Laganini, HB nije nastala (kako ti hoćeš da predstaviš sada) kao odgovor Hrvata Hercegovine na srpsku agresiju. Istina da Alija Izetbegović nije bio vojni strateg, ustvari suprotno tome, rekla bih da je dobrim dijelom zaslužan za tumor RS. Ali tvrditi da su se Hrvati u Hercegovini samoorganizirali i uspostavili državu u državi, od 93' ( u vrijeme B/H sukoba) kao odgovor srpsku agresiji je malo uvrnuto.laga-nini je napisao/la: ↑24 aug 2020, 17:14..kakve veze konje čuo ko nije..ko je čuo za Ahmiće a nažalost sad svak zna..ne znam kako ne kuzite sto ocu rec stvar je bilo percepcije da se osudi moglo je ti bit selo disu i muslimani mogli bit..bili isto tako Alija reagira..malo morgen..eto to je ono sto zelim rec on tada predsjednik bih-a je jednostavno posla poruku ja sam predsjednik muslimana kažem namjerno muslimana jer tek iza toga se zakonski definiralo bošnjaštvom ko nacija..jebemu život zar to tesko svatit i rec u pravu si tako je bilo..iza toga je nastala Herceg Bosna tada se zvala zajednica općina..
Cilj uspostve HB je bio podjela BiH na hrvatski i srpski dio. Opkoliti i uništiti, protjerati bošnjačko stanovništvo i rastaliti državu.
I nemoj koristiti argument (datum uspostave HB) znam odlično ga
Kad navodim 93' i B/H sukob, navodim iz razloga što su se tada iskristalisale namjere a sukob je izazvan s istim ciljem. Bošnjake iscrpiti na dva fronta i stvoriti neodržive enklave opkoljene Srbima s jedne strane i Hrvatima s druge. Zato je Posavina pala mukom. Bez glasa. Prodata. Zarad kamenjara.
Nema šanse da HV nije mogla pružiti potporu u Brčkom ABiH i HVO. Kako je opstalo Orašje u neposrednoj blizini, tako je mogao koridor biti presječen i Srbi bačeni na koljena. Vjeruj mi nije bilo interesa. Samo je potpora trebala na Brčkom za presijecanje i to bi bilo opće rasulo VRS
I budi siguran da je B/H sukob izazvao tadašnji vrh HVO. Sukobili su se i da HOS/om. Malo je falilo da krvoproliće izazovu i to medjuhrvatsko.
Kao što su Babini izazvali sa ABiH. Na korak je to bilo do incidenta. I pokojni Blaž K. je ubijen također. Smatrali su ga ustašom sklonom Aliji koji bi hrvatsku u sukobu stranu stavio pod kontrolu ABiH.
Tako da optužba Slobodanu (I uznicima) je čista kao suza.