Izbori BIH 2020

Društvena kretanja, politika.. Začarani krugovi u žitu (i ispod žita)

Moderator/ica: Moderator

Ramzess
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 2942

Re: Izbori BIH 2020

Post Postao/la Ramzess »

Hannibal je napisao/la: 16 nov 2020, 20:08 valjalo bi da semir pobijedi zbog onog kongresnog centra, samo ga on moze uradit
Nisam znao da je tako dobar zidar. :haha

Objasni mi zasto ce opcini Novi Grad kongresni centar pored opcinske sale za sastanke i prezentacije, kino-sale i drugih sadrzaja?
Donosi li on ikakve pare opcini ili ce investicija ustvari postati trosak?
Opcina koristi nase novce, znaci ne gradi Semir iz svog dzepa nego raspolaze nasim parama.
On ne radi centar, rade ga gradjevinske firme, on samo preko organa opcine raspisuje tender i te sluzbe vrse odabir izvodjaca.
Odluku o investiranju donosi opcinsko vijece, ne Semir, ako je po zakonu.
Semir bi kao nacelnik trebao da stvara uslove za privlacenje stranih kompanija i otvaranje novih radnih mjesta, a Novi Grad je bukvalno gradska spavaona jer vecina stanovnistva poslom orbitava centru. I koliko je doveo tih kompanija i otvorio radnih mjesta? Citava gradjevinska zona uz obalu miljacke deceniju zjapi neiskoristena iako je donesen Regulacioni plan da se pretvara u poslovnu zonu i otvorena mogucnost za razvoj opcine i jos nista nije uradjeno? Ja da sam nacelnik tu bi odavno bili privredni subjekti i nova radna mjesta.

:face ... dobar je jedino sto je manje korumpiran od prethodnika a iskreno izabran je samo jer je prije njega SDP sa Zlatkom ponudio kandidata kojem se nije smjela dati nikakva funkcija, mozda upravo da bi pogurao Efendica jer su tada za njega glasali i SDP-ovci da ne bi bio izabran taj Zlatkov "omladinac".

Nema veze ako sada i pobijedi, iduce izbore cu ga pomest i obasjat' suncem opcinu Novi Grad. Izvinjavam se gradjanima sto se nisam kandidovao ove godine ali obecavam da vas necu razocarati naredne izbore. I otvorit cu kockarnicu, ozakonit prostituciju i legalizovat marihuanu. Prihod jasno ide u opcinsku kasu za investiranje u vrtice, obnovu skolskog inventara i otvaranje edukativnog informatickog centra. :bih1
1
1 slika
East_side
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 3738

Post Postao/la East_side »

laga-nini je napisao/la: 16 nov 2020, 21:33 ..pa zar ne odlučuje o svemu povjerenik ne pravi se naivan..od sudstva do uređenja..
U teoretskom smislu je tako a u praktičnom ja (koji prstom ne mrdam i ništa se ne pitam) više "djelujem u polju" od visokog predstavnika.

Možda nisi upućen pa ne znaš ali maksimum njegovog djelovanja je "izražavanje zabrinutosti" i ništa više od toga.
1
1 slika
Nikada ne gasi svoje svjetlo samo zbog toga što nekima ide u oči.
Ramzess
Etablirani član
Etablirani član

Post Postao/la Ramzess »

Samo da dodam da smo godinu dana trazili poslovni prostor za banku u opcini Novi Grad i da smo jedva pronasli neki skuceni prostor jer je toliki nedostatak poslovnog prostora u opcini da i ako hoces da nesto radis - neces naci prostor. Toliko o Efendicu ... ali neka je potrosio novac na uredjenje zgrade opcine. :malagani
0
Ramzess
Etablirani član
Etablirani član

Post Postao/la Ramzess »

Sandeman je napisao/la: 17 nov 2020, 01:20 BiH je definitivno i nepovratno tronacionalno podijeljena.

U RS-u su sve osvojili kandidati iz Srpskog naroda, u dijelu Federacije koju kontrolišu Hrvati, logično, oni su uzeli sve.

