Nisam znao da je tako dobar zidar.
Objasni mi zasto ce opcini Novi Grad kongresni centar pored opcinske sale za sastanke i prezentacije, kino-sale i drugih sadrzaja?
Donosi li on ikakve pare opcini ili ce investicija ustvari postati trosak?
Opcina koristi nase novce, znaci ne gradi Semir iz svog dzepa nego raspolaze nasim parama.
On ne radi centar, rade ga gradjevinske firme, on samo preko organa opcine raspisuje tender i te sluzbe vrse odabir izvodjaca.
Odluku o investiranju donosi opcinsko vijece, ne Semir, ako je po zakonu.
Semir bi kao nacelnik trebao da stvara uslove za privlacenje stranih kompanija i otvaranje novih radnih mjesta, a Novi Grad je bukvalno gradska spavaona jer vecina stanovnistva poslom orbitava centru. I koliko je doveo tih kompanija i otvorio radnih mjesta? Citava gradjevinska zona uz obalu miljacke deceniju zjapi neiskoristena iako je donesen Regulacioni plan da se pretvara u poslovnu zonu i otvorena mogucnost za razvoj opcine i jos nista nije uradjeno? Ja da sam nacelnik tu bi odavno bili privredni subjekti i nova radna mjesta.
:face ... dobar je jedino sto je manje korumpiran od prethodnika a iskreno izabran je samo jer je prije njega SDP sa Zlatkom ponudio kandidata kojem se nije smjela dati nikakva funkcija, mozda upravo da bi pogurao Efendica jer su tada za njega glasali i SDP-ovci da ne bi bio izabran taj Zlatkov "omladinac".
Nema veze ako sada i pobijedi, iduce izbore cu ga pomest i obasjat' suncem opcinu Novi Grad. Izvinjavam se gradjanima sto se nisam kandidovao ove godine ali obecavam da vas necu razocarati naredne izbore. I otvorit cu kockarnicu, ozakonit prostituciju i legalizovat marihuanu. Prihod jasno ide u opcinsku kasu za investiranje u vrtice, obnovu skolskog inventara i otvaranje edukativnog informatickog centra.

1