Covid-19 Vakcine

Korona virus danas

Koju covid-19 vakcinu preferirate?

Phizer
21
28%
AstraZeneca
6
8%
Janssen
0
Nema glasova.
Moderna
5
7%
Sputnik
3
4%
Novovax
0
Nema glasova.
Kinesku
2
3%
Svejedno mi je, udaraj vakcinu, jbt.
8
11%
Necu se vakcinisati
13
18%
Sta je covid-19?
16
22%

Ukupno glasova: 74

Fatih
PRObehar
PRObehar
Reactions: 6876

Re: Covid-19 Vakcine

Post Postao/la Fatih »

storm je napisao/la: 14 apr 2021, 17:39 Danska trajno prestala sa az...
Siguran sam de ce bar jos par zemalja uciniti isto. Pogotovo oni, koji imaju vecu mogucnost izbora.
2
1 slika 1 slika
Tokom cijelog tvog zvota, u tebi se bore dva vuka, dobar i zao. Pobijedice onaj koga vise hranis.
CocoMa
Čupavo
Čupavo
Reactions: 17554

Post Postao/la CocoMa »

Šampioni u bahatosti... I ono malo vakcina od donacija što su dobili.. u stanju su bili upropastiti... Hajde nema veze bit će još donacija..

Strasno koliko su neodgovorni..
0
Moonlight
Menadžerska legenda
Menadžerska legenda
Reactions: 15631

Post Postao/la Moonlight »

U Srbiji zvanično počela proizvodnja vakcine Sputnik V

Na institutu "Torlak" je pokrenuta proizvodnja vakcine protiv koronavirusa Sputnik V i u budućnosti će moći da se izvozi u države regiona, saopćio je Ruski fond za direktne investicije (RFPI), a prenosi Blic.

Na Twitter profilu "Sputnika V" objavljeno je da se "Torlak" pridružio snagama koje će svijetu donijeti više njihovih vakcina.

"RFPI i Institut za virusologiju i vakcine "Torlak" objavljuju da je pokrenuta proizvodnja ruske vakcine protiv koronavirusa Sputnik V u Srbiji.

Ovim je Srbija postala prva država u južnoj Europi koja će proizvoditi Sputnik V. Proizvodnja u Srbiji je u skladu sa najstrožijim standardima", saopćili su u fondu.
Dobre vijesti je potvrdio i ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović na svom Twitter profilu.

"U prisustvu stručnjaka iz Ruskog fonda direktnih investicija, predstavnika Vlade Rusije i ruske farmaceutske kompanije Generijum u Institutu Torlaku izvršeno punjenje prve serije kontrolnih doza vakcine", napisao je Popović i dodao da proizvodnja u Srbiji kreće od 20. maja
U fondu je naglašeno da će u budućnosti biti moguć izvoz preparata u druge države regiona, prenosi Sputnik.

"U skladu sa dogovorima koji su postignuti između Ruskog fonda za direktne investicije i Instituta "Torlak" u Srbiji je u kratkom roku uspješno pokrenuta proizvodnja vakcine Sputnik V. Srbija je prva europska država koja je počela da proizvodi rusku vakcinu", izjavio je direktor ruskog fonda Kiril Dmitrijev.

2
2 slika
Control + Alt + Delete
| Control Yourself | Alter Your Thinking | Delete Negativity |
Nice try
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 3380

Post Postao/la Nice try »

CocoMa je napisao/la: 14 apr 2021, 19:54 Šampioni u bahatosti... I ono malo vakcina od donacija što su dobili.. u stanju su bili upropastiti... Hajde nema veze bit će još donacija..

Misliš na onaj slučaj u Prijedoru?
Nije mi jasno da nije bila neka alternativa, pa zar niko nije pomislio da može nestati struje...baš neodgovorno.
0
Crvena Nit
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 2219

Post Postao/la Crvena Nit »

Nice try je napisao/la: 15 apr 2021, 08:30
CocoMa je napisao/la: 14 apr 2021, 19:54 Šampioni u bahatosti... I ono malo vakcina od donacija što su dobili.. u stanju su bili upropastiti... Hajde nema veze bit će još donacija..

Nije mi jasno da nije bila neka alternativa, pa zar niko nije pomislio da može nestati struje...baš neodgovorno.
Ovo je :face

Direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković izjavio je u srijedu, 14. aprila, da Dom zdravlja Prijedor vakcine protiv korona virusa, koje više nisu za upotrebu, "nije čuvao u hladnjaku koji im je osigurao Institut, već u zamrzivaču koji su osigurali vlastitim sredstvima".

https://www.slobodnaevropa.org/a/vakcin ... 03086.html

:lupa
1
1 slika
dmr
Progressed Mars
Progressed Mars
Reactions: 36665

Post Postao/la dmr »

:keke
2
2 slika
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
make your move :damir
CocoMa
Čupavo
Čupavo
Reactions: 17554

Post Postao/la CocoMa »

Nice try je napisao/la: 15 apr 2021, 08:30

Da. Upravo taj..kako nije bilo alarma da upozori na nestanak struje.
Djeca u obdanistu bi bila odgovornije. Kao da te vakcine padaju sa neba. Strasno za neodgovornost.
1
1 slika
uvijek_kontra
Etablirani član
Etablirani član
Reactions: 6621

