Traumaticna iskustva

storm
Administrator
Reactions: 38010

Re: Traumaticna iskustva

Post Postao/la storm »

Atomic je napisao/la: 28 okt 2020, 14:44 Svakodnevnica im.
Ista stvar za kateter,kaze moras mokriti.
Znam i ja da moram ali ne ide,ne moze u krevetu i gotovo.
Kaze moramo postaviti kateter,neces ti meni gospodjo nista gurat,idem ja u wc :necu
Svadja nastade,ne smijes kaze,odoh ja sam :apl
Na kraju pod ruku i u wc,onako gol kroz hodnik :face
auuuuu operacija križnih ligamenata, narkoza, buđenje...i epizoda sa kateterom :face
1
1 slika
Dina
Queen's gambit
Queen's gambit
Reactions: 10348

Post Postao/la Dina »

Koma, par dana, nakon potresa mozga...
Cijelo vrijeme sam ih gledala "odozgo", čula šta pričaju... I svega se sjećala kada sam došla sebi :tugi
9
2 slika 4 slika 3 slika
İnsanın en iyi yoldaşı onu seven değil, anlayan kişidir. Anlamakla başlar yolculuk.
Iskra
PRObehar
PRObehar
Reactions: 34237

Post Postao/la Iskra »

storm je napisao/la: 28 okt 2020, 14:53
Atomic je napisao/la: 28 okt 2020, 14:44 Svakodnevnica im.
Ista stvar za kateter,kaze moras mokriti.
Znam i ja da moram ali ne ide,ne moze u krevetu i gotovo.
Kaze moramo postaviti kateter,neces ti meni gospodjo nista gurat,idem ja u wc :necu
Svadja nastade,ne smijes kaze,odoh ja sam :apl
Na kraju pod ruku i u wc,onako gol kroz hodnik :face
auuuuu operacija križnih ligamenata, narkoza, buđenje...i epizoda sa kateterom :face

Celuloze sve do jednog. :haya
0
Ommadawn
Florida Man
Florida Man
Reactions: 17186

Post Postao/la Ommadawn »

Imao ja nekih problema sa stomakom, boli me, da oci hoce da ispanu, pa me stari odvezao u hitnu. Pregleda mene doktor i veli da mi mora raditi rektalni pregled. Kontam radi sta hoces samo da me prestane boljeti.
Odradi on ali nista cudno.
Prebace me na neki odjel. Dodje neka doktorica, mora me pregledati rektalno, hajde i ona ce.
Pregleda. Hmmm... mora vidjeti sa kolegom...
Cekamo tako, stari se ushodao, veli sta je, ma reko pregledali me rektalno. Ajoj sine dragi... Nasikirao se on pravo.
Dolazi doktor, nakon niza pitanja i mojih odgovora dolazimo do zakljucka da bi trebao cesce da se ispustam, jednostavno da prdim kad god ima prilika za to. I sad hoce on da pregleda rektalno, pa odradi i on pregled, veli to je to sto sam predpostavljao. Veli da imam neki zatvor i da ce mi dati nesto da popijem, neki koktel, sta li, da mogu lakse da izbacim. Cekam ja njih i ulazi stari. "Sta je bilo?" reko "Rektalni pregled opet" kad stari "Sta?? Opet? Pa yebem ga ja..." reko "Jeste stari, opet. I ovaj put definitivno nije stavljao prst". Stari me pogleda u cudu, reko "Ne brini, pa znam razliku" i nasmijem se. Kad on se nasmija "E jesi budala yebo te grom blesava..."
2
2 slika
Reci hodža - Džennet il’ Džehennem?
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
storm
Administrator
Reactions: 38010

Post Postao/la storm »

Iskra je napisao/la: 28 okt 2020, 15:04

Šta celuloze...bio blokiran od pasa nadolje...i ja se prije probudio, no što je blokada popustila :lupa
2
1 slika 1 slika
Atomic
PRO behar
PRO behar
Reactions: 10796

Post Postao/la Atomic »

Zasto celuloze :d
0
Iskra
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Iskra »