Tamo gdje Bošnjaci kontrolišu je na prvu došlo do promjene, pogotovo u Sarajevu, ali i to je privid. Mjesta su osvojili kandidati NiP-a, a NiP je light verzija SDA, a tamo gdje su nebošnjaci svojili (Opština Centar u Sarajevu, Srđan Mandić itd) kandidat je morao imati podršku NiP-a, dakle "dozvolu" Bošnjačke stranke šta NiP jeste. Naša stranka i SDP ne bi imali nikakav uspjeh da nisu u koaliciji sa NiP.

To je faktički tronacionalna podjela ove zemlje.

Nema od građanske BiH više ništa, mi koji smo joj se nadali i kojima pripadnost narodu ne znači ništa, vrijeme nam je bježati iz nje.

Tuzla i Rijeka su premalo da bi se reklo da nacionalisti nisu sve uzeli pod svoje u bivšim državama Jugoslavije.
I ti si crnokosuljas na zadatku? :ovaj
0
East_side
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 3738

Post Postao/la East_side »

Buki je napisao/la: 17 nov 2020, 02:52 Samo da dodam da smo godinu dana trazili poslovni prostor za banku u opcini Novi Grad i da smo jedva pronasli neki skuceni prostor jer je toliki nedostatak poslovnog prostora u opcini da i ako hoces da nesto radis - neces naci prostor. Toliko o Efendicu ... ali neka je potrosio novac na uredjenje zgrade opcine. :malagani
Ja mu lično ne zamjeram toliko jer je u ranijim mandatima, manje-više bio isturena stranačka figura.

Međutim, sada se sve više distancira od SDA i mislim da su male šanse da još dugo bude njihov član. Posebno što je sam razotkrio neke detalje koji su ih u dobroj mjeri i koštali ovog poraza u Sarajevu.
0
Nikada ne gasi svoje svjetlo samo zbog toga što nekima ide u oči.
Ramzess
Etablirani član
Etablirani član

Post Postao/la Ramzess »

East_side je napisao/la: 17 nov 2020, 02:57
Buki je napisao/la: 17 nov 2020, 02:52 Samo da dodam da smo godinu dana trazili poslovni prostor za banku u opcini Novi Grad i da smo jedva pronasli neki skuceni prostor jer je toliki nedostatak poslovnog prostora u opcini da i ako hoces da nesto radis - neces naci prostor. Toliko o Efendicu ... ali neka je potrosio novac na uredjenje zgrade opcine. :malagani
Ja mu lično ne zamjeram toliko jer je u ranijim mandatima, manje-više bio isturena stranačka figura.

Međutim, sada se sve više distancira od SDA i mislim da su male šanse da još dugo bude njihov član. Posebno što je sam razotkrio neke detalje koji su ih u dobroj mjeri i koštali ovog poraza u Sarajevu.
Vjerujem da je dovoljno politicki mudar da ce se pridruziti cetvorci inace nece opstati. Ima mnogo boljih koji su gurnuti u prasinu od strane SDA kadrova.
1
1 slika
storm
Administrator
Reactions: 38083

Post Postao/la storm »

Koristim priliku da čestitam kladusanima...
FB_IMG_1605587424183.jpg
2
1 slika 1 slika
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Ramzess
Etablirani član
Etablirani član

Post Postao/la Ramzess »

Samo da pojasnim onim kojima treba pojasnjenje - OVO je najzasluzniji covjek za svjetlo na kraju tunela, za nadu da cemo napokon iz mraka vladavine dinastije kao u srednjem vijeku biti korak blize gradjanskom drustvu. Covjek koji je bio miljenik Bakira i hanume mu, koji je mogao napraviti veliku karijeru u tom takvom SDA ali je ZA RAZLIKU od onih poltrona koji ga sad u nemoci komentiraju kao "Sta ce kifla ba ...", koji su ostali da lizu dupeta stranackih lidera u strahu da sacuvaju pos'o, on je sve napustio i krenuo protiv najmocnije stranke jer je shvatio da tu nesto smrdi i stao na stranu naroda, za potrebe naroda.