Post Postao/la uvijek_kontra »

Federal health authorities recommended Tuesday that providers temporarily stop administering the Johnson & Johnson Covid-19 vaccine while they investigate a potential link to very rare blood clots. Six women between the ages of 18 and 48 developed blood clots after receiving the Johnson & Johnson vaccine.
1
1 slika
dmr
Progressed Mars
Progressed Mars

Post Postao/la dmr »

zanima me postoji li statistika o blood clotsovima kod ljudi koji se uopšte nisu vakcinisali? iz 2018., na primjer? od 1 ili 10M ljudi, koliko ih danas ima rare blood klots?
1
1 slika
Iskra
PRObehar
PRObehar
Reactions: 34237

Post Postao/la Iskra »

Ja cu sutra abd :opa
2
2 slika
Crvena Nit
Etablirani član
Etablirani član

dmr je napisao/la: 15 apr 2021, 10:48 zanima me postoji li statistika o blood clotsovima kod ljudi koji se uopšte nisu vakcinisali? iz 2018., na primjer? od 1 ili 10M ljudi, koliko ih danas ima rare blood klots?
Da li je bilo postavljeno upozorenje, prije masovnog cijepljenja, na ovim vakcinama o zgrušavanju krvi?
0
dmr
Progressed Mars
Progressed Mars

Post Postao/la dmr »

Crvena Nit je napisao/la: 15 apr 2021, 12:33
dmr je napisao/la: 15 apr 2021, 10:48 zanima me postoji li statistika o blood clotsovima kod ljudi koji se uopšte nisu vakcinisali? iz 2018., na primjer? od 1 ili 10M ljudi, koliko ih danas ima rare blood klots?
Da li je bilo postavljeno upozorenje, prije masovnog cijepljenja, na ovim vakcinama o zgrušavanju krvi?
rijetkom mislis? :oo

nije, samo ja ne pitam to, moje pitanje glasi koliko ljudi ce imati ugruske da uopste nema ni vakcine ni bolesti, nicega, zato sam i uzeo 2018. godinu. Pa od 10M ljudi nekoliko ce ih stradati u saobracaju, na poslu, u kadi :D ... hocemo li i to pripisati vakcini?
1
1 slika
Crvena Nit
Etablirani član
Etablirani član

dmr je napisao/la: 15 apr 2021, 12:37
Crvena Nit je napisao/la: 15 apr 2021, 12:33

nije, samo ja ne pitam to, moje pitanje glasi koliko ljudi ce imati ugruske da uopste nema ni vakcine ni bolesti, nicega, zato sam i uzeo 2018. godinu. Pa od 10M ljudi nekoliko ce ih stradati u saobracaju, na poslu, u kadi :D ... hocemo li i to pripisati vakcini?
Da li su imali opomenu tokom probnih fazi kliničkog testiranja, a isto se testira na zdravim osobama.

Nema veze ako je statistička rijetkost, ali poslije AZ, imamo sad problem sa J&J, sutra može biti sa narednom vakcinom.
0
Crvena Nit
Etablirani član
Etablirani član

dmr je napisao/la: 15 apr 2021, 12:37 [Pa od 10M ljudi nekoliko ce ih stradati u saobracaju, na poslu, u kadi :D ... hocemo li i to pripisati vakcini?
Ne, ali tako se ne važu statistički rezultati. :face
1
1 slika
Socrates
PRO behar
PRO behar
Reactions: 14899

Post Postao/la Socrates »

Johnson & Johnson vakcina je suspendirana u Americi nakon sto je sest zena dobilo to zgrusavanje. Vise od 6.8 miliona njihovih vakcina je podijeljeno.
0
Tražili smo se po prethodnim životima
dmr
Progressed Mars
Progressed Mars

Post Postao/la dmr »

Crvena Nit je napisao/la: 15 apr 2021, 12:42
dmr je napisao/la: 15 apr 2021, 12:37

Da li su imali opomenu tokom probnih fazi kliničkog testiranja, a isto se testira na zdravim osobama.

Nema veze ako je statistička rijetkost, ali poslije AZ, imamo sad problem sa J&J, sutra može biti sa narednom vakcinom.
pa sta ti mislis, jesu li mogli imati? Ako se sad javio manje od jedan slucaj na milion vakcinisanih, kolika je bila vjerovatnoca da se pojavi na nekoliko hiljada ili desetina hiljada, mozda ti znas bolje na kojem broju zdravih ljudi je testirano.
0
Socrates
PRO behar
PRO behar
Reactions: 14899

Post Postao/la Socrates »

Ja bih dodao da spremnost bolnica za ovakvu pandemiju dolazi sa velikom cijenom.

O cijeni svako razmislja kad nema korone i slicnog, a zapostavljaju je sad kad smo vec u cetvrtom valu pandemije (Amerikanci rekli).

Lekcije su duboke.
0
Tražili smo se po prethodnim životima
Odgovori

Natrag na “SARS- CoV 2....korona virus”