Atomic je napisao/la: 28 okt 2020, 15:18

Ma šalim se. Predeverali postoperativni a kukate radi depilacije :haha
0
Atomic
PRO behar
PRO behar
Reactions: 10796

Post Postao/la Atomic »

Iskra je napisao/la: 28 okt 2020, 15:26
Atomic je napisao/la: 28 okt 2020, 15:18

Ma šalim se. Predeverali postoperativni a kukate radi depilacije :haha
Aha :D
Sve se to meni desilo 3X i svaki put ista scena :haha
2
2 slika
uvijek_kontra
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 6621

Post Postao/la uvijek_kontra »

Uh, sta reci. Ne zelim ni da pricam o tome. Nitko ne zna, osim mame. Njoj sam ispricala i hvala bogu, ko zna kakve bi posljedice imala da nismo razgovarale puno o tome.

I mislim da je strasan vec sami pokusaj kad neki matorac ogavni hoce da uznemirava djevojcicu ili djevojku ili zenu, a tek sami cin. Da sam tati rekla sta mi se moglo desit, ja ne znam sta bi bilo. A da je deda znao, ubio bi ga. I to njegov vrsnjak. Meni ne znam jel bilo 15, a njemu 70 ako ne i vise. Srecom uspjela sam pobjeci i istrgati se iz ruku, ne znam sta bi se desilo da nisam. I sto je najgore, usred bijela dana, krenula ka baki.

I noc kad mi je baka umrla. Ne mogu da pricam o tome, evo suze mi krenuse od niceg.

A ono sto mi je u poslednjih par godina najteze palo i remetilo mi svaki moj dan je udes koji sam imala. Hitna kola uzela mi prednost, s jednosmerne ceste i direkt u moja vrata. Sjecam se samo mame, kaze, vid budale, nece se... zaustavit vec nije imala vremena vise da izgovori. Auto totalka. Ponasanje vozaca katastrofa. Ne znam odakle mi snaga da vrisnem nek ostavi mamu na miru i ne dere se na nju jer je njegova krivica i tu pocnem povracat i samo se srusim.

Covjek jos popio, nije bio na radnoj duznosti vec privatno vozio neke zube valjda.. nebitno. I da je stvar jos gora, ja dosla prije s odmora jer sam pricala s mamom i veli zvao je doktor da dodje, za kosti pregled imala i veli pricao mi o nekim stadijima. Ja kad sam to cula, srce mi je stalo. Za pola sata vec sam bila na zeljeznickoj i uvece kuci, da mogu sutra dan sa njom, ne daj boze najgoreg. I krenule smo prvo kod naseg dr. pa cemo u Velenje. Kontam brat ide u skolu, mogo je s nama da se ne vozi vlakom, vruce je. Dvaput ga zovem, on meni dvaput kaze, necu s vama, idem s vlakom. I ja mu maltene naredim da mora s nama i krenemo po njega i 10m od njega desi se udes. Sve je vidio. I zato ja kazem, ne mozes pobjec od onog sto ti gepira.

Tri sedmice spavala sam u sobi za goste jer nisam se mogla micat i popet na sprat. Grudni kos mi je bio crne, zute boje od pasa, a mama i dan danas ima posljedice na nogi.
Nisam od tad sjela u auto da vozim, trebalo mi je vise od dvije godine da normalno sjednem s nekim i ne dozivljavam napade panike svaki put kad predje 50 il preduhitri nekog. I sad se nocu probudim, sanjam da mi kocnice ne rade, da ne mogu otvorit vrata i tako..

