Fotografska oprema

Fotografije sa interneta, majstori fotografije, savjeti, preporuke...
storm
Administrator
Reactions: 38024

Re: Fotografska oprema

Post Postao/la storm »

Zasto toliko objektiva :ooo
1
1 slika
storm
Administrator

Post Postao/la storm »

IMG_20180729_084502.jpg
6
3 slika 2 slika 1 slika
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
WhiskeyPete
Sleepless FM
Sleepless FM
Reactions: 10241

Post Postao/la WhiskeyPete »

Hoćeš da ti se prašina skuplja po ogledalu.
1
1 slika
“I don't like 'em putting chemicals in the water that turn the freakin' frogs gay!”
storm
Administrator

Post Postao/la storm »

Sleepy Joe je napisao/la: 08 apr 2021, 21:26 Hoćeš da ti se prašina skuplja po ogledalu.
Brzo sklopim... I ne dišem dok slikam :oo
1
1 slika
Russki
prince of idiotism
prince of idiotism
Reactions: 25333

Post Postao/la Russki »

storm je napisao/la: 08 apr 2021, 10:42 IMG_20180729_084502.jpg
dobar snajper brt

na kolko kilometara more skint ?
1
1 slika
abysmal depths are flooded
WhiskeyPete
Sleepless FM
Sleepless FM

Eto Ruski, iznenadi sebe sa makar Nikonom D750. Započni još jednu drugačiju životnu avanturu. :keke
0
“I don't like 'em putting chemicals in the water that turn the freakin' frogs gay!”
Russki
prince of idiotism
prince of idiotism

Post Postao/la Russki »

Sleepy Joe je napisao/la: 08 apr 2021, 23:33 Eto Ruski, iznenadi sebe sa makar Nikonom D750. Započni još jednu drugačiju životnu avanturu. :keke
Ma pričao sam sa Stormom o tome nekada prošle godine. Hvala i tebi na savjetu.

Ipak, nisam siguran da imam šlifa za to.

Više volim vidjeti vas profiće na djelu. A ja ću pomalo iza kulisa za svoju dušu i najspretnije što znam telefonom da uslikam. :)
2
1 slika 1 slika
WhiskeyPete
Sleepless FM
Sleepless FM

Ja sam amater-entuzijast druže, za razliku od Storma.

Ovo je meni opuštajuća aktivnost, nekada mi sreže veliki stres, posebno kada odem na planinu, gdje uglavnom zabravljam da imam kuću, posao, roditelja, i sve druge ostale obaveze.

Jedino što je najbitnije je učenje, jer i najiskusniji fotografi nikada neće reći kako su uopšte savladali do kraja fotografiju.

To je takav hobi /profesija da se konstatno nešto novo uči, da je suprotno, ne bi imalo nikakvog smisla.
2
2 slika
storm
Administrator

Post Postao/la storm »

Russki je napisao/la: 08 apr 2021, 23:39
Sleepy Joe je napisao/la: 08 apr 2021, 23:33 Eto Ruski, iznenadi sebe sa makar Nikonom D750. Započni još jednu drugačiju životnu avanturu. :keke
Ma pričao sam sa Stormom o tome nekada prošle godine. Hvala i tebi na savjetu.

Ipak, nisam siguran da imam šlifa za to.

Više volim vidjeti vas profiće na djelu. A ja ću pomalo iza kulisa za svoju dušu i najspretnije što znam telefonom da uslikam. :)
Nisam ni ja nešto očekivao, još manje nekog slifa imao.
Ali kad dobiješ aparat u ruke, uh nešto je drugo...
Ovisnost počinje.
2
2 slika
storm
Administrator

Post Postao/la storm »

Sleepy Joe je napisao/la: 08 apr 2021, 23:43 Ja sam amater-entuzijast druže, za razliku od Storma.

Ovo je meni opuštajuća aktivnost, nekada mi sreže veliki stres, posebno kada odem na planinu, gdje uglavnom zabravljam da imam kuću, posao, roditelja, i sve druge ostale obaveze.

Jedino što je najbitnije je učenje, jer i najiskusniji fotografi nikada neće reći kako su uopšte savladali do kraja fotografiju.

To je takav hobi /profesija da se konstatno nešto novo uči, da je suprotno, ne bi imalo nikakvog smisla.
Ama i ja sam amater entuziast, ponešto tj neki angažman, ne mogu biti nešto više.
Bih ja, ali moram zasad živjeti i zaraditi skroz na drugoj strani :D
Učenje je tu konstanta, prvo jer profiliras stil, pa ono prije godinu dana ne vrijedi, bitno i tehnika napreduje, nema potpunog znanja nikada... To i jest najljepše. Ako voliš, uvijek imaš mjesta dalje krenuti.
3
1 slika 2 slika
Russki
prince of idiotism
prince of idiotism

Post Postao/la Russki »

Još ćete me i nagovoriti. :D

Da ne quotam dvaput..

