Barem mogu računati na moju profesionalnost i zdrav razum. Neću nikom ništa bezobrazno slat'.
Ašik pendžer
Re: Ašik pendžer
Pustimo ljude sad da ašikuju u rahatluku.
Barem mogu računati na moju profesionalnost i zdrav razum. Neću nikom ništa bezobrazno slat'.
1
1
Tražili smo se po prethodnim životima
- WhiskeyPete
- Sleepless FM

- Reactions: 10544
Internet prostor je Crna rupa ako neko u njoj pokušava naći sreću.
Ako nisam sposoban da je pronađem u normalnom socijalnom okruženju, kao što su to naši prethodnici činili, bolje je da ostanem sam.
Ako nisam sposoban da je pronađem u normalnom socijalnom okruženju, kao što su to naši prethodnici činili, bolje je da ostanem sam.
1
1
“I don't like 'em putting chemicals in the water that turn the freakin' frogs gay!”
Stara moldavska kaže, teško ćeš nekoga sresti u šumi, ako hodas samo gradom.Sleepy Joe je napisao/la: ↑06 maj 2021, 19:52 Internet prostor je Crna rupa ako neko u njoj pokušava naći sreću.
1
1
- Crvena Nit
- Etablirani član

- Reactions: 2219
Naši prethodnici nisu imali internetSleepy Joe je napisao/la: ↑06 maj 2021, 19:52 Internet prostor je Crna rupa ako neko u njoj pokušava naći sreću.
2
2
Išlo se na prelo, to je bio njihov forum...Crvena Nit je napisao/la: ↑06 maj 2021, 20:04Naši prethodnici nisu imali internetSleepy Joe je napisao/la: ↑06 maj 2021, 19:52 Internet prostor je Crna rupa ako neko u njoj pokušava naći sreću.
Ako nisam sposoban da je pronađem u normalnom socijalnom okruženju, kao što su to naši prethodnici činili, bolje je da ostanem sam.![]()
A viber, i razni chatovi... Na pendzeru
1
1
- Crvena Nit
- Etablirani član

Joj to je bilo zanimljivo, odlična uporedba , prelo=forum , chat=prmdžer, ima smisla
Ali sam htjela reči, da su imali internet , upotribili bi ga kao mi danas, zato mi je uopredba bila nelogična.
1
1
Svako vrijeme nosi svoje.Crvena Nit je napisao/la: ↑06 maj 2021, 20:13Joj to je bilo zanimljivo, odlična uporedba , prelo=forum , chat=prmdžer, ima smisla![]()
Ali sam htjela reči, da su imali internet , upotribili bi ga kao mi danas, zato mi je uopredba bila nelogična.
Već kod virtualnih generacija recimo, forum je potpuno passe.
Ja recimo komuniciram viber, wzp, sina nemam tamo.
Jer on to ne koristi. Ima neke messengere pitaj boga koje, i kaže mi, da su viber i wzp za starce
Pa se pišemo na FB msg
0
- Crvena Nit
- Etablirani član

Dolaskom fb imstagrama tvitića, forumi su drastično izgubili pažnju, a nove generacije , nadajmo se , neće previše izgubiti osjećaj sa stvarnim životom.storm je napisao/la: ↑06 maj 2021, 20:19Svako vrijeme nosi svoje.Crvena Nit je napisao/la: ↑06 maj 2021, 20:13
Joj to je bilo zanimljivo, odlična uporedba , prelo=forum , chat=prmdžer, ima smisla![]()
Jer on to ne koristi. Ima neke messengere pitaj boga koje, i kaže mi, da su viber i wzp za starce
Pa se pišemo na FB msgto još jedino ima od ovih konvencionalnih kanala.
1
1
- hani_jong_un
- Pjur seks