Kad mi je macak Miso uginuo na rukama u teskim mukama, poslije tri uzasne sedmice.. trebalo mi je tjedan dana da se sastavim. Svaka cast veterinarima i doktorima, ne znam kako zive sa tim.
10
3 slika 7 slika
Zadnja izmjena: uvijek_kontra, dana/u 30 okt 2020, 18:17, ukupno mijenjano 1 put.
uvijek_kontra
Etablirani član
Etablirani član

I grlim vas sve i zaista ste heroji, svi redom. Kako kazu, svakom njegova muka najteza. I jako mi je zao sto ste morali dozivit sve te neprijatnosti i grozote.
7
5 slika 1 slika 1 slika
Zadnja izmjena: uvijek_kontra, dana/u 30 okt 2020, 18:21, ukupno mijenjano 1 put.
pink floydd
Prvi Valentajn foruma
Prvi Valentajn foruma
Reactions: 17029

Post Postao/la pink floydd »

uvijek_kontra je napisao/la: 30 okt 2020, 18:16 I grlim vas sve i zaista ste heroji, svi redom. Kako kazu, svakom njegova muka najteza. I jako mi je zao sto ste morali dozivat sve te neprijatnosti i grozote.

:hugic
1
1 slika
uvijek_kontra
Etablirani član
Etablirani član

:kiss Da okrenem malo na salu.. kao klinki najveca mi je trauma bila kad su dosle dvije djevojke na vrata i sad, pitaju gdje je A. - moj brat najstariji. Mama bas u vrtu bila i kaze, na treningu. Dosle djevojke pitat, ciji je sad to on. :sok

Trenirali smo tad jos karate al ne zajedno jer je on vec imao crni pojas. I kaze mama njima mozete slobodno sacekat, sad ce on. I salje mene mama biciklom po njega na trening. :palm

Ja zurim, trcim u salu, kazem njemu. Ja se sva uspanicila, nasikirala, on se smeje. Vraze jedan. Dodosmo kuci, one dvije se upalile. Vidim s jednom razgovara u sobi, sa drugom na hodniku, lisac. Odose one kuci, obe zadovoljne. Ko zna koju lovacku im je ispricao. :valja
4
4 slika
Dina
Queen's gambit
Queen's gambit
Reactions: 10348

Post Postao/la Dina »

uvijek_kontra je napisao/la: 30 okt 2020, 18:16 I grlim vas sve i zaista ste heroji, svi redom. Kako kazu, svakom njegova muka najteza. I jako mi je zao sto ste morali dozivat sve te neprijatnosti i grozote.
Uhhh, strah od vožnje, čak i u taxiju, mi je dobro poznat...
:hugic :ljubi
3
2 slika 1 slika
İnsanın en iyi yoldaşı onu seven değil, anlayan kişidir. Anlamakla başlar yolculuk.
uvijek_kontra
Etablirani član
Etablirani član

Dina je napisao/la: 30 okt 2020, 18:22
Uhhh, strah od vožnje, čak i u taxiju, mi je dobro poznat...
:hugic :ljubi
:ljubi ko ne zna, ne moze shvatit. Najlakse je reci moras sjest, moras vozit. Tesko objasnit.

Pinky :kiss
2
2 slika
Ommadawn
Florida Man
Florida Man

uvijek_kontra je napisao/la: 30 okt 2020, 18:15 Uh, sta reci. Ne zelim ni da pricam o tome. Nitko ne zna, osim mame. Njoj sam ispricala i hvala bogu, ko zna kakve bi posljedice imala da nismo razgovarale puno o tome.

I mislim da je strasan vec sami pokusaj kad neki matorac ogavni hoce da uznemirava djevojcicu ili djevojku ili zenu, a tek sami cin. Da sam tati rekla sta mi se moglo desit, ja ne znam sta bi bilo. A da je deda znao, ubio bi ga. I to njegov vrsnjak. Meni ne znam jel bilo 15, a njemu 70 ako ne i vise. Srecom uspjela sam pobjeci i istrgati se iz ruku, ne znam sta bi se desilo da nisam. I sto je najgore, usred bijela dana, krenula ka baki.

I noc kad mi je baka umrla. Ne mogu da pricam o tome, evo suze mi krenuse od niceg.

A ono sto mi je u poslednjih par godina najteze palo i remetilo mi svaki moj dan je udes koji sam imala. Hitna kola uzela mi prednost, s jednosmerne ceste i direkt u moja vrata. Sjecam se samo mame, kaze, vid budale, nece se... zaustavit vec nije imala vremena vise da izgovori. Auto totalka. Ponasanje vozaca katastrofa. Ne znam odakle mi snaga da vrisnem nek ostavi mamu na miru i ne dere se na nju jer je njegova krivica i tu pocnem povracat i samo se srusim.

