Siguran sam de ce bar jos par zemalja uciniti isto. Pogotovo oni, koji imaju vecu mogucnost izbora.
Covid-19 Vakcine
Re: Covid-19 Vakcine
2
1
1
1
Tokom cijelog tvog zvota, u tebi se bore dva vuka, dobar i zao. Pobijedice onaj koga vise hranis.
Šampioni u bahatosti... I ono malo vakcina od donacija što su dobili.. u stanju su bili upropastiti... Hajde nema veze bit će još donacija..
Strasno koliko su neodgovorni..
Strasno koliko su neodgovorni..
0
- Moonlight
- Menadžerska legenda

- Reactions: 15631
U Srbiji zvanično počela proizvodnja vakcine Sputnik V
Na institutu "Torlak" je pokrenuta proizvodnja vakcine protiv koronavirusa Sputnik V i u budućnosti će moći da se izvozi u države regiona, saopćio je Ruski fond za direktne investicije (RFPI), a prenosi Blic.
Na Twitter profilu "Sputnika V" objavljeno je da se "Torlak" pridružio snagama koje će svijetu donijeti više njihovih vakcina.
"RFPI i Institut za virusologiju i vakcine "Torlak" objavljuju da je pokrenuta proizvodnja ruske vakcine protiv koronavirusa Sputnik V u Srbiji.
Ovim je Srbija postala prva država u južnoj Europi koja će proizvoditi Sputnik V. Proizvodnja u Srbiji je u skladu sa najstrožijim standardima", saopćili su u fondu.
Dobre vijesti je potvrdio i ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović na svom Twitter profilu.
"U prisustvu stručnjaka iz Ruskog fonda direktnih investicija, predstavnika Vlade Rusije i ruske farmaceutske kompanije Generijum u Institutu Torlaku izvršeno punjenje prve serije kontrolnih doza vakcine", napisao je Popović i dodao da proizvodnja u Srbiji kreće od 20. maja
U fondu je naglašeno da će u budućnosti biti moguć izvoz preparata u druge države regiona, prenosi Sputnik.
"U skladu sa dogovorima koji su postignuti između Ruskog fonda za direktne investicije i Instituta "Torlak" u Srbiji je u kratkom roku uspješno pokrenuta proizvodnja vakcine Sputnik V. Srbija je prva europska država koja je počela da proizvodi rusku vakcinu", izjavio je direktor ruskog fonda Kiril Dmitrijev.
Na institutu "Torlak" je pokrenuta proizvodnja vakcine protiv koronavirusa Sputnik V i u budućnosti će moći da se izvozi u države regiona, saopćio je Ruski fond za direktne investicije (RFPI), a prenosi Blic.
Na Twitter profilu "Sputnika V" objavljeno je da se "Torlak" pridružio snagama koje će svijetu donijeti više njihovih vakcina.
"RFPI i Institut za virusologiju i vakcine "Torlak" objavljuju da je pokrenuta proizvodnja ruske vakcine protiv koronavirusa Sputnik V u Srbiji.
Ovim je Srbija postala prva država u južnoj Europi koja će proizvoditi Sputnik V. Proizvodnja u Srbiji je u skladu sa najstrožijim standardima", saopćili su u fondu.
Dobre vijesti je potvrdio i ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović na svom Twitter profilu.
"U prisustvu stručnjaka iz Ruskog fonda direktnih investicija, predstavnika Vlade Rusije i ruske farmaceutske kompanije Generijum u Institutu Torlaku izvršeno punjenje prve serije kontrolnih doza vakcine", napisao je Popović i dodao da proizvodnja u Srbiji kreće od 20. maja
U fondu je naglašeno da će u budućnosti biti moguć izvoz preparata u druge države regiona, prenosi Sputnik.
"U skladu sa dogovorima koji su postignuti između Ruskog fonda za direktne investicije i Instituta "Torlak" u Srbiji je u kratkom roku uspješno pokrenuta proizvodnja vakcine Sputnik V. Srbija je prva europska država koja je počela da proizvodi rusku vakcinu", izjavio je direktor ruskog fonda Kiril Dmitrijev.
2
2
Control + Alt + Delete
| Control Yourself | Alter Your Thinking | Delete Negativity |
| Control Yourself | Alter Your Thinking | Delete Negativity |
Misliš na onaj slučaj u Prijedoru?
Nije mi jasno da nije bila neka alternativa, pa zar niko nije pomislio da može nestati struje...baš neodgovorno.
0
- Crvena Nit
- Etablirani član

