I javljaj se, kukaj ovdje slobodno, zali se... tako sam i ja
Tjesicemo te
I javljaj se, kukaj ovdje slobodno, zali se... tako sam i ja
Ne znam koliko poznaješ mentalitet prosječnih Srba, ali ja ću ti otvoreno reći da si profulala “CEO fudbal” što bi oni rekli.Crvena Nit je napisao/la: ↑26 mar 2021, 13:29Srbija (gore sam ranije postavila link} ima 6,9 mil. stanovnika, a prijavilo se 1,5 mil., a primilo 1,3 mil. Što je sa ostalim prijavljenim licima, još nisu primili, ili su se predomislili! Tko garantira za drugu dozu AZ, za juni mjesec, stranim državljanima?
Danas su stigle prve vakcine u BiH.
Nekim zenama mozes dati Houpov dijamant, kukace kako je tezak.

A šta ćeš. Možda nedovoljno obrazovane po zahtjevnim i očekivajućim standardima. Možda nezahvalnice. A možda ne žele da uživaju samo u materijalnoj i serviranoj ljepoti. Priči ili bajkama.
Tako je, ali bez da ikoga osuđujemoina je napisao/la: ↑26 mar 2021, 14:12Hronicno bolesni imaju čitav jedan proces praćenja..Nice try je napisao/la: ↑26 mar 2021, 13:53
Neko ko ima hronično oboljenje ili se jednostavno boji zaraze virusom i sposobnosti svog organizma da se odupre je vjerovatno s radošću otputovao za Beograd.
Nije Beograd preko svijeta, s minimalno sredstava se može otići i vakcinisati.
A ovdje kod nas čekati...Bože moj, do kraja godine su najoptimističnije prognoze.
Neki od istih ne mogu ni primirisati vakcinaciji..
Poznajem osobe u visoko rizičnim grupama..
Poznajem i one koje je strah vakcinisati se.. a i ne..
One koji su se vakcinisali bez posljedica a i onih koji su imali poteškoća.
Ko hoće Vučićeve vakcine neka ide..![]()
Bosanci i Hercegovci nisu jedini koji se vakcinišu protiv koronavirusa u Srbiji. To čine i stanovnici drugih država bivše Jugoslavije, a među kojima je i Hrvatska.
Web izdanje lista "Glas Istre" je izvještavalo o mladiću iz Pule koji se prijavio za vakcinisanje ne želeći čekati na vakcinisanje u matičnoj državi.
Prijavio se za vakcinisanje stranaca u Novom Sadu i sljedećih 25 dana nije dobio odgovor. To se desilo 25. dan od prijave kada mu je poručeno da se može vakcinisati već sutra. Dakle, čekao je manje od mjesec dana, dok se u Hrvatskoj znatno duže čeka.
U odgovoru mu je naveden tačan termin i mjesto vakcinisanja. Međutim, odustao je od toga jer se nije mogao organizovati za odlazak u Srbiju u kratkom vremenu. Kako je kazao za spomenuti list, morao je navesti lične podatke, a mogao je izabrati lokaciju vakcinisanja i izabrati kojom će se vakcinom vakcinisati.
Kako prenose regionalni mediji, u Srbiji se vakcinišu Crnogorci i Makedonci.
Podsjećamo, da je sve više građana Bosne i Hercegovine koji su se vakcinisali u ovoj susjednoj zemlji. Zbog toga su danas zabilježene velike gužve na granici između Bosne i Hercegovine i Srbije.
To je posljedica neuspjeha Bosne i Hercegovine u nabavci vakcina. Slična ili malo bolja situacija po ovom pitanju je i u drugim državama. S druge strane, Srbija je među vodećim zemljama svijeta po broju vakcinisanih.
Ja evo gledam.na tv, ima.i slovenacaSarajka je napisao/la: ↑27 mar 2021, 20:42Bosanci i Hercegovci nisu jedini koji se vakcinišu protiv koronavirusa u Srbiji. To čine i stanovnici drugih država bivše Jugoslavije, a među kojima je i Hrvatska.
Web izdanje lista "Glas Istre" je izvještavalo o mladiću iz Pule koji se prijavio za vakcinisanje ne želeći čekati na vakcinisanje u matičnoj državi.
Prijavio se za vakcinisanje stranaca u Novom Sadu i sljedećih 25 dana nije dobio odgovor. To se desilo 25. dan od prijave kada mu je poručeno da se može vakcinisati već sutra. Dakle, čekao je manje od mjesec dana, dok se u Hrvatskoj znatno duže čeka.
