Hoću da kažem! (2020. - 2025.)

Truć, trač, bla, bla...
storm
Administrator
Reactions: 38023

Re: Hoću da kažem!

Post Postao/la storm »

Morgensabah :oo
0
vjesticanametli
PRObehar
PRObehar
Reactions: 13978

Post Postao/la vjesticanametli »

olaaaa jebem ti zivot moradoh ustat 😂
0
Crvena Nit
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 2219

Post Postao/la Crvena Nit »

Jutrek narode, danas je 1/3 pomračenje Sunca. :keke
0
grunf
Perspektivni član
Perspektivni član
Reactions: 1052

Post Postao/la grunf »

SmokingMan je napisao/la: 23 okt 2022, 16:37
Crvena Nit je napisao/la: 23 okt 2022, 12:00

Tvoje riječi:”Sve sam ubijeđeniji da mi ni zbog djevojke život ne bi bio ništa bogatiji, iako sigurno zanimljiviji. Želim da naglasim da mi sreća ne bi došla tim putem."

Da li sam dobro razumjela, ti si ipak sebe uvjerio da život sa djevojkom ni ne bi bio usrećio jer te isti ne bi obogatio!? Iskreno, ovakav stav mi je teško razumjeti.
Imao sam namjeru da napišem baš opširan komentar, nikako mi se nije dalo, a drugi razlog je da niko to i ne bi ni čitao. Ovo ispod je samo neka 1/20 od sveobuhvatnog opisa....

Jednostavno, ne bi me dotična osoba učinila sretnijom, a ako bi ona sama po sebi bila nosilac sreće koja mi samo subjektivno nedostaje, onda bi se mogla smatrati predmetom želje. Što u određenim okolnostima može prerasti u nešto oko čega se posesivnost razvija, a posljedično u nepodnošljivi odnos pun netolareancije i napetosti, mada ljubav zahtjeva opuštenost, spontanost i odsustvo strepnje od onoga što će se, po pitanju odnosa dvaju bliskih osoba, desiti u budućnosti.

Izvorište zadovoljstva bi normativno trebalo da egzistira u samom čovjeku, kao putokaz smislu nejgovog življenja i da ostvaranje zadovoljstva ne leži u onome što vidimo kao naslijedni društveni pattern. Po kojem iz generacije u generaciju čovjek stvara model idealnog načina življenja i dostizanja što je moguće većeg broja užitaka. Smatrajući ih pri tome okolnostima koji vode do onoga što je njegovim čulima prepoznatljivo kao dobar osjećaj, krunisam euforijom, uslovljenom stalnim stimulisanjem iz njegove neposredne okoline, bilo da su to materijalne stvari ili ljudski nagoni.
Da li neko - osim zbunjenog Hannibala koji nista nije skont'o, vjeruje da su Severina, Crvena Nit i SmokingMan ikada bili zaljubljeni u zivotu?
0
Kako se pise "Ti si idiot"?
Russki
prince of idiotism
prince of idiotism
Reactions: 25332

Post Postao/la Russki »

o5 sam se zaljubio
3
2 slika 1 slika
abysmal depths are flooded
Russki
prince of idiotism
prince of idiotism

Post Postao/la Russki »

dobar dan sta ima

pozz za Dukija Bugarina
1
1 slika
hani_jong_un
Pjur seks
Pjur seks
Reactions: 31150

Post Postao/la hani_jong_un »

Crvena Nit je napisao/la: 25 okt 2022, 08:49 Jutrek narode, danas je 1/3 pomračenje Sunca. :keke
i odma zahladnilo ☹️
0
1811
hani_jong_un
Pjur seks
Pjur seks

yebem ti takvu drzavu kad ne mogu da razmaknu par oblaka da ugrije kako treba jos koji dan
2
2 slika
1811
hani_jong_un
Pjur seks
Pjur seks

o yebem ti alija majku
2
1 slika 1 slika
1811
radostan dan
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 6694

Post Postao/la radostan dan »

SmokingMan je napisao/la: 23 okt 2022, 16:37
Crvena Nit je napisao/la: 23 okt 2022, 12:00

Tvoje riječi:”Sve sam ubijeđeniji da mi ni zbog djevojke život ne bi bio ništa bogatiji, iako sigurno zanimljiviji. Želim da naglasim da mi sreća ne bi došla tim putem."