- Reactions: 2219
Ovo je :face
Direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković izjavio je u srijedu, 14. aprila, da Dom zdravlja Prijedor vakcine protiv korona virusa, koje više nisu za upotrebu, "nije čuvao u hladnjaku koji im je osigurao Institut, već u zamrzivaču koji su osigurali vlastitim sredstvima".
https://www.slobodnaevropa.org/a/vakcin ... 03086.html
1
1
Da. Upravo taj..kako nije bilo alarma da upozori na nestanak struje.
Djeca u obdanistu bi bila odgovornije. Kao da te vakcine padaju sa neba. Strasno za neodgovornost.
1
1
- uvijek_kontra
- Etablirani član

- Reactions: 6621
Federal health authorities recommended Tuesday that providers temporarily stop administering the Johnson & Johnson Covid-19 vaccine while they investigate a potential link to very rare blood clots. Six women between the ages of 18 and 48 developed blood clots after receiving the Johnson & Johnson vaccine.
1
1
zanima me postoji li statistika o blood clotsovima kod ljudi koji se uopšte nisu vakcinisali? iz 2018., na primjer? od 1 ili 10M ljudi, koliko ih danas ima rare blood klots?
1
1
- Crvena Nit
- Etablirani član

Da li je bilo postavljeno upozorenje, prije masovnog cijepljenja, na ovim vakcinama o zgrušavanju krvi?
0
rijetkom mislis?Crvena Nit je napisao/la: ↑15 apr 2021, 12:33Da li je bilo postavljeno upozorenje, prije masovnog cijepljenja, na ovim vakcinama o zgrušavanju krvi?
nije, samo ja ne pitam to, moje pitanje glasi koliko ljudi ce imati ugruske da uopste nema ni vakcine ni bolesti, nicega, zato sam i uzeo 2018. godinu. Pa od 10M ljudi nekoliko ce ih stradati u saobracaju, na poslu, u kadi
1
1
- Crvena Nit
- Etablirani član

Da li su imali opomenu tokom probnih fazi kliničkog testiranja, a isto se testira na zdravim osobama.dmr je napisao/la: ↑15 apr 2021, 12:37rijetkom mislis?Crvena Nit je napisao/la: ↑15 apr 2021, 12:33
Da li je bilo postavljeno upozorenje, prije masovnog cijepljenja, na ovim vakcinama o zgrušavanju krvi?
nije, samo ja ne pitam to, moje pitanje glasi koliko ljudi ce imati ugruske da uopste nema ni vakcine ni bolesti, nicega, zato sam i uzeo 2018. godinu. Pa od 10M ljudi nekoliko ce ih stradati u saobracaju, na poslu, u kadi... hocemo li i to pripisati vakcini?
Nema veze ako je statistička rijetkost, ali poslije AZ, imamo sad problem sa J&J, sutra može biti sa narednom vakcinom.
0
- Crvena Nit
- Etablirani član

Johnson & Johnson vakcina je suspendirana u Americi nakon sto je sest zena dobilo to zgrusavanje. Vise od 6.8 miliona njihovih vakcina je podijeljeno.
0
Tražili smo se po prethodnim životima
pa sta ti mislis, jesu li mogli imati? Ako se sad javio manje od jedan slucaj na milion vakcinisanih, kolika je bila vjerovatnoca da se pojavi na nekoliko hiljada ili desetina hiljada, mozda ti znas bolje na kojem broju zdravih ljudi je testirano.Crvena Nit je napisao/la: ↑15 apr 2021, 12:42Da li su imali opomenu tokom probnih fazi kliničkog testiranja, a isto se testira na zdravim osobama.dmr je napisao/la: ↑15 apr 2021, 12:37
rijetkom mislis?
nije, samo ja ne pitam to, moje pitanje glasi koliko ljudi ce imati ugruske da uopste nema ni vakcine ni bolesti, nicega, zato sam i uzeo 2018. godinu. Pa od 10M ljudi nekoliko ce ih stradati u saobracaju, na poslu, u kadi... hocemo li i to pripisati vakcini?
Nema veze ako je statistička rijetkost, ali poslije AZ, imamo sad problem sa J&J, sutra može biti sa narednom vakcinom.
0
Ja bih dodao da spremnost bolnica za ovakvu pandemiju dolazi sa velikom cijenom.
O cijeni svako razmislja kad nema korone i slicnog, a zapostavljaju je sad kad smo vec u cetvrtom valu pandemije (Amerikanci rekli).
Lekcije su duboke.
O cijeni svako razmislja kad nema korone i slicnog, a zapostavljaju je sad kad smo vec u cetvrtom valu pandemije (Amerikanci rekli).
Lekcije su duboke.
0
Tražili smo se po prethodnim životima