Izbori BIH 2020

Društvena kretanja, politika.. Začarani krugovi u žitu (i ispod žita)

Moderator/ica: Moderator

Miss Y.
Tersy blonde
Tersy blonde
Reactions: 21681

Re: Izbori BIH 2020

Post Postao/la Miss Y. »

East_side je napisao/la: 17 nov 2020, 20:54 A poredjenje s Krajisnikom i Karadzicem ti je nidje veze vala :face
Pa govornici ljudi.
Rječiti.
Ti kazes to je vrlo bitno kakav ce biti lider.
Kriterij ti je bas smijesan.
0
Ters je ”čovjek koji je uvijek upravu, al’ drugi to ne razumiju”- A.Sidran

:missy
Miss Y.
Tersy blonde
Tersy blonde

Post Postao/la Miss Y. »

storm je napisao/la: 17 nov 2020, 20:56
Miss Y. je napisao/la: 17 nov 2020, 20:55

Krivi ih za mito.
Donese covjek listu tvojih kolega da se prime mimo konkursa...
Oj Iskra, shuti ne vuci me.za jezik...svasta znam ocima vidjela, nisam samo gledala na tvu. :face
Živi bili pa vidjeli.
Dobro, tebi bi bilo bolje da je ostala sda?

Jel ti mene ne citas ili namjerno izvlacis iz konteksta?

NE BI bilo bolje. Ni pod razno.
Ali ni ovo nije zlatno rjesenje kako ljudi misle i predstavljaju i očekuju aman zaman procvat.
0

storm
Administrator
Reactions: 38083

Post Postao/la storm »

Miss Y. je napisao/la: 17 nov 2020, 20:57
East_side je napisao/la: 17 nov 2020, 20:54 A poredjenje s Krajisnikom i Karadzicem ti je nidje veze vala :face
Pa govornici ljudi.
Rječiti.
Politika i nije neka mudrost, kad sve saberes...
Artikulirati svoj stav, znati kad što reći, timing izjave... To čini razliku.
0
Iskra
PRObehar
PRObehar
Reactions: 34237

Post Postao/la Iskra »

Miss Y. je napisao/la: 17 nov 2020, 20:55
Iskra je napisao/la: 17 nov 2020, 20:53

Bio , sad im sve cake zna ....sah mat alahimanet

Krivi ih za mito.
Donese covjek listu tvojih kolega da se prime mimo konkursa...
Oj Iskra, shuti ne vuci me.za jezik...svasta znam ocima vidjela, nisam samo gledala na tvu. :face
Živi bili pa vidjeli.

Prikoci. Ti vidjela a ja gledam svaki dan sta je doticna uradila.

Uostalom gdhe ja tvrdum da je Konakovic cvjecka? ja samo kazem, ne.moze biti gori od SDA. Opljackali su vlastiti narod. Pljackaju ga 25 godina.

Zapitaj se malo sto nema.pomoci za Bosnu iz arapskih zemalja.

Kad je Aljazeera Ad Dawhah objavila reportazu , o kolicini novca koju je samo drzava Qatar donirala u periodu 2000-2010 , Al Thani javno na tv izjavio, necemo vise pomagati bracu u Bosni, oni su ukrali nas novac i novac nije dosao do naroda. Licno.prozvao "muslimanske celnike".

Nemoj ni ti mene vuci za jezik, itekako sam dobro upoznata s nekim stvarima. Sda je zlo za muslimanski narod, razjediniki su vas, iscjepkali i podijelili. SDA je glavni partner Dodiku, Covicu...to su agresori poslije agresije.
1
1 slika
Arslan_11
Čupavo
Čupavo
Reactions: 17394

Post Postao/la Arslan_11 »

Jos vi o Dini, a moja missy se samo nervira bezveze.
Realno, mi nismo navikli na elokventne politicare i jake govornike. To je samo dokaz ko nas je vodio svo ovo vrijeme i na kakve smo spodobe navikli.
Imam osjecaj i da bi, ukoliko ojaca u naredne dvije godine, Dino i NiP izasli brzo iz cetvorke i da imaju sve konce u svojim rukama.
Nadam se da do toga nece doci. Ima jako puno korektnih, intelignetnih, sposobnih ljudi u koaliciji, pa i sa platformom za progres koji mogu napraviti veliki korak naprijed. Bitno je da sposobni budu ispred podobnih i ima nade.
Ako zakake eto SDA brzo nazad.
0
Stop askin' me questions, I just wanna feel alive
Until I die!
storm
Administrator
Reactions: 38083

Post Postao/la storm »

Miss Y. je napisao/la: 17 nov 2020, 20:59
storm je napisao/la: 17 nov 2020, 20:56

Dobro, tebi bi bilo bolje da je ostala sda?