Da li sam dobro razumjela, ti si ipak sebe uvjerio da život sa djevojkom ni ne bi bio usrećio jer te isti ne bi obogatio!? Iskreno, ovakav stav mi je teško razumjeti.
Imao sam namjeru da napišem baš opširan komentar, nikako mi se nije dalo, a drugi razlog je da niko to i ne bi ni čitao. Ovo ispod je samo neka 1/20 od sveobuhvatnog opisa....

Jednostavno, ne bi me dotična osoba učinila sretnijom, a ako bi ona sama po sebi bila nosilac sreće koja mi samo subjektivno nedostaje, onda bi se mogla smatrati predmetom želje. Što u određenim okolnostima može prerasti u nešto oko čega se posesivnost razvija, a posljedično u nepodnošljivi odnos pun netolareancije i napetosti, mada ljubav zahtjeva opuštenost, spontanost i odsustvo strepnje od onoga što će se, po pitanju odnosa dvaju bliskih osoba, desiti u budućnosti.

Izvorište zadovoljstva bi normativno trebalo da egzistira u samom čovjeku, kao putokaz smislu nejgovog življenja i da ostvaranje zadovoljstva ne leži u onome što vidimo kao naslijedni društveni pattern. Po kojem iz generacije u generaciju čovjek stvara model idealnog načina življenja i dostizanja što je moguće većeg broja užitaka. Smatrajući ih pri tome okolnostima koji vode do onoga što je njegovim čulima prepoznatljivo kao dobar osjećaj, krunisam euforijom, uslovljenom stalnim stimulisanjem iz njegove neposredne okoline, bilo da su to materijalne stvari ili ljudski nagoni.
Ušo Sokrates u te...
3
2 slika 1 slika
medvjed23
Administrator
Reactions: 9744
Kontakt:

Post Postao/la medvjed23 »

Hannibal je napisao/la: 25 okt 2022, 14:54 yebem ti takvu drzavu kad ne mogu da razmaknu par oblaka da ugrije kako treba jos koji dan
Stvarno su bezobrazni.

Dobar dan, dobru deceniju, dobar život.
2
1 slika 1 slika
Crvena Nit
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 2219

Post Postao/la Crvena Nit »

Hannibal je napisao/la: 25 okt 2022, 14:54 yebem ti takvu drzavu kad ne mogu da razmaknu par oblaka da ugrije kako treba jos koji dan
Sarajevu treba cist zrak, a grad je divan.

Dođem u Rijeku, gdje zbog obicne kise se desava redovno poplava, grad mi se nije dopa, a sa ovom kisom je moja averzija prema gradu danas kulminirala. Doslovno vodoskoci iz sahtova, a cipele susim sa novinskim papirom.

https://riportal.net.hr/rijeka/obilna-k ... te/347925/

Jedva cekam da se torpediram odavde.
1
1 slika
Russki
prince of idiotism
prince of idiotism

Post Postao/la Russki »

Hannibal je napisao/la: 25 okt 2022, 14:54 o yebem ti alija majku
hah znam kako ti je brt ja sam vazdan prelajo od muke
1
1 slika
Polaris
PRO behar
PRO behar
Reactions: 17159

Post Postao/la Polaris »

Danas bi trebalo biti 32 stepena
U ponedjeljak bilo fino suncano, naver oluja, u utorak kisa bila, pljusak.. nikako da se zareda sunce da bude, nego malo sunca eto odmah kisa...
0
neodoljivi
Moderator
Moderator
Reactions: 3933

Post Postao/la neodoljivi »

Crvena Nit je napisao/la: 25 okt 2022, 17:43
Sarajevu treba cist zrak, a grad je divan.

Dođem u Rijeku, gdje zbog obicne kise se desava redovno poplava, grad mi se nije dopa, a sa ovom kisom je moja averzija prema gradu danas kulminirala. Doslovno vodoskoci iz sahtova, a cipele susim sa novinskim papirom.

https://riportal.net.hr/rijeka/obilna-k ... te/347925/

Jedva cekam da se torpediram odavde.
Pazi da te to iz šahta ne pukne po guzici. Inače ne znam zašto bi bježala i bila torpedirana, neka i tebe malo u belaju, trpi trpi.
0
Russki
prince of idiotism
prince of idiotism

Post Postao/la Russki »

jesam se najo košćana malo je reć

znatel šta su košćani?
0
medvjed23