BRAVO ELMEDINE!!! :yes :bih1

slika
2
2 slika
storm
Administrator
Reactions: 38083

Post Postao/la storm »

Buki je napisao/la: 17 nov 2020, 08:05 Samo da pojasnim onim kojima treba pojasnjenje - OVO je najzasluzniji covjek za svjetlo na kraju tunela, za nadu da cemo napokon iz mraka vladavine dinastije kao u srednjem vijeku biti korak blize gradjanskom drustvu. Covjek koji je bio miljenik Bakira i hanume mu, koji je mogao napraviti veliku karijeru u tom takvom SDA ali je ZA RAZLIKU od onih poltrona koji ga sad u nemoci komentiraju kao "Sta ce kifla ba ...", koji su ostali da lizu dupeta stranackih lidera u strahu da sacuvaju pos'o, on je sve napustio i krenuo protiv najmocnije stranke jer je shvatio da tu nesto smrdi i stao na stranu naroda, za potrebe naroda.

BRAVO ELMEDINE!!! :yes :bih1

slika
I meni se tako čini...mogao je jednostavno go with the flow, NS ne bi ništa više od uobičajenog postigla, SDP pogotovo...on je ključ ovih izbora :ok
1
1 slika
hani_jong_un
Pjur seks
Pjur seks
Reactions: 31200

Post Postao/la hani_jong_un »

Buki je napisao/la: 17 nov 2020, 02:48
Hannibal je napisao/la: 16 nov 2020, 20:08 valjalo bi da semir pobijedi zbog onog kongresnog centra, samo ga on moze uradit
Nisam znao da je tako dobar zidar. :haha

Objasni mi zasto ce opcini Novi Grad kongresni centar pored opcinske sale za sastanke i prezentacije, kino-sale i drugih sadrzaja?
Donosi li on ikakve pare opcini ili ce investicija ustvari postati trosak?
Opcina koristi nase novce, znaci ne gradi Semir iz svog dzepa nego raspolaze nasim parama.
On ne radi centar, rade ga gradjevinske firme, on samo preko organa opcine raspisuje tender i te sluzbe vrse odabir izvodjaca.
Odluku o investiranju donosi opcinsko vijece, ne Semir, ako je po zakonu.
Semir bi kao nacelnik trebao da stvara uslove za privlacenje stranih kompanija i otvaranje novih radnih mjesta, a Novi Grad je bukvalno gradska spavaona jer vecina stanovnistva poslom orbitava centru. I koliko je doveo tih kompanija i otvorio radnih mjesta? Citava gradjevinska zona uz obalu miljacke deceniju zjapi neiskoristena iako je donesen Regulacioni plan da se pretvara u poslovnu zonu i otvorena mogucnost za razvoj opcine i jos nista nije uradjeno? Ja da sam nacelnik tu bi odavno bili privredni subjekti i nova radna mjesta.

:face ... dobar je jedino sto je manje korumpiran od prethodnika a iskreno izabran je samo jer je prije njega SDP sa Zlatkom ponudio kandidata kojem se nije smjela dati nikakva funkcija, mozda upravo da bi pogurao Efendica jer su tada za njega glasali i SDP-ovci da ne bi bio izabran taj Zlatkov "omladinac".

Nema veze ako sada i pobijedi, iduce izbore cu ga pomest i obasjat' suncem opcinu Novi Grad. Izvinjavam se gradjanima sto se nisam kandidovao ove godine ali obecavam da vas necu razocarati naredne izbore. I otvorit cu kockarnicu, ozakonit prostituciju i legalizovat marihuanu. Prihod jasno ide u opcinsku kasu za investiranje u vrtice, obnovu skolskog inventara i otvaranje edukativnog informatickog centra. :bih1
a jbt ja mislijo semir ce zidat a bake salovat, fala ti brt sto si mi objasnijo kako to funkcijonise
1
1 slika
1811
hani_jong_un
Pjur seks
Pjur seks
Reactions: 31200

