tačno , anksioznost je socijalna fobija , to su već posljedica trauma i kompleksa , nisam siguran da imaju toliko veze sa fizičkimlejlamo je napisao/la: ↑21 aug 2020, 12:15carobnjak_N je napisao/la: ↑21 aug 2020, 10:16
Negdje sam čitao da ljudska rasa nikad ne bi imala motiv za rad i fizičku aktivnost, da nije tog lučenja dopamina .
U današnje vrijeme ako radiš nešto od sjedeći povazdan, slabo si na suncu i zraku, jbg za očekivati je da upadaš u depru.![]()
ja sam od marta do jula upala u baš takvu situaciju, povazdan za kompjuterom, pod pritiskom,hoću li stići, kako ću uraditi, stalna kontrola, neodređeno radno vrijeme....haos...a još mi se natovarilo i nekih privatnih i zdravstvenih problemčića, tako da je mnogo uticalo na moje psihofizičko zdravlje i stanje...
u julu sam malo dahnula dušom, išla na plivanje, počela redovnije vježbati, družiti se sa dragim ljudima i haman se popravljam
ono što pogrešno rade čak i najbliži ljudima koje napadne tjeskoba, anksioznost, depresija je da izgovaraju ono.....ma nije ti ništa, trzni se, šta si se ulijenio, ustani, pokreni se.... da je to tako lako problema ne bi ni bilo....
oni trebaju osjećaj sigurnosti, podrške, riječima i djelima da se pokaže da su potrebni u ovom društvu, da su voljeni, a s tim će se polako i oporavljati narušena mentalna stabilnost...
a ovaj primjer iz uvodnog posta mi je onako, njah...
koliko sa mentalnim .
dok depresija (blaži oblici koje većina ljudi ima ponekad) mislim da može biti uzrokovana manjkom dopamina .

1