Sajtovi za upoznavanje

Ona-on, ona- ona, on- on, i tome slično...
Iskra
PRObehar
PRObehar
Reactions: 34237

Re: Sajtovi za upoznavanje

Post Postao/la Iskra »

grunf je napisao/la: 01 feb 2021, 23:19
Iskra je napisao/la: 01 feb 2021, 23:15

Nek.ti znas za taj sajt :valja
Da nemas predrasuda prema takvima? :oo
Vi znate da vas ničim izazvana iznimno postujem.pa.tako.i vasu sexualnu orijentaciju, u koju god stranu da vuce.

:haya
1
1 slika
Iskra
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Iskra »

Malfoy je napisao/la: 01 feb 2021, 23:20 de usporite malo ba.. ja sporo citam :muhadzir

Imao.je Atomic extra gif ...ono brzo citanje... :D
0
Sarajka
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 4747

Post Postao/la Sarajka »

Što li nema @Ommadawn da ubaci neko svoje iskustvo na temu? 😂
7
7 slika
A sad adio :sara
storm
Administrator
Reactions: 38060

Post Postao/la storm »

Sarajka je napisao/la: 01 feb 2021, 23:25 Što li nema @Ommadawn da ubaci neko svoje iskustvo na temu? 😂
Nešto sumnjam, da je on od tih virtualnih iskustava....on je čovjek od reale, direktan, neumoljiv i izvjestan kao pad na Lazio u kladionici :valja
7
7 slika
East_side
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 3738

Post Postao/la East_side »

AaaaaAaaaa :opa iako naizgled jednostavna, ova tema se raspršila u 15 različitih pravaca tako da mi se sada malo teško "padobranisati" :ovaj

Hajde da krenem od 'temelja':
Heidi je napisao/la: 31 jan 2021, 20:04 Ako imamo vec temu dojavite, ja nisam nasla :heidi2

Kakva su vasa iskustva sa sajtovima i aplikacijama za upoznavanje? Mozete li nesto preporuciti, dati savjet, koje su najbolje a koje najgore?
Smatram da ne postoje "najbolje" i "najgore" aplikacije. Svako bira prema svojim potrebama, odnosno na osnovu onoga što traži. Pa tako će neko ko traži striktno sex posjećivati takve sajtove. Neko ko želi online druženje, razmjenjivanje stavova, zabavu, filozofiranje... bez nužne ambicije za upoznavanjen u RL, izabrat će vjerovato neki forum. Neko ko je otvoren za sve opcije: sex, ozbiljna veza, brak... okušat će se na tinderu, badoo i sl. pa šta "ubode". Po meni lično je to sve sasvim ok i normalno. Bio sam na tinderu i badoo. Dobra stvar je to što je filtriranje poprilično olakšano jer osim slika, na svakom profilu se nalazi i kratki opis i ukratko iznesene ambicije, tipa "šta radiš ovdje, šta tražiš, šta želiš...?" tako da je svakome ko zna šta traži 'olakšan život'. Ima tu svega. Onih koji žele sex avanture, neobavezno druženje, ozbiljnu vezu, brak... tako da svako može pronaći ono što želi, uz uslov da se i ostali kriteriji podudare, naravno.

"Loši" pojedinci, tj. korisnici ne čine aplikaciju lošom kao što je ni oni "dobri" ne čine dobrom :zbunj kao i sve ostalo u životu; gradovi, narodi, države... ništa se ne može generalizirati pa tako ni ove aplikacije.

Eh sad, moja iskustva. Pa ima svakakvih :zbunj i dobrih i loših. Pošto je procentualno mnogo veća vjerovatnoća da će nešto nedostajati da bude "perfect match" nego da neće, samim tim je mnogo više razočarenja. Međutim, razočarenje je ovdje pregruba riječ. Uživo shvatiš da to ipak nije to, da nema hemije i sl. Ali ni to nije ništa problematično jer postoji samo jedan način da se to otkrije :oke. Znači jedini 'rizik' je malo potrošenog vremena, sitnog novca i eventualno goriva... kao i u prodaji: ako ti jedan od stotinu kontaktiranih ljudi kupi proizvod, to je dobar rezultat. :oke a i ovo je svojevrsna prodaja gdje "prodaješ sebe" a istvoremeno "kupuješ nekoga". Znači, ne treba razmišljati na način "izašao sam sa njih 10-15, nisam upoznao nikog po svom ukusu... ma yebo ovo!" Ne, nego treba pucati dalje, ne padati u očaj i uživati u životu :east2 ja sam recimo preko tindera pronašao ono što sam tražio, elhamdulillah. Velika olakšica je bila to što smo oboje vrlo jasno i konkretno znali šta želimo, tj. šta tražimo. Dakle, svakome ko također zna šta želi bih preporučio tu aplikaciju. Praktično je, jednostavno, ekonomično (postoje one neke opcije koje se plaćaju ali ja vala feninga nisam dao :ooo). S obzirom da je moje radno vrijeme takvo kakvo jeste, da nisam u prilici da plaho hodam osim vikendom, meni je ovo bila velika olakšica. A vjerujem da bi mogla biti i mnogim drugima, danas kada nemamo previše slobodnog vremena, plus ovaj fuckin' COVID...