U odgovoru mu je naveden tačan termin i mjesto vakcinisanja. Međutim, odustao je od toga jer se nije mogao organizovati za odlazak u Srbiju u kratkom vremenu. Kako je kazao za spomenuti list, morao je navesti lične podatke, a mogao je izabrati lokaciju vakcinisanja i izabrati kojom će se vakcinom vakcinisati.
Kako prenose regionalni mediji, u Srbiji se vakcinišu Crnogorci i Makedonci.
Podsjećamo, da je sve više građana Bosne i Hercegovine koji su se vakcinisali u ovoj susjednoj zemlji. Zbog toga su danas zabilježene velike gužve na granici između Bosne i Hercegovine i Srbije.
To je posljedica neuspjeha Bosne i Hercegovine u nabavci vakcina. Slična ili malo bolja situacija po ovom pitanju je i u drugim državama. S druge strane, Srbija je među vodećim zemljama svijeta po broju vakcinisanih.
1
A i ti neki su se vakcibisali, samo u tajnosti. Neka radi sta ko hoce , sta je koga briga uopce
Svi smo skloni osuđivanju.. Koliko toliko.. pa nisam ni ja, ni ti a ni bilo ko drugi izuzetak. Zavisi samo u kojoj mjeri, na kakav način i uvezi čega.Nice try je napisao/la: ↑27 mar 2021, 17:02Tako je, ali bez da ikoga osuđujemoina je napisao/la: ↑26 mar 2021, 14:12
Hronicno bolesni imaju čitav jedan proces praćenja..
Neki od istih ne mogu ni primirisati vakcinaciji..
Poznajem osobe u visoko rizičnim grupama..
Poznajem i one koje je strah vakcinisati se.. a i ne..
One koji su se vakcinisali bez posljedica a i onih koji su imali poteškoća.
Ko hoće Vučićeve vakcine neka ide..![]()
![]()
Strane imaju odgovornost koja izlaze iz potrebe i brige za zdravljem i životom. Ne možemo reći "...bez obzira na situaciju kakva već jeste"...jer situacija je takva da bi ljudi možda pristali i na nešto više da se spase virusa.ina je napisao/la: ↑28 mar 2021, 09:49Svi smo skloni osuđivanju.. Koliko toliko.. pa nisam ni ja, ni ti a ni bilo ko drugi izuzetak. Zavisi samo u kojoj mjeri, na kakav način i uvezi čega.
Vučićev postupak ima sigurno svoju podlogu.
A imaju svoju odgovornost i strane koje prihvate te njegove vakcine, bez obzira na čitavu situaciju kakva već jeste u BIH.
Stvoren krug zahvaljujući kojem će "humanitarac" lakše da ostvari i u budućnosti svoje slične naume, znajući da će mu proći.

Vučić sigurno ima tu neku "podlogu" ...znamo svi lik i djelo, sposobnost iskorištavanja političkih zicera...ina je napisao/la: ↑28 mar 2021, 09:49Svi smo skloni osuđivanju.. Koliko toliko.. pa nisam ni ja, ni ti a ni bilo ko drugi izuzetak. Zavisi samo u kojoj mjeri, na kakav način i uvezi čega.
A imaju svoju odgovornost i strane koje prihvate te njegove vakcine, bez obzira na čitavu situaciju kakva već jeste u BIH.
Stvoren krug zahvaljujući kojem će "humanitarac" lakše da ostvari i u budućnosti svoje slične naume, znajući da će mu proći.
Ko želi podržavati i opravdavati, i to je na slobodi.Nice try je napisao/la: ↑28 mar 2021, 17:08Strane imaju odgovornost koja izlaze iz potrebe i brige za zdravljem i životom. Ne možemo reći "...bez obzira na situaciju kakva već jeste"...jer situacija je takva da bi ljudi možda pristali i na nešto više da se spase virusa.ina je napisao/la: ↑28 mar 2021, 09:49
Svi smo skloni osuđivanju.. Koliko toliko.. pa nisam ni ja, ni ti a ni bilo ko drugi izuzetak. Zavisi samo u kojoj mjeri, na kakav način i uvezi čega.
Razumijem ja tebe, Ina, savršeno, ali potreba te nekad natjera da radiš stvari koje inače svakako ne bi.
I tada nestaju principi, mišljenja, inati...ostaje samo želja za preživljavanjem.