Jel ti mene ne citas ili namjerno izvlacis iz konteksta?

NE BI bilo bolje. Ni pod razno.
Ali ni ovo nije zlatno rjesenje kako ljudi misle i predstavljaju i očekuju aman zaman procvat.
Nisam nešto čitao ovdje stavove o procvatu, tek da slijedi tek sad puno posla...
Ali kako ti imaš crne prognoze, valjda ljudi isto tako imaju pravo na optimizam?
1
1 slika
Miss Y.
Tersy blonde
Tersy blonde

Post Postao/la Miss Y. »

Dobro. Kifla ce biti Tito.
Sva ce se dijaspora vratiti i ljudi koji su otisli trbuhom za kruhom.
Zavladati će blagostanje kao nikad :sret
2
1 slika 1 slika

East_side
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 3738

Post Postao/la East_side »

Pa govornici ljudi.
Rječiti.
Ponavljam, nije to kriterij ali jeste jako bitan segment. Politika je jedna velika debata, tj. rasprava, tj. razmjena misljenja putem GOVORA a ne isaretima i sl. Tako da je spika od jako velikog znacaja.

Po tebi je sasvim ok ako neka javna licnost ne zna dvije ciste sastaviti?

I da zakljucim, elokvencija i retorika u kombinaciji sa uopce dobrim namjerama i jasnim i konkretnim programom i ciljevima od opsteg znacaja su osobine jednog lidera.
1
1 slika
Nikada ne gasi svoje svjetlo samo zbog toga što nekima ide u oči.
Miss Y.
Tersy blonde
Tersy blonde

Post Postao/la Miss Y. »

East_side je napisao/la: 17 nov 2020, 21:04

Pa govornici ljudi.
Rječiti.
Ponavljam, nije to kriterij ali jeste jako bitan segment. Politika je jedna velika debata, tj. rasprava, tj. razmjena misljenja putem GOVORA a ne isaretima i sl. Tako da je spika od jako velikog znacaja.

I da zakljucim, elokvencija i retorika u kombinaciji sa uopce dobrim namjerama i jasnim i konkretnim programom i ciljevima od opsteg znacaja su osobine jednog lidera.

Ma da.
Može biti lopov i zlotvor al nek dobro narodu maže oči.
U pravu si :oke
0

Iskra
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Iskra »

Miss Y. je napisao/la: 17 nov 2020, 21:03 Dobro. Kifla ce biti Tito.

Sad karikiras. Nije ti to neki argument.
Niko njrga ne zakiva u nebesa , da bi ga ti toliko srozavala, mada briga me za to, pored mene umjesto njega mogao je dobiti Kojovic , kojeg licno znam, fin lik.onako, ili neko iz liberalno lijeve orjentacije, trenutno, svako je bolji od SDA , svakoo.

A sta ce uraditi ostaje da se vidi.
1
1 slika
East_side
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 3738

Post Postao/la East_side »

Miss Y. je napisao/la: 17 nov 2020, 21:06
East_side je napisao/la: 17 nov 2020, 21:04

Ma da.
Može biti lopov i zlotvor al nek dobro narodu maže oči.
U pravu si :oke
Ako mu se dokaze bilo kakav kriminal, neka ga odmah strpaju u zatvor sto se mene tice.

A i ti sta cekas ako si vec svasta nesto vidjela svojim ocima i imas dokaze protiv njega?

Sto ga ne prijavis? :roll
0
Nikada ne gasi svoje svjetlo samo zbog toga što nekima ide u oči.
laga-nini
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 1170

Post Postao/la laga-nini »

..pa triba dat šansu jeli ono četrdeset dana uostalom nije kos formirana vlast u Sarajevu posto vidim da vas samo Sarajevo zanima..ako će bogicevic bit gradonačelnik kifla će bit u sporednoj ulogu..sve zavisi od gradonačelnika..
0
Ommadawn
Florida Man
Florida Man
Reactions: 17676

Post Postao/la Ommadawn »

storm je napisao/la: 17 nov 2020, 20:52
Ommadawn je napisao/la: 17 nov 2020, 20:48

Sa ovim mentalitetom kakav vlada kod naseg naroda, to bi mozda i bilo najpametnije rijesenje. Teritorije su vec podijeljene i zapisane.
Pa svidjalo se to nama ili ne.
Zato kažem, ovi izbori daju nadu da je taj mentalitet dobio kritičnu masu, koja je za promjene... Bilo je i prije, ali debelo premalo...
Ali pustimo sad, da vidimo što će biti...
Ako se i ovo pokvari, postaviti ona tri Tita doživotno i Cao...
Eh dabogda da je bolje ali eto.
Ja sam skeptican.
0
Nema tog problema koje jedno ludačko pušenje ne može da riješi. Ona na koljenima, ja na 7 nebu
Miss Y.
Tersy blonde
Tersy blonde

Post Postao/la Miss Y. »

Iskra je napisao/la: 17 nov 2020, 21:08
Miss Y. je napisao/la: 17 nov 2020, 21:03 Dobro. Kifla ce biti Tito.