Da odmah kažem, ja pojma nemam o fotografiji. Da se ne lažemo. Ali je volim vidjeti i guštam u tome i eto volim da uslikam i ja nešto, iako je to potpuno amaterski, to je ono za dušu što kažu. Sad da me pitaš po kojim kriterijima odlučujem koja mi je dobra fotka ili ne, ja ne bih znao stručno odgovoriti. Osim da mi je ugodna oku i nešto je neopisivo fascinantno u određenoj fotografiji. Naravno, to nikako ne spada u stručan odgovor :D

Vjerujem vam da je to ovisnost, družio sam se sa jednom djevojkom i to sam vidio, kad god smo išli negdje, ona nonstop puca. Onda ja gledam to, ne zapitkujem ništa, ali merak brate.

Također, shvatam te Sleepy kada kažeš da ti je to opuštajuća aktivnost, i meni je da se razumijemo. Ipak živimo u džehenemsko-paklenom svijetu. Ali eto, ako ništa, dijelimo isto interesovanje.
3
3 slika
WhiskeyPete
Sleepless FM
Sleepless FM

storm je napisao/la: 08 apr 2021, 23:49
Sleepy Joe je napisao/la: 08 apr 2021, 23:43 Ja sam amater-entuzijast druže, za razliku od Storma.

Ama i ja sam amater entuziast, ponešto tj neki angažman, ne mogu biti nešto više.
Bih ja, ali moram zasad živjeti i zaraditi skroz na drugoj strani :D
Učenje je tu konstanta, prvo jer profiliras stil, pa ono prije godinu dana ne vrijedi, bitno i tehnika napreduje, nema potpunog znanja nikada... To i jest najljepše. Ako voliš, uvijek imaš mjesta dalje krenuti.
Ti si sensei #2 ne bud skroman, vidi aparature. Pa toliko imaju i mrtvi profesionalci, pa eno, sada je prodavaju po grupi gdje obično i ja tražim sebi robe. A ti je opet imaš . :ooo :respekt
2
1 slika 1 slika
Russki
prince of idiotism
prince of idiotism

Post Postao/la Russki »

Sada sam vidio cijenu Nikona D750. Mal' se šlagirao nisam. :D
2
2 slika
storm
Administrator

Post Postao/la storm »

Russki je napisao/la: 09 apr 2021, 00:09 Sada sam vidio cijenu Nikona D750. Mal' se šlagirao nisam. :D
Pričao sam ti.
Ja preporučam uvijek početi sa nekim solidnim polovnim.
Prvo ne moraš iskrcati za makinu bogastvo, ako kojim slučajem vidiš da ti nije to to, uvijek ćeš ga prodati za iste novce... Ako kupiš novog, pola si odmah bacio, u slučaju da hoćeš dalje prodati.
A ako te povuče, odlično je za naučiti na njemu, izmaltretirati ga skljocanjem, naučiti postavke... Pa kasnije kupiš nešto ozbiljno, poput D750.
Ili recimo D5600 za početak...(nov nešto preko 500€)
Mada neću dalje za nikon praviti reklamu... Ja sam iz plemena canon :ooo
0
Russki
prince of idiotism
prince of idiotism

Post Postao/la Russki »

storm je napisao/la: 09 apr 2021, 00:22
Russki je napisao/la: 09 apr 2021, 00:09 Sada sam vidio cijenu Nikona D750. Mal' se šlagirao nisam. :D
Pričao sam ti.
Ja preporučam uvijek početi sa nekim solidnim polovnim.
Prvo ne moraš iskrcati za makinu bogastvo, ako kojim slučajem vidiš da ti nije to to, uvijek ćeš ga prodati za iste novce... Ako kupiš novog, pola si odmah bacio, u slučaju da hoćeš dalje prodati.
A ako te povuče, odlično je za naučiti na njemu, izmaltretirati ga skljocanjem, naučiti postavke... Pa kasnije kupiš nešto ozbiljno, poput D750.
Ili recimo D5600 za početak...(nov nešto preko 500€)
Mada neću dalje za nikon praviti reklamu... Ja sam iz plemena canon :ooo
Jasno mi je brt, no, sve i da se odlučim upustiti u tu avanturu, nisam baš toliko solventan, a i imam neke druge prioritete. Recimo, brdsko planinski bicikl. Ipak mi to bolje ide od ruke

Vidjeti ćemo šta će vrijeme reći...
2
2 slika
lejlamo
Komorebi
Komorebi
Reactions: 13994

Post Postao/la lejlamo »

šlagirat ćeš se tek kad počneš gledati neophodne objektive :opa
2
1 slika 1 slika
Russki
prince of idiotism
prince of idiotism

Post Postao/la Russki »

lejlamo je napisao/la: 09 apr 2021, 10:43
šlagirat ćeš se tek kad počneš gledati neophodne objektive :opa
A jel? Hvala draga šta si mi skrenula pažnju hehe, neću ni gledati. Hvatam se ja nečega šta mi ide od ruke i u čemu sam dobar. :D
1
1 slika
Odgovori

Natrag na “Fotografija”