- Reactions: 31198
Spora im je interakcija.Crvena Nit je napisao/la: ↑06 maj 2021, 20:27Dolaskom fb imstagrama tvitića, forumi su drastično izgubili pažnju, a nove generacije , nadajmo se , neće previše izgubiti osjećaj sa stvarnim životom.storm je napisao/la: ↑06 maj 2021, 20:19
Svako vrijeme nosi svoje.
Pa se pišemo na FB msgto još jedino ima od ovih konvencionalnih kanala.
Ja sam radio seminarski na tu temu, razradio tezu, a ključna je riječ samo jedna.
Notifikacija!
Ma šta radio, u realnom vremenu si obaviješten, čak ako nisi trenutno na platformi, dobio si pozornost.
Na forumu te netko kvota, ako nisi ušao sljedeća tri dana, ta tri dana nemaš pojma o tome.
Tapatalk je bio neki hibrid plug in, koji je mogao forume aktivirati, nije se nešto primio ovdje, reakcije su isto pokušaj poboljšanja interakcije, ali mislim da se ne može parirati modernim aplikacijama u smislu zainteresiranost mladih.
Ima jedna stvar još tu. Ne zanimaju ih toliko pisane forme nekih stranaca... A ako je već stranac, mora pružiti video, sliku, ili biti poznat preko muzike, filma, sporta...
Forum je ipak bazirana na tekstualnoj komunikaciji, a mladima danas koncentracija pada nakon tri rečenice, barem kad je riječ o zabavi. Ne potcjenjujem intelektualne sposobnosti, naprotiv... Ali ukratko - forumi im nisu zabavni.
Zato pokušavamo nešto sa hibridom.
Eto danas na postojećim forumima izleti više fotki, videa dnevno, nego za godinu dana prije...
1
1
Izlazio ja s jednom curom sa faksa ali ono, ona se prenemaže, i bi i ne bi, nekako nikako da skonta na čemu je s bivšim.Sleepy Joe je napisao/la: ↑06 maj 2021, 19:52 Internet prostor je Crna rupa ako neko u njoj pokušava naći sreću.
Jednom me jaran nagovori da se registrujem na comunity koji je održavao sa još par ljudi. Uđem ja. Hajde ima raje koje i znam i koje i ne znam.
Naletim na profil, cura sa drugaricom na slici, ispod masa komentara, neki fini a neki baš vulgarni.
Ja napišem jedan baš onako lud.
Nisam nikada curama pisao vulgarne komentare, koliko god to zvučalo nevjerovatno.
I njoj taj ludi komentar se svidi.
Godinu dana i par mjeseci kasnije smo se počeli zaključavati iza istih vrata. I tako već 13 godina.
Nakon samo prvog susreta, prve kafe, ja sam sebi rekao “Meščini da ću ja ovu ženiti”.
5
4
1
1
Nista kao dama koja te oralno zadovoljava. Hem suti, hem pusi kurrac
- Crvena Nit
- Etablirani član

- hani_jong_un
- Pjur seks

- Reactions: 31198
- lejlamo
- Komorebi

- Reactions: 13994
zašto?Sleepy Joe je napisao/la: ↑06 maj 2021, 19:52 Internet prostor je Crna rupa ako neko u njoj pokušava naći sreću.
ja sam upoznala nekoliko odličnih osoba. i sretna sam zbog toga. meni je ovaj prostor sasvim normalan.
možda je i do toga kako se ko predstavlja ili do ličnih očekivanja, predrasuda, vatevr.
3
3
- Crvena Nit
- Etablirani član

Danas svi nosimo sa sobom telefon, televizor, novine, magazin, foto aparat, kamerom, natovareni smo brdom informacija.storm je napisao/la: ↑06 maj 2021, 20:41Spora im je interakcija.Crvena Nit je napisao/la: ↑06 maj 2021, 20:27
Dolaskom fb imstagrama tvitića, forumi su drastično izgubili pažnju, a nove generacije , nadajmo se , neće previše izgubiti osjećaj sa stvarnim životom.
Ja sam radio seminarski na tu temu, razradio tezu, a ključna je riječ samo jedna.
Notifikacija!
Ma šta radio, u realnom vremenu si obaviješten, čak ako nisi trenutno na platformi, dobio si pozornost.
Na forumu te netko kvota, ako nisi ušao sljedeća tri dana, ta tri dana nemaš pojma o tome.
Tapatalk je bio neki hibrid plug in, koji je mogao forume aktivirati, nije se nešto primio ovdje, reakcije su isto pokušaj poboljšanja interakcije, ali mislim da se ne može parirati modernim aplikacijama u smislu zainteresiranost mladih.
Ima jedna stvar još tu. Ne zanimaju ih toliko pisane forme nekih stranaca... A ako je već stranac, mora pružiti video, sliku, ili biti poznat preko muzike, filma, sporta...
Forum je ipak bazirana na tekstualnoj komunikaciji, a mladima danas koncentracija pada nakon tri rečenice, barem kad je riječ o zabavi. Ne potcjenjujem intelektualne sposobnosti, naprotiv... Ali ukratko - forumi im nisu zabavni.
Zato pokušavamo nešto sa hibridom.
Eto danas na postojećim forumima izleti više fotki, videa dnevno, nego za godinu dana prije...
1
1