Covjek jos popio, nije bio na radnoj duznosti vec privatno vozio neke zube valjda.. nebitno. I da je stvar jos gora, ja dosla prije s odmora jer sam pricala s mamom i veli zvao je doktor da dodje, za kosti pregled imala i veli pricao mi o nekim stadijima. Ja kad sam to cula, srce mi je stalo. Za pola sata vec sam bila na zeljeznickoj i uvece kuci, da mogu sutra dan sa njom, ne daj boze najgoreg. I krenule smo prvo kod naseg dr. pa cemo u Velenje. Kontam brat ide u skolu, mogo je s nama da se ne vozi vlakom, vruce je. Dvaput ga zovem, on meni dvaput kaze, necu s vama, idem s vlakom. I ja mu maltene naredim da mora s nama i krenemo po njega i 10m od njega desi se udes. Sve je vidio. I zato ja kazem, ne mozes pobjec od onog sto ti gepira.

Tri sedmice spavala sam u sobi za goste jer nisam se mogla micat i popet na sprat. Grudni kos mi je bio crne, zute boje od pasa, a mama i dan danas ima posljedice na nogi.
Nisam od tad sjela u auto da vozim, trebalo mi je vise od dvije godine da normalno sjednem s nekim i ne dozivljavam napade panike svaki put kad predje 50 il preduhitri nekog. I sad se nocu probudim, sanjam da mi kocnice ne rade, da ne mogu otvorit vrata i tako..

Kad mi je macak Miso uginuo na rukama u teskim mukama, poslije tri uzasne sedmice.. trebalo mi je tjedan dana da se sastavim. Svaka cast veterinarima i doktorima, ne znam kako zive sa tim.
Saobraćajke je teško izbjeći. Eto jutros idem sam na posao i govorim sebi “nemoj brzo, nemoj brzo, nemoj brzo” i jedan ispred mene ide kao da nitroglicerin vozi.
I ja ga počnem preticati, pukao pravac ispred mene, nema ništa iz suprotnog pravca, osim još jednog auta na mojoj strani i kontam da ga preteknem. Puknem po gasu. Taman kad sam ga pretekao, pogledam na brzinomjer - 175 na sat.
Magla, šuma i na tom mjestu ima najviše divljih svinja.
I kontam se par minuta kasnije koji mi je moj to sve trebalo...

A tom starom od 70 godina .....
5
1 slika 2 slika 1 slika 1 slika
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Iskra
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Iskra »

Ja nešto nisam imala želju da polozim vozački. U Qatru žene voze ali rijetko, a da žensko vozi vrlo se lahko primjeti jer takav auto obično ima zatamnjena stakla. I na nagovor tate i brata ja položim ali da vozim do tog dana nisam nikad. Ne sama. Znali smo da mama ima.u zucnoj kesi kamenja i da će to morati da rješava ali uzv nije pokazivao nikakvu urgenciju. Tog dana same nas dvije kući, i ona cijeli dan ležala, mučilo je. Naglo joj je pozlilo , čim sam vidjela da povraca zeleno zutu tekućinu , odmah sam je spremila za bolnicu. Tata i brat daleko , nas dvije same...šta ću, stavim je u auto i s bismiletom za bolnicu udaljenu bar 30 minuta kroz grad. Pričam s njom, gdje te tačno boli, Evo brzo ćemo, odgovara ona meni i u jednom trenutku šuti...izgubila svijest, u licu žuta, podocnjaci modri, usne plave....Ja ne znam.ji danas kako...ali sam.nekako nazvala.doktora s kojim ona godinama.radi i rekla.mu da je dovozim u bolnicu, i poslije mi pričao kako sam hladno rekla, morat će u operacionu ovo nije samo kolecistitis( upala žučne vrecice) ovo je ruptura u razvitku. ( moguće pucanje zucnog mjehura). Znam da sam vozila zaobilaznim ulicama i da su me ljudi propustali jer su vidjeli da sam.u zurbi , nepokrivena, bez marame... i bila pred bolnicom za 15 min. Kako, sta, odakle.mi snaga i lucidnost i danas ne znam. I kad su je poveli u salu vikala sam da ne ostane nešto u zucnim vodovima, jer je to najčešća komplikacija.
U tom.trenu se nisam.plasila, ni dok sam čekala da bude gotova operacija. Ni tatu nisam zvala. Da se ne sekira..kad je sve bilo gotovo i ok, nazvala i rekla . Nije im bilo jasno da sam se usudila da vozim s njom takvim, sama...Ni sve ostalo što se.izdesavalo. tu noć zaspala ko vreća!