Ja sam bio strpljiv. To mi je bila sporedna aktivnost u životu, nisam dozvolio da mi to odnosi previše energije i živaca, da sad probijam glavu time, padam u neki očaj, hoće li se pojaviti neka ili neće... i kad sam se najmanje nadao, desio se klik koji i danas traje. :oke takav pristup toplo savjetujem i drugima koji su u dilemi šta, kako i da li uopšte.

Neko je spomenuo nekadašnji dernek.ba. On je bio aktuelan tamo nekad 2007-2010. Možda i duže, ne znam jer sam se kasnije izbrisao. Bio sam tamo moderator skoro 2 godine i upoznao sam bruku raje. S mnogima sam i danas u kontaktu... OK, mogu se složiti da je dernek.ba tada važio za šund. Ali je ipak bio jedinstvena platforma. Imao si profil slično kao na FB sa slikama i ostalim pojedinostima (ukoliko si ih želio postavljati, nije bio uslov) ali si imao i forum, blogove, događaje na koje si se označavao da ideš (kao i na FB) i td.

Često smo preko foruma organizovali neformalne kafe i druženja a jednom godišnje i 'oficijelne' dernek.ba party-je na koje je dolazila raja sa svih strana... ukratko, zakupljivao se Dom mladih i bio je krcat. Pozivnice, VIP akreditacije i td. Bilo je to sve na jednom ozbiljnom nivou i ja se lično po lijepom sjećam tog perioda.

Naumpao mi je jedan zanimljiv vlastiti primjer tamo negdje iz (slagat ću) 2008. ili 2009. godine. Na FB je bio aktuelan bilijar (kao zasebna aplikacija, tj. igrica). Igrali su međusobno posjetitelji širom svijeta, pored imena je stajala zastavica zemlje iz koje svako dolazi pa si mogao odmah skontati odakle je ko. I tako se ja zaigrah s jednom curom. Aplikacija je imala chat room pa si se mogao dopisivati sa svojim protivnicima. I ja vidjeh da je ova cura iz BiH. Reko' odakle si? Iz Sarajeva kaže... ma nemoj, odakle? Odatle i odatle... ispostavilo se nepun kilometar od mene :oo i tako mi pređemo na fb, dodamo se, dopisivali se... viđali smo se dugo, družili se... što se kaže, što je mal svijet :oho znači, nema pravila :zbunj

Izvinjavam se zbog ovog BLOGA :kriv
5
5 slika
Nikada ne gasi svoje svjetlo samo zbog toga što nekima ide u oči.
Username
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 4040

Post Postao/la Username »

A jeste nabacali

Kontam posvadjali se, dzaba citao
3
2 slika 1 slika
Username
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 4040

Post Postao/la Username »

storm je napisao/la: 01 feb 2021, 20:37 I ja mislim, da su kriteriji isti ili slični i kod uživo upoznavanja...
Samo online to ide brže, i jeftinije je ....ne moraš plaćati kava i kava, za dobijanje informacija :oo
Svidja mi se razmisljanje o ustedi
1
1 slika
Max
PRObehar
PRObehar
Reactions: 23349

Post Postao/la Max »

storm je napisao/la: 01 feb 2021, 23:06
Iskra je napisao/la: 01 feb 2021, 23:02

Jel to ti upravo rece Socu da je privlacan i sexy?