Post Postao/la hani_jong_un »

a taj poslovni si vjerovatno konto uzet dzaba jer je eto u novom gradu, nije u centru, pa si ga zato toliko trazijo. frajer dodje iz francuske i za 7 dana nadje lokal od 200 kvadrata a ti ne mozes cose za godinu 🙄
1
1 slika
1811
Ramzess
Etablirani član
Etablirani član

Post Postao/la Ramzess »

Hannibal je napisao/la: 17 nov 2020, 08:18 a taj poslovni si vjerovatno konto uzet dzaba jer je eto u novom gradu, nije u centru, pa si ga zato toliko trazijo. frajer dodje iz francuske i za 7 dana nadje lokal od 200 kvadrata a ti ne mozes cose za godinu 🙄
E jesi mi rek'o ... :oho
2
2 slika
Arslan_11
Čupavo
Čupavo
Reactions: 17394

Post Postao/la Arslan_11 »

Bitno je da smo u Sarajevu skinuli zelenu bagru sa vlasti. Uvijek sam.govorio da Sarajevo treba i mora da bude primjer ostatku drzave, primjer da moze bolje. Stanovnici Sarajeva su napravili prvi korak. Sada izabrani moraju da se dokazu. Moramo ih budno pratiti i pritiskati, koliko mozemo. Moraju raditi za dobrobit gradjana. Niko ne ocekuje cuda, ali nakon 30godina javasluka svaki pozitivan pomak ce nam djelovati kao jedno.
2
2 slika
Stop askin' me questions, I just wanna feel alive
Until I die!
Fatih
PRObehar
PRObehar
Reactions: 6876

Post Postao/la Fatih »

Kako bih samo volio, da mogu reci, da dijelim optimizam sa vama...
0
Tokom cijelog tvog zvota, u tebi se bore dva vuka, dobar i zao. Pobijedice onaj koga vise hranis.
Ommadawn
Florida Man
Florida Man
Reactions: 17676

Post Postao/la Ommadawn »

Banja Luka izabrala Stanivukovica.
Sjasi Kurta da uzjase Murta.
Dakle, nikakve promjene. Nije bilo ni za ocekivati.
1
1 slika
Nema tog problema koje jedno ludačko pušenje ne može da riješi. Ona na koljenima, ja na 7 nebu
laga-nini
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 1170

Post Postao/la laga-nini »

..bogicevic za gradonačelnika..duboki respekt prema bogicu .. :respekt
2
2 slika
Zadnja izmjena: laga-nini, dana/u 17 nov 2020, 11:51, ukupno mijenjano 1 put.
TakeshiHanzo
Cvijetak zanovijetak
Cvijetak zanovijetak
Reactions: 29

Post Postao/la TakeshiHanzo »

Arslan_11 je napisao/la: 17 nov 2020, 09:56 Bitno je da smo u Sarajevu skinuli zelenu bagru sa vlasti. Uvijek sam.govorio da Sarajevo treba i mora da bude primjer ostatku drzave, primjer da moze bolje. Stanovnici Sarajeva su napravili prvi korak. Sada izabrani moraju da se dokazu. Moramo ih budno pratiti i pritiskati, koliko mozemo. Moraju raditi za dobrobit gradjana. Niko ne ocekuje cuda, ali nakon 30godina javasluka svaki pozitivan pomak ce nam djelovati kao jedno.
Zajebala ih pandemija i nemogućnost organizovanja kolektivnih iftara.
Prokleti Kinezi!

Lijepo je vidjeti rezultate izbora. Bilo bi lijepo i vidjeti starosnu strukturu glasača koji su izašli na izbore. Osjećaj je da su oni stariji zbog pandemije COViD-a ostali kući i tako pomogli promjenama koje će se definitivno osjetiti.
To daje nadu da mladi ljudi vide da su promjene zaista moguće i pokazuje koliko je bitno da mladi ljudi izađu na izbore.
2
1 slika 1 slika
Odgovori

Natrag na “Bosna i Hercegovina”