Ujutro sišla.na doručak, sjela i počela.vristati, mogla mi mama umrijeti. Ja na stres reagujem naknadno. U trenutku nekog dogadjaja hladna sam i sabrana. Ali poslije....totalni ptsp.
5
4 slika 1 slika
Ommadawn
Florida Man
Florida Man

Iskra je napisao/la: 30 okt 2020, 19:33 Ja nešto nisam imala želju da polozim vozački. U Qatru žene voze ali rijetko, a da žensko vozi vrlo se lahko primjeti jer takav auto obično ima zatamnjena stakla. I na nagovor tate i brata ja položim ali da vozim do tog dana nisam nikad. Ne sama. Znali smo da mama ima.u zucnoj kesi kamenja i da će to morati da rješava ali uzv nije pokazivao nikakvu urgenciju. Tog dana same nas dvije kući, i ona cijeli dan ležala, mučilo je. Naglo joj je pozlilo , čim sam vidjela da povraca zeleno zutu tekućinu , odmah sam je spremila za bolnicu. Tata i brat daleko , nas dvije same...šta ću, stavim je u auto i s bismiletom za bolnicu udaljenu bar 30 minuta kroz grad. Pričam s njom, gdje te tačno boli, Evo brzo ćemo, odgovara ona meni i u jednom trenutku šuti...izgubila svijest, u licu žuta, podocnjaci modri, usne plave....Ja ne znam.ji danas kako...ali sam.nekako nazvala.doktora s kojim ona godinama.radi i rekla.mu da je dovozim u bolnicu, i poslije mi pričao kako sam hladno rekla, morat će u operacionu ovo nije samo kolecistitis( upala žučne vrecice) ovo je ruptura u razvitku. ( moguće pucanje zucnog mjehura). Znam da sam vozila zaobilaznim ulicama i da su me ljudi propustali jer su vidjeli da sam.u zurbi , nepokrivena, bez marame... i bila pred bolnicom za 15 min. Kako, sta, odakle.mi snaga i lucidnost i danas ne znam. I kad su je poveli u salu vikala sam da ne ostane nešto u zucnim vodovima, jer je to najčešća komplikacija.
U tom.trenu se nisam.plasila, ni dok sam čekala da bude gotova operacija. Ni tatu nisam zvala. Da se ne sekira..kad je sve bilo gotovo i ok, nazvala i rekla . Nije im bilo jasno da sam se usudila da vozim s njom takvim, sama...Ni sve ostalo što se.izdesavalo. tu noć zaspala ko vreća!

Ujutro sišla.na doručak, sjela i počela.vristati, mogla mi mama umrijeti. Ja na stres reagujem naknadno. U trenutku nekog dogadjaja hladna sam i sabrana. Ali poslije....totalni ptsp.
Isto tako i ja. Tek naknadno reagujem.
Kad je nena umrla i ja i sestra starog vodimo u bolnicu gdje je ležala. Ja starog i amidžu držim, oni se jedva na nogama drže. Došao kasnije kući, legao i zaspao. Ujutro ustao, ispričao kćerki šta i kako, ona se rasplakala, je li, i odem u kupatilo, istuširam se, dođem, stavim kafu da se kuha, napravim doručak, sjednem za stol da jedem i tu totalni breakdown.
Jedva sebi došao.
3
1 slika 2 slika
Na kojem sam spisku?
Da polako krenem
Odgovori

Natrag na “Psihologija”