@Sarajka de mi vode i secera :sok
Pa za moje pojmove je frajer, dalje nemam potrebe objašnjavati, ulazim u druge sfere već, tj područje pod ženskom inergencijom :valja
Ja nemam problema i muškarcu udijeliti kompliment...
Ali nije soc tema, ubiti će nas :D
@Socrates

vas dva
take yourselves a room

:max

Ljubav se rodila
:valja
4
4 slika
I say what I think, I think what I say
Ramzess
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 2942

Post Postao/la Ramzess »

Dita Brodski je napisao/la: 01 feb 2021, 23:02
Iskra je napisao/la: 01 feb 2021, 22:59

Ahaaam...:ovaj

Sto se tice Storma njega toliko volim da mu to.kazem 300x dnevno uzivo i online i svakako...

A mojim curama, eto.ponekad bas imam potrebu...rijetki su dobri ljudi...zato ih cuvam i imam.potrebu da im ukazem.paznju ljubav i postovanje. Eto. To ti je to. Nadam.se da takve emocije .i porive mozes razumjeti.
Šta je tebi Storm?
Izvni, nisam baš upratila a vidim da ga spominješ kao nekoga tebi bitnog. :d
Ona je njemu gazda ... :keke
2
1 slika 1 slika
Ramzess
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 2942

Post Postao/la Ramzess »

Ja sam jednom izasao sa zenskom sa sajta i odemo u neki nafurani kafic, ono nigdje musterija samo napucan enterijer, odmah znas da je klanje cijena, jasno ja tu nikad ne bih krocio jezim se precijenjenih stvari ali eto ova izabrala, i naruci dama stajaznam vise se ne sjecam, ja narucim neku pivu kaze konobar - "Jel' se to zakokuzilo?" :sok
1
1 slika
East_side
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 3738

Post Postao/la East_side »

Nego, sjećate li se hi5, myspace i tih čudesa? :ooo Postoji li to još :hm napucaš profil onim nekim wallpaperima, playlistama, čudesima... zauzme 5 duluma prostora, otpadne ti ruka od skrolanja :ooo izgubiš se na sopstvenom profilu a tuđe da i ne spominjem :D
2
2 slika
Nikada ne gasi svoje svjetlo samo zbog toga što nekima ide u oči.
Čarobni
Perspektivni član
Perspektivni član
Reactions: 1603

Post Postao/la Čarobni »

Na prvom sastanku kaže "nema hemije", rekoh "pusti hemiju, ja ovdje doš'o da se ispričamo."
2
2 slika
Iskra
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Iskra »

Buki je napisao/la: 02 feb 2021, 09:40
Dita Brodski je napisao/la: 01 feb 2021, 23:02

Šta je tebi Storm?
Izvni, nisam baš upratila a vidim da ga spominješ kao nekoga tebi bitnog. :d
Ona je njemu gazda ... :keke
Ja sam.njemu kap vode na dlanu , a on meni zjenica oka .

:tersy
0
Max
PRObehar
PRObehar
Reactions: 23349

Post Postao/la Max »

U moj vakat nijue ovoga bilo tako da ja nemam pojma odotom...
0
I say what I think, I think what I say
CocoMa
Čupavo
Čupavo
Reactions: 17554

Post Postao/la CocoMa »

A jeste li koristili bolchat za upoznavanje ? :necu
0
Iskra
PRObehar
PRObehar

Post Postao/la Iskra »

CocoMa je napisao/la: 02 feb 2021, 13:50 A jeste li koristili bolchat za upoznavanje ? :necu
Sta je to i sta postavljas pitanja, odgovaraj bona :D
0
CocoMa
Čupavo
Čupavo
Reactions: 17554

Post Postao/la CocoMa »

Iskra je napisao/la: 02 feb 2021, 13:54
CocoMa je napisao/la: 02 feb 2021, 13:50 A jeste li koristili bolchat za upoznavanje ? :necu
Sta je to i sta postavljas pitanja, odgovaraj bona :D
Pa evo odgovoricu... :oo

Posjecivala sam tak chat .. :keke nedavno opet odem..I vidim vise nije to to... :ddk

Sjećam se da sam chatala sa jednim likom, vrlo pobozan bio... I nekako pred odmor ( a nekako pred mjesec Ramazana bilo)..kaze mi :

Ako misliš dolaziti u Bosnu, dodi ali nemoj za vrijeme Ramazana.. :heidi2 :face

Ma hajd Cao..neces mi ti datume određivati kad ću dolaziti... :D

Nikad ga nisam upoznala.. :heidi2
4
4 slika
Odgovori

Natrag na “Ljubav i veze”