Niko njrga ne zakiva u nebesa , da bi ga ti toliko srozavala, mada briga me za to, pored mene umjesto njega mogao je dobiti Kojovic , kojeg licno znam, fin lik.onako, ili neko iz liberalno lijeve orjentacije, trenutno, svako je bolji od SDA , svakoo.

Ne karikiram.
Niko nikoga drugog ovdje ne spominje osim njega. Dižete ga u zvijezde kao da je on supermen kojeg smo cekali 30 god.
Kao sto Arslan kaze zao mi je sto su neki drugi ljudi u koaliciji pali u sjenu njegovu i nece moci do izražaja.
Al to je cijena koalicije. Drukčije ne bi skinulo SDA nikada.
Evo Buki hoce da dodje na motoru s drugog kontinenta da se učlani u NiP koliko je njime oduševljen...jaran mu pričao :)
1
1 slika

Iskra
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Iskra »

Miss Y. je napisao/la: 17 nov 2020, 21:13
Iskra je napisao/la: 17 nov 2020, 21:08

Ne karikiram.
Niko nikoga drugog ovdje ne spominje osim njega. Dižete ga u zvijezde kao da je on supermen kojeg smo cekali 30 god.
Kao sto Arslan kaze zao mi je sto su neki drugi ljudi u koaliciji pali u sjenu njegovu i nece moci do izražaja.
Al to je cijena koalicije. Drukčije ne bi skinulo SDA nikada.
Evo Buki hoce da dodje na motoru s drugog kontinenta da se učlani u NiP koliko je njime oduševljen...jaran mu pričao :)

Nije tacno da ga ja ukivam u zvijezde, ali da je bolji od tbj ne mogu naci dovoljno ruznu rijec, za bandu Sda. BOLJI JE. Na njemu je da se dokazuje. Ako ne radi kako treba :cao. Botno je samo da se.ovaj narod opameti. Ljudi moji otvorite ovi, otisla vam.mladost vani. Ljudi raznih profila, od obocnoh radnika do ljekara, profesora...jek Konakovic i za to kriv?

Ti odgovaras samo na dio u kojem ja pisem.o njemu, pisala sam.ja i o drugima. Menj on i njehova vlast ni na stetu ni na korist,
1
1 slika
Ommadawn
Florida Man
Florida Man
Reactions: 17676

Post Postao/la Ommadawn »

Mislim, dobro je da je SDA smaknuta. Okej.

Ali ljudi, moram se sloziti da je @Miss Y. u pravu. Ovakvi kao ovaj Kifla (burek, zemicka ili pekmezara) su najopasniji. Oni su spremni zarad vlastite guzice sutra i vjeru promjeniti, pa taman da je dvaput bio na Hadzu. Ovo je isto Milorad Dodik. Za vrijeme rata pomogao mnogim Bosnjacima i Hrvatima i to samo jer je pametno znao da ce rat kad-tad stati, on ruke nije ukaljao nego naprotiv, imat ce ko da ga brani. Kad se stolica negdje tamo 2006-e pocela tresti - gori od Karadzica. Jer znao je kako dobiti glasove.
Ne vodi ovo nekom boljitku.
3
3 slika
Nema tog problema koje jedno ludačko pušenje ne može da riješi. Ona na koljenima, ja na 7 nebu
Iskra
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Iskra »

I samo jos jedan primjer...kad odete raditi u Qatar recimo, ili Emirate...nine vam.toliko bitna diploma koliko preporuka, tj osoba koja garantuje za vas. Sto je ta osoba bliza vladajucoj porodici to je vas status po.pitannu osnovice place bolji, imate razne benefite itd. Uprkos tome svemu, radnici iz Bosne iaoo malobrojni uvijek su uzivali poseban status, lqkse prolazili od ostalih po mnogocemu. Nakon objave o pronevjeri novca kojeg je vlada donirala Bosni, to je najvise kostalo nase radnike tamo. Od 2010 do danas jako tesko.dobiju radnu dozvolu, skoro pa nikako. Bolji rejting imaju radnici iz Srjije, zemlje agresorske, nego nasi bosanci. A zasto? Jer je aman Bakiru bilo malo jedna vreca zlata.

Aferim Bakire!
2
2 slika
Odgovori

Natrag na “Bosna i Hercegovina”