a posljedično u nepodnošljivi odnos pun netolareancije i napetosti, mada ljubav zahtjeva opuštenost, spontanost i odsustvo strepnje od onoga što će se, po pitanju odnosa dvaju bliskih osoba, desiti u budućnosti.
Izvorište zadovoljstva bi normativno trebalo da egzistira u samom čovjeku, kao putokaz smislu nejgovog življenja i da ostvaranje zadovoljstva ne leži u onome što vidimo kao naslijedni društveni pattern. Po kojem iz generacije u generaciju čovjek stvara model idealnog načina življenja i dostizanja što je moguće većeg broja užitaka. Smatrajući ih pri tome okolnostima koji vode do onoga što je njegovim čulima prepoznatljivo kao dobar osjećaj, krunisam euforijom, uslovljenom stalnim stimulisanjem iz njegove neposredne okoline, bilo da su to materijalne stvari ili ljudski nagoni.
0
Kako se pise "Ti si idiot"?
- hani_jong_un
- Pjur seks

- Reactions: 31150
- hani_jong_un
- Pjur seks

yebem ti takvu drzavu kad ne mogu da razmaknu par oblaka da ugrije kako treba jos koji dan
2
2
1811
- hani_jong_un
- Pjur seks

- radostan dan
- Etablirani član

- Reactions: 6694
Ušo Sokrates u te...SmokingMan je napisao/la: ↑23 okt 2022, 16:37Imao sam namjeru da napišem baš opširan komentar, nikako mi se nije dalo, a drugi razlog je da niko to i ne bi ni čitao. Ovo ispod je samo neka 1/20 od sveobuhvatnog opisa....Crvena Nit je napisao/la: ↑23 okt 2022, 12:00
Tvoje riječi:”Sve sam ubijeđeniji da mi ni zbog djevojke život ne bi bio ništa bogatiji, iako sigurno zanimljiviji. Želim da naglasim da mi sreća ne bi došla tim putem."
Da li sam dobro razumjela, ti si ipak sebe uvjerio da život sa djevojkom ni ne bi bio usrećio jer te isti ne bi obogatio!? Iskreno, ovakav stav mi je teško razumjeti.
Jednostavno, ne bi me dotična osoba učinila sretnijom, a ako bi ona sama po sebi bila nosilac sreće koja mi samo subjektivno nedostaje, onda bi se mogla smatrati predmetom želje. Što u određenim okolnostima može prerasti u nešto oko čega se posesivnost razvija, a posljedično u nepodnošljivi odnos pun netolareancije i napetosti, mada ljubav zahtjeva opuštenost, spontanost i odsustvo strepnje od onoga što će se, po pitanju odnosa dvaju bliskih osoba, desiti u budućnosti.
Izvorište zadovoljstva bi normativno trebalo da egzistira u samom čovjeku, kao putokaz smislu nejgovog življenja i da ostvaranje zadovoljstva ne leži u onome što vidimo kao naslijedni društveni pattern. Po kojem iz generacije u generaciju čovjek stvara model idealnog načina življenja i dostizanja što je moguće većeg broja užitaka. Smatrajući ih pri tome okolnostima koji vode do onoga što je njegovim čulima prepoznatljivo kao dobar osjećaj, krunisam euforijom, uslovljenom stalnim stimulisanjem iz njegove neposredne okoline, bilo da su to materijalne stvari ili ljudski nagoni.
3
2
1
1
- medvjed23
- Administrator
- Reactions: 9750
- Kontakt:
- Crvena Nit
- Etablirani član

- Reactions: 2219
Sarajevu treba cist zrak, a grad je divan.
Dođem u Rijeku, gdje zbog obicne kise se desava redovno poplava, grad mi se nije dopa, a sa ovom kisom je moja averzija prema gradu danas kulminirala. Doslovno vodoskoci iz sahtova, a cipele susim sa novinskim papirom.
https://riportal.net.hr/rijeka/obilna-k ... te/347925/
Jedva cekam da se torpediram odavde.
1
1
Danas bi trebalo biti 32 stepena
U ponedjeljak bilo fino suncano, naver oluja, u utorak kisa bila, pljusak.. nikako da se zareda sunce da bude, nego malo sunca eto odmah kisa...
U ponedjeljak bilo fino suncano, naver oluja, u utorak kisa bila, pljusak.. nikako da se zareda sunce da bude, nego malo sunca eto odmah kisa...
0
- neodoljivi
- Moderator

- Reactions: 3933
Pazi da te to iz šahta ne pukne po guzici. Inače ne znam zašto bi bježala i bila torpedirana, neka i tebe malo u belaju, trpi trpi.Crvena Nit je napisao/la: ↑25 okt 2022, 17:43Sarajevu treba cist zrak, a grad je divan.
Dođem u Rijeku, gdje zbog obicne kise se desava redovno poplava, grad mi se nije dopa, a sa ovom kisom je moja averzija prema gradu danas kulminirala. Doslovno vodoskoci iz sahtova, a cipele susim sa novinskim papirom.
https://riportal.net.hr/rijeka/obilna-k ... te/347925/
Jedva cekam da se torpediram odavde.
0
- Russki
- prince of idiotism

- Reactions: 25332
jesam se najo košćana malo je reć
znatel šta su košćani?
znatel šta su košćani?
0
abysmal depths are flooded